Sommige dakisolatie laat duidelijk zijn sporen na

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sommige dakisolatie laat duidelijk zijn sporen na"

Transcriptie

1 Sommige dakisolatie laat duidelijk zijn sporen na isolatie van platte daken

2 Powerdeck dakisolatie laat GEEN sporen na De ene isolatie heeft een betere isolatiewaarde, de andere is brandveiliger. Er zijn isolatiematerialen op de markt met een uitstekende beloopbaarheid, andere zijn dan weer heel licht en eenvoudig te plaatsen. Sommige zijn waterafstotend, terwijl andere goed scoren op het gebied van dampdichtheid. Welk voordeel spreekt u het meeste aan? Is het nodig uw keuze te beperken? Wat u in feite zoekt, is een combinatie van de voordelen. Een isolatie die u een optimaal rendement bezorgt en de zorgen aan anderen overlaat. Zoek niet langer, laat u overtuigen door de kracht van de POWERDECK-isolatie en ga een zorgeloze toekomst tegemoet. Powerdeck: de dunste platdakisolatie voor elke isolatie-eis Isoleren op een zeer hoog niveau is altijd uiterst rendabel. De oorspronkelijke meerprijs om beter te isoleren wordt immers snel terugverdiend dankzij de lagere energierekening. Grafiek 1 geeft weer wat de terugverdientijd is van de meerkost om beter te isoleren. De terugverdientijd van de meerprijs voor 60 mm Powerdeck in plaats van 30 mm is minder dan 5 jaar. Hierdoor zijn de energiewinsten vanaf het vijfde jaar tot het einde (bijvoorbeeld 25 jaar) een effectieve besparing. Hoe groot dit bedrag is, wordt weergegeven in grafiek 2. Deze grafiek toont eveneens de verhouding aan tussen de energiebesparingen enerzijds en de meerprijzen om te isoleren op een hoger niveau anderzijds.

3 jaren grafiek 1: terugverdientijd meerprijs beter isoleren grafiek 2: energiebesparing met Powerdeck 8 7,5 e ,5 6 meerprijs dikte Powerdeck energiebesparing bij toename dikte Powerdeck 5,5 5 e ,5 4 3,5 3 2,5 e ,5 1 0, > > > > > 80 e 0 toename dikte Powerdeck 30 > > > > > 80 toename dikte Powerdeck Hoe kan je zorgen voor een goed isolerend plat dak? Het isolerend vermogen van een materiaal (R of de warmteweerstand) wordt enerzijds bepaald door de gebruikte dikte (d) en anderzijds door de lambda-waarde (λ). Hoe lager de lambda-waarde, hoe beter het materiaal isoleert bij een bepaalde dikte. Bijgevolg kan een hoog isolatieniveau bereikt worden door dikker te isoleren, waardoor natuurlijk de dakopbouw zowel in dikte als in gewicht sterk toeneemt. Ofwel kan men kiezen voor de beste (laagste) lambda-waarde. Deze laatste keuze is een specialiteit van Powerdeck. Bovenstaande grafieken zijn gebaseerd op berekeningen van een gebouw met een dakoppervlakte van 1000 m 2, een levensduur van 25 jaar en een vooropgestelde binnentemperatuur van 20 C. POWERDECK is een plaat van hard polyisocyanuraatschuim (PIR) met een aparte celstructuur ook TAUfoam by Recticel genoemd een celstructuur met een zeer hoog isolerend vermogen. Door zijn gedeclareerde lambda-waarde λ D van 0,024 W/mK isoleert POWERDECK tot tweemaal beter dan andere isolatiematerialen. Bijgevolg kan u met POWER- DECK tot tweemaal dunner isoleren. By Recticel Lambda waarde PWD MW EPB EPS λ D (W/mK) 0,024 0,042 0,055 0,040 Warmteweerstand dikte d (mm) d R D = λ (m 2 K/W) D 1, , , , PWD: Powerdeck (PIR) MW: minerale wol EPB: perliet EPS: geëxpandeerd polystyreen De gedeclareerde lambdawaarden zijn de hoogste, gekend in de familie van de betrokken (MW, EPB en EPS) gecertificeerde producten (NBN B62-002/A1). Een dunnere isolatieplaat biedt u een aantrekkelijke besparing. Er kunnen veel (goedkopere) kortere schroeven gebruikt worden en het te transporteren volume isolatie wordt tot de helft herleid. En hier bedoelen we niet alleen het wegtransport, maar ook het transport verticaal en horizontaal op het dak. Heel wat minder heen en weer geloop en minder tijdverlies. Met POWERDECK wint u altijd. isolatie van platte daken

4 De meeste isolatieplaten bereiken een hogere beloopbaarheid door het verhogen van hun densiteit (gewicht). De speciale celstructuur van het TAUfoam by Recticel geeft op zich al de nodige drukweerstand en een uitstekende beloopbaarheid. Powerdeck: heel licht materiaal Een kwaliteitsvol isolatiemateriaal hoeft niet loodzwaar te zijn. POWERDECK weegt slechts 30 kg/m 3. Kiest u voor POWERDECK, dan kiest u voor een gewichtsbesparing die kan oplopen tot 90%. Het lage gewicht van POWERDECK zorgt ervoor dat het totale gewicht van het volledige dak beperkt blijft en de draagstructuur een stuk voordeliger kan worden uitgevoerd. Maar ook het leven van de dakdekker wordt een stuk comfortabeler. Hij draagt niet enkel minder volume maar bovendien draagt hij minder gewicht. Met POWERDECK zal u zich zeker geen breuk tillen, al wordt de isolatie-eis dubbel zo streng. Er valt een grote last van uw schouders, zowel letterlijk als figuurlijk. POWERDECK minerale wol Gedeclareerde lambda-waarde λ D 0,024 W/mK 0,042 W/mK Densiteit 30 kg/m kg/m 3 dikte grafiek 3: vergelijking gewicht & dikte 14 cm 12 cm Powerdeck minerale wol 21,1 kg 10 cm 8 cm 16,8 kg De grafiek toont aan dat voor eenzelfde warmteweerstand, 14,1 kg met Powerdeck 40% dunner 6 cm 4 cm 10,1 kg en 90% lichter geïsoleerd kan worden. 2 cm 1,1 kg 1,5 kg 1,8 kg 2,3 kg 0 cm 1,45 2,08 2,50 3,12 warmteweerstand R (m 2 K/W)

5 Meestal wordt de grootte van de isolatieplaat beperkt door zijn gewicht en dus door zijn draagbaarheid. Powerdeck: snelle en eenvoudige plaatsing Dankzij het lage gewicht van het TAUfoam by Recticel, kan Recticel platen leveren met afmetingen die tot tweemaal zo groot zijn als andere isolatiematerialen. De standaardafmetingen zijn 1200 mm op 2500 mm en de plaatoppervlakte is 3 m 2. De grote afmetingen in combinatie met het lage gewicht per plaat garanderen een vlugge en makkelijke plaatsing. dikte (mm) gewicht / plaat (kg) 30 2,7 40 3,6 50 4,5 60 5,4 Niettegenstaande het grote aantal vierkante meters per verpakking, beperkt het gewicht zich tot amper 30 kg. dikte (mm) aantal platen / pak gewicht / pak (kg) opp. / pak (m 2 ) , , , ,4 18 Met POWERDECK gaat het vooruit.

6 De opbouw van een plat dak kan het brandrisico aanzienlijk beïnvloeden. De opdrachtgever maar ook de verzekeringsmaatschappijen en de brandweer besteden hier terecht veel aandacht aan. Zowel het ontstaan van brand, de uitbreiding en bestrijding ervan als de interventie- en evacuatiemogelijkheden worden onderzocht. Dit is de uitdaging voor Recticel. Powerdeck: een brandveilige toekomst verzekerd Met TAUfoam by Recticel werd de mythe van de "risicoverhogende" isolatie doorbroken. De speciale celstructuur van het schuim beschermt zichzelf door een carbonisatie van de buitenste cellen. POWERDECK heeft niet alleen een brandclassificatie A1 volgens het K.B. van , maar is bovendien niet meer te vergelijken met andere kunststofschuimen. Het TAUfoam by Recticel smelt niet en er vallen geen brandende druppels. Het vuur wordt hierdoor niet extra verspreid waardoor de brandbestrijding niet wordt bemoeilijkt. De invoering van de Europese brandklassering in maart 2003 heeft ertoe bijgedragen dat POWERDECK zich nog meer onderscheidt van de andere kunststofschuimen. Volgens het nieuwe Euroclass systeem behaalt Powerdeck, toegepast op een geprofileerde staalplaat (end use condition), een Euroclass B S 2 d 0. Maar dit is voor Recticel nog niet voldoende. Niet alleen de isolatie maar alle componenten van de dakopbouw beïnvloeden de evolutie van een brand. Zowel de draagstructuur, draagvloer en het dampscherm, als de isolatie en de dakbedekking zijn van belang om tot een brandveilige dakopbouw te komen. FM Global, een wereldwijd verspreide en erkende verzekeringsfirma biedt Recticel die extra zekerheid. Aan de hand van een grootschalige en realistische brandproef wordt niet alleen de isolatie maar de volledige dakconstructie geëvalueerd zowel op brandeigenschappen als op windbelasting en mechanische karakteristieken. FM Approval geldt vandaag als internationale standaard. Voor verschillende daksystemen behaalde POWERDECK een FM Approval Class 1. Kiest u voor POWERDECK, dan kiest u voor extra veiligheid.

7 POWERDECK heeft een uitstekende en blijvende drukweerstand (min. 150 kpa). Hierdoor wordt het dak perfect beloopbaar, niet alleen tijdens de bouwfase maar ook achteraf bij onderhouds- en andere werkzaamheden. Powerdeck: een beloopbaar dak Omwille van ruimtebesparing in het gebouw worden steeds vaker allerlei installaties op het dak geplaatst, bv. ventilatoren. Deze vereisen regelmatig inspectie en onderhoud. Hierdoor stijgt het loopverkeer op het dak waardoor beloopbaarheid een zeer belangrijk criterium wordt bij de isolatiekeuze. POWERDECK biedt u die beloopbaarheid en vermijdt dat de isolatie wordt ingedrukt. Zo worden permanente plassen met regenwater voorkomen. Dit beïnvloedt de levensduur van de dakbedekking positief en vermindert de kans op lekken. De combinatie van slecht beloopbare isolatie en mechanische bevestiging kan leiden tot perforatie van de dakhuid door de bevestiger. Met POWERDECK kunt u ook in de toekomst zorgeloos over uw dak wandelen.

8 POWERDECK is aan beide zijden voorzien van een zuivere aluminium bekleding van 50 micron. Deze bekleding is dampremmend en waterafstotend. Powerdeck: geen dampscherm nodig Binnenklimaatklassen Voorbeelden Powerdeck Minerale wol klasse II Gebouwen met beperkte vochtproductie per m 2 en goede ventilatie - grote woningen, scholen - winkels - niet-geklimatiseerde kantoren - sportzalen en polyvalente hallen - werkplaatsen geen dampscherm * dampscherm klasse E1 klasse III Gebouwen met een belangrijke vochtproductie per m 2 en matige tot voldoende ventilatie - ziekenhuizen, verzorgingstehuizen - verbruikszalen, feestzalen - laaggeklimatiseerde gebouwen (RV 60%) dampscherm klasse E2 dampscherm klasse E3 Tabel: noodzaak van dampscherm in functie van enerzijds het type isolatie op steeldeck en anderzijds de binnenklimaatklasse * Indien de platen voorzien zijn van sponning aan de vier randen + ondergrond staalprofielplaat Indien betonnen ondergrond: wel dampscherm nodig E1: bijvoorbeeld een PE-folie (dikte = 0,2mm) E2: bijvoorbeeld folies van PE (dikte = 0,2mm) en aluminiumlaminaten E3: bijvoorbeeld een gewapend bitumen V3, V4, P3 of P4 Het dampremmend karakter van de bekleding van Powerdeck zorgt ervoor dat er slechts in uitzonderlijke gevallen een dampscherm nodig is in uw dakopbouw. Het Recticel-team is steeds bereid om voor uw project een condensatieberekening te maken om na te gaan of een dampscherm al dan niet noodzakelijk is. Indien u kiest voor POWERDECK, dan spaart u in de meeste gevallen het dampscherm uit Powerdeck : weersomstandigheden zijn onbelangrijk Weersvoorspellingen houden meestal geen rekening met uw strikte werkplanning. Regenbuien maar ook onvoorspelbaar weer kunnen u veel tijd kosten. De combinatie van de gesloten celstructuur van het TAUfoam by Recticel schuim met de zuivere aluminiumbekleding garandeert dat POWERDECK waterafstotend is. Hierdoor kunnen ook bij minder gunstige weersomstandigheden de werkzaamheden worden voortgezet. De uitvoeringstermijn van uw project komt dus niet in het gedrang. wist u dat het aantal naden van de isolatieplaten op het dak sterk afneemt dankzij de grote plaatafmetingen van Powerdeck.... bij gebruik van een steeldeck als draagvloer het effect van een vliegend tapijt sterk gereduceerd wordt door toepassing van de grote en stijve Powerdeck-platen

9 Bij de raffinage van aardolie ontstaan hoogwaardige restproducten die optimaal en doelbewust worden ingezet om POWERDECK te produceren. Powerdeck: een milieuvriendelijk product Dankzij de uitstekende isolatiewaarde van Powerdeck moet tot 50% minder volume geproduceerd en getransporteerd worden in vergelijking met alternatieve materialen. Energie is immers een schaars product en de winning ervan is belastend voor het milieu. Het komt er dus op aan zorgvuldig om te springen met de energie die voorhanden is. Onderstaande grafiek toont aan dat de energie nodig voor de productie van Powerdeck reeds teruggewonnen wordt binnen het jaar na de ingebruikname van het gebouw. De extra energiebesparing in de volgende jaren komt volledig ten voordele van het milieu en van uzelf grafiek 4: energiebalans voor Powerdeck energiebesparing per m 3 Powerdeck (MJ/m 3 ) (3700 MJ/m 3 per jaar) productie-energie per m 3 Powerdeck (MJ/m 3 ) (3600 MJ/m 3 ) energie (MJ/m 3 ) levensduur van het gebouw (jaren) De CO 2 -emissie is een ander milieuprobleem. Het is één van de belangrijkste broeikasgassen die een zeer negatieve impact hebben op de ozonlaag (broeikaseffect). Bovendien is het de enige vorm van luchtverontreiniging die nog steeds toeneemt en daarom zou het terugdringen van CO 2 -emissie ons allen nauw aan het hart moeten liggen. Uit de onderstaande grafiek blijkt dat de CO 2 die vrijkomt bij de productie van Powerdeck reeds de eerste 6 maanden na ingebruikname van het gebouw gecompenseerd wordt door de vermindering van de CO 2 -emissie ten gevolge van het isoleren met Powerdeck. Bovendien brengen de dunne Powerdeck-platen een afname in het transportvolume met zich mee. Dit betekent eveneens minder transport, minder brandstof en minder CO 2 -emissie. CO 2 (kg/m 3 ) grafiek 5: CO 2 -balans voor Powerdeck daling van de CO 2 -emissie per m 3 Powerdeck (245 kg/m 3 per jaar) CO 2 -emissie voor productie van 1 m 3 Powerdeck (130 kg/m 3 ) levensduur van het gebouw (jaren)

10 Recycling is een belangrijk aspect van het milieubewustzijn. Ook hier werd aan gedacht: op het einde van de levensduur van het gebouw kunnen de Powerdeck-platen gerecycled worden en opnieuw gebruikt worden in andere duurzame producten zoals dekvloerverbeteraars. Powerdeck: volledig recycleerbaar Wist u trouwens dat Recticel reeds in 1993 de "environmental award industry" behaalde? POWERDECK wordt steeds toegepast in een mechanisch bevestigd of een losliggend geballast daksysteem. Hierdoor kunnen de verschillende componenten van de dakopbouw, bij afbraak van het gebouw, uiterst gemakkelijk van elkaar gescheiden worden. Op die manier kunnen de verschillende materialen eenvoudig gesorteerd en gerecycled worden. isolatie van platte daken

11 POWERDECK werd op punt gesteld door RECTICEL, een Belgische groep met internationale bekendheid en een omzet van meer dan 1 miljard euro. Powerdeck: een innovatief product van Recticel De laatste dertig jaar heeft Recticel als schuimproducent een belangrijke bijdrage geleverd tot het dagelijkse woon- en leefcomfort van de consument. De producten van Recticel worden niet alleen gebruikt voor het isoleren van gebouwen. U kunt ze eveneens terugvinden in matrassen en lattenbodems, zetels, interieurcomfort van auto's en allerlei andere industriële en huishoudelijke toepassingen. Recticel wil zijn innovatieve rol nog verder uitbouwen en dit met respect voor mens en milieu. Powerdeck: voorzien van het Keymark kwaliteitslabel Powerdeck draagt uiteraard de verplichte CE-Markering. Bovenop dit conformiteitslabel kiest Recticel Insulation resoluut voor het vrijwillige kwaliteitslabel Keymark. Keymark garandeert dat zowel de productie als de productkarakteristieken, vermeld op de CE-Markering, op permanente basis door een extern erkend instituut worden getest en geauditeerd. De continuïteit van de kwaliteit van Powerdeck wordt met andere woorden verzekerd door het Keymark. POWERDECK, extra zekerheid voor een zorgeloze toekomst... Powerdeck F&B: dé isolatieplaten voor gekleefde daksystemen POWERDECK heeft ook nog twee tweelingbroeren, POWERDECK B en POWERDECK F genaamd. Deze dakisolatieplaten bestaan eveneens uit het brandveilige TAUfoam by Recticel, maar hebben een ander type bekleding zodat de dakbedekking gekleefd kan worden. Powerdeck B wordt gebruikt wanneer de dakdichting gekleefd wordt volgens de lasmethode. Powerdeck F daarentegen wordt gekozen wanneer de dakdichting gekleefd wordt volgens de giet-of koudkleefmethode. Enkele van onze grotere referenties Toyota FR m 2 Productie Magna Park UK m 2 Distributie Exhibition Centre SP m 2 Tentoonstellingshal Tuincenter NL m 2 Groothandel Warehouse De Pauw B m 2 Magazijnen Honda Europe B m 2 Onderdelencentrum Prologis PL m 2 Distributie/koelruimte Aldi NL/FR/B m 2 Distributie/bewaring ODTH B m 2 Distributie Toy logistic B m 2 Distributie Winkelcentrum l Hydrion B m 2 Distributie

12 Powerdeck: Technische kenmerken Isolatie: λ D -waarde: 0,024 W/mK Volumegewicht in de kern: 30 kg/m 3 Mechanisch gedrag: druksterkte bij 10% vervorming min. 150 kpa gedrag onder invloed van gelijkmatig verdeelde belasting: UEAtc klasse C Bekleding: zuivere aluminium ca. 50 µ Treksterkte loodrecht op oppervlak: min. 80 kpa Brandgedrag: A1 volgens KB 19/12/1997 Class 1 volgens BS 476 / part 7 FM Approval class 1 (FMRC 4450 class 1) Euroclass B S 2 d 0 (end use condition) Dimensionele stabiliteit: vochttest 48 uur: 70 C. 90% RV (EN 1604) lengteverandering <_ 2% breedteverandering <_ 2% dikteverandering <_ 6% Afmetingen: standaard : 1200 mm x 2500 mm diktes : mm Verdeeld door: LLOYD s REGISTER QUALITY COMPANY ISO 9001: 2000 isolatie van platte daken RECTICEL INSULATION NEDERLAND Spoorstraat CL Kesteren T +31 (0) F +31 (0) insulation_info@recticel.com 01/2005

POWERDECK F (PIR) VOOR EXTENSIEVE GROENDAKEN

POWERDECK F (PIR) VOOR EXTENSIEVE GROENDAKEN POWERDECK F (PIR) VOOR EXTENSIEVE GROENDAKEN Vereisten isolatie groendak Op een groendak komen heel wat belastingen. Daarom moet het mechanisch gedrag van het isolatiemateriaal de permanente belasting

Nadere informatie

Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd.

Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd. Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd. Stap 1: De inspiratiebron... Stap 2: Het denkwerk... Het resultaat: Powerroof, de isolatie voor hellende daken stevig en vormvast 1 2 ongevoelig voor

Nadere informatie

Eurofloor vloerisolatie

Eurofloor vloerisolatie Eurofloor vloerisolatie NIEUW Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is rendabeler dan ooit. Met Eurofloor,

Nadere informatie

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil handig formaat van 1200 x 2500 mm hoge drukvastheid vlugge en efficiënte plaatsing HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER Vloeren boven een niet-verwarmde ruimte

Nadere informatie

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie.

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. Het Powerroof systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Powerroof,

Nadere informatie

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil handig formaat van 1200 x 2500 mm hoge drukvastheid vlugge en efficiënte plaatsing HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER Vloeren boven een niet-verwarmde ruimte

Nadere informatie

Eurothane Eurothane. AL en AL Quattro. Dé isolatie voor uw landbouw- en industrietoepassingen

Eurothane Eurothane. AL en AL Quattro. Dé isolatie voor uw landbouw- en industrietoepassingen Eurothane Eurothane AL en AL Quattro Dé isolatie voor uw landbouw- en industrietoepassingen Kies nu voor Recticel Eurothane en ontdek de vele voordelen AL isolatie 1. Hoge en blijvende isolatiewaarde PU-platen

Nadere informatie

Het hoogste rendement per m²

Het hoogste rendement per m² DE NIEUWE PIR-ISOLATIE Het hoogste rendement per m² IKO Insulations in de IKO groep: Setting the Standard in dak bedekking én isolatie! Nebiprofa: De zekerheid van kwaliteit Meer dan 65 jaar ervaring in:

Nadere informatie

UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Voor platte daken

UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Voor platte daken UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Voor platte daken DIVISION INSULATION NU VANAF λd 0,022 www.unilininsulation.nl 5291_PLATDAK_v05.indd 1 15/09/15 11:44 UTHERM Platdak Isolatie voor platdak en flauwhellende daken

Nadere informatie

Eurofloor vloerisolatie. Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer.

Eurofloor vloerisolatie. Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. Eurofloor vloerisolatie Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is rendabeler dan ooit. Met Eurofloor,

Nadere informatie

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie.

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. Het Powerroof systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Powerroof,

Nadere informatie

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Voor platte daken 2017

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Voor platte daken 2017 UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Voor platte daken 2017 DIVISION INSULATION VANAF λ D 0,022 www.unilininsulation.com/nl UTHERM Platdak Isolatie voor platdak en flauwhellende daken Utherm isolatie van UNILIN bestaan

Nadere informatie

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN juli 2017

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN juli 2017 UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN juli 2017 DIVISION INSULATION VANAF λ D 0,022 www.unilininsulation.nl Inhoudsopgave UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN - UNILIN Utherm Platdak Isolatieplaten... p4 Toepassingstabel...

Nadere informatie

UTHERM ISOLATIEPLATEN. 03. ISOLATIEPLATEN

UTHERM ISOLATIEPLATEN. 03. ISOLATIEPLATEN UTHERM. 03. 110 UTHERM PLAT DAK VOOR PLAT DAK EN LAUWHELLENDE DAKEN isolatie van UNILIN bestaan uit PIR isolatiemateriaal met 2-zijdig een cacheerlaag. Het grootste voordeel van PIR (polyisocyanuraat)

Nadere informatie

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Januari, 2016

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Januari, 2016 UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Januari, 2016 DIVISION INSULATION NU VANAF λ D 0,022 www.unilininsulation.nl Inhoudsopgave UNILIN PLATDAK ISOLATIEPLATEN - Toepassingstabel p5 - UNILIN Utherm roof PIR B Platdak

Nadere informatie

Er zijn maar enkele regendruppels nodig om dit kaartenhuis te laten instorten... maar onderschat de invloed van een regenbui op uw dak niet!

Er zijn maar enkele regendruppels nodig om dit kaartenhuis te laten instorten... maar onderschat de invloed van een regenbui op uw dak niet! Er zijn maar enkele regendruppels nodig om dit kaartenhuis te laten instorten... maar onderschat de invloed van een regenbui op uw dak niet! Waarom hebben platte daken voldoende afschot nodig? Het afschot

Nadere informatie

BauderPIR De slanke PIR-schuim isolatieplaat. End use steeldeck brandklasse Bs1 d0. Hellenddaksystemen Platdaksystemen Groendaksystemen

BauderPIR De slanke PIR-schuim isolatieplaat. End use steeldeck brandklasse Bs1 d0. Hellenddaksystemen Platdaksystemen Groendaksystemen BauderPIR De slanke PIR-schuim isolatieplaat End use steeldeck brandklasse Bs1 d0 Hellenddaksystemen Platdaksystemen Groendaksystemen BauderPIR de isolatieplaat voor platte en hellende daken en spouwmuren

Nadere informatie

NIEUW. Eurowall 21. de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde.

NIEUW. Eurowall 21. de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. NIEUW Eurowall 21 de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Eurowall, de hoogwaardige

Nadere informatie

Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer.

Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer. Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer. Combobase Home: een PIR isolatiesysteem met geïntegreerde waterwerende spaanplaat, speciaal ontwikkeld voor doe-het-zelvers. Met

Nadere informatie

Eurowall, de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde.

Eurowall, de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. Eurowall, de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Eurowall, de hoogwaardige spouwisolatie

Nadere informatie

Productgroep 65 A - EUROTHANE bouw- en dakisolatie

Productgroep 65 A - EUROTHANE bouw- en dakisolatie EUROWALL ( PUR ) : de ultradunne spouwisolatie Eurowall is een 100 % CFK-vrije isolatieplaat met een kern in hard polyurethaanschuim, bekleed met een gasdicht meerlagencomplex van kraftpapier en metaalfolies

Nadere informatie

Eurowall 21. de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde.

Eurowall 21. de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. Eurowall 21 de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Eurowall, de hoogwaardige

Nadere informatie

Duurzaam bouwen. Het geïsoleerde plat dak

Duurzaam bouwen. Het geïsoleerde plat dak Duurzaam bouwen Het geïsoleerde plat dak 1 Het platte dak Dak: bovenste deel van de gebouwschil buitenklimaat binnenklimaat 2 Het platte dak Dak: bovenste deel van de gebouwschil waterdicht + winddicht

Nadere informatie

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie.

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. Het Powerroof systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Powerroof,

Nadere informatie

floor Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu

floor Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu Het isoleren van de vloer De begane grondvloer bestaat steeds uit een relatief grote oppervlakte die al dan niet rechtstreeks in contact

Nadere informatie

1. ALGEMEEN 2. BASISPRINCIPES DAKOPBOUW MET EUROTHANE EN POWERDECK

1. ALGEMEEN 2. BASISPRINCIPES DAKOPBOUW MET EUROTHANE EN POWERDECK INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. BASISPRINCIPES DAKOPBOUW MET EUROTHANE /POWERDECK. EUROTHANE / POWERDECK TOEPASSINGEN IN HET PLATTE DAK MET BITUMEN OF KUNSTSTOFDAKDICHTING.1. BEtON - bitumineuze dichtingslaag

Nadere informatie

De dunste spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd.

De dunste spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd. De dunste spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd. Stap 1: De inspiratiebron... Stap 2: Het denkwerk... Het resultaat: Eurowall,. de dunste voor elke isolatie-eis, ook voor lage energiewoning en passiefhuis

Nadere informatie

floor Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu

floor Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu Het isoleren van de vloer De begane grondvloer bestaat steeds uit een relatief grote oppervlakte die al dan niet rechtstreeks in contact

Nadere informatie

Productgroep 65 A - EUROTHANE bouw- en dakisolatie

Productgroep 65 A - EUROTHANE bouw- en dakisolatie EUROWALL ( PUR ) : de ultradunne spouwisolatie Eurowall is een 100 % CFK-vrije isolatieplaat met een kern in hard polyurethaanschuim, bekleed met een gasdicht meerlagencomplex van kraftpapier en metaalfolies

Nadere informatie

Isolatie van hellend dak van buitenaf. Na-isolatie van de zolderruimte. houten draagvloer. Platdakisolatie. betonnen draagvloer.

Isolatie van hellend dak van buitenaf. Na-isolatie van de zolderruimte. houten draagvloer. Platdakisolatie. betonnen draagvloer. voor het hele gebouw Na-isolatie van de zolderruimte van hellend dak van buitenaf houten draagvloer Platdakisolatie betonnen draagvloer Spouwmuurisolatie Begane grondvloer i s o l a t i e p l a t e n SPOUWISOLATIE

Nadere informatie

No more space to insulate

No more space to insulate No more space to insulate Ultradunne vacuümisolatie veilig beschermd door harde PIR-platen voor platte daken en terrassen ULTRADUN Deck-VQ De oplossing op maat waar de ruimte voor isolatie beperkt is Over

Nadere informatie

UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Leveringsprogramma België en Luxemburg - 2015

UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Leveringsprogramma België en Luxemburg - 2015 UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Leveringsprogramma België en Luxemburg - 2015 DIVISION INSULATION www.unilininsulation.com PIR isolatieplaten Energiezuinig isoleren van uw dak, wand, vloer en zolder. Wat? PIR

Nadere informatie

plat dak assortiment I n s u l a t i o n Energiezuinig Bouwen Minder CO 2

plat dak assortiment I n s u l a t i o n Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 I n s u l a t i o n Vierde editie April 2013 plat dak assortiment HOOG RENDEMENT ISOLATIE VOOR PLATTE DAKEN Hoog rendement PIR hardschuim lambdawaarde vanaf 0,023 W/m. K Zeer goede brandklasse, namelijk

Nadere informatie

Isolatieplaten voor het plat dak

Isolatieplaten voor het plat dak utherm roof Isolatie voor het plat dak ISOLATIEPLATEN www.unilininsulation.com UNILIN, division insulation Al meean 35 jaar zijn wij gespecialiseerd in het vervaardigen en ontwikkelen van inovatieve isolerende

Nadere informatie

ISOLATIEPLATEN voor platdak, gevel en vloer

ISOLATIEPLATEN voor platdak, gevel en vloer ISOLATIEPLATEN voor platdak, gevel en vloer www.unilininsulation.nl DIVISION INSULATION 2 Wat? PIR hardschuim isolatie voor spouw, vloer en platdak. De zijn leverbaar met 2-zijdig dampdicht ALU-laminaat,

Nadere informatie

plat dak assortiment

plat dak assortiment Insulation 8e editie Januari 2015 plat dak assortiment HOOG RENDEMENT ISOLATIE VOOR PLATTE DAKEN l Hoog rendement hardschuim lambdawaarde vanaf 0,022 W/m. K l Zeer goede brandklasse, namelijk Euroklasse

Nadere informatie

ISOLATIEPLATEN voor platdak, gevel en vloer

ISOLATIEPLATEN voor platdak, gevel en vloer voor platdak, gevel en vloer DIVISION INSULATION www.unilininsulation.nl Wat? PIR hardschuim isolatie voor spouw, vloer en platdak. De zijn leverbaar met 2-zijdig dampdicht ALU-laminaat, 2-zijdig gebitumineerd

Nadere informatie

RECTICEL INSULATION BOUW EUROWALL

RECTICEL INSULATION BOUW EUROWALL BOUW EUROWALL Hard polyurethaanschuim, bekleed met een gasdicht meerlagen complex van kraft papier en metaalfolies waarvan één zijde reflecterend en één zijde matgrijs. De reflecterende zijde moet naar

Nadere informatie

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen.

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen. Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen. Goed isoleren is belangrijk. Voor het milieu, maar ook voor de energiefactuur. Wie zijn dak

Nadere informatie

No more space to insulate

No more space to insulate No more space to insulate Ultradunne vacuümisolatie veilig beschermd door harde PIR-platen voor platte daken en terrassen ULTRADUN Deck-VQ De oplossing op maat waar de ruimte voor isolatie beperkt is Over

Nadere informatie

plat dak assortiment I n s u l a t i o n Energiezuinig Bouwen Minder CO 2

plat dak assortiment I n s u l a t i o n Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 I n s u l a t i o n Derde editie Januari 2013 plat dak assortiment HOOG RENDEMENT ISOLATIE VOOR PLATTE DAKEN Hoog rendement PIR hardschuim lambdawaarde vanaf 0,022 W/m. K Goede brandwerende eigenschappen

Nadere informatie

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Productinformatieblad VOCHTPROBLEMEN? Volg ons op : DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Verwerkingsfilm bekijken? assortiment PDF/Film De dunste isolatieplaat met het hoogste rendement voor platte & hellende daken www.enertherm.eu

Nadere informatie

RECTICEL INSULATION BOUW EUROWALL

RECTICEL INSULATION BOUW EUROWALL BOUW EUROWALL Hard polyurethaanschuim, bekleed met een gasdicht meerlagen complex van kraft papier en metaalfolies waarvan één zijde reflecterend en één zijde matgrijs. De reflecterende zijde moet naar

Nadere informatie

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Productinformatieblad VOCHTPROBLEMEN? DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Verwerkingsfilm bekijken? assortiment PDF/Film Plat dak De dunste isolatieplaat met het hoogste rendement voor platte & hellende daken www.enertherm.eu

Nadere informatie

Het hedendaagse platte dak

Het hedendaagse platte dak Het hedendaagse platte dak Basisregels voor een goede opbouw ir. Marcus Peeters, lector / onderzoeker pba Bouw Odisee AALST campus Dirk Martens Inhoud 1. Opbouw 2. Afschot en afschotisolatie 3. Luchtdichtheid

Nadere informatie

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall.

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Nieuw systeem Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen. Studiebureau Omgeving-Mortsel Nieuw systeem Goed isoleren is belangrijk. Voor

Nadere informatie

SFIC-vestigingen. PIR Isolatie

SFIC-vestigingen. PIR Isolatie IN VOORRAAD Hoogwaardige in alle SFIC-vestigingen PIR Isolatie introductie Ons aanbod biedt alle soorten isolatie. Van de meest traditionele tot de meest innoverende! Linitherm is producent van complete

Nadere informatie

Bouwfysica: NATUURKUNDIGE ELEMENTEN DIE MET HET BOUWEN VERBAND HOUDEN

Bouwfysica: NATUURKUNDIGE ELEMENTEN DIE MET HET BOUWEN VERBAND HOUDEN Bouwfysica: NATUURKUNDIGE ELEMENTEN DIE MET HET BOUWEN VERBAND HOUDEN NATUURKUNDIGE ELEMENTEN Warmte Vocht Warmtetransport Bij warmteverschillen zal er altijd een beweging komen om evenwicht te creëren

Nadere informatie

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy hellend dak ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Isoleren met isoeasy is zo makkelijk. In slechts

Nadere informatie

plat dak assortiment I n s u l a t i o n Energiezuinig Bouwen Minder CO 2

plat dak assortiment I n s u l a t i o n Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 I n s u l a t i o n Eerste editie December 2011 plat dak assortiment HOOG RENDEMENT ISOLATIE VOOR PLATTE DAKEN Hoog rendement PIR hardschuim lambdawaarde vanaf 0,023 W/m. K Goede brandwerende eigenschappen

Nadere informatie

Eurowall. Powerdeck F Hellend dak Eurothane G, Po werdeck, Plat Eurothane dak Bi-3, Eurothane Silver, Powerdeck B, Powerd eck F A,

Eurowall. Powerdeck F Hellend dak Eurothane G, Po werdeck, Plat Eurothane dak Bi-3, Eurothane Silver, Powerdeck B, Powerd eck F A, Woning Vloer Eurofloor Muur Eurothane Bi-3, Eurowall, Powerwall Eurothane G Plat dak Eurothane Bi-3, Eurothane Silver B F A Eurothane Bi-3A F Hellend dak Eurothane G, Po werdeck, Eurowall Powerroof Industrie

Nadere informatie

afschot assortiment Insulation HOOG RENDEMENT ISOLATIE VOOR PLATTE DAKEN Energiezuinig Bouwen Minder CO 2

afschot assortiment Insulation HOOG RENDEMENT ISOLATIE VOOR PLATTE DAKEN Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 Insulation 8e editie September 2015 afschot assortiment HOOG RENDEMENT ISOLATIE VOOR PLATTE DAKEN l Hoog rendement PIR hardschuim lambdawaarde vanaf 0,022 W/m. K l Zeer goede brandklasse, namelijk Euroklasse

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. BASISPRINCIPES DAKOPBOUW MET RECTICEL INSULATION

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. BASISPRINCIPES DAKOPBOUW MET RECTICEL INSULATION INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. BASISPRINCIPES DAKOPBOUW MET RECTICEL INSULATION. RECTICEL INSULATION TOEPASSINGEN IN HET PLATTE DAK MET BITUMEN OF KUNSTSTOFDAKDICHTING.1. Beton - Isolatie verkleefd met warme

Nadere informatie

sarking Thermisch isolatieschild voor hellende daken EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu

sarking Thermisch isolatieschild voor hellende daken EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu Thermisch isolatieschild voor hellende daken EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu (Na)isoleren van hellende daken Een slecht geïsoleerd dak kan tot 30% warmteverlies van het gebouw veroorzaken. Het is daarom

Nadere informatie

Art.-Nr. EAN-Code Dikte mm

Art.-Nr. EAN-Code Dikte mm XPS dakisolatie Thermische Isolatieplaten KF 300 SF Druksterkte 300 kn/m 2 Platen met sponning rondom voor het isoleren van kelders, vloeren, spouwmuren, wanden en daken Glad, extrusieverdicht oppervlak

Nadere informatie

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT!

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! Waasland Shoppingcenter - 25000 m 2 Pirotherm als ondergrond voor parkeerdak. Er zijn platte daken met problemen. En er zijn platte daken met Pirotherm. Pirotherm

Nadere informatie

MET IKO ENERTHERM WIN JE ALTIJD! EEN ISOLATIEPLAAT VOOR ELKE KLUS EFFICIËNT ISOLEREN DOE JE MET IKO ENERTHERM.

MET IKO ENERTHERM WIN JE ALTIJD! EEN ISOLATIEPLAAT VOOR ELKE KLUS EFFICIËNT ISOLEREN DOE JE MET IKO ENERTHERM. MET IKO ENERTHERM WIN JE ALTIJD! EEN ISOLATIEPLAAT VOOR ELKE KLUS EFFICIËNT ISOLEREN DOE JE MET IKO ENERTHERM www.enertherm.be Kiezen voor IKO enertherm Met IKO enertherm beschikt u voor iedere toepassing

Nadere informatie

De ultradunne spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd.

De ultradunne spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd. De ultradunne spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd. Stap 1: De inspiratiebron... Stap 2: Het denkwerk... Het resultaat: Eurowall, de ultradunne spouwisolatie. de ultradunne spouwisolatie, klaar voor

Nadere informatie

plat dak assortiment I n s u l a t i o n Energiezuinig Bouwen Minder CO 2

plat dak assortiment I n s u l a t i o n Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 I n s u l a t i o n Vijfde editie Juni 2013 plat dak assortiment HOOG RENDEMENT ISOLATIE VOOR PLATTE DAKEN Hoog rendement PIR hardschuim lambdawaarde vanaf 0,022 W/m. K Zeer goede brandklasse, namelijk

Nadere informatie

Voor dak, wand, vloer en zolder

Voor dak, wand, vloer en zolder ISOLATIEPLATEN PIR Voor dak, wand, vloer en zolder DIVISION INSULATION www.unilininsulation.com Al meer dan 30 jaar maakt UNILIN, division insulation dakelementen met poly urethaanisolatie voor het hellende

Nadere informatie

HR-isolatie. voor het platte dak

HR-isolatie. voor het platte dak HR-isolatie voor het platte dak Over de noodzaak van isolatie in de bouw bestaat allang geen discussie Waarom isoleren? meer. Voor de hedendaagse nieuwbouw gelden op dit vlak allerlei wettelijke voorschriften

Nadere informatie

WE HEBBEN VOOR ELKE TOEPASSING DE IDEALE ISOLATIEOPLOSSING

WE HEBBEN VOOR ELKE TOEPASSING DE IDEALE ISOLATIEOPLOSSING Isolatieplaten plat dak JANUARI 2019 WE HEBBEN VOOR ELKE TOEPASSING DE IDEALE ISOLATIEOPLOSSING lambdawaarde: 0,022 W/mK UNILIN, je Europese partner Een van de grootste spelers op de Europese markt Het

Nadere informatie

IsoBouw, voor TOP-prestaties op het platte dak

IsoBouw, voor TOP-prestaties op het platte dak VERNIEUWD A S S O RT I M E N T IsoBouw, voor TOP-prestaties op het platte dak Voor ALLE daksystemen een passende oplossing tegen de SCHERPSTE prijs. Met het omvangrijke TOP-assortiment van IsoBouw bent

Nadere informatie

RECTICEL INSULATION BOUW EUROWALL

RECTICEL INSULATION BOUW EUROWALL BOUW EUROWALL Hard polyurethaanschuim, bekleed met een gasdicht meerlagen complex van kraft papier en metaalfolies waarvan één zijde reflecterend en één zijde matgrijs. De reflecterende zijde moet naar

Nadere informatie

HR-isolatie. voor het hellende dak

HR-isolatie. voor het hellende dak HR-isolatie voor het hellende dak Over de noodzaak van isolatie in de bouw bestaat allang geen discussie Waarom isoleren? meer. Voor de hedendaagse nieuwbouw gelden op dit vlak allerlei wettelijke voorschriften

Nadere informatie

Isoleer vlot zelf binnenruimtes en werk ze meteen verder af.

Isoleer vlot zelf binnenruimtes en werk ze meteen verder af. Isoleer vlot zelf binnenruimtes en werk ze meteen verder af. Comboprime Home: een isolatiesysteem met gipskarton voor muren, plafonds en hellende daken, speciaal ontwikkeld voor doe-het-zelvers. Comboprime

Nadere informatie

Rhinoxx Isolatie voor platte daken

Rhinoxx Isolatie voor platte daken Rhinoxx Isolatie voor platte daken Productomschrijving Drukvaste dakisolatieplaat van rotswol met zeer goede beloopbaarheidsprestaties en voorzien van een glasvlies van 300 g/m². Geїntegreerde harde toplaag

Nadere informatie

Voor ALLE daksystemen een passende oplossing tegen de SCHERPSTE prijs.

Voor ALLE daksystemen een passende oplossing tegen de SCHERPSTE prijs. 000 gr. gebitum. 200 3 (intensief 0,033 85 20 200-SE 20 gr. gebitum. polyester 000 gr. gebitum. 00 2400 20 HR Flex Meer zekerheid bij normaal belastbare daken dankzij de hoge druksterkte (goed. Een goede

Nadere informatie

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall.

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Nieuw systeem Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen. Studiebureau Omgeving-Mortsel Nieuw systeem Goed isoleren is belangrijk. Voor

Nadere informatie

1 Firestone EPDM Daksystemen

1 Firestone EPDM Daksystemen 1 Firestone EPDM Daksystemen 1. Firestone EPDM Daksystemen De keuze voor een hoogkwalitatieve dakbedekking is geen garantie voor een probleemloos dak. Uit ervaring is gebleken dat een dakbedekkingsfolie

Nadere informatie

Technische gegegens Thermo Duct STD8080 Indoor 20mm Aluminium, glad 80 µm/pur/ Aluminium, glad 80 µm

Technische gegegens Thermo Duct STD8080 Indoor 20mm Aluminium, glad 80 µm/pur/ Aluminium, glad 80 µm Technische gegegens Thermo Duct STD8080 Indoor 20mm Aluminium, glad 80 µm/pur/ Aluminium, glad 80 µm Sandwich panelen gemaakt van star polyurethaanschuim en bekleed met een 80 micron aluminium folie beplating

Nadere informatie

Dakengids. Productoverzicht daken - Hoog rendement PIR isolatieplaten.

Dakengids. Productoverzicht daken - Hoog rendement PIR isolatieplaten. Dakengids Productoverzicht daken - Hoog rendement PIR isolatieplaten www.xtratherm.be Navan, Ireland 02 De meest innovatieve producent in Europa van hoog rendement PIR hardschuim isolatie Chesterfield,

Nadere informatie

Technische gegegens Thermo Duct STD8080 Indoor 20mm Aluminium, glad 80 µm/pur/ Aluminium, glad 80 µm

Technische gegegens Thermo Duct STD8080 Indoor 20mm Aluminium, glad 80 µm/pur/ Aluminium, glad 80 µm Technische gegegens Thermo Duct STD8080 Indoor 20mm Aluminium, glad 80 µm/pur/ Aluminium, glad 80 µm Sandwich panelen gemaakt van star polyurethaanschuim en bekleed met een 80 micron aluminium folie beplating

Nadere informatie

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE Er zijn appartementen waar je alles hoort. En er zijn appartementen met ISOBET-PLUS Isobet is een gebruiksvriendelijke isolerende mortel

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. EUROFLOOR / EUROFLOOR 300 TOEPASSINGEN IN DE VLOER 2.1. Isolatie boven draagvloer 2.2. Isolatie onder draagvloer 2.3. Isolatie van zoldervloeren 4-1 1. ALGEMEEN Vloerisolatie

Nadere informatie

Rhinoxx Isolatie voor platte daken

Rhinoxx Isolatie voor platte daken Rhinoxx Isolatie voor platte daken Productomschrijving Rhinoxx is een drukvaste dakisolatieplaat van steenwol met zeer goede beloopbaarheidsprestaties en voorzien van een glasvlies van 300 g/m 2. Geїntegreerde

Nadere informatie

RECTICEL INSULATION BOUW EUROWALL

RECTICEL INSULATION BOUW EUROWALL BOUW EUROWALL Hard polyurethaanschuim, bekleed met een gasdicht meerlagen complex van kraft papier en metaalfolies waarvan één zijde reflecterend en één zijde matgrijs. De reflecterende zijde moet naar

Nadere informatie

Tweede editie maart 2016 SLIM RENOVEREN START MET ISOLEREN

Tweede editie maart 2016 SLIM RENOVEREN START MET ISOLEREN Insulation Tweede editie maart 2016 SLIM RENOVEREN START MET ISOLEREN Eérst isoleren 1. 2. 3. Begin met isoleren Wek duurzame energie op Gebruik fossiele energie efficiënt Ruim een derde van de totale

Nadere informatie

UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR

UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Prijslijst 01/10/2015 DIVISION INSULATION www.unilininsulation.com 1 Al meer dan 30 jaar maakt UNILIN, division insulation dakelementen met polyurethaanisolatie voor het hellende

Nadere informatie

Vlakdak. Taurox. Technisch productblad PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING

Vlakdak. Taurox. Technisch productblad PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING PRODUCTOMSCHRIJVING Drukvaste dakisolatieplaat van steenwol met verbeterde beloopbaarheidsprestatie. Geïntegreerde harde toplaag door gepatenteerde Dual Density productietechnologie. TOEPASSING Taurox

Nadere informatie

Monarplan Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken

Monarplan Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Monarplan Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Breed lasvenster Licht van gewicht Betrouwbaar Onderscheidend Veelzijdig Een speler van wereldklasse, lokaal toegepast Icopal Synthetic Membranes

Nadere informatie

Tekst voor lastenboek Producten Industriebouw

Tekst voor lastenboek Producten Industriebouw Tekst voor lastenboek Producten Industriebouw INFO : op basis van dit document kan men gemakkelijk tekst knippen en plakken. Is de tekst in het geel gemarkeerd? Dit betekent dat men tussen verschillende

Nadere informatie

Cosmofin. Cosmofin. Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken

Cosmofin. Cosmofin. Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Cosmofin Cosmofin Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Breed lasvenster Licht van gewicht Betrouwbaar Onderscheidend Veelzijdig Een speler van wereldklasse, lokaal toegepast Icopal maakt

Nadere informatie

ASW-PIR FR PLUS Isolatieplaten. Hoogwaardige brandvertragende isolatie voor agrarische en industriële gebouwen

ASW-PIR FR PLUS Isolatieplaten. Hoogwaardige brandvertragende isolatie voor agrarische en industriële gebouwen FR ASW-PIR FR PLUS Isolatieplaten Hoogwaardige brandvertragende isolatie voor agrarische en industriële gebouwen ASW-PIR FR PLUS Isolatieplaten Uitstekende brandklasse (Euroklasse B-S2-D0 as placed on

Nadere informatie

Dé isolatiegids voor dak & zolder

Dé isolatiegids voor dak & zolder Dé gids voor dak & zolder Welke dikte gebruik ik het best? Welke premies kan ik ontvangen? Welke moet ik gebruiken, en waar? Welke middelen werken het efficiëntst? Wat moet ik precies isoleren? Ik wil

Nadere informatie

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT!

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! ISOLEREND HELLINGSYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! Er zijn platte daken met problemen... En er zijn platte daken met Pirotherm! Pirotherm is een lichte isolerende mortel,

Nadere informatie

Energetische renovatiepraktijk anno 2015

Energetische renovatiepraktijk anno 2015 Energetische renovatiepraktijk anno 2015 Slim na isoleren: Thermisch, akoestisch, brandveilig, duurzaam en betaalbaar John Coose Gedelegeerd bestuurder Eltherm NV Inhoud 1. Hellend dak: Kepers + Gordingen

Nadere informatie

Rhinoxx Afschot Isolatie voor platte daken

Rhinoxx Afschot Isolatie voor platte daken Rhinoxx Afschot Isolatie voor platte daken Productomschrijving Op afschot gezaagde, drukvaste dakisolatieplaat van rotswol met zeer goede beloopbaarheidsprestaties en voorzien van een glasvlies van 300

Nadere informatie

WE HEBBEN VOOR ELKE TOEPASSING DE IDEALE ISOLATIEOPLOSSING

WE HEBBEN VOOR ELKE TOEPASSING DE IDEALE ISOLATIEOPLOSSING platen plat dak FEBRUARI 2019 WE HEBBEN VOOR ELKE TOEPASSING DE IDEALE ISOLATIEOPLOSSING 0,022 W/mK UNILIN, je Europese partner BOUW MEE AAN DE TOEKOMST Een van de grootste spelers op de Europese markt

Nadere informatie

HR-isolatie. voor de spouw

HR-isolatie. voor de spouw HR-isolatie voor de spouw Over de noodzaak van isolatie in de bouw bestaat allang geen discussie Waarom isoleren? meer. Voor de hedendaagse nieuwbouw gelden op dit vlak allerlei wettelijke voorschriften

Nadere informatie

Rhinoxx Isolatie voor platte daken

Rhinoxx Isolatie voor platte daken Rhinoxx Isolatie voor platte daken Productomschrijving Drukvaste dakisolatieplaat van rotswol met zeer goede beloopbaarheidsprestaties en voorzien van een glasvlies van 300 g/m². Geїntegreerde harde toplaag

Nadere informatie

Dé isolatiegids voor dak & zolder

Dé isolatiegids voor dak & zolder Dé gids voor dak & zolder Welke moet ik gebruiken, en waar? Wat moet ik precies isoleren? Welke middelen werken het efficiëntst? Welke premies kan ik ontvangen? Ik wil mijn zolder als kamer inrichten,

Nadere informatie

Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat

Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat Thermisch (na)-isoleren van hellende daken op de kepers of spanten Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat IKO Group Isoleer je zolder wind- en vochtdicht Waarom uw

Nadere informatie

Platte daken. Rhinox. Technisch productblad PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING

Platte daken. Rhinox. Technisch productblad PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING Zeer goed beloopbare dakisolatieplaat van rotswol met geïntegreerde, extra harde toplaag, een harde middenlaag en een stevige onderlaag (geproduceerd op basis van de gepatenteerde

Nadere informatie

Woensdag 23oktober 2013

Woensdag 23oktober 2013 Woensdag 23oktober 2013 VERTOMMEN DIRK New Product Development Engineer Dirk.vertommen@foamglas.be FRANK VANHOVE Managing Director Benelux 0475 79 56 18 Frank.vanhove@foamglas.be Duurzaam beheer van platte

Nadere informatie

afschot assortiment I n s u l a t i o n Energiezuinig Bouwen Minder CO 2

afschot assortiment I n s u l a t i o n Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 I n s u l a t i o n Tweede editie December 2011 afschot assortiment HOOG RENDEMENT ISOLATIE VOOR PLATTE DAKEN Hoog rendement PIR hardschuim lambdawaarde vanaf 0,023 W/m. K Goede brandwerende eigenschappen

Nadere informatie

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro hellend dak ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy Pro De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Het is zo eenvoudig, isoleren met isoeasy Pro.

Nadere informatie

Geïsoleerde Dak- Lo-Pitch Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 LP

Geïsoleerde Dak- Lo-Pitch Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 LP Geïsoleerde Dak- & Gevelpanelen Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 LP Beschrijving De KS1000 LP () is een geïsoleerd dakpaneel bestaande uit een PIR (polyisocyaanuraatschuim) isolatiekern en wordt blind bevestigd.

Nadere informatie

Alles over verbouwen en renoveren!

Alles over verbouwen en renoveren! 1. Algemeen Alles over verbouwen en renoveren! Belangrijkste functie van thermische isolatie is het beperken van het energieverbruik en de reductie van de CO 2 uitstoot (milieu). Voor het isoleren van

Nadere informatie

De Rd-waarde van uw isolatie hangt af van de dikte van de isolatielaag en de λ-waarde van het isolatiemateriaal.

De Rd-waarde van uw isolatie hangt af van de dikte van de isolatielaag en de λ-waarde van het isolatiemateriaal. Wetgevend kader ivm zonnepanelen Productie-installaties voor zonne-energie die na 1 januari 2010 in dienst worden genomen en die geïnstalleerd worden op woningen of woongebouwen waarvan het dak of de zoldervloer

Nadere informatie