Wellness in de salon. Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wellness in de salon. Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling"

Transcriptie

1 Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling Wellness in de salon Introductie Een klant die binnenkomt in de salon wordt ontvangen. Je geeft de klant het gevoel welkom te zijn in je salon. Voordat er begonnen wordt met de behandeling worden de haren van de klant gewassen. Uit onderzoek is gebleken dat het wassen van het haar het meest ontspannende moment van de behandeling is. Het wassen van het haar is dus een belangrijk onderdeel van de behandeling. Behalve dat je op dat moment contact hebt met de klant en de klant een ontspannen gevoel krijgt, is het ook uit hygiënisch oogpunt een belangrijke behandeling. Het is natuurlijk belangrijk dat het haar schoon is voordat je verder gaat met de andere behandelingen. Wat ga je doen Je gaat nu een integrale toets maken over het ontvangen van klanten en over de wasbehandeling. Je gaat een (on)bekende klant op school een wasbehandeling geven. Je ontvangt de klant, presenteert jezelf en bent klantgericht. Je geeft het juiste advies en de daarbij behorende wasmassage. Je ontvangt de klant vriendelijk. Je installeert de klant. Je stelt een diagnose. Je geeft advies. Je voert de behandeling uit. Je houdt je aan de planning. Je verleent service. Tijdens de behandeling communiceer je met de klant. Bijvoorbeeld: Een klant komt binnen en je ontvangt deze klant vriendelijk. Je weet dat deze klant gewassen moet worden. Je begeleidt deze klant naar de wasbak. Je zorgt voor je klant door haar op een juiste manier een handdoek om te doen, goed te installeren in de wasbak en te controleren of de water temperatuur in orde is. Je weet door naar het haar te kijken, het te voelen en door het stellen van de juiste vragen welke shampoo, conditioner en eventueel haarmasker je het beste kunt gebruiken. Uiteraard heb je verstand van de producten die je gebruikt. Ook kun je aan de klant iets vertellen en/of adviseren over de producten. Doordat je weet welke massagetechnieken er zijn en doordat je ze allemaal kunt uitvoeren kun je bepalen welke het beste is voor je klant. Tevens kun je de werking ervan uitleggen. Nadat je de klant behandeld hebt aan de wasbak ben je in staat om de klant op een correcte manier te begeleiden naar de kapster die de klant verder gaat helpen.

2 Het is de bedoeling dat je na het maken van deze integrale toets: In staat bent om de klant op de juiste manier te ontvangen en te benaderen. Begrijpt wat non-verbaal en verbaal communiceren inhouden. Je jezelf op de juiste manier kunt presenteren. In staat bent de diverse massagetechnieken te benoemen en toe te passen. In staat bent om de klant adviseren, welke producten hij of zij het beste kan gebruiken. De klant een gevoel van welbehagen kunt geven d.m.v. een professionele behandeling. Wanneer doe je de integrale toets Aan het eind van profiel 1. Voorwaarde tot deelname Een werkstuk met daarin: Inhoudsopgave Inleiding Uitgebreide uitleg over 20 haarverzorgingsproducten van 2 professionele kappersmerken (10 producten per merk). Een uitleg waarom en wanneer je dit product gebruikt (de werking ervan). Per product minimaal 3 ingrediënten + daarvan de betekenis. uitgebreide beschrijving van minimaal 2 wasmassage technieken. Aantekeningen over het ontvangen van de klant/model en de begeleiding daarvan. Aantekeningen over de massage technieken. Aantekeningen over hygiënisch werken. Een voldoende voor dit werkstuk op het beoordelingsformulier. Werkprocessen 1.1. Afspraak maken en de klant ontvangen In overleg behandelplan opstellen of bijstellen en de behandeling voorbereiden Verzorgen van haar en de hoofdhuid. Wat moet je doen, kennen en kunnen? Op de juiste manier de klant ontvangen. Inleven in de klant. In overleg de behandeling bepalen. Kan de juiste producten kiezen en gebruiken (shampoos, conditioners maskers, lotions) De gebruiksaanwijzingen begrijpen Diverse massagetechnieken kunnen toepassen. Diverse massagetechnieken kunnen adviseren bij diverse type hoofdhuiden en haar. De klant het gevoel van welbehagen geven d.m.v. een professionele behandeling. Initiatief tonen en duidelijk en beleefd spreken. De juiste kleding dragen. Open vragen stellen en een DAB plan kunnen invullen. Hygiënisch en systematisch werken. Een klant kunnen adviseren en begeleiden tijdens de behandeling. Non-verbaal en verbaal communiceren. Praktische vaardigheden Huid en haaranalyse. Massages. Wassen, beschermen, verbeteren, herstellen enz. Hygiënisch handelen. Gesprekken voeren. Een DAB plan invullen.

3 Theorie Huid en haar. Huidverzorgende producten incl. de lotions. Productinfo van toeleverende firma s. De Code van de Kapper. Materialenkennis. Kwaliteitskennis.

4 Toets Knippen Kapsel: 1 lengte lijn Introductie Een klant die binnenkomt in de salon wordt ontvangen. De klant voelt zich op haar gemak. Je weet de wens van de klant namelijk een kapsel in 1 lengte lijn. Je weet welk type hoofdhuid de klant heeft en je bent op de hoogte van de structuur en conditie van het haar. De klant vindt jouw voorstel voor de knipen föhnbehandeling goed. Je gaat het haar van de klant wassen en je kamt het haar voorzichtig door. Je bepaalt de natuurlijke valling van het haar. Vervolgens ga je het haar van de klant naar je eigen inzicht (horizontale of diagonale lijn) op 1 lengte lijn knippen. Hierbij moet minimaal 2 cm van het haar afgeknipt worden.tot slot ga je het haar drogen. Wat ga je doen Je gaat een kapsel op 1 lengte knippen binnen 45 minuten. Je gaat het haar van de klant daarna drogen. (wordt niet beoordeeld) Wanneer doe je de integrale toets Aan het eind van profiel 1. Voorwaarde tot deelname In je portfolio heb je: Aantekeningen over knippen. Aantekeningen over föhnen. Aantekeningen over hygiënisch werken. Werkwijze Maak samen met je docent een afspraak om deze opdracht af te toetsen. Neem een damesmodel met Europees haar mee waarvan het haar in een 1 lengte lijn* geknipt kan worden. Het model moet ouder zijn dan 15 jaar en de Nederlandse taal spreken en begrijpen. *2/3 gedeelte moet 1 lengte lijn zijn; het overige 1/3 gedeelte is vrij! Werkprocessen 1.4 Knippen (en snijden). Wat moet je doen, kennen en kunnen? De klant naar wens behandelen De behandeling voorbereiden De behandeling uitvoeren Wanneer heb je de toets gehaald? Als 2/3 gedeelte van het haar op 1 lengte is geknipt. Als er minimaal 2 cm van het haar afgeknipt is. Als er gebruik is gemaakt van de juiste kniptechniek. Als het vereiste lijnenspel terug te vinden is. Als de behandeling systematisch en hygiënisch is uitgevoerd. 1

5 Als de werkplek schoon en opgeruimd is. Als de behandelingen in de vereiste tijd zijn uitgevoerd. In een eindgesprek met je assessor(en) zal je eindresultaat worden besproken. Bij een score van minimaal 5.5 heb je de toets gehaald. 2

6 Kerntaak 3: (Ont)kleurt het haar ROCvA: Profiel 1 Oei, een uitgroei!! OPDRACHT UITVOEREN OP WERK/STAGE PLAATS Wat leer je in deze opdracht? Je leert: Op een juiste wijze de klant te ontvangen De benodigde materialen en producten ordelijk neer te leggen De klant op een nette manier te instaleren voor de behandeling Onder begeleiding het kleurproduct klaar te maken, op te brengen en uit te spoelen De opdracht: Het ontvangen en begeleiden van een klant en het opbrengen van een uitgroei kleurbehandeling. Vooraf is het noodzakelijk dat je al een aantal keren (op school of op het werk/stage adres) training hebt gehad in kleur opbrengen. Daarna ben je toe aan je aftoetsing. Wat moet je doen..: Je moet een uitgroeibehandeling uitvoeren bij een model/klant. Hierbij wordt ook gelet: Op de manier waarop je met de klant omgaat Hoe je de klant ontvangt Hoe je de klant aanspreekt Bij de spiegel installeert Hoe je de behandeling uitvoert en uitspoelt Het haar van de klant droogt en het eindresultaat laat zien. Hoe ga je dat aanpakken? Maak een plan van aanpak, Beschrijf de uitvoering puntsgewijs zoals dat bij jullie in de salon gewoon is en bespreek deze met je praktijkopleider. Bijvoorbeeld; Hoe regel een model of klant voor de uitgroei behandeling. Omschrijf de ontvangst van de klant. Hoe bescherm je de kleding van de klant? (denk aan kapmantel/handdoek etc.) Welke afdeling maak je? Hoe maak je de kleuring klaar? (en waar doe je dit?) Hoe kleur je het haar? Wat doe je tijdens de inwerkingtijd? Hoe spoel je de kleuring uit het haar? Hoe begeleid je de klant van de wasbak naar de werkplek? N.a.v. deze bespreking kan je nog eventuele extra aanwijzingen toevoegen aan je beschrijving. Welke informatie heb je hiervoor nodig? Leermomenten vanuit de praktijk-, theorieles, BPV adres over: Omgang en ontvangst klanten. Jezelf presenteren. Verbale- en non verbale communicatie. Benodigde producten en materialen. Werken met kleurproducten. Gebruiksaanwijzingen lezen. Aan de slag! Bespreek met je praktijkopleider een tijdstip van aftoetsing. Regel hiervoor een model/klant en voer de behandeling uit zoals je het gepland hebt in je plan van aanpak. Let er op dat de behandeling van begin tot eind beoordeeld wordt. Vanaf het moment dat de klant binnenkomt, totdat de kleur is uitgespoeld en het haar is gedroogd.

7 Laat zien wat je gemaakt hebt! Bewaar je plan van aanpak in je portfolio. Hoe ging het?! Evalueer met je praktijkopleider de uitgevoerde opdracht en maak daar een verslag van. In het verslag moet het volgende aan de orde komen: De beschrijving van je werkvolgorde, wat heb je precies gedaan? (plan van aanpak) Waarom heb je het op deze manier gedaan? Welke kleur heb je gebruikt? Voor welk product is er gekozen? Waar ben je tegen aangelopen? Wat zou je de volgende keer anders doen?

Wellness in de salon. Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling

Wellness in de salon. Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling Wellness in de salon Introductie Een klant die binnenkomt in de salon wordt ontvangen. Je geeft de klant het gevoel welkom te zijn in je salon. oordat

Nadere informatie

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING JUNIOR KAPPER cohort 2013-2014

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING JUNIOR KAPPER cohort 2013-2014 PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING JUNIOR KAPPER cohort 2013-2014 Inleiding portfolio In de studiewijzer staat beschreven hoe de opleiding Haarverzorging opgebouwd is. Daarin staat dat je tijdens de opleiding

Nadere informatie

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER BBL cohort 2013-2014

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER BBL cohort 2013-2014 PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER BBL cohort 2013-2014 Inleiding portfolio In de studiewijzer staat beschreven hoe de opleiding Haarverzorging opgebouwd is. Daarin staat dat je tijdens de opleiding

Nadere informatie

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER cohort 2013-2014

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER cohort 2013-2014 PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER cohort 2013-2014 Inleiding portfolio In de studiewijzer staat beschreven hoe de opleiding Haarverzorging opgebouwd is. Daarin staat dat je tijdens de opleiding

Nadere informatie

Voortgangs toets

Voortgangs toets 2011-2012 Voortgangs toets 3 2011-2012 Periode 3: Een volledige permanentbehandeling (met vloeistof) in een geloot wikkelpatroon inclusief DAB-plan.(zelf plannen tijdens de praktijkles) Graafschap College

Nadere informatie

NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG:

NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG: NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG: Inhoud portfolio 2014 / 2015 BOL / BBL Portfolio Inhoudsopgave portfolio Pag. 2 Inleiding portfolio 3 BPV 5 Profiel 1 9 Opdracht + beoordelingformulier Wellness

Nadere informatie

NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG:

NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG: NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG: Inhoud portfolio 2014 / 2015 Kapper BOL / BBL Portfolio Inhoudsopgave portfolio Pag. 1 Inleiding portfolio 2 BPV 4 Profiel 1 10 Opdracht + beoordelingslijst toets

Nadere informatie

Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar

Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar Werkproces 1.1: Afspraak maken en de klant ontvangen De junior kapper staat de klant te woord aan de telefoon of aan de receptie. Hij schat in hoeveel tijd de gewenste

Nadere informatie

Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort

Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort Niveau 3 KAPPER Gebaseerd op KD 2014 Dit portfolio is eigendom van : Naam Adres Postcode / plaats Telefoonnummer E-mail Telefoon, Portfolio

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR KAPPER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR KAPPER OPLEIDINGENSTRUCTUUR KAPPER Referentiekader Beroepskwalificatie Kapper (2014) van niveau 3. Omschrijving Opleiding In de opleiding Kapper leert men klanten ontvangen, adviseren en helpen bij de keuze van

Nadere informatie

Het haar wassen van een zorgvrager in bed

Het haar wassen van een zorgvrager in bed OPDRACHTFORMULIER Het haar wassen van een zorgvrager in bed Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze

Nadere informatie

Cursus Informatiegids

Cursus Informatiegids Cursus Informatiegids Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt. @ Hair Kappersopleiding 2018 2

Nadere informatie

Ondernemerschap mbo (K0165)

Ondernemerschap mbo (K0165) Examen Keuzedeel Ondernemerschap mbo (K0165) Twee belangrijke termen spelen een rol in dit examen. Haal ze niet door elkaar! PMC = Product Markt Combinatie (Een op een bepaalde doelgroep afgestemd product)

Nadere informatie

Kort (boven de kin) Halflang. Lang (over het sleutelbeen)

Kort (boven de kin) Halflang. Lang (over het sleutelbeen) Welkom bij Novelli kappers. We hebben deze menukaart met zorg voor u samengesteld zodat u kan ervaren wat Novelli kappers u te bieden heeft. Heeft u vragen over een behandeling, spreek dan gerust een medewerker

Nadere informatie

Uiterlijke Verzorging 2016/2017

Uiterlijke Verzorging 2016/2017 novacollege.nl/uiterlijkeverzorging Haarverzorging Schoonheidsverzorging Uiterlijke Verzorging 2016/2017 Ik wil echt verder in de visagie. Mijn eigen stijl ontwikkelen en neerzetten als een soort handelsmerk.

Nadere informatie

ORIËNTERING DUAAL LEREN KAPPER

ORIËNTERING DUAAL LEREN KAPPER ORIËNTERING DUAAL LEREN KAPPER Oriëntering eerder verworven competenties 0 Jongere kan dit niet. 1 Jongere kan dat niet nog niet goed 2 Jongere kan dit goed 3 Jongere kan dit heel goed Competentieprofiel

Nadere informatie

Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer. Dossiers 2013-2014

Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer. Dossiers 2013-2014 Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begrippenlijst... 4 Informatie BPV-beoordeling... 6 Kerntaken, werkprocessen, competenties, beoordelingscriteria en Arbo-regels...

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit werkplanning Werkproces 1.5 Ondersteunt bij (sociale) activiteiten STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je te maken met het helpen bij creatieve activiteiten.

Nadere informatie

Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR.

Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR. Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR. Let er op dat u geen garantie hebt als u het haar beschadigd door het ontkleuren en/of verven. Lees altijd de instructies goed door en draag oude kleding

Nadere informatie

Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar

Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar Werkproces 1.1: Afspraak maken en de klant ontvangen De kapper staat de klant te woord aan de telefoon of aan de receptie. Hij schat in hoeveel tijd de gewenste behandeling

Nadere informatie

VOORDAT WE GAAN VERLENGEN OF AANVULLEN

VOORDAT WE GAAN VERLENGEN OF AANVULLEN VOORDAT WE GAAN VERLENGEN OF AANVULLEN Wij vinden het heel belangrijk je goed te informeren. En dan bedoelen we niet alleen over de extensions maar juist over het eigen haar én de hoofdhuid. Uit een gezonde

Nadere informatie

Junior kapper, niv. 2/3 bol/bbl

Junior kapper, niv. 2/3 bol/bbl Junior kapper, niv. 2/3 bol/bbl Het beroep Nadat je de opleiding Junior kapper hebt afgerond, werk je in een kapsalon of bij een bedrijf dat zich bezighoudt met haarverzorging. Wanneer je flink wat ervaring

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking

Vakinhoudelijke uitwerking Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schoolexamenbank vmbo voor dit profiel. De uitwerking heeft geen officiële status en is alleen bedoeld om gebruikers van de Schoolexamenbank

Nadere informatie

Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort

Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort Niveau 2 Junior kappen Gebaseerd op KD 2014 Dit portfolio is eigendom van : Naam Adres Postcode / plaats Telefoonnummer E-mail Telefoon,

Nadere informatie

Niveau 2 Gastheerschap, Verkopen en Service. Inleiding

Niveau 2 Gastheerschap, Verkopen en Service. Inleiding Niveau 2 Gastheerschap, Verkopen en Service Inleiding Gastheerschap is het verzorgen van de klant en hem of haar oprechte aandacht bieden, met als doel de klant zich zo welkom mogelijk te laten voelen.

Nadere informatie

Hairpoint Haarlem Salon Emotion

Hairpoint Haarlem Salon Emotion Hairpoint Haarlem Salon Emotion Check-IN Komt u alstublieft 5 minuten eerder voor u afspraak begint. Wij proberen alle afspraken op tijd te beginnen. Mocht het zo zijn dat wij iets uitlopen zal de stylist

Nadere informatie

Vakopleiding Haarknippen

Vakopleiding Haarknippen Vakopleiding Haarknippen Knippen is het fundament van de vaardigheden die een kapper moet bezitten. Je traint met deze Vakopleiding Haarknippen een heel belangrijk onderdeel wat een kapper moet kunnen.

Nadere informatie

Handleiding kandidaat Examenproject: Demo kabelgoot

Handleiding kandidaat Examenproject: Demo kabelgoot Handleiding kandidaat Examenproject: Demo kabelgoot kwalificatie: Medewerker ICT (CREBO: 95060/ 2010-2011) kerntaak 1: Installeren van hard- en software kwalificatie: Medewerker ICT (CREBO: 95060/ 2010-2011)

Nadere informatie

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je GELOOF IN JEZELF Jij verwacht dat je bij ons een vak kunt leren. Dat je goed onderwijs krijgt, zodat je kennis opbouwt die je nodig hebt voor later. Dat je tijdens je stage werkervaring kunt opdoen die

Nadere informatie

Check-IN. Stylisten. Afspraken

Check-IN. Stylisten. Afspraken Check-IN Komt u alstublieft 5 minuten eerder voor u afspraak begint. Wij proberen alle afspraken op tijd te beginnen. Mocht het zo zijn dat wij iets uitlopen zal de stylist u direct informeren hoelang

Nadere informatie

Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort

Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort Niveau 3 topjaar KAPPER Gebaseerd op KD 2014 Dit portfolio is eigendom van : Naam Adres Postcode / plaats Telefoonnummer E-mail Telefoon,

Nadere informatie

Rosa Graf Start-Up & Refresh Training

Rosa Graf Start-Up & Refresh Training Rosa Graf Start-Up & Refresh Training Productlijnen? Rosa Graf Basis Serie & Rosa Graf Blue Line Huidverzorgende behandelingen Huidverbeterende behandelingen Producten? Basis Serie (salon & verkoop) Blue

Nadere informatie

Informatiegids voor de deeltijdopleidingen: Hairstylist. Hairstylist gevorderden

Informatiegids voor de deeltijdopleidingen: Hairstylist. Hairstylist gevorderden Informatiegids voor de deeltijdopleidingen: Hairstylist & Hairstylist gevorderden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Gevorderd

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Gevorderd OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Uitvoeren van activiteiten met zorgvragers (Verpleeg- en verzorgingshuiszorg & thuiszorg) Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten Niveau

Nadere informatie

Wassen en de wasmachine bedienen.

Wassen en de wasmachine bedienen. Dit document is onderdeel van de site www.huishoudeninhokjes.nl Wassen en de wasmachine bedienen. Stap 1. Leg wat er gewassen moet worden bij elkaar. Dat wil zeggen: zoek het wasgoed uit. Daarvoor moet

Nadere informatie

Introductie... 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan (pop)... 3 Competenties... 8 Uitleg basiscompetenties Uitleg keuzecompetenties...

Introductie... 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan (pop)... 3 Competenties... 8 Uitleg basiscompetenties Uitleg keuzecompetenties... INHOUDSOPGAVE Introductie... 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan (pop)... 3 Competenties... 8 Uitleg basiscompetenties... 10 Uitleg keuzecompetenties... 15 2 INTRODUCTIE Deze assistent is bedoeld voor jou

Nadere informatie

Het uiterlijk verzorgen

Het uiterlijk verzorgen Het uiterlijk verzorgen > Inhoud > Cursus: Het uiterlijk verzorgen 5 > Tekstbron: Het uiterlijk verzorgen 34 > Project: Het uiterlijk verzorgen Hoofdluis bestrijden 47 > Training: Het uiterlijk verzorgen

Nadere informatie

uiterlijke verzorging CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlage en digitale bestanden.

uiterlijke verzorging CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2013 gedurende 280 minuten uiterlijke verzorging CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 17 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Opdracht Soorten plannen

Opdracht Soorten plannen Opdracht Soorten plannen Wat ga je laten zien? Je gaat onderzoek doen naar de manier waarop op jouw werkplek planmatig wordt gewerkt. Ga als volgt te werk: 1. Zoek antwoord op de volgende vragen: 2. Wat

Nadere informatie

Projectbundel. 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31. Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3.

Projectbundel. 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31. Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3. Projectbundel 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31 oriëntatiefase beroepsfase afstudeerfase Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3 auteur: Marij Verheugen eindredactie: versie:

Nadere informatie

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl.

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

UITERLIJKE VERZORGING 2017/2018

UITERLIJKE VERZORGING 2017/2018 novacollege.nl/uiterlijkeverzorging Haarverzorging Schoonheidsverzorging UITERLIJKE VERZORGING 2017/2018 Op mijn derde wist ik al dat ik kapper wilde worden. Dat vak past bij mij. Maar ik heb nog veel

Nadere informatie

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010 BPV Styling Design 3 e jaars cohort 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 3 e jaar 2011-2012 Voor je ligt het werkboek voor de BPV-periode van het 3 e jaar, deze stage beslaat 20 weken. Deze periode loopt van 12-09-11

Nadere informatie

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept.

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept. BPV werkboek Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: 25262 Naam student: BPV-werkboek 25262/versie sept. 16 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3 1.1 Begin en

Nadere informatie

Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van de nagels

Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van de nagels OPDRACHTFORMULIER Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van de nagels Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0090)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0090) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0090) Kapper (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Kapper (m/v) 1.2 Definitie Het ontvangen van klanten, het adviseren en helpen bij de keuze van kapsels, haarsnitten en haarstukken, het rekening

Nadere informatie

Deelnemersinformatie Beoordeling Eerste Autotechnicus. Crebocode 93420, dossier 2013-2014

Deelnemersinformatie Beoordeling Eerste Autotechnicus. Crebocode 93420, dossier 2013-2014 Deelnemersinformatie Beoordeling Eerste Autotechnicus Deelnemersinformatie Beoordeling Eerste Autotechnicus Versie 130901 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Kerntaken, werkprocessen en competenties... 3 Wat

Nadere informatie

Werken in het horecabedrijf

Werken in het horecabedrijf 07186-1 werken in horeca 13-12-2007 08:44 Pagina 1 werkproces 1 Werken in het horecabedrijf Functioneren in het Horecabedrijf Wat laat je zien? Je werkt volgens de regels van het bedrijf Je kunt omgaan

Nadere informatie

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 1

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 1 Je naam... Cijfer Je klas... De datum... Vraag 1 Noem drie momenten wanneer je je handen wast en desinfecteert Voordat je met uiterlijke verzorging/zelfzorg begint Nadat je naar de toilet bent geweest

Nadere informatie

OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG

OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG BPV WERKBOEK, LEERJAAR 1 BOL SCHOOLJAAR 2015-2016 Summacollege Cluster Welzijn, Cultuur & Onderwijs

Nadere informatie

DIGITALE VIDEO MET WINDOWS MOVIE MAKER. H. Foole

DIGITALE VIDEO MET WINDOWS MOVIE MAKER. H. Foole DIGITALE VIDEO MET WINDOWS MOVIE MAKER H. Foole 1. INHOUDELIJK Een film moet kort en helder laten zien waar het om gaat. De filmopnamen kun je meestal maar één keer maken, bijvoorbeeld als je praktijksituaties

Nadere informatie

Handleiding kandidaat Examenproject: Een account voor je baas

Handleiding kandidaat Examenproject: Een account voor je baas Handleiding kandidaat Examenproject: Een account voor je baas kwalificatie: Medewerker ICT (CREBO: 95060/ 2010-2011) kerntaak 1: Installeren van hard- en software kwalificatie: Medewerker ICT (CREBO: 95060/

Nadere informatie

Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar

Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar Werkproces 1.1: Afspraak maken en de klant ontvangen De afrokapper staat de klant te woord aan de telefoon of aan de receptie. Hij schat in hoeveel tijd de gewenste

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Onderzoeken en presenteren Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Praktijkwerkboek AKA. Kennismaken met het archief... 4 Je gaat kennismaken met een archief met papieren archiefstukken op het werk.

Praktijkwerkboek AKA. Kennismaken met het archief... 4 Je gaat kennismaken met een archief met papieren archiefstukken op het werk. Praktijkwerkboek AKA Archief 1 Inhoud In het onderdeel Archief ga je kennismaken met het archief van het bedrijf en zelf documenten archiveren. Je doet de opdrachten die hieronder vetgedrukt staan aangegeven.

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent verkoop/retail

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent verkoop/retail Proeve van Bekwaamheid Entree assistent verkoop/retail Naam leerling Inschrijfnummer Cohort vanaf 2014 ROC-begeleider BPV-bedrijf Naam Adres Plaats Contactpersoon Examenlocatie Contactpersoon walificatiedossier

Nadere informatie

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER cohort 2012-2014

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER cohort 2012-2014 PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER cohort 2012-2014 Inleiding portfolio In de studiewijzer staat beschreven hoe de opleiding Haarverzorging opgebouwd is. Daarin staat dat je tijdens de opleiding

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

De school is van ons

De school is van ons De school is van ons Werkboek sociale vaardigheden op school Uitgeverij Eenvoudig Communiceren LEZEN VOOR IEDEREEN UITGEVERIJ EENVOUDIG COMMUNICEREN Dit werkboek is van: Voornaam:... Achternaam: Leeftijd:...

Nadere informatie

De studieadviesregeling voor de student

De studieadviesregeling voor de student De studieadviesregeling voor de student Studieadviesregeling voor opleidingen die starten in schooljaar 2018-2019 In het eerste schooljaar krijg je minimaal twee keer een studieadvies. Een studieadvies

Nadere informatie

MKE B22 Schooljaar

MKE B22 Schooljaar MKE B22 Schooljaar 2016 2017 B2.2 Planning Materiaalkennis (MKE) Leerjaar 2016-2017 Docent Week Materiaalkennis (Ondergronden) 35 INTRODUCTIE 36 Ondergronden manden 37 Ondergronden manden 38 Muurkrant

Nadere informatie

Trainingsprogramma. Calmare on tour

Trainingsprogramma. Calmare on tour Trainingsprogramma VOORJAAR 2013 Als kapper ben je altijd op zoek naar mogelijkheden om jouw kwaliteiten uit te breiden en om op de hoogte te blijven van de laatste technieken, ontwikkelingen en trends.

Nadere informatie

Training. Uiterlijke verzorging

Training. Uiterlijke verzorging Training Uiterlijke verzorging Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur(s): Esther de Roode Inhoudelijke redactie: Jo-Anne Schaaf Titel: Factor-E - Uiterlijke

Nadere informatie

uiterlijke verzorging CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht 22

uiterlijke verzorging CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht 22 uiterlijke verzorging SPE KB 2011 minitoets bij opdracht 22 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld

Nadere informatie

GROEN - TUINONTWERP & -AANLEG

GROEN - TUINONTWERP & -AANLEG 2017 / 2018 GROEN - TUINONTWERP & -AANLEG WEDSTRIJDOPDRACHT Groen Opleidingsprofiel Team Uitvoering door 120 Wedstrijdduur (minuten) Inleiding Skills Talents zijn teamvakwedstrijden. Bij deze voorrondewedstrijd

Nadere informatie

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent BPV-praktijkboek Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent Crebocode 90440, dossier 2013-2014 Bedrijfsnaam :. Naam Student : Cohort :.. Wat is een BPV werkboek Dit BPV werkboek maakt onderdeel uit van de Opleiding

Nadere informatie

Verzorging van Foxy Star Hair Extensions

Verzorging van Foxy Star Hair Extensions Verzorging van Foxy Star Hair Extensions Awesome De Awesome producten zijn speciaal bedoeld voor non- Remy en Remy extensions. Bevat de juiste siliconenbasis, voedings-en beschermingsstoffen om de extensions

Nadere informatie

STUDIEGEBIED LICHAAMSVERZORGING

STUDIEGEBIED LICHAAMSVERZORGING STUDIEGEBIED LICHAAMSVERZORGING Modulaire opleiding Kappersmedewerker BO LV 201 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 15 Inhoud 1 Deel 1 Opleiding... 3 1.1 Korte beschrijving... 3 1.1.1 Relatie opleiding beroep...

Nadere informatie

Nulmeting en voortgangsmeting. Filiaalmanager. Kerntaak 3

Nulmeting en voortgangsmeting. Filiaalmanager. Kerntaak 3 en voortgangsmeting Filiaalmanager Kerntaak 3 Coördineert verkoopactiviteiten en voert deze uit naam deelnemer bpv-bedrijf praktijkopleider onderwijsinstelling praktijkbegeleider crebocode 93492 cohort

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Overal. Kiezen. Uiterlijke verzorging. Afwisselend. Voor iedereen. Toekomst

Waarom dit boekje? Overal. Kiezen. Uiterlijke verzorging. Afwisselend. Voor iedereen. Toekomst Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de keuken of in een magazijn. Of in de uiterlijke verzorging.

Nadere informatie

Schrijf achter elk meetpunt per kandidaat O of V als uitkomst van alle genoemde criteria.

Schrijf achter elk meetpunt per kandidaat O of V als uitkomst van alle genoemde criteria. Beoordelingsformulier Proeve van bekwaamheid schoonheidsspecialist Lichaamsbehandeling of Gezichtsbehandeling + Cosmetische voetverzorging of Cosmetische handverzorging Schrijf achter elk meetpunt per

Nadere informatie

Tekstbron 7.1 Werken in de Uiterlijke Verzorging

Tekstbron 7.1 Werken in de Uiterlijke Verzorging Tekstbron 7.1 Werken in de Uiterlijke Verzorging Werken in de Uiterlijke Verzorging betekent dat je veel bezig bent met huid- en haarverzorging bij klanten. Je geeft ook massages en je verzorgt de nagels

Nadere informatie

Leerlijn werken Pedologisch Instituut, CED-Groep

Leerlijn werken Pedologisch Instituut, CED-Groep WERKEN In deze leerlijn wordt onder werken verstaan het werken in een dagverblijf, een sociale werkplaats of in het vrije bedrijf. Daarbij is de verwachting dat wat onder niveau 11 en 12 staat met name

Nadere informatie

Voorbewerken en spuiten van carrosseriedeel

Voorbewerken en spuiten van carrosseriedeel Afdeling Uitstroom Specialisatie Opdracht Mobiliteit Carrosserie Schadeherstel vmbo vs01 Voorbewerken en spuiten van carrosseriedeel 1. Stel je eens voor Marieke komt uit school zet de fiets naast de auto

Nadere informatie

Verzorging van Foxy Star Hair Extensions

Verzorging van Foxy Star Hair Extensions Verzorging van Foxy Star Hair Extensions Verzorging extensions Algemene verzorging Kam het haar 2x per dag met een Hairextension borstel vanaf de aanzet. Vlecht het haar voor het slapen gaan. Gebruik eventueel

Nadere informatie

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround Kapper Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Hospitality & Wellness

Nadere informatie

Een kind helpen bij het douchen of baden

Een kind helpen bij het douchen of baden OPDRACHTFORMULIER Een kind helpen bij het douchen of baden Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze

Nadere informatie

Het gezicht van een zorgvrager scheren

Het gezicht van een zorgvrager scheren OPDRACHTFORMULIER Het gezicht van een zorgvrager scheren Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze

Nadere informatie

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround Kapper Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bbl Sector Hospitality & Wellness

Nadere informatie

2 Stappen en fasen. 006128860006-bw.indd 8 19-09-13 12:35

2 Stappen en fasen. 006128860006-bw.indd 8 19-09-13 12:35 2 Stappen en fasen 8 ICT-beheerder - Netwerkbeheerder 006128860006-bw.indd 8 19-09-13 12:35 De projectwijzers brengen je in realistische situaties die te maken hebben met het ICT-vakgebied zodat je niet

Nadere informatie

OPLEIDING KAPPER-SALONVERANTWOORDELIJKE

OPLEIDING KAPPER-SALONVERANTWOORDELIJKE OPLEIDING KAPPER-SALONVERANTWOORDELIJKE Referentiekader Beroepskwalificatie Kapper-salonverantwoordelijke (2014) van niveau 4. Omschrijving Opleiding In de opleiding Kapper-salonverantwoordelijke leert

Nadere informatie

Bij een effectieve introductie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Bij een effectieve introductie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Introductie checklist voor het leerbedrijf. Waarom deze introductie-brochure? Wanneer een leerling op de eerste dag van zijn BPV bij een bedrijf aan komt, is dat hoogst waarschijnlijk zijn eerste dag,

Nadere informatie

Het aanbrengen van een condoomkatheter bij een incontinente zorgvrager

Het aanbrengen van een condoomkatheter bij een incontinente zorgvrager OPDRACHTFORMULIER Het aanbrengen van een condoomkatheter bij een incontinente zorgvrager Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen

Nadere informatie

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. samenwerken en overleggen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround Kapper Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bbl Sector Hospitality & Wellness

Nadere informatie

_uiterlijke verzorging egiocollegeopleidingen

_uiterlijke verzorging egiocollegeopleidingen _uiterlijke verzorging egiocollegeopleidingen Leer alle kneepjes van het kappersvak Even heerlijk ontspannen bij de schoonheidsspecialist Ben jij je eigen visitekaartje? Open huis 20 januari, 16 maart

Nadere informatie

uiterlijke verzorging CSPE BB

uiterlijke verzorging CSPE BB Examen VMBO-BB 2012 gedurende 295 minuten uiterlijke verzorging CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 18 opdrachten Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2 (Teambegeleider) PORTFOLIO OPDRACHT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2.1

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2 (Teambegeleider) PORTFOLIO OPDRACHT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2.1 KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2 (Teambegeleider) PORTFOLIO OPDRACHT IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2.1 Portfolioopdracht 2.1; Zelfanalyse Naam Adres Vereniging Praktijkbegeleider Docent

Nadere informatie

CBL STAGEWERKBOEK Verkoper handleiding

CBL STAGEWERKBOEK Verkoper handleiding CBL STAGEWERKBOEK Verkoper handleiding centraal bureau levensmiddelenhandel 1 stagewerkboek handleiding voor de praktijkopleider (Verkoper) 1 Copyright 2012 OVD Educatieve Uitgeverij bv Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent dienstverlening en zorg

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent dienstverlening en zorg Proeve van Bekwaamheid Entree assistent dienstverlening en zorg Naam leerling Inschrijfnummer Cohort vanaf 2014 ROC-begeleider BPV-bedrijf Naam Adres Plaats Contactpersoon Examenlocatie Contactpersoon

Nadere informatie

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Studentnummer: Naam aanmelder: Stap 1. Welkom heten en uitleggen wat het onderzoek inhoudt (Tijd: 5 minuten) Landelijk en bij de FEM is er sprake van een hoge

Nadere informatie

Oriëntatie. Wat??? een zeepkist??? Oriëntatie. Welke. Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is.

Oriëntatie. Wat??? een zeepkist??? Oriëntatie. Welke. Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is. Oriëntatie Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is. Welke Dit is een groepsopdracht. Dit doe je dus met je eigen groepje waar je de zeepkist mee gaat bouwen Aan deze vaardigheden ga

Nadere informatie

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. op behoeften van klant richten

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. op behoeften van klant richten Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Kapper Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 2 Leerweg bol Sector Hospitality & Wellness Duur

Nadere informatie

Lesvoorbereiding: Kapper en schoonheidsspecialist (beroepen: kapper en schoonheidsspecialist)

Lesvoorbereiding: Kapper en schoonheidsspecialist (beroepen: kapper en schoonheidsspecialist) Lesvoorbereiding: Kapper en schoonheidsspecialist (beroepen: kapper en schoonheidsspecialist) Klas: 3 e graad basisonderwijs Leervak: WO Technologie - Maatschappij Onderwerp: Atelier i.v.m. de beroepssectoren

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent verkoop/retail

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent verkoop/retail Proeve van Bekwaamheid Entree assistent verkoop/retail Naam leerling Inschrijfnummer Cohort vanaf 2014 ROC-begeleider BPV-bedrijf Naam Adres Plaats Contactpersoon Examenlocatie Contactpersoon Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Kwalificatie Voetverzorger 10505. Operationalisaties praktijktoets hygiëne, arbo en milieu

Kwalificatie Voetverzorger 10505. Operationalisaties praktijktoets hygiëne, arbo en milieu Kwalificatie Voetverzorger 10505 Operationalisaties praktijktoets hygiëne, arbo en milieu 1 Toetsplan Kwalificatie Voetverzorger Deelkwalificatie Examenvorm Totaal aantal examens 2.5 Sociale communicatieve

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 De mbo-opleiding Luchtvaart dienstverlener niveau 4 is speciaal voor medewerkers van Passenger Services (PS) en Customer Ground Handling (CGH). Iedereen met een contract

Nadere informatie