Gemeente brengt snelheid in N34/Moerstraat naar 70 km/uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente brengt snelheid in N34/Moerstraat naar 70 km/uur"

Transcriptie

1 Gemeente brengt snelheid in N34/Moerstraat naar 70 km/uur Nieuwsbrief Kaprijke nummer 3 6 februari 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Gemeente brengt snelheid in N34/Moerstraat naar 70 km/uur 2. Bart De Wever vervoegt Kaprijkse gemeenteraad 3. Bezorgde jij al je telefoonnummer of adres voor opname in het bevolkingsregister? 4. RUP zonevreemde bedrijven wordt opgestart 5. Werken in de Hippoliet Van Peenestraat afgerond 6. Politiereglement voor veilige verkeerssituatie in Bloemstraat, Boterstraat en Suikerstraat 7. Infomoment over toewijzingscriteria in het woonzorgcentrum 8. Meetjesmanmobiel komt opnieuw naar je toe in de krokusvakantie 9. Nu ook Fit & Fun op woensdagnamiddag: kom mee buiten sporten 10. Vlaams Gewest voortaan bevoegd voor successierechten en bepaalde registratierechten 11. Dakisolatie voor huurwoningen: nu extra hoge premie 12. De Lijn hanteert nieuwe tarieven 13. Verkeersmaatregelen naar aanleiding van openbare werken 14. Verkeersmaatregelen naar aanleiding van evenementen 15. Openbare onderzoeken op de website 16. Activiteitenkalender 1. Gemeente brengt snelheid in N34/Moerstraat naar 70 km/uur Met uitzondering van de N49/Expresweg geldt er binnenkort overal in de gemeente een maximum snelheidslimiet van 70 km/uur. De gemeenteraad besliste om de snelheid in de N34/Moerstraat van 90 naar 70 km/uur te brengen.

2 In de bebouwde kommen geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. In schoolomgevingen en in de buurt van de recreatiezone van de Lembeekse Bossen mag je slechts 30 km/uur rijden. Op alle overige wegen wordt het voortaan 70 km/uur. Om praktische en juridische redenen wordt de snelheid in de Moerstraat aan de hand van een verkeersbord aangeduid en wordt de snelheid op deze weg dus niet gezoneerd. Wanneer deze aanpassing van de snelheid is goedgekeurd door minister van mobiliteit Ben Weyts, kan het nieuwe snelheidsregime in de Moerstraat definitief worden doorgevoerd. Lees hier meer over de historiek van dit dossier. 2. Bart De Wever vervoegt Kaprijkse gemeenteraad Bart De Wever is het nieuwe gemeenteraadslid voor N-VA in Kaprijke. Hij vervangt Carmen Swinnen nadat zij begin dit jaar haar ontslag aanbod als raadslid. De Wever haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voorkeurstemmen en werd daarmee tweede opvolger voor de lijst N-VA. Aanvankelijk werd eerste opvolger Hugo Van Leuven opgeroepen om het mandaat van gemeenteraadslid op te nemen. Hij koos er echter voor om voorzitter te blijven van de gemeentelijke sportraad en die functie is niet verenigbaar met het mandaat van raadslid. Tijdens de afgelopen gemeenteraad legde Bart De Wever de eed af in handen van gemeenteraadsvoorzitter Linde De Man. Hij kan nu aan de slag als kersvers lid van de gemeenteraad. 3. Bezorgde jij al je telefoonnummer of adres voor opname in het bevolkingsregister? Om de contacten tussen de burgers en de administratieve overheden vlot en efficiënt te laten verlopen, vraagt de dienst burgerzaken actief naar adres en/of telefoonnummer, waarbij het gsm-nummer de voorkeur geniet boven het vast toestel. De verkregen gegevens worden toegevoegd in het lokaal bevolkingsregister. Zij zullen niet voor andere doeleinden dan het verstrekken van overheidsinformatie worden gebruikt.

3 Indien je ons jouw gegevens wenst over te maken, kan je een sturen naar de dienst burgerzaken met vermelding van je rijksregisternummer. Indien je adres of (mobiel) telefoonnummer wijzigt na registratie, dan vragen wij je dit mee te delen aan onze dienst burgerzaken. 4. RUP zonevreemde bedrijven wordt opgestart Het gemeentebestuur zal binnenkort een ontwerper aanstellen voor de opstart van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor zonevreemde bedrijven in de gemeente. De actie kadert binnen de beleidsdoelstellingen van het bestuur om de ondernemers in Kaprijke alle kansen te bieden en aan hun ruimtelijke behoeften te voldoen. Eind vorig jaar organiseerde de gemeente een ondernemersbevraging, waaruit is gebleken dat er bij de deelnemers toch interesse is voor vestiging in een KMO-zone of voor een onderzoek naar lokale uitbreidingsmogelijkheden. Op basis van deze resultaten is beslist om de realisatie van een RUP voor zonevreemde bedrijven opnieuw op te starten. Meer info? Je leest het op onze website. Ondernemers die niet deelgenomen hebben aan deze bevraging, maar menen in aanmerking te komen voor opname in een RUP voor zonevreemde bedrijven, kunnen hun behoeften kenbaar maken per of per brief aan de dienst ruimtelijke ordening, Veld 1, 9970 Kaprijke.

4 5. Werken in de Hippoliet Van Peenestraat afgerond Begin december gingen de werken in de Hippoliet Van Peenestraat van start. De werken kaderen in het beleid van het gemeentebestuur om te voorzien in een vlotte en veilige verkeersinfrastructuur voor alle weggebruikers. garanderen. De wegel voor voetgangers en fietsers, die de drie delen van de wijk met elkaar verbindt en een doorsteek maakt naar de sporthal, werd heraangelegd. Tussen de bestaande boordstenen werd de aanwezige bestrating verwijderd. De gemeentelijke technische dienst heeft een nieuwe fundering van waterdoorlatende materialen aangebracht met daarop een waterdoorlatende klinker. De ontstane openingen tussen de klinkers zullen nog opgevuld worden met een fijne kiezel die waterdoorlating blijft In een latere fase worden de aanwezige voetpaden en de begroeiing (de bomen in de buurt) aangepakt. Hiervoor zullen de inwoners van de Hippoliet Van Peenestraat binnenkort bevraagd worden tijdens een Babelutte buurtbabbel. Hierover later meer. 6. Politiereglement voor veilige verkeerssituatie in Bloemstraat, Boterstraat en Suikerstraat De gemeenteraad heeft een bestendig aanvullend politiereglement goedgekeurd dat de verkeerssituatie in de sociale verkaveling Aveschoot moet regelen. Na de afwerking van fase 1, meer bepaald de toewijs van 17 sociale koopwoningen in de Bloemstraat en de vergunning van 17 sociale bouwgronden langs de Bloemstraat, Boterstraat en Suikerstraat, bleek het wenselijk om via dit politiereglement een veilige verkeerssituatie te reglementeren. Meer info over het nieuwe politiereglement vind je op onze website. Het volledige reglement kan je hier nalezen.

5 7. Infomoment over toewijzingscriteria in het woonzorgcentrum De wachtlijsten voor de woonzorgcentra zijn lang. We horen vaak dat mensen lang moeten wachten voor men kan worden opgenomen. Voor buitenstaanders is het vaak niet duidelijk met welke de reden de ene persoon wel en een andere niet wordt opgenomen. Om hier wat meer duidelijkheid rond te brengen, organiseert de seniorenadviesraad een infonamiddag over de criteria die meespelen bij de beslissing tot een opname in het woonzorgcentrum. Mevrouw Elke Vastiau, directeur van het woonzorgcentrum Sint- Vincentius in Kaprijke, zal deskundig uiteenzetten hoe men tot een dergelijke beslissing komt en welke de verschillende factoren zijn die een invloed hebben. De infonamiddag vindt plaats op maandag 16 maart 2015, in de cafetaria van woonzorgcentrum Sint-Vincentius, Vrouwstraat 1 in Kaprijke en gaat van start om uur. Toegang kost 2 euro, koffie is inbegrepen. Inschrijven is gewenst en kan bij het OCMW Kaprijke of op het nummer (personen die ingeschreven zijn, krijgen voorrang indien blijkt dat het infomoment volzet is). 8. Meetjesmanmobiel komt opnieuw naar je toe in de krokusvakantie Met een camionette vol speelgoed en goesting gaan we er ook in de krokusvakantie van 2015 weer tegenaan! Kinderen en jongeren uit Kaprijke zijn intussen vertrouwd met het concept: je kan vrij komen spelen tijdens de vooropgestelde data en uren. Breng vooral veel vrienden en vriendinnen mee zodat speelplezier verzekerd is. Er is vrije toegang voor iedereen en er is geen vast ophaal- of afhaalmoment. Tijdens de krokusvakantie kan je komen meespelen op vrijdag 20 februari: - In de voormiddag van 9.30 tot uur op het speelterrein aan de sporthal in Lembeke (Heihoekse Kerkwegel 11) - In de namiddag van tot uur in t Kan10tje in Bentille (Graafjansdijk 9) Meer info over de Meetjesmanmobiel? Neem contact op met onze jeugdconsulente of bel het nummer Nu ook Fit & Fun op woensdagnamiddag: kom mee buiten sporten

6 Zin in een leuke, uitdagende buitenactiviteit? Het kan! Naast het bestaande aanbod Fit & Fun naschoolse sport (op maandag en dinsdag in de sporthal van Lembeke en op donderdag in de sporthal van Kaprijke) zal vanaf woensdag 25 februari ook Fit & Fun op woensdagnamiddag mogelijk zijn. Er wordt in 3 leeftijdsgroepen gewerkt: - eerste en het tweede leerjaar: tot uur - derde tot en met het zesde leerjaar: tot uur - eerste en het tweede middelbaar: tot uur Deelnemen doe je met je Fit & Fun beurtenkaart, te koop bij de sportdienst. Slecht weer? Van een klein beetje regen is een buitensporter niet bang. Bij extreem slecht weer gaat de sessie op woensdagnamiddag echter niet door. Geef je adres door aan de sportdienst, je wordt verwittigd bij annulering van de les. Kijk op onze website voor meer info over onze sportactiviteiten voor jong en oud. Je kan uiteraard ook steeds contact opnemen met de sportdienst of op het nummer Vlaams Gewest voortaan bevoegd voor successierechten en bepaalde registratierechten Sinds 1 januari 2015 heeft de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) de dienst van de successierechten en bepaalde registratierechten overgenomen van de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën (Algemene administratie van de Patrimoniumdocumentatie). VLABEL is dus voortaan bevoegd voor het vaststellen, het controleren en het innen (en dus ook de teruggaven) van de successie- en registratierechten. Voor jou als belastingplichtige betekent dit dat je deze rechten niet meer aan de FOD Financiën betaalt, maar dat je voortaan een uitnodiging tot betaling ontvangt van VLABEL. Aangiften van nalatenschap worden sinds 1 januari 2015 ingediend bij VLABEL. Deze aangiften stuur je naar: Vlaamse Belastingdienst Erfbelasting Vaartstraat AALST Meer weten? Je leest er hier alles over.

7 11. Dakisolatie voor huurwoningen: nu extra hoge premie Verhuurders die het dak van hun opbrengstwoning isoleren, kunnen genieten van premies en een belastingvoordeel. De distributienetbeheerder Eandis voorziet premies voor de investering in dakisolatie. Het premiebedrag is afhankelijk van de R-waarde (het isolerend vermogen van een laag isolatiemateriaal), en of je de isolatie zelf plaatst of met een aannemer werkt. Als je de dak- of zoldervloerisolatie zelf plaatst, kan je een premie tot 4 euro per m² van jouw netbeheerder krijgen. Wordt de isolatie geplaatst door een aannemer, dan kan het premiebedrag oplopen tot 8 euro per m² geplaatste dak- of zoldervloerisolatie. Als je de werken laat uitvoeren door een aannemer kan je bovendien nog 30% belastingvermindering krijgen op de totaalfactuur. Meer weten? Je leest het hier. Je kan voor meer info terecht bij Woonwijzer Meetjesland of op het nummer Wekelijks is er ook een Woonwijzeradviseur aanwezig in Kaprijke, en dit elke woensdag van tot uur in het administratief centrum, Veld De Lijn hanteert nieuwe tarieven Sinds 1 februari gelden de nieuwe tarieven van De Lijn. Niet enkel de tarieven, maar ook het volledig tariefsysteem werd herbekeken. Zo werd het zonesysteem (korte en lange ritten) vervangen door een tijdsysteem en verminderde het aantal varianten van vervoerbewijzen. Kinderen reizen niet meer gratis mee met een abonnee, maar hebben voortaan een betalend vervoerbewijs nodig. 65-plussers die in Vlaanderen gedomicilieerd zijn, rijden gratis t.e.m. 31 augustus Vanaf 1 september hebben ze een betalend vervoerbewijs nodig. Je leest alles over de aangepaste tarieven op de website van De Lijn. 13. Verkeersmaatregelen naar aanleiding van openbare werken Werken aan verkeersregelaar op kruispunt N49-N456 in Kaprijke Tussen 9 en 26 februari 2015 zal aannemer Baert en Zonen nv gedurende één werkdag (vermoedelijk op 12 februari) in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer werken

8 uitvoeren op het kruispunt van de N49/Expresweg en de N456/Vaartstraat. De bestaande verkeersregelaar wordt omgebouwd naar een LED-lantaarn. De verkeerslichten zullen dus tijdelijk buiten werking zijn. Er zal gewerkt worden met een getrapte snelheidsbeperking op de N49 ( ) en de politie zal zich gedurende de werken ter plaatse begeven om het verkeer te regelen. 14. Verkeersmaatregelen naar aanleiding van evenementen Carnavalsstoet in Lembeke Op vrijdag 13 februari organiseert de Lembeekse Oudervereniging een carnavalsstoet door het dorp van Lembeke. Het is van tot uur niet toegelaten te parkeren en stil te staan in: - Aveschoot, tussen huisnummers 5 en 1; - Lembeke-Dorp, tussen huisnummers 33 en 26. Tussen en uur, tijdens de passage van de stoet, is de toegang tot deze straatgedeeltes verboden voor alle voertuigen. Er wordt een omleiding georganiseerd voor het doorgaand verkeer vanaf het kruispunt Aveschoot-Nieuwstraat via de Nieuwstraat, Vrombautstraat, Vaartstraat en het kruispunt Vaartstraat-Lembeke-Dorp. 15. Openbare onderzoeken op de website Een openbaar onderzoek is een manier om de bevolking in te lichten over projecten en plannen (ruimtelijke ordening, verkoop woning, milieu, ) die opgemaakt worden. Een openbaar onderzoek vindt plaats vóór de aflevering van een vergunning of de definitieve goedkeuring van een plan. Tijdens een openbaar onderzoek kan je de plannen raadplegen en kan je er je mening over geven. De gemeente publiceert alle lopende openbare onderzoeken op de gemeentelijke website, onder de knop Openbare onderzoeken. 16. Activiteitenkalender Vrijdag 6 februari uur: Kindergemeenteraad in de raadzaal van Galerie Stadhuis, Plein 1 in Kaprijke Vrijdag 6 februari uur: Gaaibollen in café-restaurant De Pallieter, Voorstraat 46 in Kaprijke. Meer info: kurtdevendt@scarlet.be Vrijdag 6 februari 2015 CC Café in Galerie Stadhuis, met impro sessie van Karen Willems (Zita Swoon group, inwolves, yuko, ) en Rodrigo Fuentealba (manngold, fifty food combo, ). Gratis inkom. Meer info: Vrijdag 13 februari uur: Kampioenenhulde in de sporthal van Lembeke, Heihoekse Kerkwegel 11

9 Woensdag 11 februari uur: uur: Lavendelzakjes maken met Bien de knutseltrien, voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Hippoliet Van Peenestraat 32, 9970 Kaprijke. Deelname 12 euro (kom je 5 keer, knutsel je de 6 de keer gratis). Meer info: Donderdag 12 februari uur: OCMW-raad in de raadzaal van het OCMW, Lembeke-Dorp 43 Zaterdag 14 februari uur: Knutsel- en kooknamiddag voor kinderen, georganiseerd door Chiro Lembeke, op het Chiro terrein, Nieuwstraat 9a in Lembeke. Meer info: Zaterdag 14 februari uur: Chiromantisch kampvuur, met vooraf een romantische wandeltocht met enkele stops waar je kan genieten van een hapje en drankje. Kom samen met Chiro Lembeke Valentijn vieren op het Chiro terrein, Nieuwstraat 9a in Lembeke. Er worden ter plaatse verschillende animaties voorzien. Meer info: Maandag 16 en dinsdag 17 februari 2015 Kleutersportkamp tijdens de krokusvakantie voor kinderen van 3 tot 6 jaar in de sporthal van Lembeke. Telkens van 9.30 tot uur en van tot uur Van 16 tot en met 20 februari 2015 Kinderopvang open in Lembeke tijdens de krokusvakantie Dinsdag 17 februari uur: Pipo s maken met Bien de knutseltrien, voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Hippoliet Van Peenestraat 32, 9970 Kaprijke. Deelname 12 euro (kom je 5 keer, knutsel je de 6 de keer gratis). Meer info: Dinsdag 17 februari uur: Schaakavond van de schaakclub Kaprijke in Galerie Stadhuis. Gratis toegang. Meer info: stefaantemmerman@scarlet.be Van 18 tot en met 20 februari 2015 Omnisportkamp voor kinderen van de lagere school in de sporthal van Lembeke. Telkens van 9.30 tot uur en van tot uur Donderdag 19 februari uur: Bezoek Red Star Line museum en museum Eugeen Van Mieghem, georganiseerd door het Davidsfonds Lembeke. Kostprijs voor houders van de Davidsfonds cultuurkaart: 50 euro. Niet-leden betalen 55 euro. Inschrijven vóór 10 februari op het nummer Vrijdag 20 februari 2015 CC Café in Galerie Stadhuis met cd-voorstelling van The Fur (psychedelisch). Gratis inkom. Meer info: Zaterdag 21 februari uur: Bakworkshop voor volwassenen en volwassenen met kinderen, georganiseerd door KWB Kaprijke, aan de kerk te Kaprijke, Plein 1. Deelname kost 3 euro, niet-leden betalen 6 euro. Meer info: kwbkaprijke@outlook.be

10 Maandag 23 februari uur: Workshop oorbellen maken, georganiseerd door Femma Kaprijke in Galerie Stadhuis, Plein 1 in Kaprijke. Meer info: brem1@skynet.be Donderdag 26 februari uur: Kennismaking met Fair Trade en de Wereldwinkel met proevertjes in de cafetaria van WZC De Boomgaard (Kerkakkerstraat 2, 9971 Lembeke). Deelnemen kost 2 euro. Inschrijven is gewenst via info@aan-z.eu of op het nummer Donderdag 26 februari uur: Gemeenteraadszitting in de raadzaal van het administratief centrum Zondag 1 maart 2015 Start van het nieuwe seizoen in het Bardelaeremuseum, Ledestraat 42 in Lembeke. Te bezichtigen elke zondagnamiddag van tot uur. Toegang 2,5 euro. Meer info op het nummer Dinsdag 3 maart uur: Schaakavond van de schaakclub Kaprijke in Galerie Stadhuis. Gratis toegang. Meer info: stefaantemmerman@scarlet.be Donderdag 5 maart uur: Dansnamiddag met DJ Freddy in de cafetaria van WZC De Boomgaard (Kerkakkerstraat 2, 9971 Lembeke). Deelnemen kost 2 euro. Inschrijven is gewenst via info@aan-z.eu of op het nummer Zondag 8 maart uur: 4de marathon en 31ste Bardelaereloop, georganiseerd door AC Boslopers. Afstanden: 5,25-10,5-21 km en marathon. Inschrijving, start en aankomst: parking Lembeekse Bossen. Meer info: Eric Van De Veire, Kerkstraat 37/0201, 9971 Lembeke, gsm: of sportdienst Kaprijke, Heihoekse Kerkwegel 11, 9971 Lembeke, tel , sportdienst@kaprijke.be Nog tot en met 27 maart 2015 Yoga-sessie georganiseerd door Femma Lembeke, elke vrijdagavond om uur in de polyvalente zaal van de sporthal in Lembeke. Iedereen kan deelnemen. Mee te brengen: een matje (is niet verplicht), eventueel een hoofdkussen en losse kledij. De eerste beurt is steeds gratis ter kennismaking. Meer info: lindedeman@hotmail.com of Nog tot en met 30 maart 2015 Yoga-sessie georganiseerd door Femma Lembeke, elke maandagavond om uur in de polyvalente zaal van de sporthal in Lembeke. Iedereen kan deelnemen. Mee te brengen: een matje (is niet verplicht), eventueel een hoofdkussen en losse kledij. De eerste beurt is steeds gratis ter kennismaking. Meer info: lindedeman@hotmail.com of Gemeentebestuur Kaprijke Veld 1, 9970 Kaprijke tel fax

11 Volg ons ook op Facebook en Twitter: Wenst u deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik dan hier.

Wordt Lembeke toch een pleindorp?

Wordt Lembeke toch een pleindorp? Wordt Lembeke toch een pleindorp? Nieuwsbrief Kaprijke nummer 2 23 januari 2015 Heeft u een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Wordt Lembeke toch een pleindorp? 2. Vakantieplanning buitenschoolse

Nadere informatie

Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen.

Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen. Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen. Herfstsportkampen Vanaf 14 september om 08.00 uur kunt u hier1 inschrijven voor onze herfstsportkampen.

Nadere informatie

Gemeente kiest voor evenwichtig en duurzaam financieel beleid

Gemeente kiest voor evenwichtig en duurzaam financieel beleid Gemeente kiest voor evenwichtig en duurzaam financieel beleid Nieuwsbrief Kaprijke nummer 1 10 januari 2015 Het gemeentebestuur van Kaprijke wenst u het allerbeste voor een gelukkig en gezond 2015! Heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaprijke nummer 20 2 oktober 2015. Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER.

Nieuwsbrief Kaprijke nummer 20 2 oktober 2015. Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. Nieuwsbrief Kaprijke nummer 20 2 oktober 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Dien een subsidieaanvraag in voor jouw project 2. Nieuw fietsrustpunt langs de Route 3. Red het bijenbestand

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 januari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 29 januari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 6 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 29 januari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

infoblad #02 Gezonde financiën met ruimte om te investeren MAART/APRIL 2015 TWEEMAANDELIJKSE UITGAVE

infoblad #02 Gezonde financiën met ruimte om te investeren MAART/APRIL 2015 TWEEMAANDELIJKSE UITGAVE infoblad MAART/APRIL 2015 #02 TWEEMAANDELIJKSE UITGAVE www.kaprijke.be Gezonde financiën met ruimte om te investeren Gemeente Gezonde financiën met ruimte om te investeren Bij de start van het nieuwe jaar

Nadere informatie

Neem deel aan de eerste Belgerinkel Valiezenkoers in Lembeke

Neem deel aan de eerste Belgerinkel Valiezenkoers in Lembeke Neem deel aan de eerste Belgerinkel Valiezenkoers in Lembeke Nieuwsbrief Kaprijke nummer 8 17 april 2015 Stem op Kaprijke voor de publieksprijs Fietsgemeente 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW?

Nadere informatie

Voorzitter kindergemeenteraad opent buitenspeeldag 2015

Voorzitter kindergemeenteraad opent buitenspeeldag 2015 Voorzitter kindergemeenteraad opent buitenspeeldag 2015 Nieuwsbrief Kaprijke nummer 6 20 maart 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Voorzitter kindergemeenteraad opent buitenspeelda

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wichelen

Gemeentebestuur Wichelen Gemeentebestuur Wichelen Sociaal Huis Oud Dorp 2 9260 Wichelen - Tel. 052/43.24.22 Fax. 052/43.04.25 email : Ann.demeyer@wichelen.be Openinguren : van maandag tot vrijdag : van 8.00u tot 12.00u dinsdagavond

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN DE SPECULOOSACTIVITEITEN VAN 13 TOT 20 SEPTEMBER 2018 EN GOEDKEUREN VAN EEN TIJDELIJK

Nadere informatie

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 BADSTAD 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 TREEDT IN WERKING VANAF 01/01/2015 Belangrijk :

Nadere informatie

Maak een. van je straat. Infobrochure Lovendegem.

Maak een. van je straat. Infobrochure Lovendegem. Maak een van je straat Infobrochure Lovendegem www.lovendegem.be/jeugd 1Wat is een speelstraat? Een speelstraat is een openbare weg waar tijdelijk en tijdens bepaalde uren aan de toegangen van een straat

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN DE JAARLIJKSE ROMMELMARKT IN DE VOORSTRAAT OP 14 OKTOBER 2018 EN GOEDKEUREN VAN

Nadere informatie

Woonzorg Activiteitenoverzicht November 2015

Woonzorg Activiteitenoverzicht November 2015 Woonzorg Activiteitenoverzicht November 2015 Hallo, Hier het nieuwe activiteitenoverzicht van november. U bent enkel ingeschreven voor een activiteit als u betaald hebt. Hieronder vindt u waar en hoe u

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaprijke nummer 6 10 oktober 2014. Heeft u een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER.

Nieuwsbrief Kaprijke nummer 6 10 oktober 2014. Heeft u een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. Nieuwsbrief Kaprijke nummer 6 10 oktober 2014 Heeft u een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Extra ophalingen restafval tijdens de zomermaanden 2. Opnieuw prijzen gas en elektriciteit vergelijken

Nadere informatie

Bloemen fleuren dorpskernen op

Bloemen fleuren dorpskernen op Bloemen fleuren dorpskernen op Nieuwsbrief Kaprijke nummer 10 15 mei 2015 Stem op Kaprijke voor de publieksprijs Fietsgemeente 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Bloemen fleuren

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN EN GOEDKEUREN VAN EEN TIJDELIJK AANVULLEND POLITIEREGLEMENT N.A.V. DE SPECULOOSFEESTEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaprijke nummer 22 30 oktober 2015. Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER.

Nieuwsbrief Kaprijke nummer 22 30 oktober 2015. Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. Nieuwsbrief Kaprijke nummer 22 30 oktober 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Omgeving SOCK krijgt stilaan vorm 2. Verwarming Galerie Stadhuis binnenkort op aardgas 3. Kies voor

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 27 mei 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 27 mei 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 27 mei 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik Versluys,

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2019 Ruimte - Omgeving 15 2019_CBS_00544 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Heikant

Nadere informatie

Kindergemeenteraad neemt eerste beslissing

Kindergemeenteraad neemt eerste beslissing Kindergemeenteraad neemt eerste beslissing Nieuwsbrief Kaprijke nummer 4 20 februari 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Kindergemeenteraad neemt eerste beslissing 2. Gemeente

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN VOOR EEN EENGEZINSWONING Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 TREEDT IN WERKING VANAF 01/01/2017 Belangrijk

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

Kaprijke ontvangt label Hartveilige gemeente

Kaprijke ontvangt label Hartveilige gemeente Kaprijke ontvangt label Hartveilige gemeente Foto: Emiel Tack Nieuwsbrief Kaprijke nummer 21 16 oktober 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Kaprijke ontvangt label Hartveilige

Nadere informatie

dorpskernvernieuwing Moorslede 12/05/2015 - slibvorm

dorpskernvernieuwing Moorslede 12/05/2015 - slibvorm 12/05/2015 - slibvorm 1 2 06/05/2015 - planning De planning (afhankelijk van het weer) kunnen we als volgt meedelen: Week van 4 mei: - Eandis voorziet de afbraak van de oude verlichtingspalen, het slopen

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018 PZ MEETJESLAND CENTRUM (EEKLO)

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018 PZ MEETJESLAND CENTRUM (EEKLO) Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) PZ MEETJESLAND CENTRUM (EEKLO) VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2010-2010 2011 2012 2013 2014

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken 2016 PZ MEETJESLAND CENTRUM (EEKLO)

Overzicht Verkeersinbreuken 2016 PZ MEETJESLAND CENTRUM (EEKLO) Overzicht Verkeersinbreuken 2016 PZ MEETJESLAND CENTRUM (EEKLO) VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT PZ MEETJESLAND CENTRUM (EEKLO) Vergelijking per jaar: 2008-2016 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014

Nadere informatie

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT Zomerkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 3 juli 4 juli 5 juli 6 juli 7 juli 10 juli 11 juli 12 juli 13 juli

Nadere informatie

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN VOOR GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN VAN EEN MEERGEZINSWONING Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 TREEDT IN

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER WERKSTUDENT en/of MONITOR JAAR 2013

INSCHRIJVINGSFORMULIER WERKSTUDENT en/of MONITOR JAAR 2013 INSCHRIJVINGSFORMULIER WERKSTUDENT en/of MONITOR JAAR 2013 In te vullen door het secretariaat ontvangstgegevens Waarvoor dient het inschrijvingsformulier? Met het invullen van het inschrijvingsformulier

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Aanvraag voor: AANVRAAGTERMIJN Respecteer de aanvraagtermijn AANVRAGER. OPDRACHTGEVER (invullen indien anders dan de aanvrager)

Aanvraag voor: AANVRAAGTERMIJN Respecteer de aanvraagtermijn AANVRAGER. OPDRACHTGEVER (invullen indien anders dan de aanvrager) pagina 1/6 GEMEENTEBESTUUR DE HAAN Gedeelte in te vullen door het bestuur Datum: Behandelend ambtenaar: Dossiernr.: / Aanvraag voor: - inname van het openbaar domein - het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen

Nadere informatie

Infobrochure speelstraten in Zwalm

Infobrochure speelstraten in Zwalm 1 Infobrochure speelstraten in Zwalm 1. Wat is een speelstraat? 2. Hoe wordt mijn straat een speelstraat? 3. Tips 4. De afsprakennota 5. Formulieren aanvraag + bijlage 1. Wat is een speelstraat? Een speelstraat

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 5 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01266 Onderwerp: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer betreffende de Vrijdagmarkt, deel tussen

Nadere informatie

Woonzorg Activiteitenoverzicht April 2015

Woonzorg Activiteitenoverzicht April 2015 Infonamiddag brandpreventie Jaarlijks vallen er ongeveer 100 dodelijke slachtoffers bij woningbranden. De brandweer wil het aantal woningbranden beperken door advies te verlenen. Dankzij praktische tips

Nadere informatie

zomeraanbod WWW.KAPRIJKE.BE

zomeraanbod WWW.KAPRIJKE.BE WWW.KAPRIJKE.BE zomeraanbod 2012 In deze brochure krijg je een overzicht van de vele ontspannende, sportieve en vooral superleuke activiteiten die de gemeentelijke diensten organiseren tijdens de zomervakantie.

Nadere informatie

Sportactiviteiten. voorjaar voor alle leeftijden

Sportactiviteiten. voorjaar voor alle leeftijden Sportactiviteiten voorjaar 2019 voor alle leeftijden -18 Kleutersport Omnisport -18 Laat jouw kleuter op een speelse manier kennismaken met allerlei sporten en spelen. De Wil je nieuwe sporten leren kennen?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Van 4 tot 22 mei 2015 opent de demonstratiewoning gezond thuis haar deuren in de Deken Darraslaan 50 in Tielt. Volgende thema s komen aan bod in de woning: Gezond en kwaliteitsvol wonen Valpreventie Energievriendelijk

Nadere informatie

Bedrijfsvoering Dienst Communicatie

Bedrijfsvoering Dienst Communicatie Bedrijfsvoering Dienst Communicatie PERSBERICHT Klik hier als u een datum wilt invoeren. 16/0000 Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten Tijdens de Gentse Feesten, van vrijdag 15 juli (18 uur) tot

Nadere informatie

Werken aan fietspad Nieuwstraat gaan van start

Werken aan fietspad Nieuwstraat gaan van start Werken aan fietspad Nieuwstraat gaan van start Nieuwsbrief Kaprijke nummer 17 19 augustus 2016 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Werken aan fietspad Nieuwstraat gaan van start 2.

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

Hoe ziet een avond eruit? een woordje uitleg Over het IBO

Hoe ziet een avond eruit? een woordje uitleg Over het IBO een woordje uitleg Over het IBO IBO De Verliefde Wolk is meer dan zomaar een opvang. Voor ons is de buitenschoolse opvang gelijk aan vrije tijd. Het is dus geen verlengde van de schooltijd. Het aanbod

Nadere informatie

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE OPGEPAST! Enkele wijzigingen ALGEMENE INFO PETOETER & GRABBELPAS NIEUW! Het grabbelpasje wordt vervangen door de UiTPAS. Om deel te nemen

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester. Provincie Oost-Vlaanderen

Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester. Provincie Oost-Vlaanderen Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester Provincie Oost-Vlaanderen VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2008-2016 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 TOTAAL AANTAL

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13527 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN LOVENDEGEM

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN LOVENDEGEM Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gent COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN LOVENDEGEM UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN Zitting van : donderdag 4 juli 2013 Aanwezig: Verontschuldigd:

Nadere informatie

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg Gemeentebestuur Sint-Laureins Adres: Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel: 09/218 76.40 Fax: 09/379.07.77 E-mail: logistiek@sint-laureins.be Datum: Behandelend ambtenaar: Dossier nr:.. Aanvraag voor

Nadere informatie

Januari - maart Lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender

Januari - maart Lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender Lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender Januari - maart 2019 Lokaal dienstencentrum De Maretak Groteweg 27B 9500 GERAARDSBERGEN Tel. 054 43 38 36 dienstencentrum@geraardsbergen.be (NIEUW

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Provincie Oost-Vlaanderen

Overzicht Verkeersinbreuken Provincie Oost-Vlaanderen Overzicht Verkeersinbreuken 2015 Provincie Oost-Vlaanderen VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2007-2015 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 TOTAAL AANTAL OI + PV 468.238

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode

Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode 2016-2017 De meeste stadsdiensten zijn gesloten van zaterdag 24 december 2016 tot en met maandag 2 januari 2017. Tijdens de eindejaarsperiode 2016-2017 geldt

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ BLANKENBERGE/ ZUIENKERKE

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ BLANKENBERGE/ ZUIENKERKE Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ BLANKENBERGE/ ZUIENKERKE VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2010-2018

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11495 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester. Arrondissement West- Vlaanderen

Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester. Arrondissement West- Vlaanderen Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester Arrondissement West- Vlaanderen VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2008-2016 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 TOTAAL

Nadere informatie

GOLFSTAGES PAASVAKANTIE

GOLFSTAGES PAASVAKANTIE GOLFSTAGES PAASVAKANTIE Inschrijven kan vanaf maandag 25/02 voor abonnees van Koksijde Golf ter Hille, voor inwoners van Koksijde, schoolgaande jeugd in Koksijde en houders van de K-pas. Vanaf donderdag

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Nationaal

Overzicht Verkeersinbreuken Nationaal Overzicht Verkeersinbreuken VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2010-2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 TOTAAL AANTAL INBREUKEN 4.333.520 4.691.123 4.651.999 4.834.753 4.956.721

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur Nero Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Handelsdokbrug Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent Openbaar onderzoek van 9 januari tot 8

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Besluit Zitting van 19 februari 2019

College van burgemeester en schepenen Besluit Zitting van 19 februari 2019 College van burgemeester en schepenen Besluit Zitting van 19 februari 2019 36 Tijdelijk politiereglement betreffende het verkeer naar aanleiding van de carnavalstoet en afterparty door VZW De Ridders van

Nadere informatie

Departement Vrije Tijd-Sport Stasegemsesteenweg Harelbeke Tel. 056/ Aanbod Sportkampen zomervakantie

Departement Vrije Tijd-Sport Stasegemsesteenweg Harelbeke Tel. 056/ Aanbod Sportkampen zomervakantie Departement Vrije Tijd-Sport Stasegemsesteenweg 21 8530 Harelbeke Tel. 056/73.34.60 www.harelbeke.be/sport Aanbod Sportkampen zomervakantie Van 6 juli t.e.m. 10 juli 2015 Kleutersportkampen 9 tot 12 u

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden staan voor de deur, dus eventjes tijd voor een

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ NOORDERKEMPEN (HOOGSTRATEN)

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ NOORDERKEMPEN (HOOGSTRATEN) Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ NOORDERKEMPEN (HOOGSTRATEN) PZ NOORDERKEMPEN (HOOGSTRATEN) VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Provincie West-Vlaanderen

Overzicht Verkeersinbreuken Provincie West-Vlaanderen Overzicht Verkeersinbreuken 2016 Provincie West-Vlaanderen VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2008-2016 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 TOTAAL AANTAL OI + PV 533.900

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken 2018: 1e semester. Arrondissement Leuven

Overzicht Verkeersinbreuken 2018: 1e semester. Arrondissement Leuven Overzicht Verkeersinbreuken 2018: 1e semester VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2010-2018 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 TOTAAL AANTAL INBREUKEN 105.395 107.156

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester. Arrondissement Antwerpen

Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester. Arrondissement Antwerpen Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester Arrondissement Antwerpen VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2008-2016 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 TOTAAL AANTAL

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de Sint-Stevensschool Sint-Pieters-Leeuw

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de Sint-Stevensschool Sint-Pieters-Leeuw Infobrochure schoolopvang VZW Infano de Sint-Stevensschool Sint-Pieters-Leeuw Vanaf 4 januari 2016 is er een samenwerking tussen de Sint-Stevensschool te Sint- Pieters Leeuw, de gemeente en Infano vzw

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement Leuven

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement Leuven Overzicht Verkeersinbreuken VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2010-2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 TOTAAL AANTAL INBREUKEN 190.157 214.341 182.544 195.545 211.423 217.546

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement HALLE- VILVOORDE

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement HALLE- VILVOORDE Overzicht Verkeersinbreuken 2015 Arrondissement HALLE- VILVOORDE VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Arrondissement HALLE-VILVOORDE Vergelijking per jaar: 2007-2015 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Nadere informatie

Conceptnota voor nieuwe regelgeving

Conceptnota voor nieuwe regelgeving ingediend op 706 (2015-2016) Nr. 1 15 maart 2016 (2015-2016) Conceptnota voor nieuwe regelgeving van Marino Keulen, Gwendolyn Rutten, Mathias De Clercq, Herman De Croo, Emmily Talpe en Bart Somers betreffende

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Organiseer een opfriscursus verkeer en mobiliteit voor uw inwoners of leden

Organiseer een opfriscursus verkeer en mobiliteit voor uw inwoners of leden Organiseer een opfriscursus verkeer en mobiliteit voor uw inwoners of leden Mobiplus organiseren in 8 stappen 1 Surf naar de website www.mobiplus.info/organisatie en klik boven- aan op inschrijven/dossierbeheer.

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Provincie West-Vlaanderen

Overzicht Verkeersinbreuken Provincie West-Vlaanderen Overzicht Verkeersinbreuken 2015 Provincie West-Vlaanderen VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2007-2015 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 TOTAAL AANTAL OI + PV 489.020

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Winterleute > Speelberge Film Vragenlijst

Winterleute > Speelberge Film Vragenlijst Winterleute 24.12.12 > 4.01.13 Speelberge Film Vragenlijst Speelberge De Sportdoze, Groenestraat 117, 8370 Blankenberge T 050 42 52 38 G 0473 30 00 65 E speelberge@blankenberge.be Wanneer Maandag 24 december

Nadere informatie

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014.

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014. De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen

Nadere informatie

Praktische richtlijnen organisatoren

Praktische richtlijnen organisatoren Praktische richtlijnen organisatoren Praktische richtlijnen en taken voor de sportfederaties/sportdiensten die een Sportac - opleiding aanvragen Inhoud 1. Accommodatie 2. Promotie van de opleiding 3. Inschrijvingen

Nadere informatie

Free-Time vzw voorziet 1 monitor per 7 kleuters (-6j) en 1 monitor per 10 kinderen (+6j).

Free-Time vzw voorziet 1 monitor per 7 kleuters (-6j) en 1 monitor per 10 kinderen (+6j). De basisscholen van de deelgemeente Sint-Amandsberg organiseren in samenwerking met de Dienst Kinderopvang van de Stad Gent een netoverschrijdende vakantieopvang. Naast de reguliere Vakantieopvang, toegankelijk

Nadere informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet.

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet. Eind augustus werkzaamheden viaduct A27 Vijf Eiken Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vinden er van ca. 7.00 uur tot ongeveer 19.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken bij de afrit

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken)

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Puur Natuur te

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2017: 1e semester PZ HAMME/WAASMUNSTER

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2017: 1e semester PZ HAMME/WAASMUNSTER Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2017: 1e semester VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2009-2017 2009 2010 2011 2012 2013 2014

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

Aanvraagformulier & reglement speelstraten

Aanvraagformulier & reglement speelstraten Aanvraagformulier & reglement speelstraten REGLEMENT SPEELSTRATEN HOOFDSTUK 1. WETTELIJKE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN Algemeen De wetgeving betreffende speelstraten, zoals opgenomen in het Ministerieel Besluit

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement Halle- Vilvoorde

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement Halle- Vilvoorde Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement Halle- Vilvoorde VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2010-2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 TOTAAL AANTAL INBREUKEN 304.050 362.306

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement ANTWERPEN

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement ANTWERPEN Overzicht Verkeersinbreuken 2015 Arrondissement ANTWERPEN VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2007-2015 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 TOTAAL AANTAL OI + PV 705.173

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten

Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten Tijdens de Gentse Feesten, van vrijdag 15 juli (18 uur) tot en met zondag 24 juli 2016, wijkt de dienstregeling van heel wat stadsdiensten af van de normale

Nadere informatie