De transportkoelaggregaten. Precieze temperatuurgeleiding voor een veilige koelketen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De transportkoelaggregaten. Precieze temperatuurgeleiding voor een veilige koelketen."

Transcriptie

1 . Precieze temperatuurgeleiding voor een veilige koelketen.

2 2 In één oogopslag. Alle informatie over de koelaggregaten van Schmitz Cargobull vindt u op de volgende pagina's: 3 Totaal-oplossing. 3 Hoge eisen aan het vervoer van temperatuurgeleide lading. 4 De systeemaanbieder. 5 De productlijn. 6 De voordelen van een compleet systeem. 7 De nieuwe dimensie van de temperatuurregeling. 8 De nieuwe MultiTemp-techniek. 9 Flexibiliteit. 10 Veelzijdige opties in de bediening. 11 De techniek 11 De temperatuurregulering in de laadruimte. 12 De opbouw van het koelaggregaat. 13 Minder ontdooicycli. 14 De aandrijfcomponenten. 15 De verlenging van de onderhoudsintervallen. 16 De services 16 De trailer-telematica aan boord. 17 De voordelen van TrailerConnect. 18 Het pro-actieve onderhoud. 19 Het contact.

3 3 Vertrouwen is uw grootste kapitaal. Hoge eisen aan het vervoer van temperatuurgeleide lading. Nergens zijn de eisen aan het transport zo hoog als bij een temperatuur-geregelde vracht. Verse levensmiddelen, diepvriesproducten en de gevoelige producten van de pharmaceutische industrie stellen speciale eisen aan de transportkwaliteit. Vervoerders en klanten willen de zekerheid dat hun specificaties exact en zonder compromis nageleefd worden. Hierbij tellen niet alleen zoals bij alle andere ladingen ook de intactheid van de producten en de levering volgens termijn maar bovendien een smetteloze hygiëne, de ononderbroken koelketen en vooral de nauwkeurige naleving van de gespecificeerde transporttemperaturen. Zo laat bv. onze pharma-certificering door Pharmaserv in contact met het EXECUTIVE-pakket weten dat Schmitz Cargobull bij de service-leveringen in het geheel denkt. U en uw klanten krijgen zo de zekerheid om met de juiste partner aan de zijde onderweg te zijn. Voor elke taak in het temperatuur-geregelde vervoer uitgerust de premium-transportkoelaggregaten van Schmitz Cargobull voor SingleTemp en MultiTemp in combinatie met de S.KO COOL gesloten combinatie opbouw.

4 4 Geen open wensen meer. Trailer, telematica en koelaggregaten voor elke inzetbaarheid. Met de gesloten trailer S.KO COOL en de FERROPLAST ThermoTechnology de toonaangevende transportoplossing voor temperatuurgeleide lading bewijst de onderneming Schmitz Cargobull al tientallen jaren dat zij volledig voldoet aan de hoge eisen van de branche. Met de innovatieve telematica-oplossing TrailerConnect en de digitale dataschrijver TCI TrailerConnect Interface heeft u de perfecte controle over de transportkoelketen. D.m.v. de eigen premium-transportkoelmachine is de koelketen compleet. Het koelapparaat houdt de temperatuur in zeer kleine toleranties d.m.v. moderne, op elkaar afgestemde componenten en software die door Schmitz Cargobull is ontwikkeld. Hierdoor is een intelligente en economische regeling van het koelapparaat mogelijk. Twee vermogenscomponenten met indrukwekkende rentabiliteit. De nieuwste innovatie is de voltooiing van het productenpakket door de MultiTemp-transportkoelaggregaat. Nu kunnen meerdere verschillende temperstuurzones in de opbouw worden gerealiseerd. Schmitz Cargobull biedt hier een systeem via één aanspreekpunt als eerste aanbieder van een complete oplossing voor het koel- en vriesvervoer.

5 5 Familieprogramma. Een goed afgestemd modulair systeem. De complete eigen ontwikkeling van de exclusieve serie van transportkoelaggregaten is de basis van de koeltechnologie van Schmitz Cargobull. Hier zijn alle innovaties gerealiseerd waarmee nieuwe richtlijnen in de branche werden gemaakt. Gering energieverbruik, hoogste nauwkeurigheid in de temperatuurregeling en duurzaam ontwerp van alle componenten zijn de basiseigenschappen. De transportkoelaggregaat van Schmitz Cargobull voor de SingleTempinzet vormt de technische basis voor de huidige lijn van koelaggregaten. Sterk prestatiegericht en economisch in het onderhoud blinkt het apparaat uit met een indrukwekkend koel-/verwarmingsvermogen en geringe ontdooicycli. De complete ladingruimte in de S.KO COOL gesloten combinatie opbouw is hiermee tot de laatste centimeter perfect temperatuurgeregeld. Met de nieuwe MultiTemp-transportkoelaggregaat kunt u maximaal drie klimaatzones in het voertuig met dezelfde nauwkeurigheid en efficiëntie worden bestuurd. Het koelapparaat voor de MultiTemp-inzet neemt de indrukwekkende prestatiegegevens van het apparaat in de SingleTempuitvoering over. De extra plafondverdamper van Schmitz Cargobull is een belangrijk onderdeel in het MultiTemp-concept voor de exacte temperatuurregeling van andere temperatuurzones in een voertuig. De warmte-overdrager met groot verdamperoppervlak heeft een hoog vermogen en weinig ontdooicycli vanwege de geringe ijsvorming. Inhoud

6 6 De koelketen via één aanspreekpunt. De voordelen van een compleet koelsysteem. Alles via één aanspreekpunt - voor u betekent dat: Eén aanspreekpartner van het advies tot de aflevering van het volledige voertuig. Gunstige financiering en Full Service-contract maken de investering lichter De complete hardware van de telematica en de temperatuurschrijver zijn af fabriek vast ingebouwd en de individuele telematica-diensten zijn vanaf de overname van het voertuig beschikbaar. De monitoring van de koeleenheid bespaart tijd Europa-dekkende service gegarandeerd: Het service-partner netwerk is opgeleid en geauditeerd voor trailer, telematica en koelaggregaat: D.w.z. ook hier alles via één aanspreekpunt Uw voordelen: Een efficiënt premium koelaggregaat met de modernste technologie De exacte temperatuurregeling door intelligente deellastregeling; ofwel het gedoseerd koelen Een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding voor alle componenten Het transport van temperatuurgeleide lading in het systeem van Schmitz Cargobull. De transportkoelaggregaat van Schmitz Cargobull maakt de leidende transporteenheid in Europa compleet, uitgerust met certificaten van TÜV-Süd, Certicold en Pharmaserv. De trailer-telematica bewaakt de ononderbroken handhaving van de koelketen en maakt een diagnose en aansturing op afstand van het koelaggregaat door chauffeur en planning mogelijk.

7 7 Wijzigingen niet gewenst. De nieuwe dimensie van de temperatuurregeling. Omdat reeds geringe afwijkingen van de temperatuur de houdbaarheid en kwaliteit van levensmiddelen en pharmaceutische producten sterk kunnen beïnvloeden, is een gelijkmatige temperatuurhandhaving de kerntaak en uitdaging voor elk transportkoelaggregaat. De uitzonderlijk fijn gediffentieerde toerentaltreden van de transportkoelaggregaat van Schmitz Cargobull in SingleTemp- en MultiTemp-uitvoering maken een gelijkmatige luchtregeling in de gehele binnenruimte. Zelfs het achterste gedeelte voor de deur blijft exact temperatuurgeregeld. In de Multi- Temp-modus wordt elke temperatuurzone apart en onafhankelijk van elkaar geregeld. Een verder economisch voordeel van de verfijnde gedoseerde besturing is een verminderd brandstofverbruik en een lager geluidsniveau in continue bedrijf. Intelligente deellastregeling Compressorcilinder uit te schakelen Snelle afkoeling Fijn gedoseerde toerentalregeling Ontdooicyclus Motor in de start/stop-modus Grotere temperatuuramplitudes door de Start/Stop-modus Nauwkeurige temperatuurgeleiding bij een efficiënter energiegebruik De verfijnde gedoseerde besturing in het koelaggregaat van Schmitz Cargobull leidt tot de laagst mogelijke temperatuurfluctuaties. Door vermijding van pieken is een gelijkmatige, exacte koelperformance van alle temperatuurzones onafhankelijk van elkaar verzekerd.

8 8 Drie trailers in één. Geen compromissen bij verschillende koelproducten. Om in een trailer verschillende koelproducten te kunnen vervoeren, zijn voertuigen met verschillende temperatuurzones noodzakelijk. Multi- Temp-uitvoeringen verhogen de rentabiliteit van koelvoertuigen omdat de belasting wordt geoptimaliseerd en tegelijkertijd op toeren kan worden bespaard, indien gevoelige goederen met verschillende eisen naar een bestemmingsplaats moeten worden vervoerd. Zowel in de levensmiddelen- en in de pharmacie mogen hierbij geen verminderingen in de veiligheid van de temperatuurregeling worden gemaakt. Elke koelzone moet betrouwbaar zijn als een apart koelvoertuig. De opdeling van de binnenruimte van een S.KO COOL-oplegger is comfortabel via het bewezen scheidingswandsysteem mogelijk. Het koudemiddel- en elektrische leidingen voor maximaal twee verdampers aan het plafond zijn in het dak geïntegreerd en ingeschuimd, zodat de binnenruimte volledig bruikbaar blijft. De bediening van de MultiTemp-uitvoering is identiek met de transportkoelaggregaat van Schmitz Cargobull. Ook worden alarmmeldingen via de telematica en de pro-actieve service ter voorkoming van schade door bedorven producten overgedragen. Met meerdere verschillende temperatuurzones veilig en efficiënt onderweg. Van het diepvriesbereik van -18 C tot 10 C exact temperatuurgeregeld. De bediening is via het controlepaneel van maximaal drie koelzones centraal en eenvoudig (afbeelding toont een twee-kamerversie). Mobiele scheidingswanden zorgen voor een de klimatologische scheiding van meerdere temperatuurzones. Voor een flexibele indeling kunnen ze in lengterichting in de trailer worden verschoven. De bewaking van de tank van het koelapparaat is met behulp van de elektronische tanksensor altijd online via de trailer-telematica mogelijk.

9 9 Alle mogelijkheden voor een intelligente opdeling van de ruimte. De techniek past zich aan de taken aan. De Schmitz Cargobull MultiTemp transportkoelaggregaat De module van de koelvoertuigen van Schmitz Cargobull maken een grote vrijheid mogelijk in de configuratie van temperatuurzones. Een praktijkgericht scheidingswandsysteem maakt de ruimtes die u nodig hebt. Intelligente luchtregeling, koelleidingen die in het plafond zijn ingeschuimd en de compacte constructievorm van de aggregaten maken een individuele vrachtruimte met een hoge gebruikswaarde die ook makkelijk te reinigen is. De extra plafondverdamper 2 zones 3 zones 2 zones De uitvoering van de S.KO COOL-opbouw en de componenten van de transportkoelaggregaat en de extra verdamper aan het plafond maken d.m.v. veel combinatiemogelijkheden een optimale aanpassing aan de transporttaken mogelijk. De extra verdamper kan hierbij op verschillende manieren worden ingericht. Halve breedte - vol vermogen: De extra plafondverdamper van Schmitz Cargobull is het criterium in de afmetingen en maakt een maximaal gebruik van de hoogte van de binnenruimte mogelijk. Door de prestatie ondanks de compacte constructievorm is één apparaat per temperatuurzone voldoende. Eén helft van de binnenruimte van het voertuig blijft op deze Twee sterke ventilators in de extra verdamper zorgen voor de noodzakelijke circulatie van de lucht. De extreem vlakke en compacte constructievorm van het extra verdampapparaat van Schmitz Cargobull biedt meer laadhoogte onder het apparaat. De robuuste behuizing met geïntegreerde beschermbeugel voorkomt beschadigingen van de verdamper. Powerpack onder het plafond. De prestatiegerichte techniek van de extra verdamper van Schmitz Cargobull zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling en minder ontdooicycli. manier over de gehele lengte vrij. De extra verdamper is ook perfect op het dubbellaadvloersysteem afgestemd. De verdeling van de koellucht wordt door de balken in rustpositie onder het dak niet beïnvloed.

10 10 U bent de baas. Veelzijdige opties in een eenvoudige bediening. Onder rechts op de Schmitz Cargobull transportkoelaggregaten vindt u onder een transparante beschermklep het bedieningspaneel voor het koelaggregaat. Met grote eenduidige toetsen stuurt u de functies en de talrijke opties aan. Het digitale display toont de gekozen configuratie, de actuele status en bij MultiTemp-aggregaten de exacte temperatuurweergave per zone. Dit is in bijna alle Europese talen in te stellen. Gegevens over de historie, bv. de frequenties van alarmmeldingen zijn op dezelfde wijze af te roepen als de gereden kilometers of het volgend onderhoud. Op het controlepaneel zijn alle aspecten van de temperatuurgeleiding af te lezen en te configureren. Exacte temperatuurweergave en ingestelde set-points. (Afbeeldingen tonen een twee-kamer-versie) Statusindicaties van het bedrijf op elk moment afroepbaar. Functieoverzicht met eenvoudige navigatie en invoer. Alarmhistorie met relevante detailinformatie.

11 11 De riem was gisteren. De temperatuurregulering in de laadruimte. Bij veel koelaggregaten worden de ventilators door een mechanische riemaandrijving aangedreven. De luchtgeleiding is dus vast verbonden met de aandrijving van het koelcircuit. De ventilators van de transportkoelaggregaat worden - door de compressor ontkoppeld - rechtstreeks aangestuurd, hiermee kan een gelijkmatige luchtverdeling ook bij minder koel/- verwarmingsvermogen worden gerealiseerd. Tegelijkertijd hoeft bij ontdooicycli de binnenruimte niet meer met kleppen afgesloten te worden. Samen met de voorgezette circulatiewand en de flexibele luchtkanalen onder het plafond wordt een ideale circulatie van de lucht in de binnenruimte bereikt. Het aanzuigkanaal voor de verdamper ligt, goed beschermd, achter de circulatiewand.

12 12 Service begint in de constructie. De opbouw van de transportkoelmachine van Schmitz Cargobull. De modulaire opbouw van het koelapparaat samen met het frame uit boutverbindingen maakt een makkelijke service-toegankelijkheid en reparatievriendelijkheid mogelijk. Vervanging van de elektrische verdamperverwarmingsstaven is van buitenaf mogelijk Generator voor de bandloze aandrijving van de componenten 4-cilinder dieselmotor met modern motormanagement Alle technische componenten zijn onderhoudsvriendelijk en goed toegankelijk Ver open zwenkende frontvleugeldeuren TrailerConnect en TCI zijn vast geïntegreerd Zijdelings bedieningspaneel voor de aggregaatbesturing Een gebruikersvriendelijke behuizing schept ruimte voor servicewerkzaamheden: de breed openende frontkleppen garanderen een goede onderhoudsvriendelijkheid. Deze staan de ongehinderde toegang naar alle wezenlijke componenten van de behuizing toe. Alle slijtende onderdelen zijn vrij toegankelijk zonder demontage van andere componenten. De elektrische verwarmingsstaven in de verdamper kunnen van buitenaf worden vervangen. Het lossen van de trailer is hierdoor in de meeste gevallen niet meer nodig. Het 5-polige stopcontact aan de onderzijde voor netgebruik zonder de dieselmotor.

13 13 Beperk het aantal ontdooicycli. Het design van de verdamper verhindert een vroegtijdige ijsvorming. Het aanstroomoppervlak van een verdamper neigt normaal tot sterkere ijsvorming bij temperaturen beneden het vriespunt. Vervolgens is vaker ontdooien noodzakelijk, verbonden met een hoger energieverbruik. Door het speciale verdamperontwerp van de transportkoelaggregaat van Schmitz Cargobull en van de extra plafondverdamper van Schmitz Cargobull worden de ontdooicycli verminderd. Het aantal koelribben is in het voorste gebied van de verdamper van de Schmitz Cargobull -transportkoelaggregaten verkleind om ijsvorming tegen te gaan. Twee krachtige, verticale ventilatoren aan de condensator zorgen voor een hoge luchtdoorstroming.

14 14 Het krachtstation. Aandrijvingscomponenten voor sterke prestaties. van Schmitz Cargobull overtuigen door de combinatie van een krachtige dieselmotor met een generator die de elektrische stroom voor de koeling en ventilatie levert. Vanwege de elektrische aandrijving kan een kleine afwijking van de temperatuur in de koelruimte gerealiseerd worden. Kwaliteit al van buitenaf te zien is: De fraai vormgegeven behuizing overtuigt door koele elegantie.

15 15 Minder werkplaats stops. Vast ingeplande verlenging van het onderhoudsinterval. Een modern motormanagement van de dieselmotor en de behoeftegerichte uitschakeling van een cilinder van de koudemiddelcompressor zorgen bij lage toerentallen voor een verfijnde besturing. Op die manier bespaart u brandstof en verlaagt u de bedrijfskosten. Door de royaal bemeten slijtende onderdelen, zoals de lucht-, olie- en brandstoffilters worden de onderhoudscycli verlengd. Ook dat verlaagt de bedrijfskosten en het verhoogt de inzetbaarheid van de trailer. Tot de standaarduitrusting behoort het 5-polige draaistroom-stopcontact aan de onderzijde van het koelaggregaat voor het stationaire bedrijf via een centrale stroomvoorziening - minder lawaai, minder brandstof, maar maximale veiligheid tegen uitval. Grote filters voor brandstof en lucht dragen bij aan langere onderhoudsintervallen. Het grote oliereservoir zorgt voor het perfect lopen van de motor en verlengt de intervallen voor olieverversing. De transportkoelmachine heeft de duur- en belastingproeven voor km op de hydropulsinstallatie in het Cargobull Validation Center zonder beperkingen doorstaan.

16 16 Perfecte bewaking inclusief. Onze TrailerConnect-telematica is reeds aan boord. De premium-transportkoelaggregaten van de Schmitz Cargobull-serie hebben standaard via het telematica-systeem TrailerConnect de optimale besturing, bewaking en documentatie van de gegevens van de temperatuur en koelaggregaten. Het TrailerConnect-besturingsapparaat is volgens de automotive-norm getest en voldoet aan de hoogste beschermingsklasse IP69K. Hierdoor voldoet TrailerConnect zeer goed aan de kwaliteitseisen van een trailer-telematica en biedt u maximale beschikbaarheid van het systeem. De TrailerConnect Interface vult als elektronische temperatuurschrijver in het koelvoertuig de trailer-telematica van Schmitz Cargobull Telematics aan. Het hele systeem is perfect op elkaar afgestemd en door TÜV SÜD volgens DIN EN gecertificeerd voor de documentatie van de perfecte koelketen. Hiermee kan de Trailer- Connect-interface gebruikelijke temperatuurschrijvers volledig vervangen. Twee temperatuursensors zijn bij Monotemp op de TrailerConnect-interface aangesloten bij MultiTemp maximaal vier sensors. Hiermee behoudt u voortdurend het overzicht van de koeltemperatuur van de hele laadruimte. Met behulp van een elektronische vulpeilsensor is bovendien als optie een online-bewaking van de tank van het koelaggregaat mogelijk. Dit voorkomt schade aan de lading als gevolg van te weinig brandstof en helpt diefstal en de vervuiling van diesel te voorkomen. Het LED-scherm dat extra aan het kopschot is gemonteerd, maakt het vulpeil van de tank ook zichtbaar en maakt een snelle identificatie mogelijk van tanks die niet voldoende zijn gevuld. De volledige sensorsysteemconfiguratie bij Monotemp voor de temperatuurbewaking door het TCI.

17 17 Hand in hand. De voordelen van de geïntegreerde trailer-telematica. TCI TrailerConnect Interface en TrailerConnect bevatten: Een gecertificeerde, digitale temperatuurschrijver Gecertificeerde sensoriek voor maximaal vier meetpunten van temperatuur bij de transportkoelmachine en MultiTemp transportkoelmachine plus optionele vochtigheids- en tanksensoren. Gecertificeerde temperatuurregistratie volgens DIN EN Transport koelmachine Informatie over de premium-transportkoelmachine van Schmitz Cargobull: Deze omvat status, bedrijfsuren, bedrijfsmodus, temperatuurregeling van het koelapparaat, alarmmeldingen, instelpunten en ontdooicycli 2-weg-communicatie met het koelaggregaat, waarvan de functies via een smartphone-app - maar ook handmatig - van buitenaf aangestuurd kunnen worden, bijv. voor de temperatuurregeling bij afgezette eenheden TrailerConnect-besturingsapparaat en TrailerConnect Interface op de trailer Telematica-server Bewaking van de transportkoelmachines door het service head-office Een apparaatbewaking, bijv. voor het preventief onderhoud Alle telematicadiensten kunnen vrij aangevraagd worden. Dit geldt voor de verdere informatie over de trailer, bijv. de positie, deur- en aankoppelstatus, technische gegevens uit het EBS zoals de rijsnelheid, de gereden kilometers enz. of een veiligheidsbewaking voor phamatransporten. Op maat gemaakte telematica-diensten en een portaaltoegang met overzichtelijk gepresenteerde informatie zijn beschikbaar. Controle van de koelketen in het Schmitz Cargobull Telematics Portal Geldige bewijzen bij levering volgens DIN EN Pro-actief onderhoud van de transportkoelmachine bij de service-partners

18 18 Niet wachten op het onderhoud. Koelaggregaat-bewaking voor een pro-actief onderhoud. Alleen als uw koeltrailer op pad is, brengt hij geld in het laatje. Daarom levert elke stilstand en elke lange onderhouds- en uitvalstijd verlies op. Ook de noodzakelijke stops voor service en onderhoud dienen tot een minimum beperkt te blijven. Daarbij helpen de vooraf ingeplande onderhouds- of reparatiewerkzaamheden, die bovendien het oponthoud in de werkplaats verkorten. Dit is mogelijk door een centrale bewaking van de aggregaatfuncties van alle transportkoelaggre- Alle koelaggregaten in een oogopslag: Het Schmitz Cargobull Service Head Office bewaakt de juiste werking van Schmitz Cargobull-transportkoelmachine. gaten en extra plafondverdamper door de Schmitz Cargobull Service Head Office. Daarbij krijgt de werkplaats reeds vooraf alle noodzakelijke informatie over de bedrijfsuren, status en storingsmeldingen en kan zij al vooraf de onderdelen bestellen en de werkplaatswerkzaamheden plannen. De deelname aan dit systeem is voor alle klanten natuurlijk vrijwillig. De 24-uurs Cargobull Euroservice helpt u ook in uw moedertaal via onze gratis hotline in de 40 Binnen het dichte Europese netwerk van speciaal opgeleide partnerwerkplaatsen krijgt u snel en Natuurlijk heeft u ook bij de hele familie van Schmitz Cargobull-transportkoelaggregaten alle bekende service-voordelen: Een Full Servicecontract omvat bij het onderhoud van koelaggregaten de slijtende delen en de noodzakelijke ATP-keuringen. landen van Europa. 365 dagen per jaar zijn wij een betrouwbare partner aan uw zijde. Wij informeren de Schmitz Cargobull service-partner in uw regio. eenvoudig hulp. Daartoe behoort ook de levering van onderdelen, in de regel binnen 24 uur. Verkorte onderhoudstijden: Wanneer de trailer arriveert heeft de werkplaats reeds de diagnose en de reserveonderdelen voor het koelaggregaat bij de hand.

19 19 En nu? Wij zullen u informeren. Wij houden u graag op de hoogte. Kom meer te weten via: Schmitz Cargobull Verkoop Nederland en België Schmitz Cargobull Nederland b.v. Campagneweg 34 A 4761 RM Zevenbergen Tel.: +31 (0) Fax: +31 (0) info@cargobull.nl Deze publicatie wordt internationaal gebruikt en kan diensten bevatten die in enkele landen niet worden aangeboden. Alle maten- en gewichtsinformatie gelden bij benadering (ca.). De gegevens gelden gebaseerd op de basisvarianten zonder rekening te houden met eventuele optionele extra s. Technische wijzigingen voorbehouden. De voertuigen tonen ten dele speciale uitvoeringen. De uitspraken gelden alleen voor de Bondsrepubliek Duitsland op het moment van redactiesluiting. Vraag daarom bij uw Schmitz Cargobull-aanspreekpunt naar de in uw land geldende diensten en aanbiedingen. Stand januari Schmitz Cargobull Belgium BVBA Skaldenstraat 121 A4 - Haven 3230 B-9042 Gent Tel.: +32 (9) Fax: +32 (9) info.belgium@cargobull.com

20 Schmitz Cargobull Nederland b.v. Campagneweg 34 A 4761 RM Zevenbergen Tel.: +31 (0) Fax: +31 (0) info@cargobull.nl Schmitz Cargobull Belgium BVBA Skaldenstraat 121 A4 - Haven 3230 B-9042 Gent/Gand Tel.: +32 (9) Fax: +32 (9) info.belgium@cargobull.com Technische en ontwerp-wijzigingen voorbehouden. T.KM-BRO-DENL

Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie

Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie Finance I Vertrouwd In de afgelopen 10 jaar hebben wij in Europa al méér dan 65.000 trailers op maat gefinancierd.

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Partner Expert Boxer PEUGEOT met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS

MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS Luchtontvochtigers met adsorptierotor Mobiele luchtontvochtigers 1-2015 Kwaliteit met systeem REMKO DE KLANTGERICHTE SYSTEEMAAN- BIEDER VOOR HET GEHELE JAAR Kwaliteit met systeem

Nadere informatie

42 39 N, 1 05 E. Veel meer dan koude lucht De Truma-airconditioners. Truma airconditioners OPTIMALE KOELING? WAAR U MAAR WILT.

42 39 N, 1 05 E. Veel meer dan koude lucht De Truma-airconditioners. Truma airconditioners OPTIMALE KOELING? WAAR U MAAR WILT. Veel meer dan koude lucht De Truma-airconditioners Aventa comfort Saphir compact Saphir comfort Saphir vario 42 39 N, 1 05 E OPTIMALE KOELING? WAAR U MAAR WILT. * Verwarmingsbedrijf is bij een buitentemperatuur

Nadere informatie

Luchtbehandelingsapparaat Airblock FG

Luchtbehandelingsapparaat Airblock FG Luchtbehandelingsapparaat Airblock FG Dubbel zo sterk met twin-techniek De twin-techniek zorgt voor geoptimaliseerde luchtgeleiding en een grote vermogensdichtheid met toch een vlakke constructie. Het

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Innovatie.Drager. S.CS GENIOS De nieuwe trailer-generatie.

Innovatie.Drager. S.CS GENIOS De nieuwe trailer-generatie. Innovatie.Drager. De nieuwe trailer-generatie. 2 De oplegger-curtainsider wordt opnieuw gedefinieerd. De nieuwe generatie van Schmitz Cargobull-trailers zet normen in de stabiliteit, de vermogensreserves

Nadere informatie

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport Caddy Touran T5 Crafter VW met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott. Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Berlingo Jumpy Jumper CITROËN met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide

Nadere informatie

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer bott vario Thuis in uw Peugeot 2 www.bottvario.nl U heeft gekozen voor een Peugeot. Met deze keuze heeft u een goede basis

Nadere informatie

Veel meer dan koude lucht De Truma-klimaatsystemen

Veel meer dan koude lucht De Truma-klimaatsystemen Veel meer dan koude lucht De Truma-klimaatsystemen Aventa eco Aventa comfort compact comfort comfort RC vario * met TG 1000 sinus. ** Verwarmingsmodus is boven een buitentemperatuur van ca. 4 C mogelijk.

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

SCK. Schroefcompressoren SCK

SCK. Schroefcompressoren SCK SCK Schroefcompressoren SCK 41-100 ALUP Méér dan perslucht alleen! ALUP levert sinds 1923 een totaaloplossing voor de persluchtbehoefte van haar klanten. Deze oplossing omvat analyse, advies, planning,

Nadere informatie

Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning Vaillant Services Advies en ondersteuning Ook de service is betrouwbaar Uw installateur adviseert Welk geotherm hybride systeem is het meest geschikt voor u? Uw installateur helpt u met een deskundig advies,

Nadere informatie

Zuigercompressoren. met benzine- of dieselmotoren. voor geheel onafhankelijke perslucht. Benzine-diesel aangedreven compressoren.

Zuigercompressoren. met benzine- of dieselmotoren. voor geheel onafhankelijke perslucht. Benzine-diesel aangedreven compressoren. Zuigercompressoren met benzine- of dieselmotoren voor geheel onafhankelijke perslucht Benzine-diesel aangedreven compressoren.indd 1 25-9-2012 15:34:26 Veelzijdige motoraangedreven voor geheel onafhankelijke

Nadere informatie

Eenvoudige bediening via het KKS bedieningspaneel

Eenvoudige bediening via het KKS bedieningspaneel KKS POLY SERIE Deze machines zijn uitgevoerd met: Complete behuizing uit chemisch resistent polyester of RVS Ultrasoonbaden geheel vervaardigd uit RVS 1.4462, dikte 2mm Niveau beveiliging Speciale verlijmde

Nadere informatie

Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU - Eenpersoons Hoogwerkers

Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU - Eenpersoons Hoogwerkers Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU Eenpersoons Hoogwerkers www.boeckergroup.com ALU eenpersoons hoogwerkers Altijd up to date! Al meer dan 25 jaar staat Böcker wereldwijd bekend om zijn betrouwbare

Nadere informatie

LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT

LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT KOELDROGERS FX 1-22 LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT ATLAS COPCO FX: BETROUWBARE DROGE LUCHT Perslucht bevat olie, vaste

Nadere informatie

MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS

MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS Luchtontvochtigers met adsorptierotor Mobiele luchtontvochtigers 1-2018 Kwaliteit met systeem MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS Serie ASF 100 Snel en voordelig drogen Al bij een ruimtetemperatuur

Nadere informatie

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Tegenwoordig worden vrachtwagens niet enkel gebruikt om van A naar B te rijden, maar ook om werkzaamheden op lage snelheid

Nadere informatie

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Minimale inbouwruimte garandeert maximaal frisse lucht Iedereen stelt prijs op een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

TWIN-COOL. Onafhankelijk.

TWIN-COOL. Onafhankelijk. TWIN-COOL. De TWIN-COOL is een elektrisch aangedreven koelmachine en heeft geen eigen dieselmotor nodig voor de aandrijving. Dit zorgt voor een grote bedrijfszekerheid, bespaart brandstofkosten en is geruisloos.

Nadere informatie

Constante koelcapaciteit, de gehele dag PULSOR

Constante koelcapaciteit, de gehele dag PULSOR Constante koelcapaciteit, de gehele dag PULSOR Intensieve stadsdistributie De coldchain in stand houden gedurende intensieve distributie is een dagelijkse uitdaging. Bij het kiezen van een koelunit moet

Nadere informatie

Luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met scrollcompressor CGAX/CXAX 40-165 kw

Luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met scrollcompressor CGAX/CXAX 40-165 kw Luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met scrollcompressor / 40-165 kw Verover de harten van klanten 1 Trane Conquest Verover de harten van klanten Het eerste waar u aan moet denken wanneer u HVAC-apparatuur

Nadere informatie

Luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met scrollcompressor CGAX/CXAX 40-165 kw. Verover de harten van klanten

Luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met scrollcompressor CGAX/CXAX 40-165 kw. Verover de harten van klanten Luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met scrollcompressor / 40-165 kw Verover de harten van klanten 1 Trane Conquest Verover de harten van klanten Het eerste waar u aan moet denken wanneer u HVAC-apparatuur

Nadere informatie

C C C C C C C. Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens.

C C C C C C C. Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens. C C C C C C C Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens. Normen naleven, kwaliteit verhogen en kosten verlagen met de digitale complete oplossing testo Saveris Restaurant. Digitale

Nadere informatie

Introductie van de nieuwe Un

Introductie van de nieuwe Un Introductie van de nieuwe Un Introductie van de nieuwe UniTrane ventilatorconvector En de expertise erachter onderneming die wor Van een onderneming die wordt gedreven door uw visie Zoals de meeste succesvolle

Nadere informatie

Marine Luchtverwarmers. Air Top Serie

Marine Luchtverwarmers. Air Top Serie Marine Luchtverwarmers Air Top Serie www.webasto.nl www.webasto-marine.com Marine Luchtverwarmers Air Top Evo 3900 / 5500 De nieuwe generatie Air Top luchtverwarmers: krachtiger met extra functies. Air

Nadere informatie

MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING

MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING MF-seRie MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING MF-seRie Iedere achterlader van Geesinknorba biedt u drie krachtige voordelen: uitstekende, betrouwbare werkprestaties, hogere efficiëntie van uw

Nadere informatie

Koel- en vrieskasten

Koel- en vrieskasten Koel- en vrieskasten ecostore HP Touch: innovatief touchscreen voor een zorgeloze bediening B C D E F G ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI 350 kwh/annum 503 L 0 L 2015/1094-I 5 40 C-40%

Nadere informatie

KOELRUIMTE LUCHTGORDIJN. IsolAir

KOELRUIMTE LUCHTGORDIJN. IsolAir KOELRUIMTE LUCHTGORDIJN IsolAir IsolAir koelruimte luchtgordijn Klimaatscheiding zonder warmtetoevoer Optimale klimaatscheiding Het Biddle IsolAir koelruimteluchtgordijn is de perfecte oplossing voor interne

Nadere informatie

MF-SERIE MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING

MF-SERIE MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING MF-SERIE MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING MF-SERIE Iedere achterlader van Geesinknorba biedt u drie krachtige voordelen: uitstekende, betrouwbare werkprestaties, hogere efficiëntie van uw

Nadere informatie

Platformliften NL 100-RIEM AANDRIJVING NL 200-SPINDEL AANDRIJVING. NL Liften Noord-Lierweg 3 2636 AA Schipluiden 015-3809293. www.nlliften.

Platformliften NL 100-RIEM AANDRIJVING NL 200-SPINDEL AANDRIJVING. NL Liften Noord-Lierweg 3 2636 AA Schipluiden 015-3809293. www.nlliften. www.nlliften.nl Platformliften NL Liften Noord-Lierweg 3 2636 AA Schipluiden 015-3809293 www.nlliften.nl info@nlliften.nl NL 100-RIEM AANDRIJVING NL 200-SPINDEL AANDRIJVING 3 NL 100 Riem aangedreven

Nadere informatie

geotherm 3 kw warmtepomp

geotherm 3 kw warmtepomp geotherm 3 kw warmtepomp Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met de geotherm 3 kw warmtepomp

Nadere informatie

Prijslijst VIDO - Verwarmen & koelen NL - 09/2013

Prijslijst VIDO - Verwarmen & koelen NL - 09/2013 Prijslijst VIDO - Verwarmen & koelen NL - 09/2013 VIDO VERWARMEN & KOELEN KOELEN BEDIENING VIA LCD-DISPLAY LAGE TEMPERATUUR FLUISTERSTIL HOGE VERMOGENS RUIMTEBESPAREND SNELLE WERKING MODERN DESIGN VIDO

Nadere informatie

Mobiele lichtmasten...the continues

Mobiele lichtmasten...the continues Mobiele lichtmasten...the continues Waarom Voordelen van LED verlichting 5 jaar garantie Geen glas, maar een robuuste polycarbonaat lens Geen lampen verwisselen Hot re-start systeem 150Watt energieverbruik

Nadere informatie

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Mercedes-Benz Personenwagen Vito Sprinter

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Mercedes-Benz Personenwagen Vito Sprinter bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Mercedes-Benz Personenwagen Vito Sprinter bott vario Thuis in uw Nercedes-Benz 2 www.bottvario.nl U heeft gekozen voor een Mercedes-Benz. Met deze keuze heeft

Nadere informatie

Perfectie in design en techniek

Perfectie in design en techniek Perfectie in design en techniek www.solarworld-belgium.com Uw voordelen in een oogopslag esthetiek: harmonische integratie in het dak vermogen: optimale opbrengst dankzij de speciale constructie Flexibiliteit:

Nadere informatie

Machines. Stampers 62 82 kilos ACR 60 / ACR 68 / ADS 70. www.ammann-group.com

Machines. Stampers 62 82 kilos ACR 60 / ACR 68 / ADS 70. www.ammann-group.com Machines Stampers 62 82 kilos ACR 60 / ACR 68 / ADS 70 www.ammann-group.com Maximaal vermogen met bedieningscomfort in gedachte Drie machines voor universele inzet Universele machines De stampers uit de

Nadere informatie

Oplossingen waarmee u écht verder komt

Oplossingen waarmee u écht verder komt Oplossingen waarmee u écht verder komt Alleen BP PLUS biedt de beste oplossingen om uw wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten. Van een omvangrijk Europees netwerk van tankstations tot uitgebreide

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Slagroomautomaten IJskoud de beste

Slagroomautomaten IJskoud de beste Slagroomautomaten IJskoud de beste Sanomat Amigo De Sanomat Amigo is de kleinste volautomatische slagroomautomaat en is daarmee een uitstekend en rendabel alternatief voor slagroom uit een kidde of spuitbus.

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

Lineaire servomotoren voor de industrie

Lineaire servomotoren voor de industrie Lineaire servomotoren voor de industrie Elektrisch aandrijfsysteem Vrij positioneerbaar over de gehele slaglengte Nauwkeurige en dynamische positionering Lange levensduur door lineare directe aandrijving

Nadere informatie

Kosten- & tijdsbesparende bandenoplossingen voor wagenparken

Kosten- & tijdsbesparende bandenoplossingen voor wagenparken Kosten- & tijdsbesparende bandenoplossingen voor wagenparken Laat ons voor u zorgen! Als wagenparkbeheerder is een van uw grootste uitdagingen om de prestaties van uw wagenpark te maximaliseren en tegelijkertijd

Nadere informatie

Man-up Hoogbouwtrucks

Man-up Hoogbouwtrucks Man-up Hoogbouwtrucks 24/7 service wereldwijd netwerk Combitrucks EK Man-up hoogbouwtrucks Hoge performance gecombineerd met smalle gangen Compact, krachtig, manoeuvreerbaar, eenvoudig te bedienen en boven

Nadere informatie

SCHITTERENDE PERSPECTIEVEN COMPRESSORKOELKASTEN MET RVS-LOOK FRONT

SCHITTERENDE PERSPECTIEVEN COMPRESSORKOELKASTEN MET RVS-LOOK FRONT 50 Compressorkoelkasten 5 4 Geschikt voor de tropen! Uitstekende koelprestaties bij een buitentemperatuur van +43 C 3 1 2 6 SCHITTERENDE PERSPECTIEVEN COMPRESSORKOELKASTEN MET RVS-LOOK FRONT De exclusieve

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Rollair. Schroefcompressoren ROLLAIR

Rollair. Schroefcompressoren ROLLAIR Rollair Schroefcompressoren ROLLAIR 800 1900 Worthington Creyssensac s erfgoed Creyssensac werd opgericht in Nanterre (nabij Parijs), Frankrijk in 1934 door Elie Creyssensac en werd snel in de auto-industrie

Nadere informatie

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren.

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Minder hindernissen meer verkoop De nieuwste trend zijn douchevloeren, die heel wat nieuwe mogelijkheden bieden voor ontwerpers en installateurs. Geberit

Nadere informatie

Saphira: Voor iedereen die iets van koffie weet.

Saphira: Voor iedereen die iets van koffie weet. Saphira: Voor iedereen die iets van koffie weet. En nu een kop koffie! Een krachtige espresso, net als in een echte Italiaanse bar? Of een schuimende cappuccino net als op een gezellig Parijs terras? Bij

Nadere informatie

DAF MULTISUPPORT: MEER DAN Alleen REPARATIE & ONDERHOUD

DAF MULTISUPPORT: MEER DAN Alleen REPARATIE & ONDERHOUD DAF MULTISUPPORT: MEER DAN Alleen REPARATIE & ONDERHOUD DAF MULTISUPPORT TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE BESTE ONDERSTEUNING VAN UW BUSINESS CUSTOMER SUPPORT DIE EEN STAP VERDER GAAT In de transportwereld

Nadere informatie

VOLVO TRUCKS SERVICES

VOLVO TRUCKS SERVICES VOLVO TRUCKS SERVICES DRIE UNIEKE PAKKETTEN BESPAAR DIRECT SLIMMER VEILIGER EFFICIËNTER DE TOEKOMST Er is meer dan alleen uw truck op de weg. Het gaat ook om goede prestaties, een laag brandstofverbruik,

Nadere informatie

WHERE SPECIAL COMES AS STANDARD

WHERE SPECIAL COMES AS STANDARD WHERE SPECIAL COMES AS STANDARD Terberg KingLifter Meeneemheftrucks Terberg KingLifter BV fabriceert onder de naam KingLifter Meeneemheftrucks die in vele uitvoeringen leverbaar zijn. Het kenmerk van deze

Nadere informatie

Melitta c35. De snelle en betrouwbare volautomaat voor koffiespecialiteiten met verse melk. Melitta SystemService

Melitta c35. De snelle en betrouwbare volautomaat voor koffiespecialiteiten met verse melk. Melitta SystemService Melitta c35 De snelle en betrouwbare volautomaat voor koffiespecialiteiten met verse melk. Melitta SystemService Snelheid en precisie Krachtige prestaties Met de Melitta c35 kunt u uw klanten van diverse

Nadere informatie

Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW. Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie.

Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW. Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie. Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie Leven vol energie Lucht/water warmtepomp ThermoAura Energie-efficiëntie en

Nadere informatie

SCHÄFER ORBITER SYSTEEM. Veilig - Snel - Intelligent

SCHÄFER ORBITER SYSTEEM. Veilig - Snel - Intelligent SCHÄFER ORBITER SYSTEEM Veilig - Snel - Intelligent 2 OVERZICHT SYSTEMEN Compacte Dynamische Opslagsystemen De wens om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, zonder in te boeten aan efficiëntie

Nadere informatie

MINIMALISTISCH DESIGN

MINIMALISTISCH DESIGN Design radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Altijd het beste klimaat voor een MINIMALISTISCH DESIGN Zehnder Zmart: de design radiator die zich onopvallend

Nadere informatie

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control.

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control. MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit World leaders in process control. Nog betere controle met de nieuwe MC3-FRUIT Fruithandelaren willen hun producten geleverd hebben op

Nadere informatie

ARCTIC-WARMTEPOMPEN. De warmtepomp-oplossing voor eenvoudige wandmontage. Systeem lucht/lucht voor verwarmen en koelen Serie RVT-ARCTIC

ARCTIC-WARMTEPOMPEN. De warmtepomp-oplossing voor eenvoudige wandmontage. Systeem lucht/lucht voor verwarmen en koelen Serie RVT-ARCTIC ARCTIC-WARMTEPOMPEN De warmtepomp-oplossing voor eenvoudige wandmontage Systeem lucht/lucht voor verwarmen en koelen Serie RVT-ARCTIC 1-2015 Kwaliteit met systeem INVERTER-WARMTEPOMPEN Serie RVT-ARCTIC

Nadere informatie

Innovatie voor systeemintegratie

Innovatie voor systeemintegratie Innovatie voor systeemintegratie PERFORMANCE MADE SMARTER PR-backplane Een gebruiksvriendelijke en betrouwbare montageoplossing tussen het DCS/PLC/SIS-systeem en isolatoren/i.s. interfaces TEMPERATUUR

Nadere informatie

S.KO gesloten trailers. Temperatuurgeleide lading en extra beveiligde transporten.

S.KO gesloten trailers. Temperatuurgeleide lading en extra beveiligde transporten. Temperatuurgeleide lading en extra beveiligde transporten. 2 Inhoud. Overtuigend veilig gesloten trailers voor de lange afstand. 3 Inleiding 3 De S.KO COOL van de 6e generatie. 4 Gegarandeerde performance

Nadere informatie

INTRODUCTIE. TOYOTA PROACE Truck

INTRODUCTIE. TOYOTA PROACE Truck PROACE Truck 2 2 INTRODUCTIE TOYOTA PROACE Truck De PROACE Truck is de sterke en zuinige compacte truck van Toyota. Hij is uitermate geschikt voor hoveniers, werkvoorzieningsschappen, gemeentewerken en

Nadere informatie

FPi 5500: De ideale enveloppen-vulmachine voor grote postvolumes!

FPi 5500: De ideale enveloppen-vulmachine voor grote postvolumes! FPi 5500: De ideale enveloppen-vulmachine voor grote postvolumes! FPi 5520 FPi 5540 Met fill & start comfort functie FPi 5560 Automatisch vouwen en vullen is eenvoudig met het professionele en innovatieve

Nadere informatie

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties 2 compact hydro-unit en veilig De Hydro-Unit drukverhogingsinstallaties zijn optimaal inzetbaar voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

SERVICE OP MAAT VAN UW VOERTUIG

SERVICE OP MAAT VAN UW VOERTUIG SERVICE OP MAAT VAN UW VOERTUIG ELEMENTS SERVICE OP MAAT VOOR UW VOERTUIG ZORGELOOS REIZEN MET IVECO Om u steeds het beste te kunnen bieden, heeft IVECO Elements in het leven geroepen: een breed gamma

Nadere informatie

DAF MULTISUPPORT: MEER DAN ALLEEN REPARATIE & ONDERHOUD

DAF MULTISUPPORT: MEER DAN ALLEEN REPARATIE & ONDERHOUD DAF MULTISUPPORT: MEER DAN ALLEEN REPARATIE & ONDERHOUD DAF MULTISUPPORT TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE BESTE ONDERSTEUNING VAN UW BUSINESS CUSTOMER SUPPORT DIE EEN STAP VERDER GAAT In de transportwereld

Nadere informatie

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Ford Personenwagen Transit Connect Transit

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Ford Personenwagen Transit Connect Transit bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Ford Personenwagen Transit Connect Transit bott vario Thuis in uw Ford 2 www.bottvario.nl U heeft gekozen voor een Ford. Met deze keuze heeft u een goede basis

Nadere informatie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie 2 Een brandmeldcentrale die eenvoudig is te installeren, configureren, te onderhouden en te gebruiken. LCD-scherm met statusindicatie

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water De luxe van extra veel warm water 01-07 - 2015 Luxueus én zuinig Volop genieten van veel warm water Is uw woning uitgerust met ruime voorzieningen zoals twee badkamers, duobad of stortdouche? Deze faciliteiten

Nadere informatie

Energie besparen. ARGUS aanwezigheidsmelders

Energie besparen. ARGUS aanwezigheidsmelders Energie besparen Efficiënt energiegebruik Energiekosten onder controle Door de stijgende energiekosten en het groeiende milieubewustzijn in het moderne gebouwmanagement zijn er meer innovatieve oplossingen

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties 2 compact hydro-unit en veilig Drukverhogingsinstallaties zijn optimaal inzetbaar voor verschillende doeleinden, zoals hotels, ziekenhuizen

Nadere informatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u op zoek bent naar een universele verwarmingsoplossing. Elk bouwproject is uniek. Daarom waardeert

Nadere informatie

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw Eenvoudige en complete oplossing voor uw persluchtbehoefte. COMPACT RCL-serie De RCL combineert de eenvoud en het rendement van een zuigercompressor met de duurzaamheid, technologie

Nadere informatie

Originele ruilonderdelen. De sleutel tot optimaal waardebehoud.

Originele ruilonderdelen. De sleutel tot optimaal waardebehoud. Originele ruilonderdelen. De sleutel tot optimaal waardebehoud. Zorg dat uw Mercedes een originele Mercedes blijft zelfs met heel wat kilometers op de teller en een krap budget. Mercedes-Benz Originele

Nadere informatie

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner TM 3215/3265 Uw professionele veelzijdige partner Krachtig & betrouwbaar Bij de tractoren van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: de ISEKI TM serie bestaat uit twee modellen met hydrostatische

Nadere informatie

AirKey. Gewoon intelligent

AirKey. Gewoon intelligent AirKey Gewoon intelligent AirKey. Gewoon intelligent Met AirKey wordt de smartphone gebruikt als sleutel. Dat verhoogt uw veiligheid, uw flexibiliteit en geeft u waterdichte controle over uw deuren. Wat

Nadere informatie

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers SXG 216 /323 /326 Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers Krachtig & betrouwbaar Bij de zitmaaiers van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: uitmuntende wereldvermaarde technologie van

Nadere informatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u esthetiek op prijs stelt. En intelligentie verlangt. U leeft graag gezond en comfortabel en u wenst

Nadere informatie

Geheel door SDMO zelf ontwikkeld, worden de "NEXYS", "TELYS" en "KERYS" panelen als basis of als optie op onze producten aangeboden. Dankzij deze panelen is de besturing van uw stroomaggregaat eenvoudig

Nadere informatie

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING NL DRAAITAFEL DT-1000 / DT-1200 / DT-1500 INOX/ALU handleiding VOORWOORD Deze gebruiksaanwijzing is opgesteld door FT Solutions

Nadere informatie

Bespaar geld en energie met

Bespaar geld en energie met Bespaar geld en energie met MasterTherm warmtepompen. Neringstraat 10 8263 BG Kampen www.geoholland.nl De voordelen van een MasterTherm warmtepomp MasterTherm doet eigen research, productie en ontwikkeling

Nadere informatie

Ventilatorconvector 42N

Ventilatorconvector 42N Ventilatorconvector 42N DE NIEUWE GENERATIE ELEGANTIE, PRESTATIE, COMFORT MINIMAAL GELUIDSNIVEAU De ventilator van de IDROFAN heeft een hoog prestatievermogen en is leverbaar met een 3- of 5-toerenmotor

Nadere informatie

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER!

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! 1 2 ZUINIGHEID EN VEILIGHEID hebben bij het transport van goederen de hoogste prioriteit. Een veeleisende gevarieerde topografie, druk verkeer evenals kostendruk en

Nadere informatie

Bespaar geld en energie met

Bespaar geld en energie met Bespaar geld en energie met MasterTherm warmtepompen. Neringstraat 10 8263 BG Kampen www.geoholland.nl De voordelen van een MasterTherm warmtepomp MasterTherm doet eigen research, productie en ontwikkeling

Nadere informatie

AIRWORKS ZUIGERCOMPRESSOREN

AIRWORKS ZUIGERCOMPRESSOREN AIRWORKS ZUIGERCOMPRESSOREN Het Nederlandse Airworks Compressors maakt uitsluitend gebruik van Europese producenten en gebruikt voor zijn compressoren de beste op de markt te verkrijgen componenten. Airworks

Nadere informatie

Schroefcompressoren SONETTO-serie. capaciteiten: 0,24 1,43 m 3 /min

Schroefcompressoren SONETTO-serie. capaciteiten: 0,24 1,43 m 3 /min Schroefcompressoren SONETTO-serie capaciteiten: 0,24 1,43 m 3 /min Intelligent, innovatief, betrouwbaar De SONETTO-serie van ALUP Compact, efficiënt en eenvoudig in gebruik Bediening, onderhoud en service

Nadere informatie

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 LEON I 2000-2006 LEON II 2006-2012 LEON III 2013 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE

ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 LEON I 2000-2006 LEON II 2006-2012 LEON III 2013 > ONDERHOUD. Omdat je beter kunt voorkomen SEAT SERVICE ONDERHOUDSPRIJZEN 2015 LEON I 2000-2006 LEON II 2006-2012 LEON III 2013 > SEAT SERVICE ONDERHOUD Omdat je beter kunt voorkomen ONDERHOUD EXTRA SERVICES WORD LID VAN CLUB SEAT Bij SEAT kennen we verschillende

Nadere informatie

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma!

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren voor rolluiken en zonweringen: Alles, wat de professional nodig heeft. Mechanisch aangedreven motoren.

Nadere informatie

>01/2015-NL 406042-05

>01/2015-NL 406042-05 >01/2015-NL 406042-05 1 2 EEN RONDUIT INDRUKWEKKENDE SERIE XT 100 XT 130 XT 160 XT 160H XT 210H XT 240H De nieuwe generatie XT verlegt de grenzen van het prestatievermogen. Deze getrokken kunstmeststrooiers

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE. Verwarmen & Koelen. Vido - Vido N. Vido, aan de top van een nieuwe generatie intelligente convectoren.

TECHNISCHE FICHE. Verwarmen & Koelen. Vido - Vido N. Vido, aan de top van een nieuwe generatie intelligente convectoren. TECHNISCHE FICHE Verwarmen & Koelen Vido, aan de top van een nieuwe generatie intelligente convectoren. Alle voordelen van de traditionele convectoren worden in dit model gecombineerd met de nieuwigheden

Nadere informatie

CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN

CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN VOORUITSTREVENDE TECHNOLOGIE De doordachte bouwwijze en de geringe onderhoudskosten maken van CRAYLER meeneemheftrucks efficiënte en betrouwbare

Nadere informatie

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Het juiste koelsysteem voor uw technische ruimte In technische

Nadere informatie

Één van de eenvoudigste, stilste en meest energie efficiënte watermakers.

Één van de eenvoudigste, stilste en meest energie efficiënte watermakers. Catalina 300 Één van de eenvoudigste, stilste en meest energie efficiënte watermakers. De Catalina 300 is betaalbare, licht in gewicht en compact. Met alle goede kwaliteit eigenschappen waar Spectra al

Nadere informatie