controle over je energiekosten by IZEN energy systems

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "controle over je energiekosten by IZEN energy systems"

Transcriptie

1 h controle over je energiekosten by IZEN energy systems

2 Wie zijn we? energy systems EcoHome is het totaalconcept van IZEN energy systems om bestaande woningen op een comfortabele manier energiezuiniger te maken. Meer dan 25 jaar geleden startte IZEN met energiezuinige renovaties en het installeren van zonneboilers. Van een groene coöperatieve is het IZEN uitgegroeid tot een innovatief bedrijf met zo n 95 werknemers. Na de zonneboilers volgden al snel zonnepanelen, warmtepompen en warmtepompboilers. Ondertussen heeft IZEN duizenden particuliere en mega projecten gerealiseerd. Maar ook ons hoofdkantoor, in Lille in de Kempen, is helemaal energieneutraal. Met EcoHome wil IZEN meer dan een kwarteeuw ervaring in hernieuwbare energie en duurzaam renoveren, inzetten om mensen te helpen energie onafhankelijk te worden.

3 Eco Home: Word energie onafhankelijk Met EcoHome begeleiden we je om opnieuw controle te krijgen over de energie in je bestaande woning. Op basis van een energie audit stellen we een uitgebreid rapport op over je woning. Zo kan jij de juiste beslissingen nemen. Daarna assisteren we je bij de energiesparende maatregelen die van jouw woning een lage energie woning maken. De energie renovatie coach is op elk moment hét aanspreekpunt. Hij zal ook de coördinatie van de werken op zich nemen. Zo heb jij alle controle, zonder zorgen.

4 stappenplan ecohome 1. Energie-audit Bij EcoHome voeren we eerst een energie audit uit, om een objectief beeld te krijgen van de energie in jouw woning. Zo kan je perfect inschatten welke maatregelen het interessantst zijn voor jouw specifieke situatie. De energie audit van EcoHome wordt uitgevoerd door een onafhankelijke auditeur uit je regio die erkend is door het Vlaams Energieagentschap. Op basis van het audit rapport stelt EcoHome een energie renovatie rapport op. Dat bevat onder andere een overzicht van de huidige situatie, maar ook advies over de te nemen maatregelen en (richt)offertes. De energie renocatie coach komt het rapport thuis toelichten. Voor 605 (btw inbegrepen) krijg je een volledige energie audit, het energie renovatie rapport en advies van een energie renovatie coach. We maken altijd een grondige berekening van de besparing en de terugverdientijd van elke maatregel. Thomas De Vriendt, energie renovatie coach van EcoHome

5 2. Energiebesparende maatregelen Hoe maak ik mijn woning energiezuinig? Het antwoord is voor iedereen anders. Op basis van de energie audit kan jij uit de verschillende oplossingen de beste maatregelen kiezen. Isolatie: spouwmuur, gevel, dak,... Vervangen ramen Warmtepomp voor energiezuinige verwarming Zonneboiler voor sanitair warm water Warmtepompboiler LED-verlichting Ventilatie De energie renovatie coach van EcoHome volgt, in samenwerking met de projectleider, jouw volledige project stap voor stap op. Je kan steeds bij hem terecht met vragen. Maar hij ziet ook toe op de timing en de uitvoering van de maatregelen. Dat verhoogt jouw comfort. Partners van EcoHome:

6 3. Resterende energie compenseren Met zonnepanelen kan je helemaal energie onafhankelijk worden. Als het energieverbruik in de woning zo veel mogelijk is teruggedrongen, kan je de elektriciteit die nog nodig is helemaal zelf opwekken. Wij kunnen berekenen hoeveel zonnepanelen nodig zijn voor jouw verbruik. Dankzij zonnepanelen stijgt niet enkel de waarde van je huis, maar ben je ook niet langer afhankelijk van fossiele brandstoffen. 4. Monitoring Dankzij het slimme energiemanagementsysteem van EcoHome zal iedereen op elk moment kunnen nagaan hoeveel energie er wordt verbruikt en hoeveel de eigen productie bedraagt. Op die manier willen we er voor zorgen dat alle energie maximaal benut wordt. Zonnepanelen met inbouw systeem

7 het financiele plaatje Een rekenvoorbeeld Lut en Fons bouwden in 1978 een woning die volledig voldeed aan de normen van toen. Verwarmen gebeurt met een mazoutketel. Hoewel hun kinderen al een tijdje het huis uit zijn, zien ze hun energiekosten elk jaar stijgen. Welke maatregelen zijn voor hun woning interessant? En hoe zit het met de investering en de terugverdientijd? Geadviseerde maatregelen (zonder aftrek premies en kortingen): Isolatie Bruto investering: Lucht/water warmtepomp (vervanging mazoutverwarming) 11 kwp Bruto investering: Zonneboiler Bruto investering: Zonnepanelen (zorgen voor gratis werking warmtepomp) 6,1 kwp Bruto investering:

8 Totale kost & terugverdientijd De bruto investering voor Lut en Jan bedraagt Maar ze krijgen eenmalig aan subsidies en premies. Daardoor is hun totale factuur Daar bovenop ontvangen ze elk jaar 129 aan groenestroomcertificaten. Het eerste jaar zullen Lut en Fons aan energiekosten besparen. Rekening houdend met de evolutie van de energieprijzen zal die besparing elk jaar licht stijgen. Hun investering zal terugverdiend zijn na 9 jaar. Neem contact op met EcoHome voor een gedetailleerd overzicht van jouw besparing. Spreid je de investering liever op lange termijn? Wil je profiteren van fiscale voordelen? Vraag dan advies aan je bank Jaar 0 Jaar 5 Jaar 10 Jaar 15 Jaar 20 Grafiek: Jaarlijkse besparing op energiefactuur Ben je klant bij Belfius? Vraag dan naar de speciale korting voor EcoHome in je kantoor.

9 Getuigenis Do en liliane zetten de energierekening op nul Energie onafhankelijk wonen? Wij denken niet dat dat een ver toekomstbeeld is, zegt men bij IZEN. Het is het heden! Wie daar alles van weet, is Do Auwers. Door de hoge energiekosten, besloot hij zijn woning stevig onder handen te nemen. Met de hulp van IZEN s totaalconcept Ecohome, woont Do nu zo goed als energieonafhankelijk. Actief wonen, heet dat. We treffen Do en zijn vrouw, beide jonge vijftigers, op hun oude boerderij in het landelijke Lille. Niet echt ecologisch? Dankzij verschillende energiebesparende maatregelen, is niets minder waar. We wilden graag onderzoeken wat we konden doen om te besparen, vertelt Do. Geld investeren in energiemaatregelen brengt vandaag veel op. Do besloot advies te vragen aan IZEN, dat onder de noemer EcoHome actieve woningen creëert. Ze hebben ons huis eerst grondig onderzocht. De dikte van de muren, de oppervlakte van de verschillende ruimtes, Alles werd opgemeten en samengevoegd in een uitgebreid rapport. Daaruit bleek dat we nog heel wat konden doen om onze energie efficiënter te gebruiken. Zo werd ons aangeraden te investeren in goede isolatie en af te stappen van onze oude gasverwarming. Daarom hebben we dit voorjaar een lucht/water warmtepomp geplaatst. Jaren geleden hadden we al zonnepanelen gelegd en geïnvesteerd in een zonneboiler, LED-verlichting en een energiezuinige koelkast en diepvriezer. Volgens Thomas de Vriendt van EcoHome is het uiteindelijke doel vom zowel bestaande als nieuwe woningen energieonafhankelijk te maken. Met de juiste maatregelen, willen we de energierekening herleiden tot nul euro. Elke woning vraagt om een andere aanpak. Niet iedereen hoeft dus even ver te gaan als Do. Voor Do en Liliane zijn het niet enkel de energiekosten de tellen. Het comfort in onze woning is sterk verbeterd, dat is misschien wel het belangrijkste voordeel. En we hebben het gevoel iets bij te dragen aan het milieu. Sinds kort zijn we overgestapt naar energieleverancier Lampiris. Wanneer we stroom van het net halen, bijvoorbeeld in de winter, is die dus ook helemaal groen.

10 energietips Trek vandaag al de stekker uit je hoge energierekeningen. Veranderen van energie-leverancier Dit is één van de eenvoudigste manieren om je factuur te verlagen. Zo kan je bij LAMPIRIS tot 270 EUR per jaar besparen, en dit met 100% groene energie! Wil je het glas van je ramen vervangen? Dan kan het nuttig zijn om het kader van de ramen ook meteen te vervangen. Overweeg ook het plaatsen van vaste ramen tegenover opengaande ramen. Die zijn goedkoper en met de lagere investering kan je een ventilatiesysteem financieren. Heb je een wasmachine? Wassen aan 30 ipv 60 geeft een besparing tot maar liefst 62%. Tot 80% van het verbruik van een wasmachine gaat naar de opwarming van het water. Met het gebruik van een Alfamix kan je hierop (als je wast op 30 ) tot 25% besparen. Op tijd diepvriezer ontdooien 2mm ijs op de binnenzijde van je diepvriezer of koelkast zorgt ervoor dat dit toestel zo n 10% meer verbruikt. Op tijd ontdooien is dus de boodschap. Heb je zonnepanelen? Zonnepanelen kunnen je volledige energiebehoefte dekken. Combineer ze met een slim energiemanagementsysteem en je kan jouw toestellen zo aansturen dat ze werken op het moment dat je over gratis zonne-energie beschikt. Stand-by verliezen Bij een gemiddeld gezin gaat 10% van het elektriciteitsgebruik naar stand-by verliezen. Door een eenvoudige stekkerblok met een aan/uit knop kan je deze verliezen makkelijk de kop indrukken.

11 h De EcoHome tool is een handige applicatie die jou in een paar stappen een overzicht geeft van je huidig verbruik en mogelijke besparing. Met een slimme mix van besparende maatregelen en hernieuwbare technologieën maken we je gezin onafhankelijk van energieprijsstijgingen voor de komende 25 jaar. Ontdek snel de besparingsmogelijkheden voor jouw gezin! Word energie onafhankelijk in 2 stappen Gratis via EcoHomeTool.be

12 MEER INFO Hoeksken Lille (kempen) T: +32 (0) Begoniastraat 14 (Vanaf 1 november: Tulpenstraat 10C) 9810 Eke (Gent) T: +32 (0)

her nieuw bare energie

her nieuw bare energie architectenmap izen energy systems Fotovoltaïsche zonnepanelen Zonneboiler Warmtepomp Warmtepompboiler Energieonafhankelijk wonen her nieuw bare energie 1 2 inhoud 4 8 bedrijfsvoorstelling ecohome 13 IZEN

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

woont duurzaam Wageningen Samen komen we verder nog aanleveren Win 50 incl. advi Kijk op p.! Win met energie! Droogmolens in Nieuw

woont duurzaam Wageningen Samen komen we verder nog aanleveren Win 50 incl. advi Kijk op p.! Win met energie! Droogmolens in Nieuw Wageningen woont duurzaam Samen komen we verder Win 50,aan verli chting, incl. advi es Kijk op p.! 13 nog aanleveren Win met energie! 5 Droogmolens in Nieuw Kortenoord 7 Energieneutraal, iets voor u? 8

Nadere informatie

NOTA. Dia 2 Inhoud PP

NOTA. Dia 2 Inhoud PP NOTA Titel: Auteur: Achtergrond nota bij de PowerPoint Energietips voor thuis Ellen Baert Versie: 1 Datum wijziging: Opmerking: Dia 1 Minder energie verbruiken, tips voor thuis? Dia 2 Inhoud PP Gas, elektriciteit

Nadere informatie

Energie besparen doe je samen met Brabantse Waard!

Energie besparen doe je samen met Brabantse Waard! Nummer 1 > 2015 Magazine van Brabantse Waard Energie besparen doe je samen met Brabantse Waard! In dit nummer o.a. Comfortabel wonen Duurzame keuzes bij woningrenovatie en nieuwbouw Energiek Moerdijk Betaalbare

Nadere informatie

ONS HUIS ENERGIENEUTRAAL

ONS HUIS ENERGIENEUTRAAL ONS HUIS ENERGIENEUTRAAL 35.000,- Praktijkvoorbeelden van bestaande woningen Een huis zonder energierekening. Het kan, als je het wilt! Als het lukt om alle energie die je nodig hebt op je eigen huis,

Nadere informatie

Slim Energie Thuis. Isoleren en duurzaam energie opwekken thuis. Nu tijdelijk met 900 euro premie of via aantrekkelijke provinciale lening

Slim Energie Thuis. Isoleren en duurzaam energie opwekken thuis. Nu tijdelijk met 900 euro premie of via aantrekkelijke provinciale lening Slim Energie Thuis Isoleren en duurzaam energie opwekken thuis Nu tijdelijk met 900 euro premie of via aantrekkelijke provinciale lening 2 Slim Energie Thuis Een energiezuinig, comfortabel huis verlaagt

Nadere informatie

Sociale maatregelen voor wie elektriciteit en aardgas koopt

Sociale maatregelen voor wie elektriciteit en aardgas koopt Sociale maatregelen voor wie elektriciteit en aardgas koopt Wie heeft recht op de sociale maximumprijs voor elektriciteit en aardgas? Welke maatregelen beschermen je tegen afsluiting? Sociale maatregelen

Nadere informatie

V.v.E. INSULINDE. De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT. Rapport:

V.v.E. INSULINDE. De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT. Rapport: V.v.E. INSULINDE De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT Rapport: Haalbaarheidsonderzoek plaatsing zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex INSULINDE Groeidocument start januari 2015 R. Böhm

Nadere informatie

VRAAG EN ANTWOORD (FAQ) DUWOLIM 28 JANUARI 2014

VRAAG EN ANTWOORD (FAQ) DUWOLIM 28 JANUARI 2014 VRAAG EN ANTWOORD (FAQ) DUWOLIM 28 JANUARI 2014 1. WELKE STEDEN EN GEMEENTEN NEMEN DEEL AAN DEZE ACTIE?... 2 2. HOE KAN IK DEZE LENINGEN AANVRAGEN?... 2 3. WELKE DOCUMENTEN HEB IK NODIG OM EEN AANVRAAG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT NIEUWSBRIEF Dentergem, Meulebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt & Wingene Demonstratiewoning Gezond Thuis te Tielt Kom zeker een kijkje nemen! Groepsaankoop groene energie Resultaten 4 e groepsaankoop groene

Nadere informatie

Het FRGE-krediet in een veertigtal vragen

Het FRGE-krediet in een veertigtal vragen Het FRGE-krediet in een veertigtal vragen 1) Wat is het FRGE? 2) Waarom moet ik aankloppen bij wvi voor een lening bij het Fonds? 3) Welke rol speelt de stad/gemeente? 4) Welke gemeenten nemen deel aan

Nadere informatie

Landelijke Gilden. Welkom. Landelijke Gilden

Landelijke Gilden. Welkom. Landelijke Gilden Welkom Bespaar thuis energie Grotere investeringen Inhoudstafel Energierenovatieprogramma 2020 Belangrijke begrippen Isolatie van de gebouwschil Verwarming van de woning Het sanitair warm water Gebruik

Nadere informatie

Energiehelden in Breda

Energiehelden in Breda Energiehelden in Breda In dit boekje komt een aantal mensen aan het woord over hun eigen huis. Mensen die met liefde en zorg aan het (ver)bouwen zijn gegaan en heel veel aandacht hebben besteed aan de

Nadere informatie

Te bespreken op de Algemene Ledenvergadering op 12 februari 2014

Te bespreken op de Algemene Ledenvergadering op 12 februari 2014 Uitgangspunten en Doelen voor de Vereniging Blijstroom Werkplan voor 2014 en 2015 Te bespreken op de Algemene Ledenvergadering op 12 februari 2014 Datum: 6 februari 2014 2 3 Deel I: Uitgangspunten en doelen

Nadere informatie

BUDGETENERGIE MEEST VOORDELIGE AANBIEDER

BUDGETENERGIE MEEST VOORDELIGE AANBIEDER NATIONAAL BESPAARONDERZOEK ENERGIE NOVEMBER 2013 BespaarWijzer.nl Conclusies Nederlandse huishoudens kunnen gemiddeld 283 per jaar besparen op de energiekosten Veel consumenten hebben nog een traditionele

Nadere informatie

Green4energy is specialist in advies

Green4energy is specialist in advies Green4energy is specialist in advies en ontwerp van duurzame energiesystemen, energiemonitoring en besparingsonderzoeken. Ook verzorgen wij EnergiePrestatieAdviezen voor woningen, bedrijfs- en utiliteitsgebouwen.

Nadere informatie

Met gemak energie besparen. Mijn energieplan. Energieadvies op maat. plaats hier de foto van het huis

Met gemak energie besparen. Mijn energieplan. Energieadvies op maat. plaats hier de foto van het huis Met gemak energie besparen. Mijn energieplan Energieadvies op maat plaats hier de foto van het huis Energieadvies op maat met Meer Met Minder HR++-glas of een voorzetraam? Een HR-ketel of slimmer stoken

Nadere informatie

Energiebesparen doen we samen in het Vonderkwartier. Werkgroep Energie 22 januari 2015

Energiebesparen doen we samen in het Vonderkwartier. Werkgroep Energie 22 januari 2015 Energiebesparen doen we samen in het Vonderkwartier Werkgroep Energie 22 januari 2015 1 Agenda 19.30 Inloop 20.00 Welkom & introductie werkgroep Dirk Veldman (Werkgroep Energie) Energiebesparen doe je

Nadere informatie

Gerry Grooten Henri Naaijer Wilmer Porte Christian van Urk. Voor een energieneutraal Eexterveenschekanaal ADVIESRAPPORT DUURZAAM EEXTERVEENSCHEKANAAL

Gerry Grooten Henri Naaijer Wilmer Porte Christian van Urk. Voor een energieneutraal Eexterveenschekanaal ADVIESRAPPORT DUURZAAM EEXTERVEENSCHEKANAAL Gerry Grooten Henri Naaijer Wilmer Porte Christian van Urk Voor een energieneutraal Eexterveenschekanaal ADVIESRAPPORT DUURZAAM EEXTERVEENSCHEKANAAL Voor een energieneutraal Eexterveenschekanaal Auteurs:

Nadere informatie

Samen. maken we leuven nog beter! Missie Zero Emissie. Kijk snel wat jíj kan doen!

Samen. maken we leuven nog beter! Missie Zero Emissie. Kijk snel wat jíj kan doen! Samen maken we leuven nog beter! Missie Zero Emissie Kijk snel wat jíj kan doen! Beste Leuvenaar, Wist je dat jouw stad in 2011 een enorme uitdaging aanging? Tegen 2030 wil Leuven helemaal klimaatneutraal

Nadere informatie

Veel particulieren zijn echt slecht voorgelicht. Energielabel moet standaard worden. Subsidies Stapel je rijk. Congres

Veel particulieren zijn echt slecht voorgelicht. Energielabel moet standaard worden. Subsidies Stapel je rijk. Congres De Markt in Beweging Deze maand op MeerMetMinder.nl: Subsidie glasisolatie Cursusfilm Update MMM-projecten Film volgt de Bouwmannetjes Veel particulieren zijn echt slecht voorgelicht Energielabel moet

Nadere informatie

93 tips voor een energiebewust huishouden. Tips om thuis honderden euro's te besparen

93 tips voor een energiebewust huishouden. Tips om thuis honderden euro's te besparen 93 tips voor een energiebewust huishouden Tips om thuis honderden euro's te besparen Kijk eens om je heen, bijna alle apparaten in je huis hebben energie nodig om te functioneren. Omdat het 's winters

Nadere informatie

Onderzoek Zonnepanelen voor Huurders. Rapportage

Onderzoek Zonnepanelen voor Huurders. Rapportage Onderzoek Zonnepanelen voor Huurders Rapportage Amsterdam, september 2012 Onderzoek Zonnepanelen voor Huurders Rapportage Amsterdam, september 2012 Woonbond Kennis- en Adviescentrum Nieuwe Achtergracht

Nadere informatie

de 6 belangrijkste misvattingen op de weg naar een 100% duurzame energievoorziening

de 6 belangrijkste misvattingen op de weg naar een 100% duurzame energievoorziening de 6 belangrijkste misvattingen op de weg naar een 100% duurzame energievoorziening De 6 belangrijkste misvattingen op de weg naar een 100% duurzame energievoorziening BEKENDHEID EUROPESE ENERGIEDOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Ook bij ons dreigen blackouts of algemene stroompannes realiteit te worden. Dankzij BATISOL komt u gelukkig niét in het donker te zitten.

Ook bij ons dreigen blackouts of algemene stroompannes realiteit te worden. Dankzij BATISOL komt u gelukkig niét in het donker te zitten. Batisol informeert Nieuwsbrief BATISOL, dat zijn zonnepanelen. Maar er is meer. Al geruime tijd liggen er allerlei ideeën in onze schuif, maar ze bleef gesloten omdat we het zo druk hadden. De markt voor

Nadere informatie

BUILD. Belgische aan MIT. 3D-printen: hoe zit het? WONEN OP ZEE: DE ENIGE MANIER VOOR DE MENS OM TE OVERLEVEN? Ik wil de bouw een geweten schoppen

BUILD. Belgische aan MIT. 3D-printen: hoe zit het? WONEN OP ZEE: DE ENIGE MANIER VOOR DE MENS OM TE OVERLEVEN? Ik wil de bouw een geweten schoppen Juni 2015 BUILD hoe zullen we wonen in de toekomst? Belgische aan MIT Ik wil de bouw een geweten schoppen 3D-printen: hoe zit het? Een gebouw printen lukt nog niet WONEN OP ZEE: DE ENIGE MANIER VOOR DE

Nadere informatie

Het groene boekje. Duurzaam is mooi. En nog mooier als het wat oplevert.

Het groene boekje. Duurzaam is mooi. En nog mooier als het wat oplevert. Het groene boekje Duurzaam is mooi. En nog mooier als het wat oplevert. Bespaartips in en rondom het huis Inleiding 5 Verwachte besparing gemiddelde eengezinswoning 6 A. BESPAREN IN EEN HANDOMDRAAI 9 Verwarmen

Nadere informatie

ONDERZOEKSVERSLAG. Clever Franke. Interface and userexperience design Adrian Klingen Anne de Bode Danielle Enzler Maaike Haesakkers

ONDERZOEKSVERSLAG. Clever Franke. Interface and userexperience design Adrian Klingen Anne de Bode Danielle Enzler Maaike Haesakkers ONDERZOEKSVERSLAG Clever Franke Interface and userexperience design Adrian Klingen Anne de Bode Danielle Enzler Maaike Haesakkers 1 INLEIDING Naar aanleiding van de minor Interface and User Experience

Nadere informatie

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter in vogelvlucht Alle huishoudens in Nederland krijgen een nieuw soort energiemeter aangeboden: de zogenaamde slimme meter. Deze digitale

Nadere informatie