GEBRUIKERSHANDLEIDING MOBIELE TELEFOON M250

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKERSHANDLEIDING MOBIELE TELEFOON M250"

Transcriptie

1 GEBRUIKERSHANDLEIDING NL MOBIELE TELEFOON M250 V3

2 2 1 P

3 3 1 ONZE ZORG Dank u voor de aankoop van dit product. Dit product is ontworpen en samengesteld met de grootst mogelijke zorg voor u en het milieu. Daarom leveren wij dit product met een snelle installatie gids om het aantal papier (pagina's) te verminderen en daarmee het kappen van bomen voor het maken van dit papier te verminderen. Dank u voor de ondersteuning om ons milieu te beschermen. U kunt de volledige gebruikershandleiding vinden op NL 2 VEILIGHEID EN VOOR- ZORGSMAATREGELEN Bij het gebruik van uw telefoon, moet altijd de standaard veiligheidsmaatregelen worden opgevolgd om het risico op brand, elektrische schokken en letsel te verminderen, met inbegrip van de volgende punten:

4 4 1. Schakel de telefoon uit in de nabijheid van chemische fabrieken, tankstations en andere locaties met explosieve objecten. 2. Gelieve tijdens het rijden gebruik te maken van het handsfree-apparaat (kan apart worden aangeschaft) om de veiligheid te waarborgen. Parkeer de auto langs de weg voor communicatie, behalve in geval van nood. 3. Schakel de telefoon uit wanneer u aan boord gaat van een vliegtuig en schakel de telefoon niet aan tijdens de vlucht. 4. Wees voorzichtig wanneer u de mobiele telefoon gebruikt in de nabijheid van apparaten zoals pacemakers, gehoorapparaten en andere elektro-medische apparatuur, deze kunnen gestoord worden door de mobiele telefoon. 5. Probeer nooit de telefoon zelf uit elkaar te halen. 6. Laad de telefoon niet op zonder dat een batterij is geplaatst. 7. Laad de telefoon op in een goed geventileerde omgeving en uit

5 5 de buurt van brandbare en zeer explosieve elementen. 8. Houd de handset uit de buurt van magnetische stoffen, zoals magnetische schijven of creditcards, om demagnetisatie te vermijden. 9. Houd het toestel uit de buurt van vloeistoffen. Als het doorweekt is of erosie optreedt, verwijder dan de batterij en neem contact op met de leverancier. 10. Vermijd het gebruik van de telefoon in extreem hoge of lage temperaturen. Stel de telefoon nooit bloot aan direct zonlicht, hoge vochtigheid of een stoffige omgeving. 11. Gebruik geen vloeibare stoffen of natte voorwerpen met sterke reinigingsmiddelen om het toestel schoon te maken. 2.1 Medische eenheden Het gebruik van apparatuur dat radiosignalen uitzendt, zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons, kan storing veroorzaken bij onvoldoende NL

6 6 beschermde medische apparatuur. Raadpleeg een arts of de fabrikant van het apparaat om te bepalen of het voldoende is afgeschermd tegen externe radiosignalen of als u vragen hebt. Als er berichten worden aangegeven voor het verbod van het gebruik van mobiele telefoons, moet hieraan worden voldaan. Ziekenhuizen en andere zorginstellingen gebruiken soms apparatuur dat gevoelig kan zijn voor externe radiosignalen. 2.2 Pacemaker Fabrikanten van pacemakers adviseren een afstand van minstens 15 cm tussen een mobiele telefoon en een pacemaker om de kans op storing met de pacemaker te voorkomen. Deze aanbevelingen zijn in overeenstemming met onafhankelijk onderzoek en aanbevelingen van Wireless Technology Research. Mensen met een pacemaker moeten: het toestel niet in een borstzakje dragen het toestel tegen het oor aan de tegenovergestelde zijde van de

7 7 pacemaker houden om de kans op storingen te verminderen Als u vermoedt dat er een risico voor storing bestaat, schakel de eenheid dan uit en plaats deze op een grotere afstand. 2.3 Gebieden met explosiegevaar Schakel het apparaat altijd uit als u zich in een gebied bevindt waar sprake is van explosiegevaar en volg alle aanwijzingen en instructies op. Een explosie risico bestaat op plaatsen die gebieden omvatten waar u gewoonlijk wordt verzocht om uw automotor uit te zetten. Binnen een dergelijk gebied kunnen vonken explosies of brand veroorzaken wat kan leiden tot persoonlijk letsel of zelfs de dood. Schakel de eenheid uit bij benzinestations, d.w.z. in de buurt van benzinepompen en garages. Volg in de buurt van plaatsen waar brandstof wordt opgeslagen en verkocht, chemische fabrieken en plaatsen waar met explosieven wordt gewerkt de restricties op die van kracht zijn op het gebruik van radioapparatuur. NL

8 8 Gebieden met explosiegevaar worden vaak - maar niet altijd - duidelijk aangegeven. Dit geldt ook voor benedendeks op schepen: het vervoer of de opslag van chemicaliën; voertuigen die vloeibare brandstof gebruiken (zoals propaan of butaan); gebieden waar de lucht chemicaliën of deeltjes bevat, zoals graan, stof of metaalpoeder. 2.4 Noodoproepen Belangrijk! Mobiele telefoons gebruiken radiosignalen en het mobiele telefoonnetwerk. Dit betekent dat de verbinding niet onder alle omstandigheden kan worden gegarandeerd. Daarom moet u nooit alleen vertrouwen op een mobiele telefoon voor zeer belangrijke oproepen, zoals bij medische noodgevallen.

9 9 3 INHOUD VAN DE DOOS In de doos vindt u: 1 mobiele handset 1 netstroom adapter 1 verwijderbare achterkant 1 oplaadbaar batterij 1 snel-start gids NL Bewaar het verpakkingsmateriaal op een veilige plaats voor het geval dat u het later nodig hebt om het apparaat te transporteren. BELANGRIJK Uw handset wordt niet met een SIMkaart geleverd, u moet een SIM-kaart plaatsen om de handset correct te laten werken.

10 10 4 DE handset TAAL INSTELLEN Druk op Menu en / om Settings ( Instellingen ) te selecteren, en druk daarna op OK. Druk op / om Phone ( Telefooninstellingen ) te selecteren, en druk dan op OK. Druk op / om Language ( Taal ) te selecteren, en druk dan op OK. Druk op / om uw taal te selecteren en druk dan op OK om te bevestigen.

11 11 5 UW TELEFOON 5.1 Toetsen en onderdelen (zie P1) NL # Betekenis 1 Luidspreker Linker soft toets Rechter soft toets Omhoog/ omlaag Voer de functie van de weergegeven tekst erboven uit: Menu (Menu) / OK (OK). Voer de functie van de weergegeven tekst erboven uit. Druk hierop om het ontvangst volume aan te passen tijdens gesprek. Druk hierop om stapsgewijs te bladeren door namen, telefoonnummers, menu s en instellingen.

12 Spreek toets Oproep beëindigen / Aan/Uit Nummer toetsen Druk hierop om een oproep te beantwoorden. Druk hierop om de oproeplijst te openen. Druk hierop om een nummer te bellen. Indrukken om oproep te beëindigen of te weigeren. Indrukken om terug te gaan naar het startscherm / standby modus. Ingedrukt houden om de telefoon aan of uit te schakelen. In stand-by : indrukken om telefoonnummer in te voeren. In bewerk modus : indrukken om nummers of letters in te voeren.

13 13 8 * toets 9 # toets 10 Zaklamp toets 11 SOS toets In stand-by: indrukken om * / + / P / W in te voeren. In stand-by: lang indrukken om te wisselen tussen de gebruiker profielen. In bewerk modus: indrukken om symbolen in te voeren. In stand-by: indrukken om # in te voeren. In stand-by: lang indrukken om toetsenbord te vergrendelen/ ontgrendelen. In bewerk modus: indrukken om invoer methode te wijzigen. In stand-by: lang indrukken om de zaklamp aan/uit te schakelen. Houd deze 3 sec. Ingedrukt om de SOS oproep procedure te starten. NL

14 Display iconen en symbolen Het standaard stand-by scherm toont de volgende informatie: 1 12: Operator Menu Names Betekenis 1 Telefoon status symbolen 2 Tijd en datum 3 Netwerkoperator 4 Soft toets functies Linker soft toets* Rechter soft toets* Vanuit de stand-by modus: opent het menu Vanuit de stand-by modus: opent het telefoonboek Radio link Signaalsterkte weergave bij verbinding met mobiel netwerk.

15 15 Batterij laadniveau Interne segmenten bewegen gedurende het opladen van de batterij. NL Oproep doorschakelen Aan als oproep doorschakelen is ingesteld. Alarm Aan als alarm is ingesteld. Rinkelen en trillen uit Rinkelen aan Aan als alleen rinkelen is ingeschakeld. Trillen aan Aan als alleen trillen is ingeschakeld. Trillen en rinkelen aan Aan als beide zijn ingeschakeld. Trillen dan rinkelen Aan als trillen dan rinkelen is ingeschakeld. Nieuwe SMS Geeft aan dat u nieuwe tekst berichten hebt.

16 16 Vergrendelen Aan wanneer het toetsenbord van de handset vergrendeld is. Gemiste oproep Aan als u nieuwe gemiste gesprekken hebt. * De soft toetsen veranderen in verschillende functies in andere modi. 6 InstallatiE EN INSTELLING 6.1 Plaats de SIM-kaart en batterij Schakel de telefoon uit, ontkoppel de lichtnetadapter. Druk en schuif de achterklep naar beneden en til het op om de achterklep te verwijderen. Verwijder de batterij door de bovenkant in het midden op te tillen. Schuif de SIM-kaart voorzichtig in de houder met de gouden connectoren naar beneden gericht en de schuine hoek links naar boven, zoals weergegeven (1).

17 17 Plaats de batterij door de gouden contactpunten op de batterij uit te lijnen met die op de telefoon en druk de bovenkant van de batterij naar beneden totdat deze vastklikt (2). Plaats de achterklep terug door het plat op de achterkant van de handset te plaatsen en omhoog te duwen totdat deze vastklikt. NL De batterij opladen Waarschuwing: Gebruik alleen meegeleverde/ goedgekeurde batterijen en opladers. Het gebruik van anderen kan gevaarlijk zijn en zal de goedkeuringen of garantie doen vervallen. Een batterij moet worden geplaatst. Niet opladen wanneer de achterklep verwijderd is.

18 18 Sluit de adapter kabel stevig aan op de aansluiting aan de onderkant van het toestel. Steek de netadapter in een stopcontact. Als de handset is aangeschakeld en toesenbord is niet vergrendeld, wordt Charger connected ( Lader aangesloten ) een aantal seconden weergegeven, en de batterij symbool balkjes bewegen om aan te geven dat het opladen is gestart. Als de handset uitgeschakeld is, geeft het display een batterij symbool weer met bewegende segmenten om aan te geven dat het laden is gestart. Het opladen van de batterij kan tot 5 uren duren. Als Charger connected ( Lader aangesloten ) niet wordt weergegeven, ontkoppel het dan en probeer het opnieuw. Als het opladen nog steeds mislukt, neem dan contact op met de helpdesk. De batterij is volledig opgeladen wanneer de balkjes in het batterij symbool continu aan zijn. Ontkoppel de oplader van de telefoon en het

19 19 stopcontact. Charger removed ( Laden niet aangesloten ) wordt een aantal seconden weergegeven om aan te geven dat het opladen is gestopt. 6.3 Aan- en uitschakelen Om uit te schakelen, houdt u ingedrukt totdat het display uitschakelt. Om aan te schakelen, houdt u ingedrukt totdat het display aanschakelt. Waarschuwing: Schakel het niet aan als gebruik van een mobiele telefoon verboden is, anders kan het storing of gevaar veroorzaken. 6.4 Het toetsenbord van de handset ontgrendelen Wanneer het wordt weergegeven is het toetsenbord vergrendeld. Houd de # knop ingedrukt om het te ontgrendelen totdat het display "Unlocked" ( Ontgrendeld ) weergeeft. NL

20 20 Om het toetsenbord van de handset te vergrendelen houd u de # knop ingedrukt totdat wordt weergegeven in het display. Opmerking: Wanneer het toetsenbord vergrendeld is, kunt u oproepen beantwoorden, beëindigen of weigeren op de normale wijze, gebruik de SOS knop of draai het noodgeval diensten nummer 112, en bedienen de telefoon zoals gebruikelijk tijdens een gesprek. 7 OPROEPEN MAKEN EN BEANTWOORDEN 7.1 Een oproep maken Zorg ervoor dat de telefoon is ingeschakeld en operationeel is. Toets het telefoonnummer inclusief het netnummer. (Om een voorvoegsel + toe te voegen drukt u tweemaal snel op de * toets)

21 21 Druk op om het nummer te vormen dat in het display is weergegeven. Om oproepen te beëindigen drukt u op de toets. 7.2 Laatste nummer herhalen Druk in stand-by modus op om de oproeplijst weer te geven een lijst met de laatste 10 nummers voor elk van de gedraaide, ontvangen en gemiste oproepen. Druk op / om naar het nummer te gaan dat u wilt kiezen. Druk op om het nummer te vormen. 7.3 Een oproep beantwoorden Druk wanneer de telefoon rinkelt op om te beantwoorden. 7.4 Volume Druk tijdens een oproep op / om het volume bij te stellen. Het volumeniveau wordt weergegeven en blijft staan voor toekomstige oproepen. NL

22 22 8 HET TELEFOONBOEK U kunt namen en telefoonnummers opslaan in het interne telefoonboek (tot 200) en in het SIM-telefoonboek (afhankelijk van het type SIM, maar met een maximum van 250). 8.1 Toegang tot het telefoonboek In stand-by modus: Druk op Names (Namen) (rechter soft toets) OF Druk op Menu, selecteer Phonebook (Telefoonboek), en druk eenmaal op OK. Opmerking: > Geeft invoeren aan in het SIMtelefoonboek. > Geeft invoeren aan in het interne telefoonboek. 8.2 Telefoonboek invoer aanmaken Druk op Menu, selecteer Phonebook (Telefoonboek), en druk eenmaal op OK. Druk op Up (Omhoog) en selecteer Add new contact (Nieuw)

23 23 vanuit de menu lijst, en druk op Opties en dan Kies. Selecteer opslaan To SIM (Naar SIM) of To Phone (Naar Telefoon) vanuit de menu lijst en druk op OK. Druk op Options (Opties) selecteer Edit (Bewerken) en voer de naam in en druk daarna op Options (Opties) dan op Done (Gereed) om te bevestigen. Druk op druk dan op Options (Opties) selecteer dan Edit (Bewerk) en dan de cijfers voor het nummer, druk dan op Options (Opties) dan op Done (Gereed) om te bevestigen. Druk op Options (Opties) dan Save (Opslaan) om het nieuwe contact op te slaan. Opmerking: Gebruik, wanneer u de naam invoert # om te schakelen tussen hoofdletters (ABC), kleine letters (abc) of numeriek (123). 8.3 Telefoonboek nummer bellen Druk op Names (Namen) (rechter soft toets) OF NL

24 24 Druk op Menu, selecteer Phonebook (Telefoonboek), en eenmaal op OK. Druk op / om de naam te vinden die u zoekt, of toets de eerste letter van de naam in en druk dan op /. Druk op om het nummer te vormen. 8.4 Een telefoonboek invoer bewerken (wijzigen) Druk op Names (Namen) (rechter soft toets), dan op / om de invoer te vinden die u wilt wijzigen. Druk op Options (Opties) en selecteer Edit (Bewerk) met /, selecteer de naam of het nummer dat u wilt bewerken. Druk op Options (Opties) en dan op Done (Gereed) om de naam of de nummers te bevestigen. Druk op Options (Opties) dan op de wijziging(en) Save (Opslaan). 8.5 Een telefoonboek invoer wissen Druk op Names (Namen) (rechter soft toets), dan op / om de invoer te vinden die u wilt wijzigen.

25 25 Druk op Options (Opties) dan op / om Delete (Wissen) weer te geven. Druk op Select (Kies), dan op Yes (Ja) om het Delete (Wissen) te bevestigen. NL

26 26 9 OPROEPLIJST Als een oproep niet wordt beantwoord, worden 1 missed call(s) (1 gemiste oproep(en)) en het icoon weergegeven. in het display geeft een nieuwe gemiste oproep een in het Call log (Oproeplijst). 9.1 De oproeplijst invoeren bekijken Druk vanuit het startscherm/stand-by modus op om de All Calls (Alle Oproepen) weer te geven een gecombineerde lijst van ontvangen oproepen, gemaakte oproepen en gemiste oproepen. OF Bekijk via het Menu en Calls (Oproeplijst), waar u aparte lijsten kan bekijken voor Missed calls (Gemiste oproepen), Dialled calls (Uitgaande oproepen), Received calls (Inkomende oproepen), of Delete call logs (Geschiedenis wissen).

27 27 Druk op Menu, dan op / om Calls (Oproeplijst) weer te geven en dan op OK om de oproeplijst te openen. Druk op / om de oproep te selecteren die u wenst te bekijken, en druk op OK om de geselecteerde lijst weer te geven. Wanneer u in een lijst bent drukt u op / om de oproep invoer te vinden die u zoekt. Druk op Options (Opties) om de volgende lijst opties te bekijken: Toon Bekijk details voor de geselecteerde oproep. Kiezen Bel het geselecteerde nummer. Stuur SMS Verstuur SMS naar het nummer. Opslaan in telefoonboek Sla het geselecteerde nummer op in uw telefoonboek. Wissen Wis het geselecteerde nummer uit het log. NL

28 28 10 SMS TEKST BERICHTEN Tekst berichten versturen en ontvangen. Deze zijn opgeslagen in het telefoongeheugen (tot 50) of op de SIM-kaart (afhankelijk van het type SIM, maar met een maximum van 50). Ontvangen SMS zijn opgeslagen in de Inbox (Postvak IN) en het icoon geeft nieuwe berichten aan. Ook wordt Unread messages ( Ongelezen berichten ) weergegeven Toegang tot het SMS menu Druk op Menu om Messaging (SMS) weer te geven. Druk op OK om de opties weer te geven: Bericht schrijven om een nieuw bericht te schrijven. Postvak IN om naar uw inbox te gaan om ontvangen berichten te lezen. Concepten Bevat berichten in opmaak. Postvak uit bevat uitgaande berichten die nog niet verzonden zijn. Verzonden berichten om de verzonden berichten te bekijken.

29 29 Berichten om berichten te wissen verwijderen in postvak in, postvak uit, verzonden berichten of concepten. SMS instellingen om SMS instellingen te controleren of wijzigen. NL 10.2 Een tekst bericht schrijven en verzenden Druk op Menu dan op / om Messaging (SMS) weer te geven. Druk op OK om Write message (Bericht schrijven) weer te geven. Druk nogmaals op OK om een knipperende cursor weer te geven. Schrijf uw bericht met behulp van de cijfer / letter toetsen. Opmerking: Wanneer u een tekst schrijft, gebruikt u # om te schakelen tussen hoofdletters (ABC), kleine letters (abc) of numeriek (123). Opmerking: Gebruik / om de cursor te bewegen, Clear (Wissen) om letters te verwijderen en de * toets om symbolen, of herhaaldelijk op de 1

30 30 toets te drukken om interpunctie te kiezen. Om te verzenden drukt u op Options (Opties) en selecteer dan Send to (Verzenden naar). Druk nogmaals op Select (Kies) om Enter number (Voer nummer in) weer te geven. Druk op OK en voer het volledige nummer in, inclusief netnummer. OF Druk op / om Add from Phonebook (Kies van telefoonboek) te selecteren om een nummer te kiezen uit het telefoonboek en druk op OK (OK). Druk op Options (Opties) wanneer het nummer is ingevoerd. Druk op Send (Zend) om het bericht te verzenden Uw berichten lezen Druk op Menu dan op / om Messaging (SMS) weer te geven en op OK om te selecteren. Druk op om Inbox (Postvak in) te weer te geven en op OK om het te selecteren.

31 31 Druk op / om door de berichten te bladeren. Druk op View (Toon) om berichten te bekijken en druk dan op Options (Opties) om een lijst met opties te tonen: Antwoord om een antwoord op het bericht te sturen. Zender om de zender van het opbellen bericht te bellen. Doorsturen om het bericht door te sturen naar een andere ontvanger. Wissen om het bericht te wissen. NL

32 32 11 SOS PROCEDURE Houd de SOS knop 3 seconden ingedrukt in de stand-by modus met het display aan een noodoproep te starten. Voordat het de nood SMS naar een van de vijf geprogrammeerde noodoproep nummers stuurt laat de telefoon een nood sirene horen vanuit de luidspreker gedurende het aftellen. Daarna maakt de telefoon een oproep naar het eerste geprogrammeerde SOS Nummer en wanneer de SOS oproep wordt beantwoord zal het opgenomen SOS spraakbericht worden afgespeeld. Dit bericht is standaard Dit is een noodoproep druk 0 om te accepteren. U kunt uw eigen SOS spraakbericht opnemen. Het is belangrijk tijdens uw bericht de ontvanger te informeren dat deze op 0 moet drukken om de oproep te beantwoorden. Als het eerste nummer in gesprek is of buiten bereik, niet wordt beantwoord binnen een 1 minuut of niet binnen 30 seconden op 0 wordt gedrukt,

33 33 zal het 2de en dan het 3de, 4de en 5de geprobeerd worden. Als het nog steeds geen contact krijgt zal het de volgorde van de oproepen herhalen. Opmerking: U kunt de nood SOS knop ook gebruiken als de toetsen vergrendeling ingeschakeld is. Opmerking: Deze functie werkt alleen als de SOS functie is ingeschakeld en er op zijn minst één SOS nummer is ingegeven. Opmerking: De SOS functie instellen: Druk op Menu om SOS Instelling weer te geven en op OK om te selecteren. Aan/uit om SOS functie aan of uit te schakelen. Nummers om de SOS nummers te programmeren. Spraakbericht om uw eigen persoonlijke SOS bericht op te nemen. SMS inhoud om de SMS die wordt verzonden naar de SOS nummers te bewerken. NL

34 34 12 INSTELLINGEN 12.1 Datum en tijd Druk op Menu en dan op / om Settings (Instellingen) weer te geven en op OK om te selecteren. Druk op om Phone (Telefooninstellingen) te kiezen en op OK om het te selecteren, selecteer dan Time and date (Tijd en datum). Selecteer het datum en tijd menu om het volgende in te stellen: Instellen de weergegeven Indeling instellen datum en tijd. het tijd en datum formaat dat wordt gebruikt op het display.

35 35 13 profielen Profielen maakt snelle veranderingen in uw M250 telefoongeluiden mogelijk, en deze aan te passen aan uw situatie. Er zijn 4 vooraf ingestelde profielen Algemeen, Stil, Vergadering, Buitenshuis en elk profiel heeft instellingen voor inkomende oproepen, Meldingstype, Bel type, Beltoon, Beltoonvolume, Bericht, Berichtvolume, Toetsenbord, en Toets toon volume, Inschakel toon, Uitschakeltoon en Fout toon Een profiel activeren Druk op Menu, dan op / om Settings (Instellingen) weer te geven en druk dan op OK selecteer Sounds (Beltoon instellingen) menu en druk op OK. Druk op / om naar het profiel te gaan dat u wenst te selecteren en druk op Options (Opties). Inschakelen om overeenkomende profielen te activeren. Aanpassen om elke instelling aan te passen. Reset om te resetten naar standaard waarden voor de profiel instellingen. NL

36 36 14 GARANTIE EN SERVICE De telefoon heeft een garantie van 24 maanden vanaf de aankoopdatum die is vermeld op uw kassabon. Deze garantie dekt geen fouten of defecten veroorzaakt door ongelukken, verkeerd gebruik, normale slijtage, verwaarlozing, blikseminslag, knoeien met de apparatuur, of elke poging tot aanpassing of reparatie anders dan via erkende agenten. Bewaar uw kassabon; dit is uw garantiebewijs Tijdens de garantieperiode Pak alle onderdelen van uw telefoon in, de originele verpakking. Breng het apparaat terug naar de winkel waar u het heeft gekocht en zorg ervoor dat u uw kassabon meeneemt. Vergeet niet om de adapter mee te leveren Na de garantieperiode Als de eenheid niet meer onder garantie valt, neem dan contact met ons op via

37 37 15 TECHNISCHE GEGEVENS Standaard Frequentieband Gebruikstijd* (met volledig opgeladen batterij) Laadtijd Temperatuurbereik Handset batterij Adapter GSM GSM900/DCS1800 Stand-by: ca. 200 uur Spreektijd: ca. 3 uur <6 uur In gebruik: 0 C tot 40 C In opslag: -20 C tot 60 C BL-5C Li-ion 3.7V DC, 900mAh NB EU Ingang: Vac 50/60Hz MAX 0.2A Uitgang:5.0V DC:500mA NL SAR waarde 0.406W/kg *Afhankelijk van de SIM-kaart, het netwerk en gebruikersinstellingen, gebruikersomgang en -omgeving, kan variatie in gebruikstijd kan voorkomen.

38 38 16 CE VERKLARING Dit product voldoet aan de essentiële eisen en andere relevante bepalingen van de R&TTE richtlijn 1999/5/EG. De conformiteitsverklaring is te vinden op: 17 AFVOEREN VAN HET APPARAAT (MILIEU) Aan het einde van de levenscyclus van het product, moet u dit product niet in de normale huishoudelijke afval weggooien, maar het product naar een inzamelpunt voor de recycling van elektrische en elektronische apparatuur brengen. Het symbool op het product, de gebruikershandleiding en/of de verpakking geeft dit aan. Sommige materialen van het product kunnen worden hergebruikt als u ze naar een inzamelpunt brengt. Door hergebruik van onderdelen of grondstoffen van gebruikte producten kunt u een belangrijke bijdrage

39 39 aan de bescherming van het milieu leveren. Neem contact op met uw lokale overheid in het geval dat u meer informatie nodig hebt over de inzamelpunten in uw buurt. Batterijen moeten vóór het afvoeren van het apparaat verwijderd worden. Gooi de batterijen weg op een milieuvriendelijke manier en volgens de landelijke voorschriften. NL 18 REINIGING Reinig geen enkel onderdeel van uw telefoon met benzeen, thinner of andere oplosmiddel chemicaliën omdat dit blijvende schade kan veroorzaken die niet wordt gedekt door de garantie. Reinig het met een vochtige doek, indien nodig. Houd uw telefoon systeem uit de buurt van warme, vochtige omstandigheden of fel zonlicht, en laat het niet nat worden.

40 2014 Binatone Electronics International Limited Alle rechten voorbehouden Onder voorbehoud van beschikbaarheid. Rechten van wijzigingen voorbehouden. AEG is een geregistreerd handelsmerk gebruikt onder licentie van AB Electrolux (publ)

GEBRUIKSAAN- WIJZING. Downloaded from www.vandenborre.be MOBIELE TELEFOON M250

GEBRUIKSAAN- WIJZING. Downloaded from www.vandenborre.be MOBIELE TELEFOON M250 GEBRUIKSAAN- WIJZING MOBIELE TELEFOON M250 V3 2 1 P1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1 ONZE ZORG 3 Wij willen u bedanken voor de aankoop van dit product. Daarom krijgt u bij dit product een verkorte installatiehandleiding,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de telefoon in gebruik neemt!

Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de telefoon in gebruik neemt! Gebruikershandleiding Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de telefoon in gebruik neemt! 1 Aansluiti ng voor oplader 2 Zaklamp 3 Scherm 4 M2-toets 5 M1-toets 6 Verzendtoets 7 Oortelefo on 10

Nadere informatie

GEBRUIKSAAN- WIJZING MOBIELE TELEFOON M405

GEBRUIKSAAN- WIJZING MOBIELE TELEFOON M405 GEBRUIKSAAN- WIJZING NL MOBIELE TELEFOON M405 V2 2 P1 1 2 3 5 4 6 7 8 9 10 11 12 13 1 ONZE ZORG 3 Wij willen u bedanken voor de aankoop van dit product. Daarom krijgt u bij dit product een verkorte installatiehandleiding,

Nadere informatie

Handleiding SmartLinQ Pro GT300

Handleiding SmartLinQ Pro GT300 Handleiding SmartLinQ Pro GT300 Het toestel SmartLinQ Pro GT300 Icoon omschrijving van het LCD (display) scherm Simkaart plaatsen Verwijder de batterij klep door deze naar boven te schuiven. Verwijder

Nadere informatie

Afbeelding: V1.0. Klantenservice: 0165-751308 info@saveyourself.nl. 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1.

Afbeelding: V1.0. Klantenservice: 0165-751308 info@saveyourself.nl. 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1. Afbeelding: V1.0 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1.0 voor deze tabel De groene hoorn met OK erop Enter/beantwoorden Bellen In stand-by: Toegang naar bellijst In menu: enter knop De rode

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Guide de l utilisateur Bedienungsanleitung User s Manual FXA-90

Gebruiksaanwijzing Guide de l utilisateur Bedienungsanleitung User s Manual FXA-90 Gebruiksaanwijzing Guide de l utilisateur Bedienungsanleitung User s Manual FXA-90 NL Om deze noodknop te kunnen gebruiken, moet een SIM-kaart worden geplaatst (niet meegeleverd). Zonder een SIM-kaart

Nadere informatie

INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE

INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE In deze handleiding beperken we ons tot de functionaliteiten zoals ze beschreven zijn op de website seniorenalarmen.be. Vooraleer

Nadere informatie

TREX 2G Handleiding Pagina 2

TREX 2G Handleiding Pagina 2 Informatie in deze handleiding is onderhevig aan verandering zonder voorafgaande kennisgeving. NEAT Electronics AB behoudt zich het recht hun producten te wijzigen of te verbeteren en wijzigingen aan te

Nadere informatie

Huistelefoon / lader voor GSM. Gebruiksaanwijzing

Huistelefoon / lader voor GSM. Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing Huistelefoon / lader voor GSM 1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN 1.1 Belangrijk Het niet naleven van deze handleiding kan leiden tot ernstig letsel of beschadiging van het toestel.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZINGEN. Voxtel D120

GEBRUIKSAANWIJZINGEN. Voxtel D120 GEBRUIKSAANWIJZINGEN NL Voxtel D120 V3 2 P1 P2 1 2 3 4 P3 7 8 9 10 11 5 6 12 13 Handset P4 P5 14 3 1 ONZE ZORG Wij willen u bedanken voor de aankoop van dit product. Bij de ontwikkeling en montage van

Nadere informatie

Doro Secure 580IP. Gebruikershandleiding. Nederlands

Doro Secure 580IP. Gebruikershandleiding. Nederlands Doro Secure 580IP Gebruikershandleiding Nederlands NB Alle afbeeldingen zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie en geven het eigenlijke apparaat mogelijk niet accuraat weer. Nederlands 1. in-/uitschakelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP321 en IP331 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Telefoonhoorn

Nadere informatie

Boston 630. Gebruiksaanwijzing. Digitale draadloze telefoon. Extra handset met lader

Boston 630. Gebruiksaanwijzing. Digitale draadloze telefoon. Extra handset met lader Boston 630 Digitale draadloze telefoon Gebruiksaanwijzing Extra handset met lader Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet

Nadere informatie

Leather keyboard case for Ipad Air 2

Leather keyboard case for Ipad Air 2 Leather keyboard case for Ipad Air 2 Gebruikershandleiding NL Decoded, 15/02 Inhoudsopgave 1 Beoogd gebruik 3 2 Veiligheid 4 2.1 Pictogrammen in deze handleiding 4 2.2 Algemene veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

VOORDAT U DE HEADSET VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT

VOORDAT U DE HEADSET VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT VOORDAT U DE HEADSET VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT - Dient de hoofdtelefoon aan uw mobiele telefoon te worden gepaard. Zie paragraaf BLUETREK Skin paren in deze handleiding. Inleiding Deze BLUETREK Skin-headset

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. SmartLinQ Pro GT300

Gebruikershandleiding. SmartLinQ Pro GT300 Gebruikershandleiding SmartLinQ Pro GT300 Het toestel SmartLinQ Pro GT300 Icoon omschrijving van het LCD (display) scherm Simkaart plaatsen Verwijder de batterij klep door deze naar boven te schuiven.

Nadere informatie

Belangrijke veiligheidsinstructies. Overzicht

Belangrijke veiligheidsinstructies. Overzicht Snelstartgids CD180 Belangrijke veiligheidsinstructies Gebruik uitsluitend de voeding die bij de technische gegevens wordt vermeld. Stel het product niet bloot aan vloeistoffen. Ontploffingsgevaar als

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

Senioren GSM met paniekknop en lokalisatie. GEBRUIKSHANDLEIDING Senioren GSM

Senioren GSM met paniekknop en lokalisatie. GEBRUIKSHANDLEIDING Senioren GSM Senioren GSM met paniekknop en lokalisatie GEBRUIKSHANDLEIDING Senioren GSM Lees deze handleiding zorgvuldig alvorens het toestel in gebruik te nemen! PIN code op SIM kaart uitschakelen Standaard code

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Orange Hapi 50

Gebruikers handleiding Orange Hapi 50 Gebruikers handleiding Orange Hapi 50 Inhoudsopgave Eerste handelingen Eerste handelingen Hoe plaats ik de SIMkaart en de batterij in de telefoon? De mobiele telefoon opladen? Hoe begin ik het best? Mijn

Nadere informatie

Acyclon AP1350. Inhoud verpakking: Controleer de inhoud van de verpakking. U moet aantreffen:

Acyclon AP1350. Inhoud verpakking: Controleer de inhoud van de verpakking. U moet aantreffen: Acyclon AP1350 Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking: Controleer de inhoud van de verpakking. U moet aantreffen: - Acyclon AP1350 semafoon Houder met clip 1 AAA batterij Draagkettinkje Batterij plaatsen

Nadere informatie

Gids voor een snelle start. Registreer uw product en krijg support op CD250 CD255 SE250 SE255. Aansluiten.

Gids voor een snelle start. Registreer uw product en krijg support op   CD250 CD255 SE250 SE255. Aansluiten. Registreer uw product en krijg support op www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Gids voor een snelle start 1 Aansluiten 2 Installeren 3 Veel plezier! Wat zit in de verpakking Basisstation OF

Nadere informatie

Bluetooth Auto Luidspreker

Bluetooth Auto Luidspreker ENVIVO Bluetooth Auto Luidspreker GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE...4 WELKOM...4 ALGEMENE INFORMATIE EN VEILIGHEIDSINSTRUCTIES...5 WAARSCHUWING...5 PRODUCT AFBEELDING & BELANGRIJKSTE FUNCTIES...6

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar. D120. Korte gebruikershandleiding

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar.   D120. Korte gebruikershandleiding Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome D120 Korte gebruikershandleiding Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing Het elektrische netwerk is geclassificeerd

Nadere informatie

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER ENVIVO BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE PRODUCT OVERZICHT... 4 KNOPPEN... 6 BLUETOOTH MODUS... 6 Bluetooth Paren... 6 Muziek afspelen in Bluetooth modus...10 Handenvrij

Nadere informatie

Nokia Music Speakers MD-3

Nokia Music Speakers MD-3 Nokia Music Speakers MD-3 9253870/2 NEDERLANDS De MD-3-stereoluidsprekers bieden een uitstekende geluidskwaliteit wanneer u naar muziek of de radio luistert op uw compatibele Nokia telefoon of audioapparaat.

Nadere informatie

Vaste telefoon Gebruikershandleiding

Vaste telefoon Gebruikershandleiding Vaste telefoon Gebruikershandleiding Serea Screeny TH-525FBLK Lees en bewaar deze instructies. De gebruikershandleiding in andere talen vindt u online op http://www.thomsonphones.eu Inhoud Opstarten van

Nadere informatie

Handleiding Quick start

Handleiding Quick start Handleiding Quick start Geachte klant, Hartelijk dank dat u heeft gekozen voor de mobiele telefoon General Mobile Discovery. Deze quick start handleiding is bedoeld om de belangrijkste functies van het

Nadere informatie

Welkom. philips. Korte bedieningshandleiding. Aansluiten. In gebruik nemen. Telefoneren

Welkom. philips. Korte bedieningshandleiding. Aansluiten. In gebruik nemen. Telefoneren Welkom Korte bedieningshandleiding 1 2 3 Aansluiten In gebruik nemen Telefoneren philips + Verpakkingsinhoud Basisstation CD440 OF Handset CD440/CD445 Basisstation CD445 Netsnoer voor het basisstation

Nadere informatie

Handleiding U8 Wireless Headset

Handleiding U8 Wireless Headset Voorwoord Bedankt dat je voor de Music Headsets hebt gekozen Lees de gebruikershandleiding zorgvuldig voor de juiste instructies om het voordeel van ons product te maximaliseren. Onze headsets zijn goed

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 De headset opladen 4 De headset dragen 4 De headset inschakelen 4 De headset voor dicteren aansluiten 5 De adapter 5 De geluidsinstellingen van

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

Welkom. Korte handleiding. Aansluiten. Installeren. Genieten. DECT digitale draadloze telefoon DECT digitale draadloze telefoon met antwoordapparaat

Welkom. Korte handleiding. Aansluiten. Installeren. Genieten. DECT digitale draadloze telefoon DECT digitale draadloze telefoon met antwoordapparaat DECT digitale draadloze telefoon DECT digitale draadloze telefoon met antwoordapparaat DECT 522 DECT 527 Welkom Korte handleiding 1 2 3 Aansluiten Installeren Genieten DECT digitale draadloze telefoon

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing 5020 Handset Laad uw handset voor het eerste gebruik gedurende 14-16 uur op voor de beste prestaties. Headset aansluiting Display Volumeregeling Linker softkey R-toets/ Doorverbindtoets Rechter softkey

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN

1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN GEBRUIKSAANWIJZING 1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN De volgende waarschuwingen moeten in acht worden genomen om mogelijk letsel van de gebruiker of derden te voorkomen. In verschillende landen kunnen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP3011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. SmartLinQ Pro GT300

Gebruikershandleiding. SmartLinQ Pro GT300 Gebruikershandleiding SmartLinQ Pro GT300 Het toestel SmartLinQ Pro GT300 Icoon omschrijving van het LCD (display) scherm Simkaart plaatsen Verwijder de batterij klep door deze naar boven te schuiven.

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Mopas Lite 1. Functies en eigenschappen 2 2. Veiligheidsinstructies 2 3. Gebruik 3 4. Alarmeren 4 5. Oproep 4 6. Statusoverzicht van de Mopas Lite 4 7. Technische

Nadere informatie

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2 Nokia Extra Power DC-11/DC-11K 5 2 4 3 9212420/2 2008-2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia Extra Power DC-11/ DC-11K (hierna DC-11 genoemd) kunt u de batterijen van twee compatibele

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar. D4050. Korte gebruikershandleiding

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar.  D4050. Korte gebruikershandleiding Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome D4050 Korte gebruikershandleiding Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing Het elektrische netwerk is geclassificeerd

Nadere informatie

FAQ. Het lezen van deze FAQ

FAQ. Het lezen van deze FAQ FAQ Deze handleiding is slechts ter aanvulling op de, bij de telefoon geleverde, HTC handleiding. Voor instellingen en functies die zich niet in deze handleiding bevinden wordt u verwezen naar de HTC handleiding.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

Welkom. philips. Korte bedieningshandleiding. Aansluiten. In gebruik nemen. Telefoneren

Welkom. philips. Korte bedieningshandleiding. Aansluiten. In gebruik nemen. Telefoneren Welkom Korte bedieningshandleiding 1 3 Aansluiten In gebruik nemen Telefoneren philips + Verpakkingsinhoud Basisstation CD640 OF - Connect Install Enjoy Handset CD640/CD645 Basisstation CD645 Netkabel

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar. D150. Korte gebruikershandleiding

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar.  D150. Korte gebruikershandleiding Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome D150 Korte gebruikershandleiding Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing Het elektrische netwerk is geclassificeerd

Nadere informatie

Seniorentelefoon Gebruikershandleiding

Seniorentelefoon Gebruikershandleiding Seniorentelefoon Gebruikershandleiding Serea Safy TH-520FBLK Lees en bewaar deze instructies. De gebruikershandleiding in andere talen vindt u online op http://www.thomsonphones.eu Inhoudsopgave Aan de

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT OMSCHRIJVING Deze LED spot met ingebouwde ontvanger is draadloos en dus overal te bevestigen. Met een KlikAanKlikUit zender naar keuze kunt u het lampje

Nadere informatie

Luidspreker. Scherm. Menu toets Druk op deze toets als het onderin het scherm is aangeven. Oproep toets

Luidspreker. Scherm. Menu toets Druk op deze toets als het onderin het scherm is aangeven. Oproep toets Productveiligheidsinformatie Uw telefoon Schermicoontjes Handleiding Voor de Beafon S10 Graag verzoeken wij u om de onderstaande instructies te lezen om eventuele gevaren te voorkomen. Schakel de telefoon

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nederlands Beafon S30/S31

Gebruiksaanwijzing Nederlands Beafon S30/S31 Gebruiksaanwijzing Nederlands Beafon S30/S31 1 Algemene informatie Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw Bea-fon S30/S31! Leest u deze informatie voordat u uw telefoon gaat gebruiken. Wij zijn

Nadere informatie

AFR-100 FITTING DIMMER

AFR-100 FITTING DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AFR-100 FITTING DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPATIBILITEIT Deze ontvanger werkt met alle KlikAanKlikUit zenders met

Nadere informatie

HANDLEIDING GSM TRACKER

HANDLEIDING GSM TRACKER HANDLEIDING GSM TRACKER Disclaimer: De GSM tracker is een handig hulpmiddel voor de veiligheid van uw kind. De werking is onder andere afhankelijk van een werkend GSM netwerk, een goed geladen [Het eerste

Nadere informatie

IDPF-700 HANDLEIDING

IDPF-700 HANDLEIDING IDPF-700 HANDLEIDING Kenmerken product: Resolutie: 480x234 pixels Ondersteunde media: SD/ MMC en USB-sticks Fotoformaat: JPEG Foto-effecten: kleur, mono, en sepia Zoomen en draaien van afbeeldingen Meerdere

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR A B C A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Kinderbeveiliging 1 [1] Plaatsen stekkerblok schakelaar Plaats de stekker van het stekkerblok in

Nadere informatie

Wat zit er in de doos?

Wat zit er in de doos? Snelstartgids SE888 Wat zit er in de doos? Handset * Basisstation Oplader * Netspanningsadapter * Telefoonsnoer ** CD-ROM Snelstartgids Garantiebewijs Opmerking * In verpakkingen met meerdere handsets

Nadere informatie

ICR-200. www.ices-electronics.com

ICR-200. www.ices-electronics.com ICR-200 www.ices-electronics.com FM WEKKERRADIO MET BATTERIJ BACK-UP 1. SNOOZE/SLEEP OFF-KNOP 2. ALARM INSTELLEN-KNOP 3. TIJD INSTELLEN-KNOP 4. SLAAP INSTELLEN-KNOP 5. UREN INSTELLEN-KNOP 6. MINUTEN INSTELLEN-KNOP

Nadere informatie

AFR-060 FITTING SCHAKELAAR

AFR-060 FITTING SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AFR-060 FITTING SCHAKELAAR *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPATIBILITEIT Deze ontvanger werkt met alle KlikAanKlikUit zenders

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP6011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP6011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP6011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER ACDB-7000C LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE DEURBEL ONTVANGER

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Yealink T41-series

Gebruiksaanwijzing Yealink T41-series Gebruiksaanwijzing Yealink T41-series Inhoud 1. Toestel aansluiten... 3 2. Beschrijving telefoontoestel... 5 2.1 Beschrijving knoppen... 5 2.2 Navigatietoets... 6 3. Beschrijving display... 6 3.1 Displaysymbolen...

Nadere informatie

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.1 AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt

Nadere informatie

Handleiding Yealink DECT

Handleiding Yealink DECT Handleiding Yealink DECT 1 Inhoud Indeling basisstation en toestel 03 Paginaknop Registration LED Network Status LED Power Indicator LED Introductie 06 In de doos van het toestel Het aansluiten van het

Nadere informatie

G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g. Aastra 6753i

G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g. Aastra 6753i G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g Aastra 6753i Inhoud Toestel overzicht Basisfuncties Een oproep plaatsen Een oproep beantwoorden Een gesprek beëindigen Een nummer herhalen (redial) Een oproep

Nadere informatie

Doro Secure 580IUP. Gebruikershandleiding. Nederlands

Doro Secure 580IUP. Gebruikershandleiding. Nederlands Doro Secure 580IUP Gebruikershandleiding Nederlands NB Alle afbeeldingen zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie en geven het eigenlijke apparaat mogelijk niet accuraat weer. Nederlands 1. in-/uitschakelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-2300 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70181 Versie 5.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

Make up spiegel met LED verlichting (1x/5x)

Make up spiegel met LED verlichting (1x/5x) Make up spiegel met LED verlichting (1x/5x) TB-1276 HANDLEIDING TB-1276 WWW.PRIMO-ELEKTRO.BE 2 WWW.PRIMO-ELEKTRO.BE TB-1276 Lees aandachtig alle instructies - bewaar deze handleiding voor latere raadpleging.

Nadere informatie

ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR

ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.1 ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning -24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900

Nadere informatie

Extra handset met lader. Gebruiksaanwijzing

Extra handset met lader. Gebruiksaanwijzing Boston 520 Extra handset met lader Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet u het volgende aantreffen:

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z)

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z) Gebruiksaanwijzing NL OV-BaseCore7(Z) Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing: Om het risico op elektrische schokken te beperken, mag u de behuizing of de achterkant niet verwijderen. Alle onderdelen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar. www.philips.com/welcome D310 D315. Korte gebruikershandleiding

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar. www.philips.com/welcome D310 D315. Korte gebruikershandleiding Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome D310 D315 Korte gebruikershandleiding Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing Het elektrische netwerk is geclassificeerd

Nadere informatie

TomTom Hands-Free Car Kit Documentatiegids

TomTom Hands-Free Car Kit Documentatiegids TomTom Hands-Free Car Kit Documentatiegids Inhoud Overzicht 3 Wat zit er in de doos? 4 Wat zit er in de doos?... 4 Aan de slag 6 De TomTom Hands-Free Car Kit in de auto bevestigen... 6 De TomTom Hands-Free

Nadere informatie

ENVIVO. Mini bluetooth speaker USER MANUAL ENV-1435

ENVIVO. Mini bluetooth speaker USER MANUAL ENV-1435 ENVIVO Mini bluetooth speaker USER MANUAL INHOUDSOPGAVE WELKOM... 4 PRODUCT OVERZICHT... 6 AAN DE SLAG... 8 FM FREQUENTIE AANPASSEN... 9 TELEFOONGESPREKKEN... 10 LIJN IN... 11 SPECIFICATIES... 12 VEEL

Nadere informatie

CMP-VOIP80. VoIP + DECT TELEFOON. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT TELEFOON. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT TELEFOON ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Aan de slag. Nokia N93i-1

Aan de slag. Nokia N93i-1 Aan de slag Nokia N93i-1 Toetsen en onderdelen - dichtgeklapt Uitgave 2 NL, 9253934 Modelnummer: Nokia N93i-1. Hierna aangeduid als de Nokia N93i. 1 Hoofdcamera en lens. Het apparaat heeft een hoofdcamera

Nadere informatie

DAB+ FM-RADIO DAB-42 GEBRUIKSHANDLEIDING

DAB+ FM-RADIO DAB-42 GEBRUIKSHANDLEIDING DAB+ FM-RADIO DAB-42 GEBRUIKSHANDLEIDING Lees deze gebruikshandleiding a.u.b. zorgvuldig door voorafgaand aan gebruik en bewaar de instructies als eventueel naslagwerk. PRODUCTOVERZICHT 1 Aan/Uit/Modus-knop

Nadere informatie

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Bea-fon S20

Gebruiksaanwijzing. Bea-fon S20 Gebruiksaanwijzing Bea-fon S20 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Uw Bea-fon S20 doos bevat... 3 Toestelcode... 3 PIN-Code... 3 Eerste stappen... 4 Installeren van de SIM-kaart...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Nokia Display-hoofdtelefoon HS Uitgave 1

Gebruikershandleiding voor Nokia Display-hoofdtelefoon HS Uitgave 1 Gebruikershandleiding voor Nokia Display-hoofdtelefoon HS-6 9232426 Uitgave 1 CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product HS-6 conform is aan de bepalingen

Nadere informatie

Snelstartgids CD480/CD485

Snelstartgids CD480/CD485 Snelstartgids CD480/CD485 De inhoud van de doos Basisstation (CD485) Basisstation (CD480) Opmerking * In verpakkingen met meerdere handsets bevinden zich extra handsets, laders en voedingsadapters. **

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING. Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding.

GEBRUIKSHANDLEIDING. Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. GEBRUIKSHANDLEIDING Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. 2 3 Inhoudsopgave Veiligheidsinstructies Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. Inleiding 4 Inhoud verpakking 5 Bevestigen van de Doorsafe

Nadere informatie

voys HANDLEIDING GIGASET

voys HANDLEIDING GIGASET voys HANDLEIDING GIGASET INHOUDSOPGAVE 1. INDELING 1 1.1 Indeling C610 1.2 Indeling C530h 2. INTRODUCTIE 3 2.1 In de doos van het toestel en het basisstation 2.2 Het aansluiten van het toestel 2.2.1 Basisstation

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt een kwalitatief hoogwaardig product in handen waarvan u veel plezier en comfort

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar. CD190 CD195. Snelstartgids. 1 Aansluiten 2 Aan de slag 3 Genieten

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar.  CD190 CD195. Snelstartgids. 1 Aansluiten 2 Aan de slag 3 Genieten Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome CD190 CD195 Snelstartgids 1 Aansluiten 2 Aan de slag 3 Genieten Belangrijke veiligheidsinstructies Gebruik uitsluitend de

Nadere informatie

G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g. Aastra 6731i

G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g. Aastra 6731i G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g Aastra 6731i Inhoud Toestel overzicht Basisfuncties Een oproep plaatsen Een oproep beantwoorden Een gesprek beëindigen Een nummer herhalen (redial) Een oproep

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER AFR-060 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen FITTING SCHAKELAAR Lees voordat

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ADB-17

GEBRUIKSAANWIJZING ADB-17 GEBRUIKSAANWIJZING ADB-17 ADB-17 De ADB-17 is een draadloze deurbel die bij diverse toepassingen kan worden gebruikt. Zo kan de ADB-17 worden gebruikt als (nieuwe) deurbel of hulpbel bij zieken en hulpbehoevenden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP650

Gebruikershandleiding Polycom IP650 Gebruikershandleiding Polycom IP650 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP650 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Hoorn Krulsnoer hoorn Grondplaat

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Snelstartgids CD181/CD186

Snelstartgids CD181/CD186 Snelstartgids CD181/CD186 Belangrijke veiligheidsinstructies Gebruik uitsluitend de voeding die bij de technische gegevens wordt vermeld. Stel het product niet bloot aan vloeistoffen. Ontploffingsgevaar

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.DEURBEL AANSLUITEN OP STROOM EN BEVESTIGEN AAN DE MUUR 4 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 7

1.QUICKSTART GUIDE 3 2. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.DEURBEL AANSLUITEN OP STROOM EN BEVESTIGEN AAN DE MUUR 4 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 7 GEBRUIKSAANWIJZING 2 INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.DEURBEL AANSLUITEN OP STROOM EN BEVESTIGEN AAN DE MUUR 4 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 7 5.HET SCHERM NEERZETTEN

Nadere informatie

Mitel MiVoice 6920 IP

Mitel MiVoice 6920 IP Introductiehandleiding Mitel MiVoice 6920 IP Contacten Toont een lijst met uw contactpersonen. Oproephistorie Toont een lijst met uw gemiste, gekozen en beantwoorde oproepen. Programmeerbare toetsen Zes

Nadere informatie

WS 9006 instructiehandleiding. Gebruikershandleiding 1. Functies

WS 9006 instructiehandleiding. Gebruikershandleiding 1. Functies WS 9006 instructiehandleiding Gebruikershandleiding 1. Functies 1.1 Regenmeter - Controle van de Actuele, 1 H, 24 H en Totale Regenval - Controle Dagelijkse, Wekelijkse en Maandelijkse Regenval in Staafdiagrammen

Nadere informatie

Professionele IP-telefoon

Professionele IP-telefoon THOMSON 2010. Alle rechten voorbehouden. E-DOC-QIG-20100311-0005 v1.0. Professionele IP-telefoon Gids voor snelle installatie PAP Veiligheidsvoorschriften en regelgevingsinformatie LEES DEZE INSTRUCTIES

Nadere informatie