ICT SERVICES DATABASE MANAGEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ICT SERVICES DATABASE MANAGEMENT"

Transcriptie

1 ICT SERVICES DATABASE MANAGEMENT Architects in Safety and Intelligence

2 Group 2000 (remote) Database management Binnen uw organisatie, zijn databases cruciaal en rechtstreeks gekoppeld aan uw primaire bedrijfsprocessen. Vooral in bedrijfskritische omgevingen, wilt u er zeker van zijn dat uw databases uitstekend presteren en datainteger zijn. Dit proces is niet gebruikelijk, in het bijzonder als het aankomt op database prestaties en het risico van verlies van data en integriteit. De toepassing wordt kritiek als een database-upgrade en prestaties niet in lijn zijn en het juiste onderhoud niet is uitgevoerd. Veel bedrijven beschikken niet over deze essentiële vaardigheden, omdat Database Administration (DBA) een taak is van een specialist. De oplossing hiervoor is, om deze DBA-taken uit te besteden. Uw voordeel is dat hoogopgeleide, vakbekwame mensen en capaciteit beschikbaar zijn voor uw bedrijf en het onderhoud wordt gegarandeerd. Door het monitoren van de capaciteit en prestaties van uw databases, zullen problemen worden opgespoord en opgelost vóórdat uw eindgebruikers het hebben opgemerkt. Wanneer u DBA-activiteiten uitbesteedt, bent u verzekerd van de beste kennis en praktijk voor onderhoud en prestaties.

3 Ondersteunende Databases: Microsoft SQL Server 2000, 2005, and 2008 (Standard and Enterprise) Oracle 9i, 10g, 11g MySQL 4.x, 5.x IBM DB2 Rainstor 4.x, 5.x Group 2000 kan alle DBA taken overnemen, of een deel van deze taken op verzoek van de klant. Wij bieden u de mogelijkheid om de DAaaS (Database Administration as a Service) te gebruiken. We beginnen met een database health-check en presenteren een gedetailleerd rapport van al het achterstallig onderhoud. Op basis van dit rapport starten we met het aanpakken van alle issues door het nemen van de volgende stappen: Oplossen achterstallig onderhoud Configuratie checken op Best Practice-eisen Adviseren van onderhoud surveillance-omgeving Consolidatie gegevens (indien nodig) Automatisering van onderhoudstaken Levering van 24/7 support Upgrade en update support Helpdesk n - Tier Architecture Vertrouw uw bedrijfskritische database niet toe aan een starter op de markt, want Group 2000 is een toonaangevende leverancier van Remote DBA (DAaaS) ondersteuning met volledige bewaking en productiesteun. Onze experts kunnen een volledige set van software installeren en implementeren om te waarschuwen en uw bedrijfsprocessen te beveiligen. Group 2000 is de specialist in alle soorten database-software en omgevingen.

4 Key service features Een gestructureerde en uitgebreide SLA-benadering van dienstverlening. Een kostenefficiënt Service Level Agreement - Dedicated Hotline, Shared Desk, of Call Back. Always On (24 x 7) proactieve monitoring en ondersteuning. Schaalbare on-demand DBA professionals, IT-infrastructuur specialisten en ontwikkelaars. Multi-platform ondersteuning voor meerdere databases. Verlaag database administratiekosten tot 60 %. Volledige DBA service Group 2000 kan 100 % van uw database administratie behoeften leveren. Onder onze service afspraak, beheren wij uw database beveiliging, prestaties, beschikbaarheid en verbeteringen. Onze volledige DBA Service geeft u toegang tot de expertise en vaardigheden van ons hele DBA team tegen een laag maandelijks tarief. Door deze service kunnen onze klanten een hoog niveau van ondersteuning bereiken zonder de premium prijs geassocieerd met een dergelijk niveau van dienstverlening. Voordelen bij het uitbesteden van uw DBA taken? Dekking bij vakantie en ziekteverzuim Geen last van personeelsverloop in geval van bijvoorbeeld pensionering Verzekerd van de beste kennis en het onderhoud zal worden gerandeerd

5 Database Admin support packages Eerst een volledige database health check, en het vervaardiging van een rapportage met bevindingen (inclusief een oplossing voor de geïdentificeerde problemen en opvolgend een overeenkomst hiervan). Onbeperkt directe toegang tot gekwalificeerde Database Administrators (afhankelijk van de SLA). Buiten werkuren geplande onderhoudstaken welke bij u passen. Dagelijkse proactieve database-en omgeving controles en continue bewaking van kritische processen. Opzetten en onderhouden van database back-ups. Kortingen op consultancy prijzen voor project- en ontwikkelingswerk. Verzamelen onderhoud van de database en server capaciteitsplanning gegevens. Periodieke rapportage van opgespoorde problemen en corrigerende taken. Invorderingen op verzoek onmiddellijk uitgevoerd. Upgrade en patching dienst. Kwaliteit van de dienstverlening gegarandeerd door Service Level Agreement afgestemd op uw behoeften. Prijs is inclusief ondersteuning voor de productie databases, plus de bijbehorende test, ontwikkeling, training en stand-by databases. Maandelijkse SLA rapportages. Maandelijkse SLA bespreking. Ons ondersteunend personeel is hoog opgeleid en zijn professionals met jarenlange ervaring in de sector. Daardoor leveren wij een van de beste support diensten in Nederland, tegen zeer redelijke en concurrerende prijzen. Als resultaat van onze transparantie is het volstrekt duidelijk wat de investering moet zijn voor de start van het project. Er zijn geen verrassingen achteraf. Als u de database ondersteuning nodig heeft maar geen behoefte aan in-house database administrators of back-up middelen voor uw eigen personeel, dan zullen onze pakketten aan uw wensen voldoen. Als gevolg van het 24-uurs karakter van onze business, zijn wij in staat om gelijkwaardige kwaliteit van ondersteuning te leveren aan klanten buiten Nederland. Dit geldt ook voor on-site support packages. Om welke soorten van activiteitenbeheer gaat het?

6 DBA Activiteiten Dagelijks Uitvoering geven aan toegewezen tickets. Controleren of er genoeg schijfruimte is voor gegevensbestanden om te groeien. Monitoring gebruik tijdelijke segmenten. Controleren DB-links die niet toegankelijk zijn. Het vinden van ongeldige objecten en deze oplossen. Controle sessiesloten. Monitoring totale gezondheid en prestaties database. Escaleren van issues en het geven van feedback en suggesties. Identificeren van tabellen met gelinkte rijen en deze verhelpen. Het identificeren van tabel partities met gelinkte rijen en deze verhelpen. Wekelijks Het bouwen van statistieken voor niet-geanalyseerde tabellen en tabel partities, indexen en index partities. Listing gebruikers met objecten in SYSTEM tabelruimten. Listing gebruiker behalve SYS met SYSTEM als een standaard tabel ruimte. Listing van niet beschikbare beperkingen en triggers. Listing foreign keys met niet overeenkomende kolomdefinities (veroorzaakt een slechte performance). Defragmenteren van tabelruimten. Maandelijks Controle van profielen welke niet verleend zijn aan gebruikers. Controle van rollen welke niet verleend zijn aan een rol of gebruiker. Controle van Redo log optimale grootte op basis van transactionele activiteiten. Identificeren van niet-systeem tabellen zonder primaire sleutel. Identificeren van niet-systeem tabellen met overmatige indexen die performance problemen veroorzaken. Noteren van onbruikbare indexen en index gebruik. Voorbereiden uitgebreide maandelijkse evaluaties en rapporten. Per kwartaal Per kwartaal meten van de data omgevings groei en deze samenvatten. Per kwartaal meten van de groei van de tabel ruimte en deze samenvatten. Ad hoc Reageren op zoekopdrachten van gebruikers. Aangeboren compilatie van stored procedures als en wanneer dit nodig is. Het creëren van project specifieke objecten (tabellen, indexen) in een test-, ontwikkelings-en productieschema. Toepassen van het door de gebruiker gemaakte beveiligingsbeleid alsmede andere gebruiker policies. Identificeren en optimaliseren van de query s welke knelpunten veroorzaken. Identificeren van publiek / private synoniemen welke wijzen naar niet-bestaande objecten. Identificeren van objecten met een privilege, maar met onbekende overeenkomst. Uitdraaien redundante object privileges met tegenstrijdige toegekende opties. Identificeren van niet-geanalyseerde systeemtabellen en indexen (data dictionary). Het inplannen van werk en monitoring.

7 Refreshing Environmentskages Verversen van de test en ontwikkelings databases. Gebeurtenis specifiek Identificeren van rapportage-eisen en het voorbereiden van de basis. Deelnemen aan elke database ontwerp discussie en het geven van feedback en reviews. Back-up en Recovery Afstemmen van de back-up en recovery processen volgens de eisen van de klant. Samenvatting van de belangrijkste DBA taken Traditionele taken van de database administrator is inclusief: Installeren, patchen en onderhoud van alle software. Afstemmen van alle omgevings componenten, inclusief SQL en PL / SQL. Goedkeuren van alle productie-regeling changes. Goedkeuren van wijzigingen in database-ontwerp. Controleren van alle migraties van schemaobjecten. Ontwerpen en implementeren van een back-up & recovery-systeem. Implementeren van failover-technologie. Daarnaast accepteren de professionals nu verantwoordelijkheid voor nieuwe reeks van DBA taken: Data modellering en database-ontwerp. Data-interface protocollen. Beheren van data beveiliging. Beheren van projecten. Voorspellen van toekomstige trends voor hardware gebruik en gebruikersdruk. Database Administration als een Service Het is een Partnership Group 2000 is toegewijd om het hoogste niveau van remote Database Administration voor onze gewaardeerde klanten te leveren. Onze ervaren medewerkers van SQL Server, Oracle, DB2, Rainstor & MySQL Database Administrators zullen uw bestaande IT-team vergroten. Wij bieden proactief 24/7 ondersteuning en werken direct met uw leveranciers. Group 2000 belooft een uitstekende betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid, een hogere dekking, lagere kosten en optimalisatie van uw database-omgeving, dit allemaal betekent dat uw bedrijfskritische applicaties beter gaan werken. Group 2000 ondersteunt de interne medewerkers van de klant, zodat zij zich kunnen concentreren op hun eigen business.

8 ICT Services benefits: Flexibel in aanpak en proces, afgestemd op uw organisatie Snelle en vakkundige time-to-market m.b.v. diverse tools en systemen (Scrum, Agile of waterval) Academisch geschoolde pragmatische consultants en engineers ISO, ETSI en vele andere certificaten in huis Security en ICT integrator expert Integratie van alle mogelijke IT systemen Group 2000 Nederland B.V. Van der Hoopweg 1 P.O. Box AH Almelo The Netherlands Tel: Fax: Group 2000 also has offices in Echt (the Netherlands), Norway, Switzerland and the USA

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n d e v e l o p m e n t p r o f f e s i o n a l p h p t r a i n i n g e n Een eerste kennismaking... Ibuildings is in1999 opgericht met als doel zich te specialiseren in het ontwikkelen van websites en webapplicaties.

Nadere informatie

MANAGED SERVER HOSTING

MANAGED SERVER HOSTING INHOUDSOPGAVE MANAGED SERVER HOSTING INTRODUCTIE... 3 // MANAGED HOSTING SERVICES...3 // MANAGED DEDICATED SERVER...3 // MANAGED SERVER...3 DE SERVERS... 4 // RAID CONFIGURATIE...4 // UITBREIDINGEN...5

Nadere informatie

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress Business Intelligence (BI) ontwikkel een intelligente enterprise Your business technologists. Powering progress Ontwikkel een intelligente enterprise Informatie wordt gegenereerd door elke activiteit,

Nadere informatie

1. Inhoud. Ink42. Your mark in Managed Services.

1. Inhoud. Ink42. Your mark in Managed Services. De oplossingen van Ink42 voor het beheer van uw automatisering zijn maatwerk. De business van ieder van onze klanten is immers uniek, en de samenstelling van de diensten die wij ter ondersteuning leveren

Nadere informatie

Winkelsystemen. Voorbeeld Service Level Agreement Winkelsystemen. Voorbeeld Service Level Agreement. Servicelevelnummer : < NAAM KLANT>

Winkelsystemen. Voorbeeld Service Level Agreement Winkelsystemen. Voorbeeld Service Level Agreement. Servicelevelnummer : < NAAM KLANT> Winkelsystemen Voorbeeld Service Level Agreement Servicelevelnummer : < NAAM KLANT> Dit is een voorbeeld-service Level Agreement met betrekking tot winkelsystemen en bijbehorende infrasctuur voor winkelbedrijven.

Nadere informatie

Over Internet Unlimited Drupal Ontwikkeling, Hosting en Support

Over Internet Unlimited Drupal Ontwikkeling, Hosting en Support Drupal ontwikkeling, hosting en support Over Internet Unlimited Internet Unlimited Argon 1 4751XC Oud Gastel [t] 0165 33 22 44 [f] 0165 33 22 49 [w] www.internetunlimited.nl September 2010 Pagina 2 1.

Nadere informatie

Jasper Vandegaer. Academiejaar: 2009-2010

Jasper Vandegaer. Academiejaar: 2009-2010 : Naam: Jasper Vandegaer Klas: 3 SWM Academiejaar: 2009-2010 Bedrijf: Ordina Belgium Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) Departement Handelswetenschappen en bedrijfskunde Elfde-Liniestraat26 3500 Hasselt

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Waarom Cloud BI? De negen belangrijkste voordelen van Software-as-a-Service Business Intelligence

Waarom Cloud BI? De negen belangrijkste voordelen van Software-as-a-Service Business Intelligence Waarom Cloud BI? De negen belangrijkste voordelen van Software-as-a-Service Business Intelligence Index: Management samenvatting 3 Waarom cloud BI? 4 1 Betere toegang, maximaal resultaat 4 2 Sneller rendement

Nadere informatie

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen 7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen Organisaties die zich op dit moment (opnieuw) in een CRM software selectie traject begeven, hebben een grote uitdaging. Daar waar vroeger

Nadere informatie

Trainingsbrochure 2012 VCD Business Intelligence

Trainingsbrochure 2012 VCD Business Intelligence Trainingsbrochure 2012 2012 Trainingsbrochure en Crystal Reports trainingen sopgave Introductie sopgave Trainingsmogelijkheden Overzicht trainingsaanbod SAP BusinessObjects Trainingstrajecten Trainingstrajecten

Nadere informatie

Outsourcing en Managed Services: ook op zoek naar de juiste maat?

Outsourcing en Managed Services: ook op zoek naar de juiste maat? Outsourcing en Managed Services: ook op zoek naar de juiste maat? DATABASE Uiteindelijk zijn we geïnteresseerd in de services, niet in de servers. Het is een filosofie die opgang maakt: bedrijven willen

Nadere informatie

De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers?

De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers? De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers? Auteur: Reinout Dotinga Quality Assured Services B.V. Thorbeckestraat 53 2613 BV DELFT KvK 60679905 INHOUDSOPGAVE: 1. INLEIDING 3 2. VOOR

Nadere informatie

Request For Proposal. SAP Hosting en Beheer. Datum: 14 oktober 2011 Versie: 1.0 definitieve versie. Auteur: Rick de Zoete

Request For Proposal. SAP Hosting en Beheer. Datum: 14 oktober 2011 Versie: 1.0 definitieve versie. Auteur: Rick de Zoete Request For Proposal SAP Hosting en Beheer Datum: 14 oktober 2011 Versie: 1.0 definitieve versie Auteur: Rick de Zoete 1 P a g e A a n b e s t e d i n g S A P H o s t i n g e n B e h e e r Table of Contents

Nadere informatie

DIENSTBESCHRIJVING. My Workpl@ce 1-22

DIENSTBESCHRIJVING. My Workpl@ce 1-22 DIENSTBESCHRIJVING My Workpl@ce 1-22 DIENSTBESCHRIJVING MyWorkpl@ce VERSIE 0.10 DATUM: 05-05-14 15:37 2-22 Inhoudsopgave 1 Waarom MyWorkpl@ce?... 5 1.1 Waarin wij geloven... 5 1.2 Waarin wij niet geloven...

Nadere informatie

MIIM Brochure EMEA. Een belangrijke schakel tussen IT-investeringen en kritische Bedrijfsresultaten

MIIM Brochure EMEA. Een belangrijke schakel tussen IT-investeringen en kritische Bedrijfsresultaten MIIM Brochure EMEA Een belangrijke schakel tussen IT-investeringen en kritische Bedrijfsresultaten Een belangrijke schakel Een belangrijke schakel tussen IT-investeringen en kritische Bedrijfsresultaten

Nadere informatie

SharePointCustomer SharePoint Ontwikkeling

SharePointCustomer SharePoint Ontwikkeling SharePointCustomer SharePoint Ontwikkeling 1 P a g e 1 CONTENTS 2 Farm vs SandBox vs Apps... 5 3 tools, strategie en mogelijkheden voor het monitoren... 7 3.1 Overview van de monitoring tools... 7 3.2

Nadere informatie

Aanzet tot de inrichting van het beheer van het Moodle-systeem van AdeKUS

Aanzet tot de inrichting van het beheer van het Moodle-systeem van AdeKUS Aanzet tot de inrichting van het beheer van het Moodle-systeem van AdeKUS Eindverslag ingediend ter afronding van de studie Bachelor of Science in Elektrotechniek Informatietechniek. Student: Wong Enny

Nadere informatie

Webhosting XL Dienstbeschrijving

Webhosting XL Dienstbeschrijving Webhosting XL Dienstbeschrijving Versie: 4.0 2013 Inhoudsopga ve 1 Inleiding... 3 1.1 Van website naar webportal.... 3 1.2 Wat kan Webhosting XL voor u betekenen?... 4 1.3 Referenties... 4 2 Varianten

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM Partner Relationship Management voor banken en verzekeraars

Microsoft Dynamics CRM Partner Relationship Management voor banken en verzekeraars UW MICROSOFT GEKWALIFICEERDE IMPLEMENTATIEPARTNER: Versterkerstraat 6 1322 AP Almere Telefoon: +31 (0)36 5475 100 E-mail: info-nl@avanade.com www.avanade.nl Microsoft Dynamics CRM Partner Relationship

Nadere informatie

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01 In de cloud, het nieuwe werken Is uw bedrijf ook toe aan werken in de cloud? Bent u het beu dat programma s, data en bedrijfsdocumenten zich overal en nergens bevinden? ItsCloud neemt al deze zorgen van

Nadere informatie

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model.

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. Whitepaper Collaboration for Business Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. T +31 418 57 07 00, F +31 418 57 07 50 1. Introductie Steeds meer organisaties komen

Nadere informatie

VOORSTELLING OFFICECLOUD -hosted desktop-

VOORSTELLING OFFICECLOUD -hosted desktop- idocta BVBA Roger Vansteenbruggestraat 123 8790 Waregem Tel: 056/614 604 - www@idocta.be idocta helpt bedrijven bij het intelligent beheren van documenten en data. VOORSTELLING OFFICECLOUD -hosted desktop-

Nadere informatie

White Best practices voor databescherming en bedrijfscontinuïteit in een mobiele wereld Gids voor kleine en middelgrote organisaties Juni 2015

White Best practices voor databescherming en bedrijfscontinuïteit in een mobiele wereld Gids voor kleine en middelgrote organisaties Juni 2015 White paper Best practices voor databescherming en bedrijfscontinuïteit in een mobiele wereld Gids voor kleine en middelgrote organisaties Door Colm Keegan, senior analist, Dan Conde, analist, en Leah

Nadere informatie

De 10 factoren die de Total Cost of Ownership (TCO) bepalen van uw e-commerce software

De 10 factoren die de Total Cost of Ownership (TCO) bepalen van uw e-commerce software De 10 factoren die de Total Cost of Ownership (TCO) bepalen van uw e-commerce software Praktische handvatten voor het kiezen van de juiste enterprise e-commerce software SCALE YOUR ONLINE BUSINESS WITH

Nadere informatie

ExpertDesk 9 productlijst

ExpertDesk 9 productlijst ExpertDesk 9 productlijst Dankzij ExpertDesk hebben we de service performance verbeterd en de dienstverlening vergroot. - KPN ExpertDesk 9 Voor en door klanten ExpertDesk 9 is ontwikkeld door middel van

Nadere informatie

Whitepaper HP Support Services

Whitepaper HP Support Services Whitepaper HP Support Services 1. Managementsamenvatting: 2 Innoveren zonder zorgen Bedrijfsbehoefte 2 Voordelen 2 Rekening houden met toekomst 2 2. Marktontwikkeling: 3 Innovatie en beheer uitbesteden

Nadere informatie

www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst

www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst Maart 2014 2 Marktstudie financiële functie PwC Inhoud Introductie 6 Samenvatting 8 Financiële functie als business partner 9 Inzicht

Nadere informatie

ecumulus Zo beheer je digitale werkplekken

ecumulus Zo beheer je digitale werkplekken ecumulus Zo beheer je digitale werkplekken RAM Infotechnology ecumulus maakt automatisering een stuk makkelijker In tijden van Het Nieuwe Werken, BYOD (bring your own device) en de altijd aanwezige vraag

Nadere informatie

De voorwaarden voor een succesvolle Agile aanpak

De voorwaarden voor een succesvolle Agile aanpak 2012 De voorwaarden voor een succesvolle Agile aanpak SNELLE LEVERING MET CONCREET RESULTAAT GECONTROLEERD OMGAAN MET VERANDERING BUSINESSWAARDE VOORSPELBAARHEID TRANSPARANTE VOORTGANGSBEWAKING KLANTTEVREDENHEID

Nadere informatie