Actief Melken Actieve koeien door passend voer en het beste advies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Actief Melken Actieve koeien door passend voer en het beste advies"

Transcriptie

1 Actief Melken Actieve koeien door passend voer en het beste advies

2 Actief Melken Actief Melken is dé handleiding voor de voeding van melkgevende koeien. ABZ Diervoeding onderscheidt zich door een rationele benadering van het rantsoen. Uw doelstelling en de kwaliteit en aanbod van uw eigen ruwvoer zijn de basis voor ons advies. Actief Melken is melken met actieve koeien die in balans zijn. Gezondheid en vruchtbaarheid staan voorop. Actief melken resulteert in een hoge melkproductie met behoud van levensduur van uw koeien. Visie op Actief Melken Een hoge en efficiënte melkproductie wordt bereikt wanneer uw koeien voldoen aan de juiste score van de koesignalen. Vanuit de koesignalen en het aanwezige ruwvoer wordt uw rantsoen aangepast, want 80% van de energievoorziening van de koe komt voort uit een gezonde penswerking. Een optimale rantsoen strategie leidt tot het hoogste saldo. Actief Melken geeft u een overzicht van de krachtvoeders en mineralen die kunnen worden ingezet om het optimale rantsoen voor uw bedrijfsdoelstelling te bereiken. Koesignalen bij Actief Melken Voeropname kg drogestof Pensvulling 4 (schaal 1 t/m 5) Herkauwslagen > 70 per bolus Mestvertering 4 (schaal 1 t/m 5) Mestconsistentie 4 (schaal 1 t/m 5) BCS 3+ (schaal 1 t/m 5) Haarkleed Glanzend

3 ABZ Diervoeding; Het beste dichtbij Weidevoeders: Melken met vers gras Veel melk uit vers gras wordt bereikt met het best passende beweidingssysteem. Voor een goede aanpassing van de bijvoeding op stal wordt u op de hoogte gehouden van de actuele samenstelling van het weidegras. Weidebrokken van ABZ Diervoeding passen bij een hoge opname van vers gras Weidebalansbrok 950 VEM / 95 WDVE Maïsweidebrok 965 VEM / 90 WDVE Rustig verteerbaar met veel zetmeel. Buffer toegevoegd. Werkt conditieverhogend en verhoogt het eiwitgehalte in de melk bij veel vers gras. Garantvoeders: Gegarandeerd succes De verteerbaarheid van gras en snijmaïs neemt voortdurend toe. Voor een rustige vertering heeft ABZ Diervoeding de Garantbrokken in het assortiment. Een hoog gehalte aan ruwe celstof naast zetmeel uit maïsmeel zorgt voor rust in de pens Garantbrok VEM / 95 WDVE Garantbrok VEM / 110 WDVE Garantbrok Plus 1000 VEM / 110 WDVE De juiste aanvulling naast een rantsoen met veel penseiwit en pensenergie. Goede voorziening van eiwit en glucogene energie bij een snel basisrantsoen zorgt voor een hoge melkeiwitproductie. Maximale melkproductie met behoud van een goede mestconsistentie in de piek van de lactatie.

4 Krachtvoerschema op dagen lactatie Opbouw: 1 kg / 3 dagen Afbouw: 1 kg / 10 dagen Dagen lactatie Op- en afbouw krachtvoergift bij een Actief basisrantsoen. Actief voeders: Voeren met Actief normen ABZ Diervoeding heeft een eigen aanpak met Actief normen die zorgt voor goed producerende en vruchtbare koeien. We gaan uit van een compleet samengesteld basisrantsoen met daarin de juiste aanvulling van mineralen en vitamines. Naar behoefte wordt het rantsoen aangevuld met de juiste Actiefbrok Actiefbrok 100/ VEM / 100 WDVE Actiefbrok 110/ VEM / 110 WDVE Actiefbrok 110/60 extra 960 VEM / 110 WDVE Actiefbrok 120/ VEM / 120 WDVE Actiefbrok Start 1015 VEM / 110 WDVE Voor een veilige en zetmeelrijke aanvulling van het basisrantsoen van de hoogproductieve koe. Voor actieve koeien die goed in balans worden gevoerd. Meest gevoerde brok van ABZ Diervoeding. Past goed bij een hoger maïsaandeel in het rantsoen. Bevat extra energie voor de pens. Bevat veel zetmeel en is eiwitrijker. Dit geeft een hogere piekproductie. Voor een actieve start na afkalven. Maximaal 2 kg in de eerste 100 dagen ter ondersteuning van de energiestofwisseling. Milieuvariant voor lagere fosforaanvoer ABZ Diervoeding heeft een nauwkeurige norm voor fosfor in het basisrantsoen en fosfor per dier per dag in de piek van de lactatie. Op deze wijze wordt overmaat en tekort op ieder moment van de lactatie voorkomen. Indien nodig kan van de voeders in deze handleiding de milieu-variant gekozen worden. De naam van de brok krijgt in dat geval de toevoeging milieu.

5 Melkvoeders: Topmelkproductie Met deze voeders wordt de hoogste productie mogelijk gemaakt. De vaste samenstelling van het recept geeft de meest constante en veilige voeding van uw topkoeien. Hoogwaardige grondstoffen zoals lijnzaad zijn een vast bestanddeel van de onderstaande brokken Melkbrok VEM / 110 WDVE Melkbrok VEM / 120 WDVE Prefectbrok 965 VEM / 110 WDVE Melkstimulansbrok 960 VEM / 105 WDVE Zeer luxe brok met 100% hoogwaardige grondstoffen. Voor de maximale productie met glanzende koeien die persistent melk blijven geven. Hoog zetmeelgehalte waardoor conditie verbetert. Bevat buffers. Past goed bij veel melk uit gras. Melkdrijvende brok met extra snelle energie. ABZ Direct stuurt ABZ Direct is het begeleidingssysteem waarmee de kosten en opbrengsten van het rantsoen in beeld worden gebracht. Rundveespecialisten van ABZ Diervoeding monitoren het voerverbruik, saldo per kg melk en de gezondheidsen vruchtbaarheidskengetallen. Met de ABZ Direct app kunt u met uw smartphone altijd beschikken over de meest actuele productiecijfers en saldo van uw koeien. Plusvoeders: Melken met goed ruwvoer Plusvoeders geven u een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. Bovendien leveren de Plusvoeders een hoog aandeel fermenteerbare koolhydraten Plusbrok VEM / 95 WDVE Plusbrok VEM / 100 WDVE Plusbrok VEM / 110 WDVE Plusbrok VEM / 125 WDVE Smakelijke brok met scherpe prijs/kwaliteitsverhouding. Goede aanvulling bij genoeg eiwit in het basisrantsoen. Brok met veel geleidelijk afbreekbare pensenergie en -eiwit. Werkt positief op het melkeiwitgehalte. Eiwitrijkere aanvulling van het basisrantsoen. Deze brok is ook zeer geschikt voor voedering in de melkstal. Past goed om eiwitbehoefte aan te vullen.

6 Compensvoeders: Compenseren werkt zo Naast de juiste aanvulling is een goede correctie van het basisrantsoen noodzakelijk voor een efficiënte melkproductie. ABZ Diervoeding levert hiervoor een reeks aan grondstofmengsels. ABZ Diervoeding is sterk in maatwerk. Juist voor het samenstellen van een goed TMR-rantsoen maken wij gebruik van onderstaande voeders. Op aanvraag Compensbrok/meel Met compensbrok/meel wordt het rantsoen gecompenseerd door mengsels met o.a. raapzaadschroot, soyaschroot, maïsmeel, tarwe of pulp. Op aanvraag Kernbrok/meel Kernbrok/meel is een geoptimaliseerde eiwitaanvulling met een vaste toevoeging van mineralen en vitamines. Op aanvraag R-brok/meel Rundvee-brok/meel is een op maat gemaakt voer afgestemd op het rantsoen van uw bedrijf. Op aanvraag Enkelvoudige grondstoffen Allerlei grondstoffen kunnen los geblazen of gekiept worden. Aan de hand van het rantsoen kan een grondstof gemalen, gewalst of geplet worden. Structo voeders: Structureel meer melk Met Structo voeren wordt aan de hand van de ruwvoerpositie een klantgebonden samenstelling Structo brok gemaakt, die een gedeelte van het ruwvoer kan vervangen. Dit zorgt voor meer melk met gezonde en vruchtbare koeien. Op aanvraag Structo brok Klantgebonden samenstelling waarvan maximaal 25 kg per koe per dag gevoerd kan worden Startbrok PEB Wordt gevoerd in de eerste 100 dagen van de lactatie gebaseerd op 100% VEM-dekking.

7 Laat VoerExpert en RobotExpert voor u werken ABZ Diervoeding heeft een onderscheiden en innovatieve rantsoenaanpak. Het rantsoenberekeningsprogramma VoerExpert is ons hierbij van dienst. Naast VoerExpert heeft ABZ Diervoeding ook RobotExpert. Hiermee analyseren wij de parameters van uw melkrobot om nog meer Actief Melken mogelijk te maken. Samen met onder andere kennisleveranciers Schothorst Feed Research en Provimi wordt ons voerprogramma en rantsoenaanpak constant doorontwikkeld. Op deze wijze helpen wij de actieve melkveehouder in te spelen op de vraag van de markt, het milieu en de maatschappij. Vital mineralen: Goede mineralenvoorziening essentieel Met Actief Melken worden hoogproductieve koeien voorzien van voldoende mineralen, spoorelementen en vitamines. Actief Normen staan garant voor de juiste balans tussen de verschillende elementen. De Actieve koe is hiermee gedurende de gehele lactatie in haar element! Vital Lac 3000 E / 40 Se Vital Top 5000 E / 45 Se Vital Multi Chelaat 3333 E / 40 Se Vital Cel Reductie 8000 E / 50 Se Inzetten bij gezonde basisrantsoenen. Bevat organisch gebonden mangaan, koper, zink en selenium. Biotine en choline extra toegevoegd. Belangrijk bij overmaat van zwavel en ijzer in het basisrantsoen. Gezondheid voorop. Zeer hoge voorziening van zink en vitamine E helpt bij verhoging van de weerstand. Op aanvraag Maatmineralen Wij leveren in big bag of de door uw gewenste verpakkingseenheid uw bedrijfsspecifieke mineralenmengsel. Dit geeft arbeidsgemak en er wordt exact voorzien in de behoefte bij uw eigen ruwvoer.

8 Wij volgen geen trends; wij zetten trends ABZ Diervoeding komt met innovaties die structureel bijdragen aan verbetering van het melkproces. Innovatieve producten van ABZ Diervoeding zijn bekend, omdat ze voorzien in de behoefte van de praktijk. U als melkveehouder, doe er uw voordeel mee. Voorbeelden van innovaties binnen Actief Melken zijn: ABZ Ratio, Structo voeren en Silagemeel. Actief Junior Jongvee aanpak voor de gehele opfokperiode Actief Droogstand Unieke droogstandsaanpak met het meeste afkalfgemak Actief Melken Actieve koeien door passend voer en het beste advies Structurele verandering voor méér melk, méér vruchtbaarheid, méér gezondheid en méér arbeidsverlichting Actief Melken geeft resultaat Graag willen we samen met u actief aan de slag. Met actieve en vruchtbare koeien helpen wij u het doel van ABZ Diervoeding te realiseren. Periode Doel ABZ Diervoeding < 60 dagen 3,0 kg vet + eiwit dagen 2,8 kg vet + eiwit dagen 2,6 kg vet + eiwit dagen 2,4 kg vet + eiwit > 305 dagen 2,0 kg vet + eiwit Contact Wilt u meer weten over Actief Melken? Neem dan contact op met één van onze rundvee specialisten in uw regio. Zie onze website rundvee/team voor de contact gegevens. Het beste dichtbij. Kantoor Nijkerk Westkadijk 4, T , F Kantoor Eindhoven Hastelweg 159, T , F Kantoor Stroobos Groningerstreek 20, T , F Postbus 5, 3860 AA Nijkerk info@abzdiervoeding.nl

HET NIEUWE ASSORTIMENT MELKVEEVOEDERS 2016/2017

HET NIEUWE ASSORTIMENT MELKVEEVOEDERS 2016/2017 HET NIEUWE ASSORTIMENT MELKVEEVOEDERS 2016/2017 BETER VOEREN, RUIMTE OM TE BOEREN mede mogelijk gemaakt door agrifirm schakel in succes DE NIEUWE MELKVEEVOEDERS Agrifirm Feed presenteert met ingang van

Nadere informatie

Assortiment Zomer > melkveevoeders > correctievoeders > simplimixen > balans mengsels > speciale voeders > enkelvoudige voeders

Assortiment Zomer > melkveevoeders > correctievoeders > simplimixen > balans mengsels > speciale voeders > enkelvoudige voeders Assortiment Zomer 2014 > melkveevoeders > correctievoeders > simplimixen > balans mengsels > speciale voeders > enkelvoudige voeders Voerlijnen en voerreeksen Zo kiest u de juiste voeders 1. Kies de gewenste

Nadere informatie

Voeding schapen algemeen. Voeding en vertering. Vertering schaap schematisch

Voeding schapen algemeen. Voeding en vertering. Vertering schaap schematisch Voeding schapen algemeen Voeding en vertering Enkele belangrijke aspecten: - verteringsstelsel - herkauwproces - nutriënten Uitgelicht: - mineralen: Cu, - spoorelement: Co Roel de Lange Assortiment Vragen

Nadere informatie

Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer. Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer

Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer. Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer Januari 2013 Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer Herman van Schooten (WUR-LR) Hans Dirksen (DMS) Januari 2013 Inleiding

Nadere informatie

Assortiment melkveevoeders. Beter voeren, ruimte om te boeren

Assortiment melkveevoeders. Beter voeren, ruimte om te boeren Assortiment melkveevoeders Beter voeren, ruimte om te boeren 2017 2017 De melkveevoeders en mineralenefficiëntie staan centraal in het assortiment voor melkvee. Zo helpen wij u graag aan het beste resultaat

Nadere informatie

melkt beter! Assortiment melkvee

melkt beter! Assortiment melkvee Assortiment melkvee melkt beter! Feed2Milk melkt beter Het assortiment melkveevoeders van ForFarmers is gebaseerd op de voedingsaanpak Feed2Milk. De nieuwste kennis, ervaring en jarenlang (eigen) onderzoek

Nadere informatie

Afdeling Nutritie & Innovatie. Bewust natuurlijk luxe en goed afkalven Door Toon van der Heijden

Afdeling Nutritie & Innovatie. Bewust natuurlijk luxe en goed afkalven Door Toon van der Heijden Afdeling Nutritie & Innovatie Bewust natuurlijk luxe en goed afkalven Door Toon van der Heijden maandag 28 november 2016 Geweldig!!! Van Kalf tot Koe tot Kalf enz STELLINGEN OM TE BEGINNEN Makkelijke geboorte

Nadere informatie

Gezond voeren met een optimale melkproductie. Thomas Schonewille Faculteit Diergeneeskunde Afdeling Voeding

Gezond voeren met een optimale melkproductie. Thomas Schonewille Faculteit Diergeneeskunde Afdeling Voeding Gezond voeren met een optimale melkproductie Thomas Schonewille Faculteit Diergeneeskunde Afdeling Voeding Periodes in en rondom de droogstand-afkalven Droogzetten Afkalven Transitieperiode Einde lactatie

Nadere informatie

1. Waarom hoeven herkauwers niet alle essentiële aminozuren via het voer op te nemen.

1. Waarom hoeven herkauwers niet alle essentiële aminozuren via het voer op te nemen. 2.4: Eiwitten 1. Waarom hoeven herkauwers niet alle essentiële aminozuren via het voer op te nemen. Plantaardige aminozuren worden door de pensmicroben omgezet in dierlijke aminozuren. 2. Hoe wordt het

Nadere informatie

Najaarsexcursie LSN - Dennis Klein Koerkamp Donderdag 29 november Vleesveeteam ForFarmers

Najaarsexcursie LSN - Dennis Klein Koerkamp Donderdag 29 november Vleesveeteam ForFarmers Najaarsexcursie LSN - Dennis Klein Koerkamp Donderdag 29 november 2018 Vleesveeteam ForFarmers 2 2 1 Waar gaan we het over hebben? Wat is rendement in vleesveeland? Zoogkoeien en kalveren Afmestfase Waterkwaliteit

Nadere informatie

opfok24 > gezonde kalveren > robuuste vaarzen > hoge levensproductie

opfok24 > gezonde kalveren > robuuste vaarzen > hoge levensproductie opfok24 > gezonde kalveren > robuuste vaarzen > hoge levensproductie Het beste uit uw jongvee Vaarzen die op 24 maanden aan de melk komen, worden de beste koeien. Zowel in melkproductie als in levensduur.

Nadere informatie

INVLOED VAN PENSVERZURING OP DE VOEROPNAME EN MELKPRODUCTIE EN MAATREGELEN OM PENSVERZURING TE VERHELPEN

INVLOED VAN PENSVERZURING OP DE VOEROPNAME EN MELKPRODUCTIE EN MAATREGELEN OM PENSVERZURING TE VERHELPEN SCH-2002-17 INVLOED VAN PENSVERZURING OP DE VOEROPNAME EN MELKPRODUCTIE EN MAATREGELEN OM PENSVERZURING TE VERHELPEN De fermentatie van voedermiddelen in de pens speelt een cruciale rol in de voorziening

Nadere informatie

Compleet weiden Combi weiden Compact weiden. WeideKompas

Compleet weiden Combi weiden Compact weiden. WeideKompas WeideKompas Compleet weiden Compact weiden Kompas WeideKompas Beweiden is een keuze die u als veehouder zelf maakt. Wilt u starten met beweiden of wilt u meer rendement uit weidegang halen? WeideKompas

Nadere informatie

Geachte relatie, Onze rundveespecialist wil graag voor u het rantsoen bereken, voor een rantsoen op maat!

Geachte relatie, Onze rundveespecialist wil graag voor u het rantsoen bereken, voor een rantsoen op maat! Geachte relatie, Wat een mooi voorjaar en zomer hebben we gehad. Veel warme en zonnige dagen. Er is veel goede vrucht geoogst. Nu is de eerste herfststorm alweer geweest en de winterperiode staat voor

Nadere informatie

ASSORTIMENT. uit voer. zomer schakel in succes

ASSORTIMENT. uit voer. zomer schakel in succes ASSORTIMENT melkveevoeders zomer 2016 Meer melk uit voer DTP VERSIE 03-16 Agrifirm Feed levert in Nederland kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan ondernemers in de veehouderij.

Nadere informatie

Assortiment melkveevoeders. Winter 2018/2019

Assortiment melkveevoeders. Winter 2018/2019 Assortiment melkveevoeders Winter 2018/2019 Melkveevoeders en mineralenefficiëntie staan centraal in het Agrifirm assortiment voor melkvee. Zo helpen wij u graag aan het beste resultaat voor u en uw koeien.

Nadere informatie

melkt beter! Assortiment melkvee

melkt beter! Assortiment melkvee melkt beter! Assortiment melkvee Feed2Milk melkt beter In deze folder presenteren wij met trots het nieuwe assortiment melkveevoeders van ForFarmers Hendri. Het assortiment is gebaseerd op de nieuwe voedingsaanpak

Nadere informatie

Waarom? Vertering bij de koe. Missie 8/03/2012. Belangrijkste economische parameters. Efficiënt en effectief gebruik van MPR. via rantsoenwijzigingen

Waarom? Vertering bij de koe. Missie 8/03/2012. Belangrijkste economische parameters. Efficiënt en effectief gebruik van MPR. via rantsoenwijzigingen Efficiënt en effectief gebruik van MPR Missie Objectieve data verzamelen Analyse Lokeren, 7 maart 2012 Concreet en bedrijfsspecifiek advies Opvolging Opleiding Er is geen universele waarheid Ieder bedrijf

Nadere informatie

Optimaal inzetten van ruwvoeders op een melkveebedrijf.

Optimaal inzetten van ruwvoeders op een melkveebedrijf. Optimaal inzetten van ruwvoeders op een melkveebedrijf. Eddy Decaesteker Bedrijfsadvisering Melkveehouderij eddy.decaesteker@inagro.be LCV-avond Poperinge 31 jan 2018 Ruwvoederkostprijzen LCV 2012 Kostprijs

Nadere informatie

is e r n ie t! Bewust Beter Betaalbaar

is e r n ie t! Bewust Beter Betaalbaar B e te r is e r n ie t! Premium Care Beter voor uw hond is er niet! Premium Care is zeer gezonde A-merk kwaliteit voeding voor een heel gunstige prijs. De voeding heeft de beste verteerbaarheid door een

Nadere informatie

Quinoa-GPS in het rantsoen voor melkkoeien

Quinoa-GPS in het rantsoen voor melkkoeien Quinoa-GPS in het rantsoen voor melkkoeien Ronald Zom, Herman van Schooten en Ina Pinxterhuis Quinoa is een eenvoudig te telen gewas dat in korte tijd een hoge opbrengst geeft, goed te conserveren is en

Nadere informatie

Uw doel bereiken met MelkNavigator

Uw doel bereiken met MelkNavigator Uw doel bereiken met MelkNavigator Uw doel bereiken met MelkNavigator Als melkveehouder wilt u er uit halen, wat er in zit. Kies gericht voor meer melk, betere gehalten of meer grammen eiwit en/of vet.

Nadere informatie

MEI Groningen. De Bodem voor Koegezondheid. 6 juni 2014. Gerrit Hegen. Bodem- plant- dier rela>es

MEI Groningen. De Bodem voor Koegezondheid. 6 juni 2014. Gerrit Hegen. Bodem- plant- dier rela>es MEI Groningen Bodem- plant- dier rela>es De Bodem voor Koegezondheid 6 juni 2014 Gerrit Hegen Kringloopwijzer KoeKompas: voorspellende risicoinventarisa:e Koe: 5 basisprocessen 1. Fokkerij: gene>ca nu

Nadere informatie

Koeienvoer klas 1. Werkboek: Koeienvoer klas 1

Koeienvoer klas 1. Werkboek: Koeienvoer klas 1 Koeienvoer klas 1 1 Inhoud Hoofdstuk 1: Verteringsstelsel van de koe... 3 1.1: Herkauwen en speeksel... 3 1.2: Magenstelsel... 5 1.3: Darmstelsel... 8 1.4: Verteringsstelsel kalf... 8 Hoofdstuk 2: Voedingsstoffen

Nadere informatie

100-dagenaanpak. 365 dagen resultaat

100-dagenaanpak. 365 dagen resultaat 365 dagen resultaat > gezonde koeien > goede productie > gemakkelijk werken U wilt als melkveehouder dat uw koeien vlot afkalven, gezond opstarten, goed produceren en weer gemakkelijk drachtig worden.

Nadere informatie

Assortiment Jongvee. > Melkpoeders > DairyStart kalverkorrels > DairyFit jongvee mineralen > Speciaal producten > Luzerne

Assortiment Jongvee. > Melkpoeders > DairyStart kalverkorrels > DairyFit jongvee mineralen > Speciaal producten > Luzerne Assortiment Jongvee > Melkpoeders > DairyStart kalverkorrels > DairyFit jongvee mineralen > Speciaal producten > Luzerne U wilt het beste uit uw jongvee halen. Een goede opfok is de basis voor de hoogste

Nadere informatie

Voederwaarde-onderzoek Gras ingekuild Kuilkenner Excellent kuil 1

Voederwaarde-onderzoek Gras ingekuild Kuilkenner Excellent kuil 1 Onderzoek Onderzoek-/ordernummer: Datum verslag: 731267/002743994 22-07-2011 Oogstdatum: Datum monstername: Monster genomen door: Contactpersoon monstername: 16-05-2011 07-07-2011 Dick Huiberts: 0652002131

Nadere informatie

Bemesting Gras Hogere ruwvoeropbrengst

Bemesting Gras Hogere ruwvoeropbrengst Bemesting Gras 2017 Hogere ruwvoeropbrengst oktober 2016 Top Flow entec fl voor in drijfmest Top Flow entec fl: hogere benutting stikstof uit drijfmest Plant N 2 O lachgas Organische stikstof Mineralisatie

Nadere informatie

De invloed van Bergafat F 100 op melkproductie en samenstelling in tankmelk van melkkoeien in mid-lactatie op een siësta beweidingssysteem

De invloed van Bergafat F 100 op melkproductie en samenstelling in tankmelk van melkkoeien in mid-lactatie op een siësta beweidingssysteem De invloed van Bergafat F 100 op melkproductie en samenstelling in tankmelk van melkkoeien in mid-lactatie op een siësta beweidingssysteem Proefverslag nr. 649 oktober 2004 auteur: dr. ir. W.M. van Straalen

Nadere informatie

Fosfor op maat: wat is te bereiken via de voeding?

Fosfor op maat: wat is te bereiken via de voeding? Fosfor op maat: wat is te bereiken via de voeding? Ant Koopmans Wilfried van Straalen Gezonde Melkveehouderij, Zwolle, 15-01-14 Indeling Fosfor huishouding en behoefte Effect van laag P: Korte termijn:

Nadere informatie

Deze toelichting is opgesteld door het CBS op verzoek van het Ministerie van LNV.

Deze toelichting is opgesteld door het CBS op verzoek van het Ministerie van LNV. Toelichting op de cijfers van de mestproductie in 2018 zoals berekend in de vorm van momentopnames in kwartaalrapportages en zoals gepubliceerd als voorlopige cijfers d.d.15-2-2018 op de CBS-website. Deze

Nadere informatie

Pensbestendig vet; een energiebron die melkproductie stimuleert en bijdraagt aan een betere vruchtbaarheid

Pensbestendig vet; een energiebron die melkproductie stimuleert en bijdraagt aan een betere vruchtbaarheid Pensbestendig vet; een energiebron die melkproductie stimuleert en bijdraagt aan een betere vruchtbaarheid Meer melk, betere vruchtbaarheid Megalac - meer melk, betere vruchtbaarheid Wat is Megalac? l

Nadere informatie

VAN de melkveehouders voert 94 procent mineralenmengsels

VAN de melkveehouders voert 94 procent mineralenmengsels Graskuil en krachtvoer bevatten vaak voldoende mineralen en spoorelementen voor rundvee. Extra aanvulling is dus niet altijd nodig, behalve bij vee in de wei en bij een maisrijk rantsoen. VAN de melkveehouders

Nadere informatie

Houd SARA buiten de deur. Jan Veling, GD Gezonde Melkveehouderij, 15 januari 2015

Houd SARA buiten de deur. Jan Veling, GD Gezonde Melkveehouderij, 15 januari 2015 Houd SARA buiten de deur Jan Veling, GD Gezonde Melkveehouderij, 15 januari 2015 Opzet presentatie Waarom praten over SARA? Wie of wat is SARA? Hoe herken ik SARA? Hoe houd ik SARA buiten de deur? SARA:

Nadere informatie

BROUWERS QUALITY PETFOOD HONDEN-, KATTENVOEDING & VERS VLEES EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR BIJ

BROUWERS QUALITY PETFOOD HONDEN-, KATTENVOEDING & VERS VLEES EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR BIJ BROUWERS QUALITY PETFOOD icatalogus HONDEN-, KATTENVOEDING & VERS VLEES EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR BIJ Krokante Brokken Perfect Volwassen - Basic Balance Krokante Brokken Perfect is een 100% complete en uitgebalanceerde

Nadere informatie

Invloed voeding op pensfermentatie in melkvee

Invloed voeding op pensfermentatie in melkvee Invloed voeding op pensfermentatie in melkvee André Bannink andre.bannink@wur.nl Animal Sciences Group Wageningen UR in samenwerking met : Jan Dijkstra, Lsg Diervoeding, Wageningen Universiteit Pensfermentatie

Nadere informatie

Assortiment. Assortiment. Masters is een merk van Voermeesters B.V.

Assortiment. Assortiment. Masters is een merk van Voermeesters B.V. Assortiment Assortiment Masters is een merk van Voermeesters B.V. Meesters in goed voer Masters is een merk van Voermeesters B.V. Bij Voermeesters geloven we in de kracht van natuurlijke grondstoffen.

Nadere informatie

Zuiver Voer. voor de melkveehouderij

Zuiver Voer. voor de melkveehouderij Zuiver Voer voor de melkveehouderij Gezond hard melken Op een efficiënte wijze een hoog productieniveau behalen en tegelijkertijd de gezondheid van uw dieren managen. Dat is uw uitdaging. Op veel dingen

Nadere informatie

Dogscare. Buys Ballotstraat 18 4462 AP Goes 0113-213455 info@dogscare.nl K.v.K. 22060497

Dogscare. Buys Ballotstraat 18 4462 AP Goes 0113-213455 info@dogscare.nl K.v.K. 22060497 Dogscare Buys Ballotstraat 18 4462 AP Goes 0113-213455 info@dogscare.nl K.v.K. 22060497 D a t a s h e e t DOG LOVERS GOLD Ingrediënten: Alle geselecteerde ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit zijn.

Nadere informatie

KUNNEN VOEDERBIETEN PERSPULP VERVANGEN IN HET

KUNNEN VOEDERBIETEN PERSPULP VERVANGEN IN HET KUNNEN VOEDERBIETEN PERSPULP VERVANGEN IN HET MELKVEERANTSOEN? Daniël De Brabander en Sam De Campeneere Vlaamse overheid, Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) Eenheid Dier Alex De Vliegher

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mineralencalculator (DEMO)

Gebruikershandleiding Mineralencalculator (DEMO) Gebruikershandleiding Mineralencalculator (DEMO) Inleiding a. Deze Mineralencalculator is gebaseerd op de CVB Publicatie Handleiding Mineralenvoorziening Rundvee, Schapen, Geiten (2005). b. De DEMO van

Nadere informatie

.. G E I N S P I R E E R D D O O R D E N AT U U R

.. G E I N S P I R E E R D D O O R D E N AT U U R Fokker Diervoeders BV De Huufkes 73-75 5674 TL Nuenen Nederland Tel.: +31 (0)40-2835511 Fax: +31 (0)40-2838523 E-mail: info@fokker-diervoeders.nl www.fokker-diervoeders.nl V O E D I N G SW I J Z E R..

Nadere informatie

Handleiding. Agis TFS Voer

Handleiding. Agis TFS Voer Handleiding Agis TFS Voer 0348-443840 2 Tabelvoeding in 4 stappen. Deze handleiding leert u om snel en eenvoudig een voerberekening voor uw veestapel te maken. Om een goede berekening te maken moeten er

Nadere informatie

wat is de kwaliteit van het weidegras

wat is de kwaliteit van het weidegras 8 Veevoeding en beweiding VERTEERBAARHEID NDF / ADF / ADL Hemicellulose gemakkelijk verteerbaar Cellulose Lignine Wat moet ik weten van veevoeding en vers gras? moeilijk verteerbaar niet verteerbaar 3

Nadere informatie

Over voeding 4-9 Overzicht HippoStar assortiment 10-11

Over voeding 4-9 Overzicht HippoStar assortiment 10-11 Inleiding De voeding beïnvloedt in grote mate de gezondheid, groei, voortplanting en prestaties van paarden. In het rantsoen moeten de voedingsstoffen in een zodanige vorm, hoeveelheid en verhouding aanwezig

Nadere informatie

NIEUW. Yellow. Betere benutting van voedingsvezels EXCLUSIEF. geformuleerd met

NIEUW. Yellow. Betere benutting van voedingsvezels EXCLUSIEF. geformuleerd met NIEUW Yellow Betere benutting van voedingsvezels EXCLUSIEF geformuleerd met De innovatieve ondersteuning van uw voedingssupplementen Ontworpen door het CMI Wereldwijd Innovatiecentrum van de groep Roullier

Nadere informatie

Koeienvoer klas 1 WERKBOEK

Koeienvoer klas 1 WERKBOEK Koeienvoer klas 1 WERKBOEK 1 Inhoud Hoofdstuk 1: Verteringsstelsel van de koe... 3 1.1: Herkauwen en speeksel... 3 1.2: Magenstelsel... 5 1.3: Darmstelsel... 8 1.4: Verteringsstelsel kalf... 8 Hoofdstuk

Nadere informatie

de voedingskundige samenstelling + onderbouwing

de voedingskundige samenstelling + onderbouwing de voedingskundige samenstelling + onderbouwing algemene informatie van de drinkvoeding, waarop de hoeveelheden van de ingrediënten zijn gebaseerd: Volledige voeding; drinkvoeding wordt zes keer op een

Nadere informatie

Kempensysteem Apers-Mertens - Haasdonk. 26 september 2013

Kempensysteem Apers-Mertens - Haasdonk. 26 september 2013 Kempensysteem Apers-Mertens - Haasdonk 26 september 2013 Welkom Apers-Mertens Koen en Lieve Haasdonk Agenda Voorstelling bedrijf Koen Apers Het Kempensysteem Guy Verhulst Vragen Broodjeslunch Rondleiding

Nadere informatie

Even voorstellen. Ik heb er zin in, tot ziens!

Even voorstellen. Ik heb er zin in, tot ziens! Geachte relatie, Nieuw in ons assortiment: Kalvergeluk, een mengsel van een krachtvoerbrok gemengd met ontsloten maïs en gerstvlokken en gehakseld gerstestro. Geschikt voor kalveren, vanaf de eerste dag

Nadere informatie

2 Paard en voeropname Gebit en speeksel Maag en darmorganen Afsluiting 20

2 Paard en voeropname Gebit en speeksel Maag en darmorganen Afsluiting 20 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Samenstelling voedermiddelen 11 1.1 Weenderananlyse 11 1.2 Droge stof en water 13 1.3 Anorganische stoffen 13 1.4 Organische stoffen 14 1.5 Afsluiting 15 2 Paard en voeropname

Nadere informatie

KNZ. VRIJE KEUZE ZOUT- EN MINERAALLIKSTENEN VERHOOG UW OMZET HOOGWAARDIGE LIKSTENEN, HOGE TOEGEVOEGDE WAARDE

KNZ. VRIJE KEUZE ZOUT- EN MINERAALLIKSTENEN VERHOOG UW OMZET HOOGWAARDIGE LIKSTENEN, HOGE TOEGEVOEGDE WAARDE KNZ. VRIJE KEUZE ZOUT- EN MINERAALLIKSTENEN VERHOOG UW OMZET HOOGWAARDIGE LIKSTENEN, HOGE TOEGEVOEGDE WAARDE HOOGWAARDIGE LIKSTENEN, HOGE TOEGEVOEGDE WAARDE Iedere veehouder is begaan met het welzijn van

Nadere informatie

WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION

WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION NL 2 WELLNESS CATFOOD Wellness WELLNESS KITTEN WELLNESS ADULT WELLNESS SENSITIVE King Qualifood is een divisie van de firma Natural

Nadere informatie

5 REDENEN OM UW KALVEREN KOEMELK TE VOEREN

5 REDENEN OM UW KALVEREN KOEMELK TE VOEREN 5 REDENEN OM UW KALVEREN KOEMELK TE VOEREN 5 REDENEN OM KOEMELK* TE VOEREN AAN KALVEREN: A B C D E Ik geloof dat koemelk het beste is voor de kalveren Het is de beste manier om van restmelk af te komen

Nadere informatie

Waar zit ons (verborgen) rendement. Studiegroep Blonde d Aquitaine Zuid Nederland Schaijk, 25 november 2014

Waar zit ons (verborgen) rendement. Studiegroep Blonde d Aquitaine Zuid Nederland Schaijk, 25 november 2014 Waar zit ons (verborgen) rendement Studiegroep Blonde d Aquitaine Zuid Nederland Schaijk, 25 november 2014 Vleesveeteam ForFarmers Hendrix Noord Onno Hidding (verkoopleider) Wim van Gerresheim Oost Dennis

Nadere informatie

Zwavel als oorzaak van problemen? dr. Guillaume Counotte

Zwavel als oorzaak van problemen? dr. Guillaume Counotte Zwavel als oorzaak van problemen? dr. Guillaume Counotte Verslag van onderzoek naar mogelijke relatie tussen het opbrengen van baggerslib op percelen, gehalten van elementen in gras dat groeit op die percelen

Nadere informatie

Grasgids voor. Belgisch Witblauw. Méér vlees uit gras. Groot in Gras. Waar koopt u? Voor verkoopadressen kijk op www.barenbrug.be of bel 03 219 19 47

Grasgids voor. Belgisch Witblauw. Méér vlees uit gras. Groot in Gras. Waar koopt u? Voor verkoopadressen kijk op www.barenbrug.be of bel 03 219 19 47 BB-082011 Grasgids voor Waar koopt u? Voor verkoopadressen kijk op www.barenbrug.be of bel 03 219 19 47 Belgisch Witblauw Groot in Gras Barenbrug Belgium NV Hogenakkerhoekstraat 19 9150 Kruibeke E-mail:

Nadere informatie

Aflamperiode. goed voor dieren Schapenvoer

Aflamperiode. goed voor dieren Schapenvoer Aflamperiode De aflamperiode kost voor zowel de schapenhouder als het schaap veel energie, het is belangrijk dat de schapen genoeg mineralen, vitamines en energierijke stoffen binnen krijgen in deze tijd.

Nadere informatie

Diabetic. Waarschuwing Het Diabetic dieet is niet geschikt voor pups, teven tijdens dracht en lactatie en honden met een verhoogde energie-behoefte.

Diabetic. Waarschuwing Het Diabetic dieet is niet geschikt voor pups, teven tijdens dracht en lactatie en honden met een verhoogde energie-behoefte. DIABETIC DIET VOOR DE HOND Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van diabetes mellitus. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven zoals Royal Canin

Nadere informatie

Hoe haal ik voordeel uit de KringloopWijzer?

Hoe haal ik voordeel uit de KringloopWijzer? Hoe haal ik voordeel uit de KringloopWijzer? NISCOO Heerenveen Zwier van der Vegte, Bedrijfsleider KTC De Marke Het belang van lage verliezen Mineralenverliezen belasten het milieu: Overheid wil dit beperken

Nadere informatie

Koeienvoer klas 1 WERKBOEK

Koeienvoer klas 1 WERKBOEK Koeienvoer klas 1 WERKBOEK 1 Inhoud Hoofdstuk 1: Verteringsstelsel van de koe... 3 1.1: Herkauwen en speeksel... 3 1.2: Magenstelsel... 5 1.3: Darmstelsel... 8 1.4: Verteringsstelsel kalf... 8 Hoofdstuk

Nadere informatie

Breedmax : Een zeer volledig voedingssupplement met duidelijk wetenschappelijke achtergrond

Breedmax : Een zeer volledig voedingssupplement met duidelijk wetenschappelijke achtergrond : Een zeer volledig voedingssupplement met duidelijk wetenschappelijke achtergrond In het wild eten vogels naast zaden ook insecten, larven, bloemknoppen, fruit, bladeren, boomschors, groenvoer en aarde.

Nadere informatie

Kort verslag oriënterende voerproef hooi

Kort verslag oriënterende voerproef hooi Kort verslag oriënterende voerproef hooi Voerproef naar de invloed van hooi op melkproductie en melksamenstelling Uitgevoerd voor het netwerk Heerlijk, Helder Hooi Locatie proef: proefboerderij Zegveld

Nadere informatie

Vijvervoer '17/'18. Dedicated to your performance. Vijver. Prebiotisch en/of probiotisch. Zinkend voer. Drijvend voer. Versterkt de kleur van de vis

Vijvervoer '17/'18. Dedicated to your performance. Vijver. Prebiotisch en/of probiotisch. Zinkend voer. Drijvend voer. Versterkt de kleur van de vis Vijvervoer '17/'18 Dedicated to your performance Zinkend voer Prebiotisch en/of probiotisch Drijvend voer Versterkt de kleur van de vis Semi drijvend voer Zeer aantrekkelijk voer Vijver Nieuwe Premix en

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving dierhouderij en -verzorging productiedieren CSPE KB

landbouw en natuurlijke omgeving dierhouderij en -verzorging productiedieren CSPE KB Examen VMBO-KB 2015 gedurende 200 minuten landbouw en natuurlijke omgeving dierhouderij en -verzorging productiedieren CSPE KB Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens

Nadere informatie

Koivoeders '17/'18. Dedicated to your performance. Koi CLAY. Zinkend voer. Bevat Actigen. Drijvend voer Versterkt de kleuren van de vis

Koivoeders '17/'18. Dedicated to your performance. Koi CLAY. Zinkend voer. Bevat Actigen. Drijvend voer Versterkt de kleuren van de vis Koivoeders '17/'18 Dedicated to your performance Zinkend voer Bevat Actigen Drijvend voer Versterkt de kleuren van de vis Prebiotisch en/of probiotisch Inclusief Montmorillonit () Omega-3 vetzuren Koi

Nadere informatie

DeLaval Focus. Deze Focus wordt u aangeboden door:

DeLaval Focus. Deze Focus wordt u aangeboden door: Focus Deze Focus wordt u aangeboden door: Celgetal attentieweken Celgetal attentieweken Proactive & Blockade: excellente mastitispreventie door optimale desinfectie Uiercrèmes: Mintcream voor betere doorbloeding,

Nadere informatie

Module Rantsoen melkvee

Module Rantsoen melkvee Module Rantsoen melkvee De CO 2 -voetafdruk van dit drukwerk is berekend met ClimateCalc en gecompenseerd bij: treesforall.nl www.climatecalc.eu Cert. no. CC-000057/NL Colofon Auteur Afke Zandvliet, Nordwin

Nadere informatie

RUWVOER + Inkuilmanagement. Assortiment inkuilmiddelen

RUWVOER + Inkuilmanagement. Assortiment inkuilmiddelen RUWVOER + Inkuilmanagement Assortiment inkuilmiddelen De melkveehouderijsector staat met de afloop van het melkquotum voor een aantal grote uitdagingen. Gezien de verwachte stijging van de melkproductie

Nadere informatie

Weidemengsels Informatie en productenoverzicht

Weidemengsels Informatie en productenoverzicht Weidemengsels 2019 Informatie en productenoverzicht Weidemengsels Het wordt voor de veehouder steeds belangrijker om zo veel mogelijk ruwvoer zelf te telen. Lagere voerkosten zorgen voor een beter rendement.

Nadere informatie

Dhoca kwaliteitsvoer. omdat het beter en goedkoper kan!

Dhoca kwaliteitsvoer. omdat het beter en goedkoper kan! Kk K Dhoca kwaliteitsvoer. omdat het beter en goedkoper kan! 2014 een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de firma Dhoca. Het jaar waarin we van start gaan met een eigen voedingslijn Dhoca kwaliteitsvoer!

Nadere informatie

Koeienvoer klas 1. werkboek. Koeienvoer op internet. Werkboek: Koeienvoer klas 1

Koeienvoer klas 1. werkboek.   Koeienvoer op internet. Werkboek: Koeienvoer klas 1 Koeienvoer klas 1 werkboek Koeienvoer op internet https://maken.wikiwijs.nl/79969/koeienvoer_1 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1: Verteringsstelsel van de koe... 4 1.2: Herkauwen en speeksel... 4 1.3:

Nadere informatie

Droogvoeding Verpakking van 1,5kg en 3,5kg

Droogvoeding Verpakking van 1,5kg en 3,5kg Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van diabetes mellitus. Daarom zal uw dierenarts uw kat meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven zoals Royal Canin Diabetic Diet. Diabetic Diet

Nadere informatie

the total feed business Lammerenopfok ForFarmers Hans Kolk

the total feed business Lammerenopfok ForFarmers Hans Kolk the total feed business Lammerenopfok ForFarmers Hans Kolk Agenda Voorstellen Geboorte en belang van biest Lammeren opfok en management Belang van goede voeding Ziektes; diagnose en preventie Rondvraag

Nadere informatie

Goed voer voor gezonde koeien

Goed voer voor gezonde koeien Goed voer voor gezonde koeien Studiegroepen Boerenverstand Kampen (Weidse Waarden) 21 oktober 2014 Noord Holland 23 oktober 2014 Kringloopwijzer KoeKompas: voorspellende risicoinventarisatie Koe: 5 basisprocessen

Nadere informatie

Graan voeren aan melkvee Effecten op voeropname, productie en diergezondheid

Graan voeren aan melkvee Effecten op voeropname, productie en diergezondheid Graan voeren aan melkvee Effecten op voeropname, productie en diergezondheid Arie Klop Marleen Plomp December 2006 Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 2 Proefopzet...2 3 Resultaten...4 3.1 Samenstelling voeders

Nadere informatie

Vijvervoer '18/'19. Dedicated to your performance. Vijver. Prebiotisch en/of probiotisch. Zinkend voer. Drijvend voer. Versterkt de kleur van de vis

Vijvervoer '18/'19. Dedicated to your performance. Vijver. Prebiotisch en/of probiotisch. Zinkend voer. Drijvend voer. Versterkt de kleur van de vis Vijvervoer '18/'19 Dedicated to your performance Zinkend voer Prebiotisch en/of probiotisch Drijvend voer Versterkt de kleur van de vis Semi drijvend voer Zeer aantrekkelijk voer Vijver Nieuwe Premix en

Nadere informatie

Premium DOG- & CAT Food

Premium DOG- & CAT Food food Natural food Natural food l Natural food Natural food Natura Premium DOG- & CAT Food Premium DOG- & CAT Food NATURAL FOOD www.basto.nl food Natural food Natural food l Natural food Natural food Natura

Nadere informatie

Mest- en mineralenkennis voor de praktijk

Mest- en mineralenkennis voor de praktijk Mest- en mineralenkennis voor de praktijk Rantsoenen in de melkveehouderij: dekking van de stikstofbehoefte 1. Achtergrond Met de handreiking voor de melkveehouderij wordt een bedrijfsspecifieke afrekening

Nadere informatie

Ammoniakreductie, een zaak van het gehele bedrijf

Ammoniakreductie, een zaak van het gehele bedrijf Ammoniakreductie, een zaak van het gehele bedrijf Pilotveehouder Henk van Dijk Proeftuinadviseur Gerrit de Lange Countus Accountants Proeftuin Natura 2000 Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door: 8

Nadere informatie

Aandacht voor moeder en kind

Aandacht voor moeder en kind Aandacht voor moeder en kind Teus van den Bout Jaarvergadering Swifter Schapenstamboek goede lammeren? Beginnen bij de basis! Groot onderhoud voor het dekken Evt. seleniumbehandeling voor het dekseizoen

Nadere informatie

Overzicht voor een geslaagde jongvee-opfok

Overzicht voor een geslaagde jongvee-opfok Voeding tot 6 maand 1. Biest Overzicht voor een geslaagde jongvee-opfok Vlug: 1-1,5 liter direct na de geboorte, binnen de acht uur 4 liter Veel: minstens 4 liter per kalf per dag gedurende minstens de

Nadere informatie

Resultaten & Voedings Supplement. vleeskuiken. cobb-vantress.com

Resultaten & Voedings Supplement. vleeskuiken. cobb-vantress.com Vleeskuiken Resultaten & Voedings Supplement vleeskuiken cobb-vantress.com Introductie Deze uitgave bevat zowel de technische als de slachterij doelstellingen voor uw Cobb5 vleeskuikens samen met de nutritionele

Nadere informatie

Duurzaamheid Geitensector

Duurzaamheid Geitensector Duurzaamheid Geitensector 10 november 2016 John Bruin Geitenspecialist 1 Biologische veehouderij Productielocatie Lochem Gangbaar geiten Productielocaties Zwolle en Helmond 1 Team van geitenspecialisten

Nadere informatie

Opfok van jongvee - MELKVEE

Opfok van jongvee - MELKVEE Opfok van jongvee - MELKVEE KUNSTMELKVOEDERS RE RV Vit. E Vit. C nr. 218 Spraystart OG 26 % 18 % 300 mg 300 mg nr. 222 Spraystart E 21,4 % 16 % 80 mg * 85 mg nr. 223 Spraystart S 25% 18% 300 mg 100 mg

Nadere informatie

Voorziening vee. Cu, Co, Se, Zn en Mn. Dirk Jan den Boer, NMI

Voorziening vee. Cu, Co, Se, Zn en Mn. Dirk Jan den Boer, NMI Voorziening vee Cu, Co, Se, Zn en Mn Dirk Jan den Boer, NMI Goed boeren is goed voeren! Hoe zit dat met spoorelementen? Bodem en gewasspoor of voerspoor Mineralen en spoorelementen nodig voor groei van

Nadere informatie

Les 3: Vervolg Melksamenstelling. (Onderdeel van IBS Het melken van koeien)

Les 3: Vervolg Melksamenstelling. (Onderdeel van IBS Het melken van koeien) Les 3: Vervolg Melksamenstelling (Onderdeel van IBS Het melken van koeien) Simpel Rekenvoorbeeld melkopbrengsten per jaar Bedrijf A: 45 koeien / 29 kg per dag / 305 dgn 400.000 kg per jaar Vet gehalte

Nadere informatie

Natvoeding. Gezonde natvoeding voor kleine honden. (volwassen gewicht tot 10kg) GEZONDHEIDS- VOEDING

Natvoeding. Gezonde natvoeding voor kleine honden. (volwassen gewicht tot 10kg) GEZONDHEIDS- VOEDING Natvoeding % % GEZONDHEIDS- VOEDING Gezonde natvoeding voor kleine honden (volwassen gewicht tot 10kg) Royal Canin natvoedingen: CANINE HEALTH NUTRITION - natvoedingen voor kleine honden met een volwassen

Nadere informatie

Fundamenten rekenregels enterisch methaan

Fundamenten rekenregels enterisch methaan Fundamenten rekenregels enterisch methaan ( in de KringLoopWijzer ) André Bannink Wageningen Livestock Research Monitoren BKG emissies On-line meting CH 4 -emissie, onzeker op nationale schaal en op bedrijfsniveau,

Nadere informatie

Gastro-Intestinal Diet

Gastro-Intestinal Diet GASTRO-INTESTINAL DIET Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van maag-darmaandoeningen. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Bij de behandeling

Nadere informatie

ORAL BAR VOOR DE HOND

ORAL BAR VOOR DE HOND ORAL BAR VOOR DE HOND Voor honden tot 10kg Voor honden vanaf 10kg Speciale structuur, vorm en grootte afgestemd op het gebit van kleine honden. Speciale structuur, vorm en grootte afgestemd op het gebit

Nadere informatie

KOI KOI. Gearomatiseerd met insectenmeel DEDICATED TO YOUR PERFORMANCE

KOI KOI. Gearomatiseerd met insectenmeel DEDICATED TO YOUR PERFORMANCE 2019 KOI Koi zijn bijzondere siervissen en worden door velen gezien als levende juwelen. Ons speciale koivoer is bepalend voor het mooi uiterlijk van de koi. Gearomatiseerd met insectenmeel DEDICATED TO

Nadere informatie

DairyGrass mengsels. Hoge grasopbrengst

DairyGrass mengsels. Hoge grasopbrengst DairyGrass mengsels Hoge grasopbrengst oktober 2016 DairyGrass : de beste rassen in een mengsel De top van de CSAR-lijst van meerdere kwekers, gemengd in één zak. Dát is DairyGrass. Op basis van onderzoek

Nadere informatie

Gastro-Intestinal Low Fat Diet

Gastro-Intestinal Low Fat Diet GASTRO-INTESTINAL LOW FAT DIET Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van maagdarmaandoeningen. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Bij de behandeling

Nadere informatie

Livestock Research Jongveeopfok en weidegang Beweidingssystemen voor jongvee. Belang jongvee weiden? Beweiding van jongvee

Livestock Research Jongveeopfok en weidegang Beweidingssystemen voor jongvee. Belang jongvee weiden? Beweiding van jongvee 12 Jongveeopfok en weidegang Beweidingssystemen voor jongvee Jongvee Beweidingsdag 23 mei 2013 Beweiding van jongvee Belang jongvee weiden Grasbenutting, grondbenutting Grasgroei/kwaliteit Grasaanbod/dier/dag

Nadere informatie

Grasklaver met kruiden in Vlaanderen, ervaringen uit onderzoek en praktijk. Luk Sobry Wim Govaerts

Grasklaver met kruiden in Vlaanderen, ervaringen uit onderzoek en praktijk. Luk Sobry Wim Govaerts Grasklaver met kruiden in Vlaanderen, ervaringen uit onderzoek en praktijk Luk Sobry Wim Govaerts Motieven voor kruideninzaai Mineralenvoorziening Geneeskrachtige werking Smakelijkheid Melkkwaliteit Mineralenbenutting

Nadere informatie

Praktisch aan de slag met duurzaamheid! Koeien voeren! Doel = meer melk uit eigen ruwvoer. Sojaprijzen stijgen. Voerprijzen stijgen

Praktisch aan de slag met duurzaamheid! Koeien voeren! Doel = meer melk uit eigen ruwvoer. Sojaprijzen stijgen. Voerprijzen stijgen Koeien voeren! Doel = meer melk uit eigen ruwvoer Praktisch aan de slag met duurzaamheid! ir. Frank Verhoeven Boerenverstand Consultancy Voerprijzen stijgen Sojaprijzen stijgen A-brok 1992-2013 600 Soja

Nadere informatie

Weidegang & KringloopWijzer. Michel de Haan, et al.

Weidegang & KringloopWijzer. Michel de Haan, et al. Weidegang & KringloopWijzer Michel de Haan, et al. Veelgehoorde kreet Weiden is slecht voor de KringloopWijzer! -> slechte benadering; het gaat om efficientie en niet om KringloopWijzer Vergelijk: -> Sneeuw

Nadere informatie

HEPATIC DIET VOOR DE KAT

HEPATIC DIET VOOR DE KAT Bij de behandeling van leveraandoeningen zal uw dierenarts uw kat meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Hepatic Diet van Royal Canin is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de behandeling

Nadere informatie

5 redenen om uw kalveren koemelk te voeren

5 redenen om uw kalveren koemelk te voeren 5 redenen om uw kalveren koemelk te voeren 5 redenen om koemelk* te voeren aan kalveren: A Ik geloof dat koemelk het beste is voor de kalveren B Het is de beste manier om van restmelk af te komen C Het

Nadere informatie