N I E U W S B U L L E T I N

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N I E U W S B U L L E T I N"

Transcriptie

1 K O N I N K L I J K E D I N S D A G 19 J U N I 2011 VAN DE VOORZITTER De afgelopen algemene ledenvergadering hebben we Jenny van Aerts mogen verwelkomen als onze nieuwe secretaris. Zij stelt zich in deze Nieuwsbrief aan jullie voor. Tegelijkertijd is het bestuur uitgebreid met Jaap Peeters, waarmee het bestuur niet alleen uitgebreid is met een (jeugdig) musicerend lid, maar tevens met iemand die vanuit zijn studie bestuurskunde ons nog veel zal kunnen leren. We wensen Jenny en Jaap heel veel succes en plezier bij ons bestuur. In dezelfde algemene ledenvergadering is gebleken, dat we ook financieel een gezonde vereniging zijn, die een stootje kan hebben. Het besluit voor de concertkleding, waar unaniem voor gekozen werd, past dan ook bij onze vereniging. Ik ben benieuwd naar het eerste optreden in deze nieuwe outfit. Soms zijn er ook stevige problemen te overwinnen: zo zijn we deze periode geconfronteerd met de consequenties van het besluit van de gemeente Deurne om per 1 januari 2013 de subsidie aan Rick volledig te stoppen. Waar we aanvankelijk meenden nog een overgangsperiode te hebben van ongeveer een half jaar om naar een goed en structureel alternatief te zoeken bleek dat ons daar nagenoeg geen tijd voor werd gegeven, omdat Rick het besluit heeft genomen al in augustus 2012 te stoppen met de lessen in Deurne. In nauwe samenwerking met alle verenigingen, verenigd in de Hafadru, hopen we de komende weken tot een kwalitatief goede oplossing te komen. Elders in deze Nieuwsbrief kun je meer lezen over deze ontwikkelingen. Het seizoen loopt alweer op zijn einde, een zeer actieve feestcommissie heeft het initiatief genomen om het slot van dit seizoen nog een extra dimensie te geven: een mooi initiatief waaruit eens te meer blijkt wat enthousiasme kan bewerkstelligen. Ik wens ieder nog een mooie afsluiting van het seizoen, waarna een geweldige vakantie. Het komend seizoen zal de eerste maanden in het teken staan van het naderende concours, waar we (natuurlijk) hoge verwachtingen van hebben: ik kijk ernaar uit! Dick van der Star

2 P A G I N A 2 JAARVERSLAG 2011 Bestuurssamenstelling Per 1 januari 2011 was de samenstelling van het bestuur als volgt: De heer Huub van de Weijer De heer Theo Goossens Mevrouw Nelly Hermans van den Eijnde De heer Piet van Kalken Mevrouw Rian Wouters Stevens De heer Igno Goossens De heer Johan Verbakel voorzitter vice voorzitter secretaris penningmeester lid lid lid Volgens het rooster van aftreden, goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 november 2008, waren aftredend en herkiesbaar de penningmeester, Piet van Kalken en Johan Verbakel, lid. De voorzitter, de heer Huub van de Weijer, heeft aangegeven zijn bestuurstaak neer te willen leggen. Het bestuur draagt de heer Dick van der Star voor als kandidaat. Na de schriftelijke stemming werden de kandidaten nagenoeg unaniem herkozen voor de komende periode. Door deze stemming wordt de heer Dick van der Star gekozen als nieuwe voorzitter van de KHD. De voorzittershamer en de KHD stropdas worden hem door de scheidende voorzitter, Huub van de Weijer overhandigd. Dick van der Star zal, vanwege drukke werkzaamheden, per 1 november 2011 beschikbaar zijn voor de functie. Tot die tijd worden zijn taken waargenomen door de vicevoorzitter, Theo Goossens. Na deze verkiezing neemt de vicevoorzitter, Theo Goossens, het woord om allereerst Huub van de Weijer van harte te bedanken voor zijn voorzitterschap in de afgelopen ruim 11 jaar. Naast zijn voorzitterschap hebben we hem ook leren kennen als iemand die altijd erg betrokken was bij alle geledingen van de harmonie. De KHD is hem dan ook veel dank verschuldigd voor wat hij al die jaren voor de harmonie heeft gedaan. Onder luid applaus van de leden wordt de speld voor een lid van verdiensten opgespeld door de beschermheer Marc van Doorne. Het Nieuwsbulletin verscheen dit kalenderjaar 2 keer.

3 P A G I N A 3 Personalia Dit jaar vierden twee jubilarissen hun 25 jarig jubileum bij de vereniging. Broer en zus, Pieter Bouwmans en Mirjam Strik Bouwmans kregen op 3 juli de zilveren speld uitgereikt die hoort bij dit 25-jarig lidmaatschap van de vereniging. Activiteiten van de diverse muziekkorpsen Jeugdensemble en Jeugdorkest Op zaterdag 5 februari trad het JO op in de serie speelse Kunsten. Op zaterdag 19 maart was de jeugd van het jeugdorkest weer te vinden bij de Jeugdmuziekdag in Bommelerwaard. Aan deze jaarlijkse muziekdag namen dit jaar ongeveer 250 kinderen deel. In het weekend van 8 t/m 10 april zijn de leden van de jeugdtamboers en het jeugdorkest op kamp geweest in Kinrooi, net over de grens in België. Het jeugdorkest had op 14 mei een Jeugdorkesten-dag in onze eigen zaal. In het weekend van 20/21 mei hebben de leden van het JE, JO en JT gemusiceerd bij Jan Linders in het kader van de actie Spek de clubkas. Deze actie heeft de vereniging het bedrag van 826,19 opgeleverd. Op 28 mei volgde een concert bij Formido. Ook daar liep een actie om de clubkas te spekken. De actie leverde 682,-- op voor de KHD.

4 P A G I N A 4 Op 3 juli, tijdens de afsluiting van het seizoen, trad de jeugd op samen met het GO. Ook werd op deze ochtend aan 22 leerlingen een A - B- C of D diploma uitgereikt. Op 2 oktober vond een optreden plaats voor de bejaarden in de Nieuwenhof en op 13 november waren de orkesten aanwezig bij de intocht van Sinterklaas. Op zaterdag 26 november vond in het CultuurCentrum een Jeugdmuziekdag plaats georganiseerd door de KHD. Op deze dag kwamen ruim 80 jongeren van diverse harmonieën en fanfares bij elkaar om te repeteren voor het afsluitend concert op die avond met als thema: Holland. (Jeugd)Slagwerkgroep De Jeugd was aanwezig bij de acties van Formido en Jan Linders, zoals hierboven beschreven. Ook waren ze present in de Nieuwenhof. De instructeur van de tamboerkorpsen, Ton Verberne, heeft aangegeven per 1 september te willen stoppen met zijn activiteiten voor de vereniging. Op 1 oktober vond een avondvullende show, met als titel; Aan de Slag van de Slagwerkgroep plaats in het CultuurCentrum. De afwisseling in de muziekkeuze zorgde voor een onderhoudend programma zo vermeldde het Weekblad voor Deurne in haar uitgave van 6 oktober. Op deze avond werd ook afscheid genomen van Ton Verberne. Hij heeft sinds 1 oktober 1983 gewerkt als dirigent/instructeur van de slagwerkgroepen. Op 20 oktober is Rob van der Sommen van start gegaan. Rob is in het dagelijkse leven werkzaam als orkestslagwerker bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht te Vught. Tevens is hij als leider ook actief bij diverse andere orkesten in de regio. Groot Orkest Ook dit jaar was het GO op 1 januari weer aanwezig bij de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Deurne. Na deelname aan de carnavalsoptocht begin maart volgde op 26 maart een serenade bij gelegenheid van het huwelijk van Judith Zweden met Piet van der Burgt. Op vrijdag 29 april nam de KHD wederom de muzikale ondersteuning voor haar rekening van verschillende artiesten uit de landelijke, regionale en lokale top. Karin Bloemen, Jamai en Anneke van Giersbergen maar ook popkoor Skoor en Annelie Brinkhof & Friends schitterden op het podium. Vanwege het slechte weer was de aanvang van het concert een uur later en ondanks een gigantische onweersbui tijdens het concert stond de markt weer vol met een enthousiast publiek. Op woensdag 22 juni werd Johan Smeulders door het GO ondersteund bij zijn eindexamenconcert voor zijn bachelor muziek aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Johan kreeg na afloop van de jury te horen dat hij geslaagd was. Op 29 juni nam de KHD deel aan een manifestatie op de markt om te protesteren tegen de voorgenomen bezuinigingen van de gemeente Deurne. Op 3 juli vond de afsluiting van het seizoen plaats. Op een zonovergoten terras voor het cultuurcentrum was het gezellig druk met toeschouwers.

5 P A G I N A 5 Op zaterdagavond 12 november was het GO te gast bij het Helmonds Muziekcorps. In Muziekcentrum het Anker in Beek en Donk vond dit uitwisselingsconcert plaats. Op zondag 13 november was er een uitvoering in de cyclus MidWind Symphonic. Dit keer was de Gildenbondsharmonie Boxtel o.l.v. Sander Teepen te gast in het Cultuurcentrum. Op 17 en 20 december waren de jaarlijkse Kerstconcerten in de kapel van Willibrordhaeghe. Beide avonden waren meer dan vol. Inmiddels zijn deze concerten zo bekend in de regio dat er aanvragen binnenkomen zoals: mogen we alsjeblief komen en we willen graag staan. Gastsolist was dit jaar de trompettist Floris Onstwedder. Vanuit het orkest nam Marcel van der Loo een solo op saxofoon voor zijn rekening en het blijkt dat er ook zangtalenten in het orkest vertegenwoordigd zijn. Enkele leden brachten als koor een aantal kerstliederen ten gehore. Opleidingen In mei startte de Blazers- en Trommelschool van de KHD. Tijdens een drietal repetities worden basisschoolleerlingen vanaf groep 5 de kans gegeven om kennis te maken met een blaas-of slagwerkinstrument. Tijdens een bijeenkomst op woensdag 29 juni werd het ingestudeerde muziekwerk ten gehore gebracht voor ouders en andere belangstellenden. Op woensdag 7 september is de KHD gestart met blokfluitlessen voor kinderen van groep 4 tot en met 8. Afhankelijk van hun leeftijd kunnen deze leerlingen na ongeveer anderhalf jaar overstappen naar andere instrumenten binnen het Jeugdensemble van de KHD. Commissarissen In maart hebben we een bijeenkomst voor onze commissarissen georganiseerd. Naast overleg tussen bestuur en commissarissen werd ook het beleidsplan van de KHD gepresenteerd. De commissarissen waren zeer geïnteresseerd en er is door hen aangegeven op welke wijze zij graag geïnformeerd willen worden. Het was een informatieve bijeenkomst die zeer gewaardeerd werd. Afgesproken is dan ook dat dit een jaarlijks terugkerende ontmoeting zal worden. Vriendenkring Per 31 december 2011 bedroeg het aantal leden van de Vriendenkring 160. Het bestuur van de Vriendenkring beijvert zich om dat aantal te verhogen en doet dat op verschillende manieren. Via de eigen leden wordt geprobeerd nieuwe leden te werven (maar dat heeft tot nu toe geen resultaat gehad!!), namen van bedrijven en particulieren passeren tijdens bestuursvergaderingen de revue waarna die persoonlijk benaderd worden en wordt er gewezen op het bestaan van de Vriendenkring bij uitvoeringen en optredens van de KHD. Het bestuur is als volgt samengesteld: Harrie van Rijssel, voorzitter, Elke Coppus-Verhees, secretaris, en de leden Riet van der Putten, Antoon van Baars, Pieter Swinkels, Huub van de Weijer.

6 N P A G I N A 6 I E U W S B U L L E T I N Financiële acties. Zoals eerder vermeld heeft de jeugd enkele mooie bedragen opgehaald door deelname aan acties bij Jan Linders en Formido. Ook dit jaar deden we mee aan de door de Rabobank georganiseerde Clubkasactie. De KHD heeft daarmee 1.675,-- opgehaald maar duidelijk werd op de afsluitende avond dat hier nog heel veel geld verdiend kan worden mits er een goede campagne wordt gevoerd door de verengingen. De geraniumactie kon voor het eerst in jaren wegens het ontbreken van een organisatie niet gehouden worden. Voor komend jaar hebben enkele leden zich echter bereid verklaard deze actie nieuw leven in te blazen. Ook is er op 25 september een FinanCie opgericht. Deze werkgroep, bestaande uit de penningmeester en enkele leden, heeft als doel het werven van subsidies en fondsen en het initiëren van activiteiten die middelen voor de KHD kunnen genereren. Tot slot hebben de dames aan de deur bij de kerstconcerten dit jaar bijna 2.000,-- mogen ontvangen. Leden van Verdiensten Hierboven is al melding gemaakt dat de heer Huub van de Weijer tijdens een extra ALV is gekozen tot lid van verdiensten. Tijdens de extra ALV op 1 en 3 november heeft de vereniging unaniem ook Jan van Cuijck gekozen tot lid van verdiensten. Jan heeft aangegeven om per september 2011 te stoppen als muzikant bij het GO. Jan heeft zich vele jaren ingezet voor de Jeugd en ook zijn aanwezigheid bij de uitvoering van allerlei bouwkundige zaken moet zeker vermeld worden. We zijn dan ook blij dat Jan het jeugdorkest blijft versterken zodat we hem op deze manier binnen de gelederen van de KHD kunnen houden. Muziekbibliotheek en Archief Al ruim 13 jaar beheert Rien van der Putten de muziekbibliotheek en het archief. Sinds een aantal jaren wordt hij daarbij ondersteund door Jan Hullegie. Rien heeft aangegeven per 1 januari 2012 te stoppen met zijn werkzaamheden in de muziekbibliotheek. Zijn taak als archivaris zal hij nog blijven uitoefenen. Diverse zaken tot slot. Naast de normale lopende zaken en de uitwerking van het Beleidsplan zijn er enkele zaken die afgelopen jaar als een rode draad door de diverse bestuursvergaderingen liepen. Allereerst de gordijnen. Zoals in het vorige jaarverslag vermeld, is er gekozen voor aanschaf van gordijnen om de akoestiek van onze zaal te verbeteren. Inmiddels zijn de wanden bedekt met tweekleurig rood en zwarte velours gordijnen en zowel dirigent als muzikanten zijn zeer tevreden over het resultaat.

7 N P A G I N A 7 I E U W S B U L L E T I N Nieuwe concertkleding. Tijdens de concerten die zittend worden uitgevoerd dragen de dames zwarte gala - achtige kleding waar iedereen zeer tevreden over is. Voor de heren ligt dit punt duidelijk gevoeliger. Zij musiceren dan meestal in zwarte broek, wit overhemd en zwart vlinderdasje. Het kan er netjes uitzien maar oogt toch wat magertjes. We hopen dan ook dat dit onderwerp in 2012 voortvarend opgenomen wordt zodat tijdens het kerstconcert van 2012 er iedereen netjes bij zit. Buitenlandreis. Een commissie heeft dit jaar diverse mogelijkheden onderzocht om een buitenlandreis te organiseren. Tot nu toe zonder resultaat. Deurne, 20 januari 2012 Nelly Hermans van den Eijnde, Secretaris AFSCHEID NELLY HERMANS VAN DEN EIJNDEN Op de ledenvergadering van 15 mei heeft Nelly afscheid genomen van het bestuur KHD. Na 7 jaar het secretariaat vorm te hebben gegeven vond ze het welletjes om haar taak over te dragen aan een opvolgster (zie elders in deze Nieuwsbrief). In de jaren dat Nelly deel uitmaakte van het bestuur heeft ze op een positieve en constructieve manier de functie gestalte gegeven. Dick van der Star roemde haar en nodigde aanwezige leden op de vergadering uit om Nelly te karakteriseren. Termen als: geweten van het bestuur, duvelstoejager, binnenhuisarchitect, mensen achter de vodden zitten, groot hart voor de KHD, betrokken en zeer geëngageerd passeerden. Uit alles bleek dat er veel waardering was voor haar inzet in de afgelopen jaren. Nelly zelf gaf aan haar werk binnen (en soms ook buiten) het bestuur altijd met veel plezier te hebben gedaan waarbij ze als hoogtepunt noemde de voorbereiding, samen met Jean, van en de reis naar Leszno. Dat bracht haar ook tot wat het dieptepunt was, namelijk het overlijden van Jean. Voor haar inzet en energie kreeg Nelly een ruiker bloemen overhandigd. We zijn blij dat ze betrokken blijft bij de KHD, niet alleen als echtgenote van Adriaan maar ook als stimulator van de commissie commissarissen. Ongetwijfeld zal het voorkomen dat gevraagd en ongevraagd advies zal worden gegeven als Nelly dat nodig acht. Dat zal gewaardeerd worden omdat dat altijd in het belang van de KHD zal zijn.

8 P A G I N A 8 KEES BINK OVERLEDEN Op 25 april jl. vernamen wij dat Kees Bink een dag eerder, op 24 april was overleden. Voor ons kwam dat bericht onverwacht omdat Kees nog niet zolang daar voor aanwezig was in onze locatie. Kees was namelijk nog steeds erg betrokken bij zijn KHD en het feit dat hij ook nog commissaris was bevestigde zijn belangstelling voor onze harmonie. Met name de jeugd had zijn grote interesse en wisten wie Kees, voor anderen meneer Bink, was. Ook van de Hosbengels was hij een grote fan. Voor zijn grote verdiensten was hij benoemd tot Lid van Verdiensten, een titel die hij met veel eer droeg. Kees was bij vrijwel altijd aanwezig en we zullen hem bij onze vergaderingen en andere activiteiten missen. Een afvaardiging van het bestuur en diverse leden waren aanwezig bij de crematieplechtigheid waar in stijl met de Martien van Doorne-mars afscheid is genomen. In Kees missen wij een markante man. Zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen wensen wij de kracht toe om de leemte, die door het overlijden van Kees is ontstaan, op te vullen. NIEUWE SECRETARIS Op een gezellige zondag bracht ik een bezoek aan de diploma-uitreiking van de KHD. Mijn dochter Sanne zou hier samen met de leden van de jeugdcommissie een kort Japans optreden laten zien. Zoals altijd waren zij razend enthousiast over het op te voeren stuk, dat ze nu weer in elkaar geknutseld hadden. Na de diploma-uitreiking bleek dat de KHD op diverse plekken hard op zoek is naar nieuwe vrijwilligers. In een gesprek met Piet van Kalken kwamen we hier dan ook kort op terug en al snel werd de link gelegd naar de functie van secretaris. En zo kwam ik in contact met NellY Hermans. Om een indruk te krijgen van haar totale werkzaamheden ben ik een middag bij haar op bezoek gegaan. NellY heeft me toen in geuren en kleuren, maar vooral vol enthousiasme, het een en ander nader toegelicht. Van beide kanten was de klik goed met als gevolg dat ik me graag nader aan jullie voorstel. Mijn naam is Jenny van Aerts. Ik ben 47 jaar en woon samen met mijn dochter Sanne van Doorne aan de rand van het centrum, dicht bij Holtens Molen in de Veldstraat. Zelf heb ik op een blauwe maandag dwarsfluit gespeeld maar ga eigenlijk veel liever luisteren naar muziek. Op dit moment zit ik even zonder werk maar heb in mijn vorige baan als secretaresse Raad van Bestuur bij Spring Kinderopvang gewerkt. De functie van secretaris wil ik dan ook graag met mijn kennis en ervaring invullen door dingen heel overzichtelijk te houden, goed te organiseren en betrouwbaar te zijn. Ik hoop dat ik een goede bijdrage kan leveren als bestuurslid bij de KHD. Het bestuur heb ik leren kennen als een ambitieuze club mensen met veel ideeën en behulpzame inzet en grote betrokkenheid bij de harmonie. Omdat ik geen musicerend lid ben, ben ik van plan mijn gezicht regelmatig te laten zien bij repetities en concerten of andere gelegenheden; een gezellige manier om nader kennis te maken met de muziek en de mensen achter die muziek.

9 P A G I N A 9 GRATIS PROEFLESSEN Nieuwe leden? Op bijgaande flyer is de aandacht gevestigd op de mogelijkheid voor jonge mensen om bij de KHD te komen musiceren. We weten bij het verschijnen van deze Nieuwsbrief nog niet wat het resultaat was en zullen daar de volgende keer op terug komen. De redactie Een instrument bespelen in een harmonie-orkest? Kinderen uit de huidige groep 4 of hoger zijn welkom bij de GRATIS proeflessen. Geef bij je aanmelding aan welk instrument je 1 e, 2 e en 3 e voorkeur heeft. Je hebt daarbij keuze uit klarinet, bariton, hoorn en trombone. Voor vragen en aanmelden opleidingkhd@upcmail.nl meer info: Is blokfluit spelen iets voor jou? Kinderen uit de huidige groep 3 of hoger kunnen GRATIS deelnemen aan de kennismakingslessen op blokfluit. Data lessen Tijden Uitvoering 5, 12 en 19 juni juni uur Een slagwerkinstrument bespelen? Drums, snare drum, percussie of xylofoon? Als je in de huidige groep 4 of hoger zit, kun je je aanmelden voor de GRATIS proeflessen. Data lessen Tijden Uitvoering 7, 14 en 21 juni juni

10 P A G I N A 10 JAARLIJKSE TRIP BOMMELERWAARD Op zaterdag 3 maart is het jeugdorkest naar Jeugdmuziekdag Bommelerwaard geweest. Voor degenen die niet weten wat dit is: het is een muziekdag voor jongeren die een instrument bespelen en diploma A hebben gehaald. Je krijgt van de organisatie partijen toegestuurd die je thuis al een beetje kan oefenen. Ieder jaar is er een ander thema en dat was dit jaar een reis door de tijd. We vertrokken zaterdag ochtend om bij de harmonie. Dit was voor velen erg vroeg dus het enthousiasme zat er nog niet volop in maar dat is gedurende de dag gelukkig beter geworden. Een paar geweldige ouders en deelnemers wouden ons brengen en halen met de auto. Aangekomen in Bommelerwaard, ga je eerst met alle deelnemers de partijen doorspelen om een indruk te krijgen hoe het uiteindelijk gaat klinken. Daarna wordt de groep opgesplitst in 3 verschillende groepen; groot koper, klein koper en slagwerk. Zo kan je de partijen beter repeteren met je eigen sectie. Om hadden we een half uurtje pauze en hebben daarna nog door gerepeteerd tot Daarna kwam de generale repetitie om nog de laatste dingen op elkaar af te stemmen. Daarna was het alweer en dus tijd om wat te gaan eten. Ieder jaar krijg je een bonnetje voor friet en een snack. Na het eten heb je nog even tijd om rustig aan te doen omdat het concert dan bijna gaat beginnen. Om begon het concert. Het verliep goed maar op een gegeven moment vielen de lampen allemaal uit dus zaten we even in het donker. Daarna ging het normale licht weer aan, maar dat was minder leuk dan alle gekleurde lichten die er eerst waren. Uiteindelijk is het licht nog gemaakt dus hebben we ons concert nog mooi af kunnen sluiten. Daarna sprongen we weer met z n allen in de auto terug naar Deurne. Iedereen was erg moe, en dat was terecht want we hebben die dag erg hard ons best gedaan!

11 P A G I N A 11 UITSTAPJE JEUGD Zaterdag 12 mei was de dag waarop velen zich verheugden: we gingen weer gezellig op reis! Na eerst nog wat geraniums weggebracht te hebben stapten we rond kwart voor 11 de bus in, een voertuig dat de sfeer bij de harmonie al jarenlang bevordert!!! Na een niet zo lang ritje kwamen we aan, gingen we gezellig ons brood opeten in een bosje en begonnen de dreigementen over wie er in het water zou vliegen en brak de strijd voor wie de 2persoonskano was hevig los. Tot ieders vreugd wonnen Niek en Wouter Fransen de kano. En toen kwam het, we gingen ook daadwerkelijk kanoën!(eerst even schuilen voor de stortregen, daarna prachtig zonnig weertje!) Het was een ritje van circa 8 km, met een pauze. De groepjes vertrokken ongeveer op dezelfde tijd, en er was een erg groot verschil in tijd dat de groepjes bij de pitstop kwamen. Toen we daar wat chips en drinken hebben gehad, en even heerlijk spelletjes gespeeld, gingen we het iets nattere deel beginnen, waarbij de helft gigantisch nat werd, uit de kano viel, of vrijwillig uit de kano sprong.. Gelukkig hadden we allemaal droge kleren bij ons. Toen we in de bus terug zaten zat de sfeer er hartstikke goed in! We kregen bij de harmonie nog frietjes en een knakworst, overigens heel erg lekker!! Ook de grond kreeg wat frietjes.. maar daar kwamen de mama s al te hulp! Toen ging iedereen naar huis, en was iedereen dik tevreden. Heel erg bedankt voor het leuke uitstapje KHD, we hadden het KEI gezellig, en we verheugen ons nu al op volgend jaar het uitstapje. Wouter Fransen. Jeugdorkest.

12 P A G I N A 12 HEERLIJKE GALF HARE VIS IN KNOKKE-HEIST Op zondag 3 juni was het dan eindelijk zover, na verschillende oefensessies onder leiding van Jan Jagers mocht het Groot Orkest haar kunsten laten zien in Knokke-Heist. De oefensessies waren op zich al een sport; 'geef acht' kennen we dachten we, maar 40 paar voeten bijsluiten is toch moeilijker dan verwacht. Gelukkig is Jan kritisch en hebben we alle onderdelen meerdere keren mogen oefenen. Ook Theo, onze tamboermaître, kreeg de opdracht om duidelijke instructies te geven aan 'zijn korps'. Zondag 3 juni werd dus het moment om het geleerde in de praktijk te brengen. We begonnen de dag vroeg. Om 07.30u stond iedereen fris en fruitig klaar om de reis naar Knokke-Heist te beginnen. Leden en introducés waren goed vertegenwoordigd. In Heist werden we 'warm' onthaald door onze collega-muzikanten. We waren in de veronderstelling dat we gezamenlijk richting café De Bolle zouden gaan, maar Koninklijke Harmonie St. Cecilia ging ons (geruime tijd) voor. We kwamen elkaar weer tegen bij café De Bolle, de eerste stop van die dag. Ook daar maakten onze collega-muzikanten snel plaats voor ons korps. Na een drankje trokken we verder naar het Heldenplein. Onderweg marcheerden we trots over de boulevard van Heist vlak langs de kust. Indrukwekkend om als korps zowel in dorpen en steden te lopen als dit keer langs de Belgische kust! Hier en daar een druppel, maar verder waren de weergoden ons gunstig gezind! Het Heldenplein was niet alleen te herkennen aan de mensenmassa, maar ook aan de heerlijke geuren van alle vislekkernijen op het Vistival. Op het Heldenplein mochten we onze kunsten ook óp het podium vertonen. Theo, onze spreekstalmeester van de middag, kondigde ons iedere keer vol trots aan. De Belgische massa bleek echter iets introverter dan 'ons Deurnese publiek'. Daar kwam verandering in toen Madelein Maas het podium besteeg en de nummers 'This is my life' en 'What a feeling' ten gehore bracht. Ook mochten onze mannen van Dixieland Jamboree weer stralen.

13 P A G I N A 13 De vissoep die tijdens het Vistival werd geserveerd hadden we dus dubbel en dwars verdiend! Na het concert mengden we ons in het gezelschap onder het genot van een hapje en een drankje. Voor de niet-visliefhebbers was er een kermis waar allerlei andere lekkere dingen te koop waren. We werden na een tijdje aangenaam verrast door De Poldercowboys die na ons het Vistival van een muzikaal tintje voorzagen. De naam Poldercowboys deed de band overigens weinig eer aan. Prachtige klanken van de (bas)gitaar, de mandoline en de viool zorgden er al snel voor dat de voetjes van de vloer gingen. Dat was overigens alleen aan onze kant van het plein, dichtbij de bar. Het Belgische publiek keek onze kunsten af waarna er meer bedrijvigheid ontstond voor het podium. Er werd uit volle borst meegezongen waardoor de busrit naar Knokke iets langer op zich liet wachten dan gepland. Inmiddels hadden we ook dé kok van de vissoep gevonden; Martin. Hij vertelde ons vol trots dat hij jaarlijks zo'n liter vissoep aan de Heistse bevolking schonk. Na kort aandringen vertelde hij ons ook precies wat hij erin deed, maar daarvan onthielden de meesten alleen 630 kg. vis en 10 emmers tuinkruiden. Dat waren namelijk de eerste en de laatste ingrediënten die hij noemde. Ook wees Martin ons op zijn vers gerookte zalm. Deze zalm had hij op lagere temperatuur gerookt waardoor de vis eigenlijk 'galf haar' was. Dat zorgde voor die heerlijke smaak! We hebben er smakelijk om gelachen, ook toen Martin vertelde dat hij 'hember' in de soep deed. We weten nu: de G en de H worden in Heist dus wel degelijk omgewisseld! Na het onderonsje met kok Martin en na het optreden van De Poldercowboys vervolgden we onze reis richting Knokke waar we een muzikale wandeling maakten over de boulevard. Camera's en telefoons van voorbijgangers kwamen tevoorschijn om foto's en filmpjes te maken van die geweldige stoet marcherende muzikanten. De stemming zat er inmiddels goed in, zeker toen we in Knokke, jawel, Deurnese vrienden tegenkwamen! Na de wandeling langs het strand was er gelegenheid om Knokke zelf te verkennen. Velen van ons zochten elkaar op in de winkelstraten of op de terrassen voor een hapje en een drankje. En na veel te dure frietjes, pizza's en andere lekkernijen was het weer tijd voor de terugreis. Iedereen die boven in de bus ziek, zwak of misselijk werd ging beneden in de bus 'even bijkomen'. Daar bleek het feestje nog even door te gaan met allerlei lekkere hapjes en drankjes. Boven in de bus bleef het wat rustiger en werden wellicht al voorbereidingen getroffen op het uitrusten van deze geweldige dag! Organisatie bedankt! "Volgende keer bij ons!" Loes van Nunen

14 P A G I N A 14 LID VAN VERDIENSTE Op 12 februari jl. is Jan van Cuijk voor zijn grote verdienste voor de KHD benoemd tot lid van verdiensten. Theo Goossens sprak i.v.m. verhindering van onze voorzitter, Dick van der Star, Jan toe. Een korte en enigszins aangepaste weergave van zijn toespraak treft u onderstaand aan. Nooit eerder heeft iemand het klaargekregen dat er een speciale bijeenkomst georganiseerd moest worden om als lid van verdienste geïnstalleerd te worden. Op de presentielijsten van de algemene ledenvergaderingen stond de naam van Jan van Cuijk altijd genoteerd. Maar juist de ledenvergadering in november besloot Jan om een keer op vakantie te gaan, waardoor naar een ander tijdstip moest worden uitgekeken. Snel was duidelijk dat een optreden van de jeugd een omgeving was die paste. Jan is namelijk nog steeds actief bij het jeugdorkest en ondersteunt daar waar mogelijk. Iedere week is Jan daar om de deur te openen, de abcenten bij te houden, kleine zaken te regelen enz. Daarnaast heeft Jan een jarenlange inzet aan de dag gelegd en was hij van grote meerwaarde voor de KHD. Dat alles was voor het bestuur voldoende aanleiding om de leden voor te stellen Jan te benoemen to lid van verdiensten. Samen met Toon de Louw heeft Jan de verhuizing van de Vierspan naar ff voor elkaar gekregen en van ff naar de nieuwe locatie. Jan was altijd van de partij of het nu ging over het onkruidvrij maken rondom ff, het inrichten van de zaal om een concert te kunnen verzorgen, sjouwen met meubilair, etc. Jan was altijd bereid zijn handen uit de mouwen te steken. Van podiumbouwer tot ondersteuning bij de geraniumactie, te veel om op te noemen. Jan kennen we als harde werker, geen kapsones, gezellig en genietend van het eindresultaat. Voor zijn grote verdiensten voor onze jeugd geleden werd de Jan van Cuijck-bokaal in het leven geroepen. Een wisselbeker die bestemd was voor jeugdleden die iets bijzonders gedaan hadden voor de vereniging en de jeugd in het bijzonder. Ook echtgenote Diny werd in de hulde betrokken voor haar niet aflatende ondersteuning. Vervolgens werd de bij de titel horende speld uitgereikt door Nelly Hermans en werd Diny verrast met bloemen. Na de gebruikelijke serenade vond een geanimeerde receptie plaats. SERENADE HUWELIJK Op 14 april jl. trouwde klarinettist Sandra Nooijen met Bart Vogels. Het feest werd gehouden bij de Reizende Man. We brachten met een groot gezelschap een serenade waarbij Theo het bruidspaar gelukwenste en het vertrouwen uitsprak dat hun g eluk tot in lengte van jaren zal duren.

15 P A G I N A 15 SPAARKAS LICHTEN Geheel in de traditie van de Spaarkas vond het lichten plaats op vrijdag voordat de kermis losbarstte. Dit jaar was dat op 8 juni. Ook dit jaar hadden Els en Anke (en Noud natuurlijk ook)er weer een echte happenning van gemaakt. De gasten die vanaf half tien 10 uur kwamen ontbrak het dan ook aan niets. Het was wederom een zeer geslaagde avond en een prima opmaat voor de kermisdagen. In totaal kent de spaarkas 35 deelnemers. We hebben ruimte voor 60 deelnemers dus bij deze een oproep aan de leden om zich als lid van de spaarkas aan te melden. Het is een spaarvorm waar weinig gokelement aan vast zit en waar je zeker van bent, dit in tegenstelling tot loterijen, dat je de inleg terug krijgt minus de boete die je krijgt als je niet stort. Je bent daardoor verzekerd van kermisgeld of, als men dat wil, voor de aanschaf van iets wat je al lang wou hebben. Opgave bij Els en Anke die we bij deze hartelijk danken voor hun inzet en voor het feit dat ze er steeds weer in slagen er een gezellige KHD-activiteit van te maken. Een deelnemer GERANIUMACTIE Onder de bezielende leiding van Frits van Heugten heeft dit jaar de geraniumactie weer plaatsgehad. Na een jaar onderbreking, in 2011 kregen we de organisatie niet tijdig van de grond, is er weer een goed resultaat neergezet. Bijna 1700 geraniums zijn door Frits en zijn enthousiaste team op 12 mei aan de man gebracht. Dit vormt tevens een uitdaging om volgend jaar dit aantal, zo mogelijk, ver te overtreffen en wie weet beperken we ons dan niet alleen tot de verkoop van geraniums. Het is voor de penningmeester van de KHD een welkome bron van inkomsten en alle leden kunnen op deze wijze op vrij eenvoudige manier een bijdrage leveren. Als we zien dat een relatief klein gedeelte van het ledenbestand geraniums verkoopt moet het mogelijk zijn om de opbrengst volgend jaar naar een nog hoger niveau te tillen. Bij deze doen we dus een beroep op allen om medewerking in 2013 te geven.

16 P A G I N A 16 ROYAL MUSIC NIGHT VOOR SENIOREN Voor de tweede keer verzorgde in het kader van Koninginnedag de KHD een concert voor de senioren. De eerste keer was in 2010 en het concert vindt plaats in afwisseling met de Royal Music Night op de markt. Ik hoor al een tijdje tot de doelgroep en was dit jaar in de gelegenheid om tussen vele leeftijdsgenoten aanwezig te zijn. Het werd een avond vol variatie waarin de KHD een belangrijke plaats innam. Behalve de uitvoering van een aantal werken werden artiesten begeleid maar liet ook de slagwerkgroep van de KHD zien dat zij op een podium goed uit de voeten kunnen. Zowel Martien Maas als Rob van der Sommen loodsten hun muzikanten kundig door de diverse stukken. De samenwerking met leden van Rick en Trendz verliep gladjes en ook burgemeester Mak, die langzamerhand vaste gast begint te worden, liet weer van zich horen. In Madeleine Maas en Sem Rooijakkers hadden we twee zangeressen die op voortreffelijke manier lieten horen wat ze in huis hebben. De avond duurde ruim anderhalf uur en ik moet zeggen dat het programma geen enkel moment verveelde, vaart bleef houden en de aanwezigen op een aangename manier aan de stoel gebonden hield. Tot het einde want toen was er voor de deelnemers (voor zover de lichamelijke beperkingen dat toelieten) een staande ovatie. Op de site vindt u wellicht de foto s die op die avond zijn gemaakt. De datum 29 april 2014 heb ik vast in mijn agenda genoteerd. Het is de moeite waard! n Senior. (naam bij de redactie bekend) TWEELINGEN Het zal in de geschiedenis van een vereniging maar hoogstzelden plaatsvinden. We doelen op het feit dat in een kort tijdsbestek twee tweelingen zijn geboren. Op 21 februari werden Tijn en Ruben geboren. Zoontjes van trompettist Pieter Bouwmans en hoorniste Leanne Bouwmans-Brood. Op 31 maart zagen Yfke en Fiene, dochtertjes van slagwerker Sjors Coppus en Elke Coppus-Verhees (Vriendenkring en Nieuwsbrief) het levenslicht. Wij wensen beide echtparen heel veel geluk en vreugde in het vertrouwen dat de kinderen in voorspoed op zullen groeien. Wie weet kunnen we ze op termijn als muzikant bij KHD verwelkomen. Wie de jeugd heeft..

17 RICK P A G I N A 17 Het zal jullie uiteraard al ter ore zijn gekomen dat RICK haar deuren in Deurne sluit. Dit als gevolg van het feit dat de gemeente Deurne besloten heeft om de subsidie aan de muziekschool te stoppen. Dat heeft grote gevolgen voor de ca. 150 leerlingen die vanuit de muziekkorpsen in de gemeente Deurne daar hun opleiding krijgen. Toen het nieuws bekend werd hebben de betrokken muziekkorpsen, die in HaFaDru-verband toch al een overlegplatform vormden, daarop onmiddellijk gereageerd. Er zijn gesprekken gevoerd met de directie van RICK, met de gemeente en met de betrokken leerkrachten. Duidelijk is geworden dat het vertrek van RICK onomkeerbaar is. RICK heeft echter wel aangegeven bereid te zijn om de examens in november nog te regelen en daar waar mogelijk tijdens de overgangsfase naar een nieuwe situatie die ondersteuning te geven die binnen haar mogelijkheden ligt. Omdat de opleiding van leerlingen voor de continuïteit van de vereniging van levensbelang is zál en móet er een oplossing worden gevonden dat onze leerlingen goed worden opgeleid. Verschillende mogelijkheden zijn binnen HaFaDru aan de orde geweest en zijn er contacten gelegd met andere opleidingsinstituten in de regio. Ook wordt nagegaan of de huidige muziekdocenten in een andere vorm, bijvoorbeeld als zelfstandige, hun lessen kunnen blijven verzorgen. Inmiddels hebben de leerlingen blijkbaar ook brieven gehad van hun docenten met de vraag of zij de opleiding willen blijven volgen. Het bestuur HaFaDru heeft hier verbaasd op gereageerd omdat daardoor onduidelijkheid in de wereld is gekomen. De afspraak met RICK is namelijk dat de diverse korpsen hun leerlingen informeren. Dat dat tot nu niet gebeurd was kwam omdat nog niet voldoende duidelijk is hoe de toekomst er uit ziet. Zodra dat het geval is zullen onze leerlingen en hun ouders/begeleiders onmiddellijk worden geïnformeerd. Vóór de vakantie willen we die duidelijkheid kunnen bieden. Een en ander geldt natuurlijk ook voor de leerlingen die zich onlangs hebben aangemeld in het kader van de blazersschool. Ook zij zullen willen weten waar ze aan toe zijn en wanneer en waar hun opleiding begin volgend schooljaar start. We hopen dat we in goed overleg met partijen tot een acceptabele oplossing zullen komen die ook voor verenigingen en hun leerlingen op de langere termijn de zekerheid biedt van een gedegen opleiding. U hoort van ons! Het bestuur

18 AGENDA P A G I N A 18 Datum Activiteit Wie? Waar? Zondag 24 juni Seizoensafsluiting Iedereen Terras CCD uur Dinsdag 14 augustus Start repetities GO Weekend 29 en 30 september Repetitieweekend i.v.m. Concours GO Zondag Extra repetitie i.v.m concours GO uur Zondag Extra repetitie i.v.m concours GO uur Zondag Extra repetitie i.v.m concours GO uur Zondag 28 oktober Concert ter voorbereiding GO CCD Concours Fanfare De Vooruitgang Stiphout 4 of 10 november Concert ter voorbereiding Concours GO Nader te bepalen Zaterdag 17 november Mid Wind Symphonic met GO Boxtel Gildebondsharmonie Boxtel Zondag 18 november Sinterklaas inhalen JO Zaterdag 24 november Concours GO Veldhoven Dinsdag 18 december Kerstconcert GO Wilibrordhaeghe Zaterdag 22 december Kerstconcert GO Wilibrordhaeghe

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E N I E W S B L L E T I N D I N S D A G 6 N O V E M B E R 2 0 0 7 VAN DE VOORZITTER Na een bijzonder druk seizoen met daarin o.a. de Royal Music Night, een concertreis naar Polen, het

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Cecieleke CECIELEKE INTOCHT SINTERKLAAS. Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015

Cecieleke CECIELEKE INTOCHT SINTERKLAAS. Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015 Cecieleke Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015 CECIELEKE Het jaar 2015 nadert zijn einde. De Kerstdagen staan voor de deur en daarmee een stuk gezelligheid.

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E D I N S D A G 9 A P R I L 2013 VAN DE VOORZITTER De laatste tijd nog eens naar de website gekeken? We constateerden dat de inhoud van de website op een aantal punten zodanig verouderd

Nadere informatie

Nieuwjaar Dames en heren,

Nieuwjaar Dames en heren, Dames en heren, Goede middag en van harte welkom op ons Nieuwjaarsconcert 2016. Welkom aan mevrouw Rijsdorp, vandaag voor de laatste keer als burgemeester present op ons Nieuwjaarsconcert. Dat woordje

Nadere informatie

16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Intocht Sinterklaas 13 november a.s.

16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Intocht Sinterklaas 13 november a.s. 16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Het muziekjaar 2016-2017 is lekker op stoom. We hebben in de afgelopen weken twee mooie concerten verzorgd. Op zondag 25 september speelden onze slagwerkgroepen

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

samenwijs muziek special mei-juni 2016

samenwijs muziek special mei-juni 2016 samenwijs muziek special mei-juni 2016 Praktische zaken rond de uitvoering van MUSICAL DE VUILNISBOOT Zaterdag 18 juni om 14.00u en om 16.00u Geen toegangskaarten We hebben via briefjes, mailtjes of gewoon

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E H A R M O N I E D E R N E N I E W S B L L E T I N D I N S D A G 1 6 D E C E M B E R 2 0 0 8 VAN DE VOORZITTER Laat ik beginnen met het goede nieuws dat onze Janine Teepen is aangenomen

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade

Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade Eind 2009 werd binnen het bestuur van het Vocaal Ensemble Kerkrade besloten om een langgekoesterde droom uit te laten komen: onze eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017 Nieuwsbrief JAARGANG 2, NUMMER2 Agenda Zaterdag 11 maart Uitvoering saxofoon, bugel en trompet @Melishof, Melissant Zaterdag 18 maart Concert Peter en de Wolf @De Staver, Sommelsdijk Zaterdag 25 maart

Nadere informatie

I N F O R M A T I E BO E K J E 2014 JEUGDORKEST. Fanfare Les Montagnards

I N F O R M A T I E BO E K J E 2014 JEUGDORKEST. Fanfare Les Montagnards I N F O R M A T I E BO E K J E 2014 JEUGDORKEST Fanfare Les Montagnards www.lesmontagnards.nl Bergen, Limburg WELKOM Hartelijk welkom als nieuw lid van het jeugdorkest van Fanfare Les Montagnards. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. Fris van start

Nieuwsbrief 10. Fris van start Nieuwsbrief 10 september 2014 In dit nummer: Fris van start 1 Activiteiten 1 Oud Papier 2 Hieperdepiep 2 Wist je dat.. 2 mededelingen 3 Uniformen en instrumenten actie 3 De Peel in Brand 4 Leden / Familiedag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1 Seizoen 2014-2015 voor donateurs en leden van Symfonieorkest Bloembollenstreek

Nieuwsbrief nummer 1 Seizoen 2014-2015 voor donateurs en leden van Symfonieorkest Bloembollenstreek Nieuwsbrief nummer 1 Seizoen 2014-2015 voor donateurs en leden van Symfonieorkest Bloembollenstreek ***** Voor ziet u de eerste Nieuwsbrief van seizoen 2014 2015, met een ander uiterlijk dan u gewend bent.

Nadere informatie

Wie is wie? Bij elke nieuwe Emmer mag iemand zich voorstellen. We geven telkens de pen aan iemand anders van het orkest door.

Wie is wie? Bij elke nieuwe Emmer mag iemand zich voorstellen. We geven telkens de pen aan iemand anders van het orkest door. KSMertje Nieuws van het grote orkest: Wie is wie? Bij elke nieuwe Emmer mag iemand zich voorstellen. We geven telkens de pen aan iemand anders van het orkest door. DIAN van der Deure Hoi allemaal, ik ben

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 Beste Ouders en Verzorgers. Met enige trots presenteert de Stichting Ouderraad OBS Het Zand haar allereerste jaarverslag! Sinds 11 maart

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top.

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top. NIEUWSBRIEF MEI 2016 Beste ouder(s) Na twee weken meivakantie (de eerste zullen we qua weer snel vergeten) zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig aan de start verschenen. We maken ons op voor het

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning Dinsdag 7 juni 2016. Houts Gemengd Koor OPGERICHT 16 MEI 1916 Secretariaat: Hans van Langeveld, Windmolenstraat 62, 5706 AS Helmond tel 0492-520383 mail: h.vanlangeveld@chello.nl Onderscheiden met de Koninklijke

Nadere informatie

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zie ook de website www.muziekmaaktslim.nl : Muziek maken is leuk en bovendien

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2006 MUZIEKVERENIGING BOXTEL S HARMONIE

JAARVERSLAG 2006 MUZIEKVERENIGING BOXTEL S HARMONIE JAARVERSLAG 2006 MUZIEKVERENIGING BOXTEL S HARMONIE 1. Inleiding Het jaar 2006 is het eerste jaar waarin de harmonie dakloos is na de brand van 3 december 2005 bij Café De Kom. Uiteindelijk zijn er tijdelijke

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek,

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de wijze van inschrijving voor de oudergesprekken, kennismaking met de nieuwe directeur en de vragenlijst tevredenheid.

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O U N I N K L I J K E N I E U W S B U L L E T I N D I N S D A G 1 8 S E P T E M B E R 2 0 0 7 U VAN DE VOORZITTER Vrij snel na het vorige Nieuwsbulletin verschijnt er weer een. Doordat er enige vertraging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Club van 100

Nieuwsbrief Club van 100 Nieuwsbrief Club van 100 Nr.8 /april 2015 Initiatiefnemers Club van 100 Kees Ruyter Adrie Droste Peter Vissie Paul Schroder Henk van Briemen ================================================================

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar -

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar - Panningen april 2007 Hallo Buurtgenoten. Dit jaar is voor onze buurt een speciaal jaar want dan vieren wij het 40 jarige bestaan van Buurtvereniging Nobis. We proberen een aantal activiteiten extra leuk

Nadere informatie

INTOCHT VAN SINTERKLAAS

INTOCHT VAN SINTERKLAAS INTOCHT VAN SINTERKLAAS Hoi allemaal, Op zondag 15 november hebben we met de harmonie de Sint ingehaald. Er kwamen veel kinderen kijken met hun ouders, langs de kant stond het vol! We begonnen bij De Zwaan,

Nadere informatie

L I O N S C L U B N I J M E G E N LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari programma

L I O N S C L U B N I J M E G E N LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari programma L I O N S C L U B N I J M E G E N 2 0 16-2 0 17 LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari 2017 programma Dinsdag 20 december 2016 18.00 uur, Lions Kerstviering, partners welkom Zondag 8 januari

Nadere informatie

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam.

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Gezellig met ongeveer 15 personen naar Engeland om daar een lang weekend tegen elkaar te gaan darten en uiteraard

Nadere informatie

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 December 2011 Informatieblad van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 Voorzitter: Elise Potgieter 0523 857015/06 30377808 elisepotgieter@hotmail.com Secretaris: Nely

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon 26 juli 2015 Agenda - reminder 27 augustus 2015 Eerste repetitie harmonieorkest 20.00 uur 27 augustus 2015 Start kaartverkoop Proms 31 augustus 2015 Eerste repetitie jeugd slagwerkgroep 19.30 uur 31 augustus

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL SCHIEHAVEN 11 TEL. 010 476 02 12 3024 EC ROTTERDAM www.c5jazz.nl INTRO NIEUWSBRIEF U ontvangt hier de eerste nieuwsbrief van C5 Jazz. Wij gaan ook moderniseren.

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

I N F O R M A T I E BO E K J E 2015 JEUGDORKEST Gemeente Bergen

I N F O R M A T I E BO E K J E 2015 JEUGDORKEST Gemeente Bergen I N F O R M A T I E BO E K J E 2015 JEUGDORKEST Gemeente Bergen Bergen, Limburg WELKOM Hartelijk welkom als nieuw lid van het jeugdorkest van de gemeente Bergen. Het doet ons heel veel plezier dat je bij

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

I N F O R M A T I E BO E K J E JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L)

I N F O R M A T I E BO E K J E JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L) I N F O R M A T I E BO E K J E 2017-2018 JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L) WELKOM Hartelijk welkom als nieuw lid van het jeugdorkest van de gemeente Bergen. Het doet ons heel veel plezier dat je bij ons

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen,

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 34 29 mei 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn) Beste leden, Bijgaand treffen jullie weer een nieuwsbrief aan. Veel leesplezier gewenst! SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Huisregels lidmaatschap Crescendo

Huisregels lidmaatschap Crescendo Huisregels lidmaatschap Crescendo Wij zijn heel blij dat jij/u of uw zoon/dochter lid wil worden van muziekvereniging Crescendo Voorthuizen! Voor de duidelijkheid even een aantal voorwaarden waaraan wij

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 25-03-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 25-03-2013 Datum: maandag 25-03-2013 Aanvang: 19.30 uur Locatie: Buurtcentrum Sprang-Driessen Aanwezig: 19 van de 25 leden (volgens presentielijst) 1. Welkom en opening vergadering door de voorzitter Zie bijlage

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

DE KUNSTKRINGKRANT (nr.24) VOOR DE WAKKERE KUNSTENAAR. Nieuwsbrief voor leden Kunstkring Zeewolde. november 2015.

DE KUNSTKRINGKRANT (nr.24) VOOR DE WAKKERE KUNSTENAAR. Nieuwsbrief voor leden Kunstkring Zeewolde. november 2015. DE KUNSTKRINGKRANT (nr.24) VOOR DE WAKKERE KUNSTENAAR Nieuwsbrief voor leden Kunstkring Zeewolde. november 2015. Vereniging Kunstkring Zeewolde, nieuw bestuur. Foto: Klaas Bouma Op de foto het nieuwe bestuur

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen.

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen. Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel Postbus 70 5170 AB Kaatsheuvel Huishoudelijk reglement 26 mei 2004 Artikel 1. Nieuwe leden: 1. Hij die lid wenst te worden van de vereniging geeft zich op bij een

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 Hieronder vindt u een aantal verslagen van excursies en activiteiten die mede door de Oudervereniging zijn georganiseerd en gefinancierd. LUSTRUM WEEK oktober 2014

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

Wegens het gezegde: wat in Arnsberg gebeurt, blijft in Arnsberg zijn de personen op de foto onherkenbaar gemaakt!!

Wegens het gezegde: wat in Arnsberg gebeurt, blijft in Arnsberg zijn de personen op de foto onherkenbaar gemaakt!! ARNSBERG 2017 Op vrijdag 30 juni was het weer zover, het weekendje Arnsberg werd om 19.00 uur aangevangen. Met 4 personen reden we naar het Landsberger hof in Arnsberg. De bedoeling was dat we 1 of 2 glaasjes

Nadere informatie

De voorzitter aan het woord

De voorzitter aan het woord Nieuwsbrief Tennisvereniging Breakpoint 83 April 2019 De voorzitter aan het woord Beste tennisvrienden en -vriendinnen Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de mooie en lieve reacties, die ik heb

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief augustus 2015 Nieuwsbrief augustus 2015 Woord van het bestuur Wat was het een prachtig jaar met weer veel dynamiek. Zo zijn wij op 6 oktober 2014 gestart met een nieuw gebouw t.b.v de kinderopvang en ons eigen Zwembad.Thans

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Herderscheenieuwsbrief

Herderscheenieuwsbrief Herderscheenieuwsbrief Woordje van de directeur. Geachte ouders/verzorgers, Jaargang 15 De laatste, en zeker ook wel leuke, loodjes zijn aangebroken.! Intussen is bekend naar welke groepen of scholen onze

Nadere informatie

digitil 18 - aug 2014

digitil 18 - aug 2014 digitil 18 - aug 2014 In deze digitil: Reünie op zondag 24 augustus Men s Night op dinsdag 26 augustus Ladies Night op woensdag 27 augustus Zaterdag 30 augustus tennisclinic Sjeng Schalken Jubileum loterij

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013 HET HEIKE Bezigheidstehuis De Hei Kruisberg 16 2480 Dessel Editie 21 Mei Juni 2013 KARAOKE IN DE SWING Het feest kan beginnen, Want wij zijn binnen. Iedereen zong zijn eigen ding, Tijdens de karaoke in

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E D I N S D A G 26 A P R I L 2011 VAN DE VOORZITTER Dit zal de laatste Nieuwsbrief zijn waarin dit openingsartikel van mijn hand komt. Enige maanden geleden heb ik tijdens een bestuursvergadering

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan 2016-2021 harmonie st Franciscus Inleiding: Gezien de waarborging voor de toekomst van onze muziekvereniging, is het noodzakelijk om een jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda : Mrt / Apr 2018 Activiteit Oliebollen en spelletjes Het was de eerste keer dat we in 2018 elkaar weer ontmoeten en we de mogelijkheid hadden elkaar de beste wensen over te brengen. Traditiegetrouw had de

Nadere informatie

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr??

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr?? Even Ons Ei Kwijt 2015-2016 nr?? Van de directie we ons eerste college van professor Henriette von Kessel. Special We hebben de afgelopen weken het project Raar maar Waar in de school gehad. Ter ere van

Nadere informatie

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue Nieuwsbrief 01-10-2015 Jaargang 2, nummer 16 Stichting The Blues Connection Beuningenstraat 40 5043 XM Tilburg Email: stichting@thebluesconnection.nl Zondagmiddag 4 Oktober 2015. Little Steve & the Big

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie