Krachtige, draadloze IP-modems voor remote monitoring van energieverbruik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Krachtige, draadloze IP-modems voor remote monitoring van energieverbruik"

Transcriptie

1 Krachtige, draadloze IP-modems voor remote monitoring van energieverbruik Moxa introduceert intelligente GSM/GPRS industriële draadloze IP-modems. Het betreft de enkelpoorts RS-232 OnCell G3111 en de RS- 232/422/485 OnCell G3151. Deze modems bieden systeemintegratoren krachtige en robuuste draadloze oplossingen voor verbruiksregistratie, zoals het automatisch uitlezen van energiemeters (elektriciteit, gas en water). Zowel de OnCell G3111 als de G3151 beschikken over een volledige TCP/IP-stack, waardoor eenvoudige, transparante verbindingen naar diverse apparaten over TCP/IP-netwerken mogelijk zijn. De OnCell G3111/G3151 voorziet niet alleen in meerdere bedrijfsmodi, waaronder TCP server, TCP client, UDP en Realcom, maar biedt bovendien de flexibiliteit van drie soorten GSM/GPRS-verbindingen: altijd aan, inactieve time-out en remote host recovering, hetgeen hierna wordt toegelicht. Veel telecom providers voorzien hun klanten van dynamische IP-adressen, maar zo n IP-adres wordt vaak zonder aankondiging gewijzigd. Dit is lastig voor het systeembeheer omdat de verbinding tussen de host en het apparaat wordt verbroken, mits het IP-adres opnieuw wordt geconfigureerd in de draadloze IP-modem zelf. De OnCell Central Manager software, die zich bij de G3111 en G3151 bevindt, vereenvoudigt het systeembeheer aanzienlijk door dit IP-probleem automatisch op te lossen. Zolang het centrale beheersysteem is verbonden met het internet, kan deze verbinding maken met de remote meetsystemen. Apparaten op afstand die zijn geconfigureerd met een dynamisch IP-adres, zoals automatisch uitleesbare verbruiksmeters, zijn via het internet toegankelijk en kunnen worden beheerd of direct worden uitgelezen via het eigen netwerk of via het web. De OnCell G3111 en G3151 draadloze IP-modems zijn compact en kunnen naast een PC worden geplaatst of op een DIN-rail worden gemonteerd. De modems hebben een breed voedingsspanningsgebied van 12 tot 48 VDC en zijn bestand tegen piekspanningen van 2 kv. De seriële poorten zijn beveiligd tegen elektrostatische ontladingen tot 15 kv.

2 CAN naar glasvezelconverter met handige testfunctie voor glasvezels Moxa levert de ICF-1170I, een CAN naar glasvezelconverter, die de datatransmissie veilig en betrouwbaar maakt door gebruik te maken van fiber optic transmissie voor volledige isolatie en bescherming tegen EMI. De unieke glasvezeltestmodus van de ICF-1170I biedt een tijdbesparende methode om de transmissiestatus te testen door het activeren van een DIP-schakelaar, waarna de signaalstatus door middel van LED s worden aangegeven. Om er voor te zorgen dat ook bij netspanningsstoringen de verbinding niet wordt onderbroken, beschikt de ICF-1170I over een ingebouwde redundante voedingsingang en een relaisfunctie. Als de primaire voedingsspanning wegvalt, activeert de module snel de redundante voedingsingang en stuurt meteen een alarmsignaal. De ICF-1170I biedt een vooruitstrevende datatransmissiesnelheid tot 1 Mbps en heeft een breed werktemperatuurgebied van -40 C tot + 85 C. De converter is ondergebracht in een stevige metalen behuizing en voldoet aan de veiligheidseisen volgens UL508. Al met al levert dit een robuuste oplossing op voor industriële toepassingen, zoals fabrieks- en gebouwenautomatisering. Belangrijkste eigenschappen * Datacommunicatie tot 2 km over glasvezel * Zet CAN-signalen om naar glasvezelsignalen en vice versa * DIP-schakelaar voor 120 Ω lijnafsluitweerstand * LED s voor glasvezel-tx, glasvezel-rx, voeding 1 en voeding 2 * Volledig compatibel met de ISO standaard

3 Draadloos bewaken en alarmeren Voor telemetrietoepassingen via GPRS introduceert Moxa de iologik W5312 Active GPRS I/O. Het betreft een robuust uitgevoerde, compacte oplossing voor bewaking en alarmering op afstand. Met de iologik W5312 kan een GPRSaansluitmethode worden gedefinieerd, waaronder altijd actief en verbinden op verzoek voor het optimaliseren van de dataoverdrachtsnelheden voor verschillende toepassingen. De bedrijfskosten van GPRS-communicatie zijn afhankelijk van de overdrachtsnelheid. Met de actieve technologie van Moxa kunnen naar verwachting de transmissiekosten met de helft worden gereduceerd en kunnen verschillende GPRSverbindingstrategieën worden gedefinieerd om de overdrachtskosten te beperken. Het draadloos configureren, verversen van de firmware en het programmeren loopt via ioadmin. Tevens is naadloze koppeling met SCADA mogelijk door de actieve OPC-technologie. Het flexibele, unicode alarmsysteem ondersteunt SMS, , SNMP trap en TCP/UDP. De ingebouwde RS-232/422/485 seriële poort kan worden aangesloten op seriële apparaten in het veld. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld verbruiksmeters van gas, water en licht op afstand worden uitgelezen, of kunnen commando s worden verstuurd om apparatuur in- of uit te schakelen. Voor het registreren van (meet)gegevens is een datalogger geïntegreerd met backup via bijvoorbeeld een SD-kaart. Deze robuuste, compacte oplossing is geschikt voor water- en afvalwaterbehandeling, infrastructuurbeheer, olieen gastransportbewaking, energiedistributiesystemen, transportsystemen en voor de bewaking van openbare verlichtingssystemen.

4 Dubbel HF-ontwerp voor mobiele communicatie buitenshuis met absolute betrouwbaarheid Door Moxa is een nieuwe generatie communicatiemodulen aangekondigd met de aanduiding AWK De modulen bieden een combinatie van draadloos toegangspunt/brug/ client en beschikken over ingebouwde, onafhankelijke HF-zend/ontvangstmodulen die zowel op 2,4 GHz als op 5 GHz communiceren voor superieure draadloze redundantie. De draadloze communicatiemodule AWK-6222 volgens de IEEE a/b/g-specificaties kan worden geconfigureerd als een toegangspunt, een brug of een client. Door de ondersteuning van Moxa s gepatenteerde draadloze redundantietechnologie kunnen de beide, onafhankelijke HF-modulen worden ingesteld als los van elkaar werkende draadloze verbindingen door verschillende frequenties te gebruiken, namelijk 2,4 of 5 GHz. Dit voorkomt onderbreking van de verbinding door radio-interferenties en dit verzekert maximale draadloze betrouwbaarheid. Dankzij de dubbele Ethernetpoorten, die RSTP en Moxa s Turbo Ring-topologie ondersteunen, is de AWK-6222 een zeer flexibele en betrouwbare oplossing voor het gehele netwerk. Daarnaast kan de module via de Ethernetbekabeling worden gevoed volgens de IEEE 802.3af specificaties. Dit maakt een eenvoudige en zorgeloze voeding mogelijk op moeilijk toegankelijke en afgelegen plaatsen waar geen netspanning aanwezig is. Uiteraard is het draadloze netwerk aan alle kanten beveiligd volgens WEP, WPA/WPA2 en IEEE 802.1x toegangscontrole. De AWK-6222 heeft beschermingsklasse IP68 en een werktemperatuurbereik van -40 tot +75 C en is voorzien van M12-connectoren. Hierdoor worden storingen voorkomen die kunnen worden veroorzaakt door regen, vocht, stof en trillingen. Met de robuuste modulen is gegevensoverdracht tot 10 km mogelijk. De modulen zijn gecertificeerd voor motorvoertuigen en overtreffen zelfs de EN50155/EN en EN standaarden voor railgebonden en rollend materieel. Voor optimale flexibiliteit zijn de antennes afneembaar, zodat gebruikers zelf een geschikte functie-specifieke antenne kunnen kiezen om de beste dekking te verkrijgen. Maak gebruik van Moxa s gratis WLAN-calculator op de website om snel en gemakkelijk de perfecte antenne voor uw toepassing te kiezen. Moxa biedt diverse richtinggevoelige of rondom stralende antennes om het zendbereik naar verre oorden te verleggen.

5 Goedkope, robuuste industriële Ethernet schakelsystemen met glasvezelpoorten De EDS-205A/208A zijn vijf- en achtpoorts industriële Ethernet switches. Ze ondersteunen IEEE en IEEE 802.3u/x met 10/100 Mbps vol/half-duplex en zijn MDI/MDI-x auto-sensing. Hiertoe zijn 10/100BaseTX poorten met RJ45- connectoren voor koper en 100BaseFXpoorten voor multi/enkelmodus glasvezels met SC- of ST-connectoren beschikbaar. De switches kunnen op een gelijkspanning van 12/24/48 V (bereik 9,6 tot 60 V) worden aangesloten of op een wisselspanning van 18 tot 30 V. De redundante voedingsingangen kunnen tegelijkertijd aan zowel gelijk- als wisselspanningsbronnen worden gekoppeld. Mocht één van beide voedingsspanningen wegvallen, dan neemt de andere de voeding van de module automatisch over. De switches zijn ontworpen voor zware industriële omgevingen, zoals maritieme (DNV/GL) of explosiegevaarlijke locaties (klasse 1 div. 2, ATEX Zone 2) en ze zijn FCC, TÜV, UL en CE gecertificeerd. De EDS-205A/208A schakelsystemen zijn ondergebracht in een aluminiumbehuizing met beschermingsklasse IP30 en zijn verkrijgbaar met een standaard werktemperatuurbereik van -10 tot +60 C, of met een breder temperatuurbereik van -40 tot +75 C. Alle modellen ondergaan een 100% burn-in test, zodat ze gegarandeerd voldoen aan de specifieke eisen van industriële automatiseringsoplossingen. Daarnaast kan met DIL-schakelaars de beveiliging tegen broadcast storm naar wens worden ingeschakeld, hetgeen de noodzakelijke flexibiliteit voor industriële toepassingen vergroot.

Computer Connectivity & Networks 2012 Netwerk

Computer Connectivity & Networks 2012 Netwerk KV Computer Connectivity & Networks 2012 Netwerk FAST ETHERNET SWITCHES NWAY NETWERK SWITCH 10/100 MBPS Compacte 10/100 Mbps Nway desktop switches, ideaal voor werkgroepen en klein zakelijk gebruik. Deze

Nadere informatie

XL Transceiver installatie handleiding

XL Transceiver installatie handleiding XL Transceiver installatie handleiding Alphatronics bv * Watergoorweg 71* 3861MA Nijkerk * Tel.: 033-2459944 * Fax.: 033-2453149 * info@alphatronics.nl Technische gegevens van de AlphaCom XL transceiver:

Nadere informatie

Wireless LAN Router AWL-700. Gebruiksaanwijzing. Versie 1.1 Juni 2002. BENQ Corporation

Wireless LAN Router AWL-700. Gebruiksaanwijzing. Versie 1.1 Juni 2002. BENQ Corporation Wireless LAN Router AWL-700 Gebruiksaanwijzing Versie 1.1 Juni 2002 Opmerking I Copyright-verklaring Deze handleiding mag niet worden verveelvuldigd in enigerlei vorm noch op enigerlei wijze noch worden

Nadere informatie

Internet Plus. Dienstbeschrijving

Internet Plus. Dienstbeschrijving Internet Plus Dienstbeschrijving Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 1.1 Dienstbeschrijving 1.2 Doelgroep 2. Opbouw van Internet Plus 5 2.1 Toegang tot het netwerk: cable access 2.2 Internet Plus varianten en

Nadere informatie

CBizz Dienstbeschrijving Cogas Footprint

CBizz Dienstbeschrijving Cogas Footprint CBizz Dienstbeschrijving Cogas Footprint Diensten: CBizz Office Versie 1.0 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Dienstbeschrijving... 3 1.2 Doelgroep... 3 2. Opbouw van CBizz office... 4 2.1 Toegang tot het

Nadere informatie

Het klantenmagazine van Phoenix Contact Februari 2011

Het klantenmagazine van Phoenix Contact Februari 2011 1 11 Het klantenmagazine van Phoenix Contact Februari 2011 04 Remote communicatie voor water Communicatie opgehelderd 06 Betrouwbare connectoren Sneller aansluiten 10 Miniduikboot uitgerust Veilig en comfortabel

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Internet Plus

Dienstbeschrijving Internet Plus Dienstbeschrijving Internet Plus Inhoudsopgave 1 Internet plus 3 1.1 Dienstbeschrijving 3 1.2 Doelgroep 3 2 Opbouw van internet plus 4 2.1 Toegang tot het netwerk: cable access 4 2.2 Internet plus varianten

Nadere informatie

Systeemeisen Inventive 2015

Systeemeisen Inventive 2015 Systeemeisen Inventive 2015 Inhoudsopgave Inventive 2 Transactieserver (TCBS) 7 Uitwerking systeemeisen 2 TAPI Server 8 De serverconfiguratie (4D Server) 3 De netwerkinfrastructuur 8 De werkstations (4D

Nadere informatie

Overstappen van traditionele telefonie naar VoIP telefonie

Overstappen van traditionele telefonie naar VoIP telefonie Overstappen van traditionele telefonie naar VoIP telefonie Inhoudsopgave Overstappen op VoIP!!!!! 3. De mogelijkheden!!!!!! 4. VoIP converter!!!!!! 5. Telefooncentrale in de Cloud!!! 6. Fysieke telefooncentrale!!!!

Nadere informatie

I T - i n t e g r a t i e v a n W e b e a s y p r o d u c t e n

I T - i n t e g r a t i e v a n W e b e a s y p r o d u c t e n Sportlaan 53 3364DK Sliedrecht Postbus 125 3360AC Sliedrecht Tel. : +31184-433939 Fax : +31184-433999 Internet : www.webeasy.nl I T - i n t e g r a t i e v a n W e b e a s y p r o d u c t e n Datum : 12-Jan-2011

Nadere informatie

Draytek VigorIPPBX 2820 VoIP

Draytek VigorIPPBX 2820 VoIP Draytek VigorIPPBX 2820 VoIP Speciaal voor het gehele MKB heeft DrayTek de VigorIPPBX 2820 ontwikkeld. Deze IPPBX biedt belangrijke telefoniefunctionaliteiten zoals voicemail to e-mail, IVR, auto-attendant,

Nadere informatie

Eminent Advanced Manual

Eminent Advanced Manual Eminent Advanced Manual 2 EMINENT ADVANCED MANUAL Eminent Advanced Manual Inhoudsopgave Waarom een Eminent Advanced Manual?... 3 Uw tips en suggesties in de Eminent Advanced Manual?... 3 Service en ondersteuning...

Nadere informatie

FirmTel CARE. Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015. Hoe werkt het in de praktijk? Wat is nu een mobiele telefooncentrale?

FirmTel CARE. Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015. Hoe werkt het in de praktijk? Wat is nu een mobiele telefooncentrale? FirmTel CARE Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015 Uw mobiele telefoon is ook uw bedrijfstelefoon. Meerdere nummers op uw mobiele telefoon, ook vaste nummers, en natuurlijk één voicemail. Bellen

Nadere informatie

One van KPN Dienstbeschrijving Office Access Release 10.1 Juni 2013

One van KPN Dienstbeschrijving Office Access Release 10.1 Juni 2013 One van KPN Dienstbeschrijving Office Access Release 10.1 Juni 2013 One Release 10.1 juni 2013 Inhoudsopga ve 1 Inleiding... 3 1.1 Positie van Office Access binnen de One-dienstverlening... 4 1.2 Functionele

Nadere informatie

EthernetProbes. Ethernet gebaseerde monitoring systemen. atal.nl

EthernetProbes. Ethernet gebaseerde monitoring systemen. atal.nl Ethernet gebaseerde monitoring systemen 24/7 meting en bewaken van geconditioneerde ruimten zoals serverruimten, opslagmagazijnen, archieven en productiefaciliteiten EthernetProbes atal.nl EthernetProbes

Nadere informatie

Catalogus 2013. 5 jaar Garantie Compleet Assortiment Nederlandstalige Handleiding Eenvoudige Installatie Toegankelijke Helpdesk

Catalogus 2013. 5 jaar Garantie Compleet Assortiment Nederlandstalige Handleiding Eenvoudige Installatie Toegankelijke Helpdesk Catalogus 2013 5 jaar Garantie Compleet Assortiment Nederlandstalige Handleiding Eenvoudige Installatie Toegankelijke Helpdesk hdmedia RT3 Speel je media in Full HD 1080p EM7280 EM7280 hdmedia RT3 Full

Nadere informatie

Inleiding. We hopen dat u nog lang gebruik mag maken van onze software. Samen Wassen. Pagina 2

Inleiding. We hopen dat u nog lang gebruik mag maken van onze software. Samen Wassen. Pagina 2 Inleiding. Voor u ligt het beveiligingsbeleid van de website SamenWassen. SamenWassen.nl is een flexibele en gebruikersvriendelijke website waarop gegevens met betrekking tot het reinigen van voertuigen

Nadere informatie

De Juniper Networks NonStop Wireless LAN oplossing.

De Juniper Networks NonStop Wireless LAN oplossing. De Juniper Networks NonStop Wireless LAN oplossing. Juniper Networks heeft met de introductie van de NonStop Wireless LAN oplossing een nieuwe Wireless LAN-generatie gerealiseerd, die organisaties bevrijdt

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Internet (ADSL/VDSL en SDSL)

Dienstbeschrijving Zakelijk Internet (ADSL/VDSL en SDSL) Dienstbeschrijving Zakelijk Internet (ADSL/VDSL en SDSL) Versie 4.0 Februari 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Wat is Zakelijk Internet?... 4 2.1 Voor wie is Zakelijk Internet ontwikkeld?... 4 3 Bestelling,

Nadere informatie

Handleiding verbeteren internetsnelheid. Bij hoge snelheid internetproducten

Handleiding verbeteren internetsnelheid. Bij hoge snelheid internetproducten Handleiding verbeteren internetsnelheid Bij hoge snelheid internetproducten Welkom Met deze handleiding leggen wij u uit hoe u de snelheid van uw internetverbinding optimaal kunt gebruiken. Komt u er

Nadere informatie

Het klantenmagazine van Phoenix Contact juni 2014

Het klantenmagazine van Phoenix Contact juni 2014 1 14 Het klantenmagazine van Phoenix Contact juni 2014 04 Titelthema: Oplossingen voor de energiewinning en -distributie Onder stroom 06 UPS met krachtige software Power to rely on 08 Invoedingsmanagement

Nadere informatie

Draadloze Pre-N Router

Draadloze Pre-N Router Draadloze Pre-N Router Deel uw hi-speed verbinding zonder kabels! Handleiding FD0nl Inhoud Inleiding................................................ Voordelen van een draadloos netwerk.......................

Nadere informatie

Always more than you expect Panasonic. telefoontoestellen

Always more than you expect Panasonic. telefoontoestellen Always more than you expect Panasonic telefoontoestellen DIGITALE TELEFONIE De digitale telefoons uit de DT300-serie bieden geavanceerde productiviteitsfuncties, zoals een groot display, Bluetooth-headsetopties

Nadere informatie

Daarnaast is het bij alle soorten accounts mogelijk om naast het pakket KraamZorgCompleet uit te breiden met bijvoorbeeld Microsoft Outlook.

Daarnaast is het bij alle soorten accounts mogelijk om naast het pakket KraamZorgCompleet uit te breiden met bijvoorbeeld Microsoft Outlook. KraamZorgCompleet OnLine KraamZorgCompleet OnLine is het gebruik van uw eigen KraamZorgCompleet vanaf ons centrale netwerk. U kunt uw eigen KraamZorgCompleet vanaf meerdere locaties benaderen via beveiligde

Nadere informatie

Zakelijk Internet Asymmetrisch Dienstbeschrijving

Zakelijk Internet Asymmetrisch Dienstbeschrijving Tele2 Zakelijk Postbus 22697 1100 DD Amsterdam T 020-750 10 00 F 020-750 10 01 tele2.nl/zakelijk Kvk Amsterdam 33303418 Tele2 Zakelijk is een handelsnaam van Tele2 Nederland B.V. Dienstbeschrijving 2 van

Nadere informatie

MANAGED SERVER HOSTING

MANAGED SERVER HOSTING INHOUDSOPGAVE MANAGED SERVER HOSTING INTRODUCTIE... 3 // MANAGED HOSTING SERVICES...3 // MANAGED DEDICATED SERVER...3 // MANAGED SERVER...3 DE SERVERS... 4 // RAID CONFIGURATIE...4 // UITBREIDINGEN...5

Nadere informatie

Mobiele- en thuisgebruikers toegang geven tot bedrijfsnetwerk

Mobiele- en thuisgebruikers toegang geven tot bedrijfsnetwerk Mobiele- en thuisgebruikers toegang geven tot bedrijfsnetwerk Het veilig verzenden van gegevens over het internet heeft een slechte naam. Meldingen uit de pers van phishing-aanvallen op het online bankieren

Nadere informatie

Bosch Persoonlijke beveiliging en personenoproepsystemen Databoek

Bosch Persoonlijke beveiliging en personenoproepsystemen Databoek Bosch Persoonlijke beveiliging en personenoproepsystemen Databoek Inhoud i Persoonlijke beveiliging en personenoproepsystemen Inleiding Inleiding Tranceivers en laadrekken voor paging 5 LBB 6x9x Hoogwaardige

Nadere informatie

COMMUNICATIE OP EEN NIEUW NIVEAU. Telefoontoestellen van Panasonic

COMMUNICATIE OP EEN NIEUW NIVEAU. Telefoontoestellen van Panasonic COMMUNICATIE OP EEN NIEUW NIVEAU Telefoontoestellen van Panasonic HANDSETS VOOR EXCELLENTE COMMUNICATIE Uitzonderlijke geluidskwaliteit en bewezen betrouwbaarheid Intuïtief, stijlvol, gebruikersvriendelijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Televic

Inhoudsopgave. Televic Inhoudsopgave Televic Inhoudsopgave: Televic - Televic algemeen - 000229 - interaxio p. 1-6 - interaxio p. 7-12 - interaxio deurvideo intercom - 000302 - Axio Mobility p. 1-4 - Axio Mobility p. 5-8 -

Nadere informatie