Contactgegevens en specialisatie re-integratiebedrijf in het kader van de Rotterdamse Individuele re-integratieovereenkomst (RIO)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Contactgegevens en specialisatie re-integratiebedrijf in het kader van de Rotterdamse Individuele re-integratieovereenkomst (RIO)"

Transcriptie

1 ABQURON VOF Correspondentieadres: Postbus 53066, 3008 HB Rotterdam Bezoekadres: Pleinweg 216 a 3083 EW Rotterdam Naam: S. Kaygisiz Bay Telefoonnummer: adres: : Pleinweg 216 a 3083 EW Rotterdam ABQURON is een arbeidsbemiddelingsbureau die maatwerkoplossingen biedt op het gebeid van Re-integratie, Resocialisatie, Outplacement, Coaching, Werving en Selectie en Detachering. ABQURON begeleidt en bemiddeld kandidaten naar passend en duurzaam arbeid. Met onze maatwerk gerichte aanpak versterken wij de maatschappij door de kandidaten op een positieve manier aan te sturen. Specialisatie ABQURON is gespecialiseerd is in het begeleiden, aansturen, coachen en bemiddelen van allochtone en autochtone cliënten met een (zeer) grote afstand tot de arbeidsmarkt met of zonder beperkingen. ABQURON heeft een grote netwerk en professioneel personeel die de Turkse en de Arabische taal uitstekend beheersen. Doordat ABQURON kennis heeft van de allochtone cultuur, normen en waarden, kennis van de juiste aanpak, kennis van de arbeidswensen en arbeidsethos en maatschappelijke en sociale kennis, kan plaatsing sneller gerealiseerd worden. Doelgroep: Allochtone en autochtone langdurige werkzoekenden met een ( zeer) grote afstand tot de arbeidsmarkt met of zonder lichamelijke en/ of psychische beperkingen. WWB/ WW/WAJONG/WAO/WIA/WGA RIO De aanpak en werkwijze van ABQURON kenmerkt zich door een zeer persoonlijke benadering. Samen met de kandidaat wordt er gekeken wat de beperkingen, mogelijkheden, kwaliteiten en/of valkuilen zijn. Vervolgens bepalen we, in overleg met de kandidaat, wat de beste vorm is van ondersteuning en begeleiding naar de gewenste werkomgeving. - Intakegesprek en opstellen plaatsingsplan

2 - Intensieve individuele begeleiding - Voortraject ( eventueel) - Individuele trajectbegeleiding - Aanbodversterking - Bemiddeling/Jobhunting - Nazorg DUUR 6 tot 12 maanden Resultaat: Duurzame plaatsing! AANMELDING cliënten: Ofwel telefonisch :

3 Correspondentieadres: Postbus AN Zeist Bezoekadres: Mijnsherenlaan (Zuidplein) 3083 BZ Rotterdam klantmanagers en klanten Naam: Mw. Nadira Ettahiri Telefoonnummer: / adres: : Biltstraat 43 te Utrecht (Hoofdkantoor)

4 Dienstverlening ABTRO is een reïntegratie- en arbeidsbemiddelingsbureau dat maatwerkgerichte oplossingen biedt voor werkzoekenden en werkgevers. ABTRO biedt hoogwaardige dienstverlening, kwaliteit en service tegen een reële en relatief lage prijs. Daarbij staat ABTRO garant voor een plaatsingspercentage van 80%!! Specialisatie Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en bemiddelen van allochtone werkzoekenden met een kleine tot zeer grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het betreft hier werkzoekenden van allochtone afkomst met een laag- en/of ongeschoolde opleidings- en werkachtergrond. Doelgroep ABTRO heeft voor alle doelgroepen een maatwerkgerichte oplossing. De kern bevat voornamelijk laaggeschoolde en ongeschoolde werkzoekenden van allochtone én autochtone afkomst. Het betreft hier AG/ZW/WW/WAO/WIA/WAJONG en ZMP geïndiceerde uitkeringsgerechtigden. Daarnaast bemiddelen wij ook werkzoekenden met een MBO en HBO achtergrond, maar in een kleinere mate. Trajectinhoud Bij ABTRO is de RIO gericht op het inzetten van producten die noodzakelijk zijn om de werkzoekenden weer naar werk te helpen. De inzet van producten is geheel afhankelijk van het individu. Het uitgangspunt is enkel en alleen hetgeen in te zetten wat binnen een korte termijn tot het gewenste resultaat kan leiden, uitstroom! De producten variëren van jobhunting, trajectbegeleiding, handhaving tot aan vaardigheids- en Nederlandse taaltraining. Een productenbrochure 2010 is op aanvraag te verkrijgen. De gemiddelde trajectduur van een RIO bij ABTRO is 6 maanden, met evt. uitloop tot 12 maanden. ABTRO is van mening dat een werkzoekende bij normale omstandigheden binnen deze periode werk kan hervatten. Werkwijze De werkwijze van ABTRO kenmerkt zich door de praktische aanpak en laagdrempelige positie. Door een diversiteit aan hoogopgeleide consulenten die de Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Hindoestaanse etc. talen spreken en culturen kennen verloopt de trajectbegeleiding soepel en aangenaam voor cliënten. Daarnaast hebben consulenten van ABTRO een zeer actieve rol in de bemiddeling van werkzoekenden naar werk, met als gevolg een hoog plaatsingpercentage. Resultaten Het netwerk van ABTRO is niet alleen divers en biedt ruime mogelijkheden voor reïntegratiekandidaten van ABTRO, maar leidt vooral tot duurzame uitstroom. Elke cliënt bij ABTRO krijgt een concreet werkaanbod. ABTRO staat garant voor een plaatsingspercentage van 80% en is het best geplaatste bureau in de regio Rijnmond. Aanmelding Via kunt u een kandidaat aanmelden voor een intakegesprek tbv RIO. Na het intakegesprek krijgt u gevraagd of ongevraagd een terugkoppeling met traject advies. In overeenstemming word vervolgens het Plan van Aanpak door ons opgesteld.

5 ACT2B Advies, Coaching & Training Correspondentieadres: Postbus 5714, 3290 AA Strijen Bezoekadres: Nijverheidsstraat 2, 3291 CH Strijen Naam: Sabine Alders en/of Marjo Stuik (Officemanager) Telefoonnummer: adres: Inhoud: ACT2B biedt onder meer begeleiding bij re-integratie w.o. Resocialisering; voortraject t.b.v. verbeteren persoonlijk functioneren als opstap naar de oriëntatiefase ; Heroriëntatie op persoonlijke kwaliteiten, mogelijkheden en beperkingen e.d. doelstelling is tevens de opbouw van zelfvertrouwen en de persoonlijke presentatie. Aansluitend beroepen- en arbeidsmarktoriëntatie. Resultaat is een duidelijk persoonlijk zoekprofiel; Sollicitatievaardigheden versterken (gesprek, brief, CV, netwerken, alternatieven), wegwijs maken in manieren van arbeidsmarktbenadering (inclusief jobsearch door ACT2B ). Resultaat: persoonlijk actieplan, actief en gericht solliciteren met als doel concrete plaatsing. Doelgroep: niet specifiek, brede ervaring o.a. 45+, jongeren, alleenstaande ouders, hoogsensitieven en Xtra-intelligentie. (Geen affiniteit met cliënten met verslavingsachtergrond). Trajectduur: individueel te bepalen, maximaal 12 maanden Indien gewenst zijn ook deeltrajecten in te zetten met een kortere looptijd.

6 aangeboden aan en uitgevoerd voor ondermeer IBM Nederland (280 medewerkers met Mbo, HBO of academische achtergrond) en Nedlloyd (27 stafmedewerkers MBO en HBO) inzake een fusie, opdracht succesvol afgerond. Gemeentelijk Woningbedrijf Rotterdam (WBR) ( ): 80 medewerkers vooral MBO niveau met succes loopbaanmanagementtrainingen gegeven vanwege verzelfstandiging en fusie. Expertise van het bedrijf met doelgroep mbo +, hoger opgeleiden en academici In 2002 werd door het bureau een opdracht uitgevoerd voor het CWI Rotterdam waarbij 72 kandidaten in 6 workshops begeleid werden. 72% van de deelnemers hebben binnen vier maanden een passende werkkring gevonden. Thans geeft dit bureau succesvolle workshops carrière transitie aan werkloze MBO ers, HBO ers en academici voor het UWV in het kader van de Wet Vrije Ruimte 2008 UWV. Plaatsingspercentage 2004: 49%. Thans behaalde plaatsingspercentage in 2005/6 68%. De intake alsmede de terugkomdagen worden gedaan in het Business Club in het WTC Beursgebouw te Rotterdam of Mastbosch Hotel te Breda. Nazorg: aan iedere deelnemer wordt tot en met 4 maanden na het afsluiten van een arbeidscontract nazorg verleend in en na nauw overleg met betrokkene kandidaat. Indien kandidaten langer dan 1,5 uur moeten reizen wordt een andere geschikte locatie gevonden. Mediatraining Afgeleide van een mediatraining die wordt gegeven door een professionele televisiejournaliste, verbonden aan het Mediacentrum in Hilversum. Hierbij wordt met behulp van videoopnames de persoonlijke presentatietechnieken van de deelnemers dusdanig verbeterd zodat zij geheel zelfstandig beter in staat zijn zichzelf te presenteren aan hun toekomstige werkgevers en hun zelfvertrouwen met 75 % verbeterd!

7 ADVISER in LIFESTYLE B.V. Correspondentieadres: Hoge Filterweg KB Rotterdam Bezoekadres: WTC Club Rotterdam Beursplein 37 Postbus DE Rotterdam voor info zie ook Naam: Robert J. Groos MSc Telefoonnummer: of adres: Kantooradres: Hoge Filterweg KB Rotterdam Informatie over het re-integratiebedrijf Categorie: adviesbureau op het gebied van carrière transitie midden kader,hoger opgeleiden en academici Aantal vestigingen: één, gevestigd te WTC Business Club te Rotterdam Oprichtingsjaar: Start: 1989 mede oprichter Outplacementbureau met 4 vestigingen in Nederland. Belangrijkste opdrachtgevers: TNO, IBM, RET, Gemeentelijk Woningbedrijf, Gemeentelijk Havenbedrijf, AVR, ROTEB, Aegon, Nedlloyd, Furness, Internatio Müller, CWI, UWV, KNMI, thans wordt een pilot project uitgevoerd voor Rijkswaterstaat en het Kadaster niveau van de cliënten: MBO, HBO en Academici Samenwerkingsverband: 2 werving & selectiebureaus: Spencer Stuart en Ebbinge Consultants en interim bureaus : Boer & Croon, Intermaat en bureau NIG Interim Korte presentatie bedrijf Ontstaansgeschiedenis: in 1989 werd de heer Groos medeoprichter van een bureau dat zich bezig hield met het geven van loopbaanmanagementtrainingen. Doelstelling van dit bureau werd het uitvoeren van herplaatsingsopdrachten voor met name TNO Nederland in de vorm van zogenaamde loopbaanmanagementtrainingen. Dit zijn 3½ daagse workshops met een terugkomdag na drie weken om de deelnemers in staat te stellen geheel zelfstandig een passende werkkring te laten vinden, zowel intern als extern. Deze trainingen waren dusdanig succesvol dat deze na aanpassing aan de specifieke situatie, zijn

8 aangeboden aan en uitgevoerd voor ondermeer IBM Nederland (280 medewerkers met Mbo, HBO of academische achtergrond) en Nedlloyd (27 stafmedewerkers MBO en HBO) inzake een fusie, opdracht succesvol afgerond. Gemeentelijk Woningbedrijf Rotterdam (WBR) ( ): 80 medewerkers vooral MBO niveau met succes loopbaanmanagementtrainingen gegeven vanwege verzelfstandiging en fusie. Expertise van het bedrijf met doelgroep mbo +, hoger opgeleiden en academici In 2002 werd door het bureau een opdracht uitgevoerd voor het CWI Rotterdam waarbij 72 kandidaten in 6 workshops begeleid werden. 72% van de deelnemers hebben binnen vier maanden een passende werkkring gevonden. Thans geeft dit bureau succesvolle workshops carrière transitie aan werkloze MBO ers, HBO ers en academici voor het UWV in het kader van de Wet Vrije Ruimte 2008 UWV. Plaatsingspercentage 2004: 49%. Thans behaalde plaatsingspercentage in 2005/6 68%. De intake alsmede de terugkomdagen worden gedaan in het Business Club in het WTC Beursgebouw te Rotterdam of Mastbosch Hotel te Breda. Nazorg: aan iedere deelnemer wordt tot en met 4 maanden na het afsluiten van een arbeidscontract nazorg verleend in en na nauw overleg met betrokkene kandidaat. Indien kandidaten langer dan 1,5 uur moeten reizen wordt een andere geschikte locatie gevonden. Mediatraining Afgeleide van een mediatraining die wordt gegeven door een professionele televisiejournaliste, verbonden aan het Mediacentrum in Hilversum. Hierbij wordt met behulp van videoopnames de persoonlijke presentatietechnieken van de deelnemers dusdanig verbeterd zodat zij geheel zelfstandig beter in staat zijn zichzelf te presenteren aan hun toekomstige werkgevers en hun zelfvertrouwen met 75 % verbeterd!

9 Agens De Werkende Kracht Correspondentieadres: Postbus AK Rotterdam Bezoekadres: Wijnhaven WN Rotterdam Naam: Annelies Adam Telefoonnummer: adres: : Wijnhaven WN Rotterdam Inhoud: Intensieve arbeidsmarktgerichte training en jobhunting In onze aanpak kiezen we voor een kort traject van maximaal 6 maanden om klanten te bemiddelen naar regulier betaalde arbeid. Middels het Experiment Subsidiebanen is bewezen dat binnen een relatief zeer korte tijdsperiode, waarbij een intensief programma aangeboden wordt, klanten zich dusdanig goed ontwikkelen dat zij snel de arbeidsmarkt kunnen betreden. Het programma: - De eerste maand training Focus op Werk. - Direct aansluitend zullen de klanten deelnemen aan het Agens mobiliteitscentrum gedurende 5 maanden en door de arbeidsmarkconsulent/jobhunter bemiddeld worden naar regulier betaalde arbeid. - Nazorg zal vervolgens gedurende 6 maanden plaatsvinden. Gedurende de eerste drie maanden bevinden de klanten zich 20 uur per week op onze vestiging en krijgen zij activiteiten aangeboden. Doelgroep - klanten die niet zelfstandig hun afstand tot de arbeidsmarkt kunnen overbruggen - 45 plussers - jongeren - nuggers

10 Gemiddelde duur De duur van de bemoeienis ligt tussen de 6 en 12 maanden. Resultaat - De klant is geactiveerd, weet wat hij wil, kan en durft en is klaar voor de bemiddeling richting werk. - De klant is goed in staat vacatures op te sporen en effectief werkgevers te benaderen, heeft voldoende sollicitatievaardigheden voor succesvolle sollicitaties. - De klant is duurzaam geplaatst op de arbeidsmarkt. Traject is succesvol te noemen als de gemaakte afspraken met SoZaWe zijn bereikt. Er zijn twee eindresultaten als succesvol te benoemen: 1. De klant heeft voortgang geboekt wat betreft het feit dat er aantoonbaar sprake is van een tredeverhoging; 2. De klant is geplaatst op de arbeidsmarkt.

11 Agens Special Products Correspondentieadres: Postbus AK Rotterdam Bezoekadres: Wijnhaven WN Rotterdam Naam: Annelies Adam Telefoonnummer: adres: : Wijnhaven WN Rotterdam

12 Inhoud: Jobcoaching Binnen Agens Special Products richten we ons op die doelgroepen die extra specialistische ondersteuning nodig hebben. De methodieken die we hiervoor inzetten hebben jobcoaching als gemeenschappelijk kenmerk. Jobcoaching is bedoeld voor (arbeidsgehandicapte) werknemers die extra ondersteuning nodig hebben om succesvol te kunnen (blijven) functioneren bij hun werkgever. Agens is een erkende jobcoachorganisatie en voert de jobcoaching uit volgens de methodiek Supported Employment en de KIRA-methodiek. Bij deze methodieken gaan we uit van de mogelijkheden van de klant. De methoden vormen een totaalpakket voor de bemiddeling en de begeleiding van de klant. De jobcoach gaat aan de hand van een coachingsplan en een praktijkgericht assessment op zoek naar een baan die past bij de mogelijkheden van de klant. Hiervoor worden mogelijke functies uitgebreid geanalyseerd. Er wordt gekeken naar de inhoud van de functie, de geschiktheid van het bedrijf en een beoordeling van de werkplek. De werknemer wordt door de jobcoach intensief begeleid. Tijdens deze begeleiding worden de werknemer vaardigheden aangeleerd zodat hij zijn werk zelfstandig kan uitvoeren. Jobcoaching vindt vaak plaats binnen netwerken van de behandelende sector, maatschappelijk werk, medewerkers van begeleid wonen, verslavingszorg, ouders enzovoorts. Doelgroep klanten met gedragsproblemen zoals aan autisme verwante stoornissen klanten met een lichamelijk ziektebeeld klanten met een psychisch ziektebeeld klanten met een verstandelijke beperking klanten die HIV positief zijn Gemiddelde duur De duur van de bemoeienis is afhankelijk van de problematiek en kan een half tot tweeënhalf jaar duren. Resultaat Het resultaat van jobcoaching is dat de klant: zelfstandig zijn functie kan uitoefenen; de voor het werk noodzakelijke sociale vaardigheden heeft aangeleerd; een blijvende functie heeft verworven.

13 Alexander Calder arbeidsintegratie bv Correspondentieadres: Postbus 404, 5201 AK s-hertogenbosch Bezoekadres: Teilingerstraat 130, 3032 AW Rotterdam Naam: Karin Overgaauw-Olthof, vestigingsmanager Telefoonnummer: adres: : Teilingerstraat 130, 3032 AW Rotterdam Alexander Calder arbeidsintegratie bv is een onafhankelijke organisatie die zich de afgelopen 16 jaar heeft ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende bedrijven in de re-integratiemarkt. Op een doelgerichte en enthousiasmerende manier worden zoveel mogelijk mensen via trajecten aan het werk geholpen, onder het motto de kortste weg naar werk. Alexander Calder arbeidsintegratie ondersteunt u bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Dit is wikken en wegen. Nieuw perspectief ontstaat door capaciteiten, kennis en talenten anders te bekijken. Vervolgens worden realistische keuzes gemaakt. Werkwijze Voor Alexander Calder is iedere klant een individu met een eigen achtergrond, eigen vaardigheden en mogelijkheden. Samen met u zetten wij de beste route uit naar passend duurzaam werk. Voor iedere klant betekent dit een vaste begeleider die werkt met een persoonlijke invulling op maat. Qua duur en inhoud. En qua vorm: individueel, groepsgewijs, of een mix van beide. Het resultaat voor u staat hierbij centraal: het realiseren van een baan. Alexander Calder arbeidsintegratie heeft een keur aan producten en activiteiten ter beschikking die allen in het teken van werk staan. Product Intake en analyse Trajectplan Beoordelen ondernemingsplan Diagnose en oriëntatie Loopbaanonderzoek Werkprofiel Dynamisch Assessment Startersgroep ondernemers Aanbodversterking en bemiddeling Scholing Trajectcoaching Trajectcoaching voor mensen met een korte Tijdsinvestering, maximale doorlooptijd 1 dagdeel, 2 weken 1 dagdeel, 6 weken 1 dagdeel, 1 week 16 dagdelen, 8 weken 6 dagdelen, 8 weken Afhankelijk van de scholing 1 dagdeel per week, 18 maanden 1 dagdeel per week, 6 maanden

14 afstand tot de arbeidsmarkt Trajectcoaching voor mensen met een middellange afstand tot de arbeidsmarkt Deelname banenmarkt Dynamisch bemiddeling Arbeidsdeskundige begeleiding en advisering Taaltraining Luiletterland Begeleiding naar zelfstandige arbeid Persoonsgebonden budget Werkervaring Plaatsing Nazorg Nazorg zelfstandige arbeid 1 dagdeel per week, 12 maanden 1 dagdeel per week 4 dagdelen per week, 8 weken 1 dagdeel Zelfstandig werken Naar vraag 4 dagdelen per week, 3 maanden 6 maanden 9 maanden Doelgroep Voor jongeren als bedoeld in artikel 13 van de WIJ en alle uitkeringsgerechtigden, die via een werkplein of afdeling van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een uitkering ontvangen, personen die werkloos werkzoekenden zijn en geregistreerd zijn bij het UWV en zich kenmerken door een afstand tot de arbeidsmarkt en bij de gemeente Rotterdam zijn ingeschreven

15 2ALINE Carriere Management B.V. Correspondentieadres: Schipholweg XC LEIDEN Bezoekadres: Lichtenauerlaan ME ROTTERDAM (loopafstand metrostation Kralingen) Naam: Clemens van Gemert Telefoonnummer: adres: : Schipholweg ALINE CARRIERE MANAGEMENT begeleidt hoger opgeleiden op zoek naar een nieuwe baan. Nuchter en ter zake. Doelgericht en persoonlijke ondersteuning om passend werk te vinden, dat wil zeggen, een baan die aansluit op uw opleidingsniveau, kennis en werkervaring. PROGRAMMA S: Bij 2Aline Carrière Management volgt u geen standaard traject. Want na een kennismakingsgesprek met een van onze coaches stellen we een programma op dat toegesneden is op uw wensen en behoeftes. 2ALINE Carriere Management biedt u diverse diensten en producten die u zo snel mogelijk naar een goedbetaalde baan leiden. RIO: We starten uw traject met een analyse. Wat zijn uw successen, uw werkervaring, de sterke en minder sterke eigenschappen? Aan de hand van deze analyse bekijken we welke vaardigheden u kunt aanscherpen. Ook krijgt u training in gesprekstechnieken en netwerken. Dat is niet onbelangrijk aangezien het merendeel van de banen voor hoger opgeleiden verkregen worden via het netwerk. Daarnaast heeft u zeer regelmatig contact met uw coach die u ondersteunt bij alle te nemen acties. Dat kan met het oog op een dienstverband, maar ook gericht op het starten van een eigen bedrijf. Een aantal coaches is gespecialiseerd in zelfstandig ondernemerschap en kunnen u hierin professioneel bijstaan. De looptijd van het traject is maximaal 1 jaar. TRAININGEN: Onze sollicitatietraining en netwerktraining zijn uiterst doelmatig en persoonlijk tegelijkertijd. Kort en krachtig. JOBHUNTING: Heeft u vooral behoefte aan hulp bij het zoeken en vinden van de juiste vacatures, dan is jobhunting de aangewezen weg. De

16 looptijd van het traject bedraagt 4 maanden. BEROEPEN ORIENTATIE TRAJECT (BOT): Weet u nog niet precies wat u wilt of waar voor u de beste kansen liggen op de arbeidsmarkt, dan kunt u het beste een beroepen oriëntatie traject kiezen. De looptijd bedraagt maximaal 10 weken. ADVIES BIJ SCHOLINGSVRAAGSTUKKEN: Wilt u weten met wat voor scholing u uw kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten, dan is het Studieselct traject de oplossing. De looptijd bedraagt maximaal 10 weken. DE ORGANISATIE: 2ALINE Carriere Management is een middelgroot kantoor met 6 vestigingen,15 coaches en ruim 10 jaar ervaring. Onze coaches kennen de arbeidsmarkt door en door, beschikken over een actief netwerk en weten exact hoe u stapsgewijs uw doel kunt bereiken. Verdere online ondersteuning krijgt u bovendien met Carrière Plan,ons digitale platform vol informatie en wegwijzers. BLIK-OP-WERK KEURMERK 2Aline Carrière Management staat voor kwaliteit. Daarom zijn we houder van het Blik-op-Werk keurmerk en worden we in opdracht van Blik-op-Werk jaarlijks getoetst op de kwaliteit van de dienstverlening en klanttevredenheid. Op beide scoort 2Aline Carrière Management uitstekend. Daarnaast is ons plaatsingspercentage van 76% zonder meer hoog te noemen.

17 APACS Business & Personal Correspondentieadres: Schoenerkade ES Zoetermeer Bezoekadressen: Schoenerkade ES Zoetermeer Groothandelsgebouw Stationsplein AK Rotterdam Huib Palm Schoenerkade ES Zoetermeer Trajecten: Nieuwe baan Eigen bedrijf Zelfstandig beroepsbeoefenaar Doelgroep: Professionals, hoger opgeleiden en management. Dienstverlening, zorg, ict, handel, distributie en overheid.

18 Aijer arbeidsmarkt- en re-integratiedienstverlening Correspondentieadres: Postbus JB Tilburg Bezoekadres: Mient Capelle aan den IJssel of In overleg of MH Trompweg 225 J 3017 BS Dordrecht Naam: Marian van den Berg Telefoonnummer: of adres: Naam: Asha Ganeshie Telefoonnummer: of adres: : Mient Capelle aan den IJssel of In overleg of MH Trompweg 225 J 3017 BS Dordrecht Inhoud: Grote betrokkenheid met en resultaatgerichtheid voor klanten met inzet van: Werkzaamheden op basis van tijdafspraken Snelle korte Jobhunting in kader van instroombeperking vanuit de WW. Bv. 5 uren jobhunten voor een klant om WWB instroom te beperken. Individuele begeleiding, gericht op verkrijgen van duurzame arbeid Ziekteverzuimbegeleiding (1 e dagcontrole en lekencontroles) Afleggen van huisbezoeken Jobhunting, plaatsing en aanbodversterking Ketenbegeleiding, sociale activiteiten 1

19 Bedrijfsadviseur voor (door)start eigen bedrijf opleider(o.a. beveiliging) Diverse opleiding arrangementen (o.a. asbest, matroos, beveiliging, detailhandel) Begeleiding op de werkplek Uitgebreid netwerk, bij uitkerende instanties, gemeentes, werkgevers en scholingsinstituten Mogelijkheden van detachering, payrolling en uitzenden in samenwerkingsverband Doelgroepen specialisatie Ex-gedetineerden / zigeuners 45+ Hangjeugd Ongehuwde moeders Jongelui die hun vermogende ouders teleurstellen met hun carrièrepad. 2

20 Stichting voor Interconfessioneel Beroeps- en Algemeen Vormend Onderwijs en Volwasseneducatie voor Rotterdam e.o Correspondentieadres: Postbus ALRotterdam Bezoekadres: Triathlonstraat HX Rotterdam Naam: Christine van den Broek Telefoonnummer: adres: : Triathlonstraat 3 Rotterdam Inhoud Functietrainingen, beroepskwalificerende scholing en trajecten met baangarantie. De professionals van het team Re-Integratie van het Albeda College helpen U aan de beste scholing op maat om uw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Onze kwalificaties zijn landelijk erkend en onze scholing en functietrainingen worden georganiseerd in samenwerking met DAAD en het lokale bedrijfsleven. Onze opleidingen zijn zeer geschikt voor werkzoekenden die (nog) geen MBO diploma bezitten. Het opleidingenaanbod stemmen we af op de lokale situatie van de arbeidsmarkt en kan dus snel veranderen. Staat een door u gewenste opleiding niet in het onderstaande voorbeeld, belt of mailt u dan naar onze contactpersoon. Voorbeelden Baangarantie-scholingstrajecten in Techniek Baangarantie-scholingstraject in de Zorg op niveau 1,2 en 3 Trajecten voor jonge moeders: toeleiding naar werk of opleiding

21 Voorschakeltraject facilitair/ zorg Maatwerktrajecten in opdracht van bijvoorbeeld gemeenten Trainingen sollicitatievaardigheden Trainingen budgetteren Trainingen computervaardigheden Cursussen sociale hygiëne VCA ( veiligheidscertificaat) VCA + extra Nederlands Doelgroep Werkzoekenden die met scholing op MBO niveau hun bemiddeling naar werk willen bevorderen.

22 Atiyeh Re-integratie Correspondentieadres: Parallelweg AL `s-hertogenbosch Bezoekadres: Idem Naam: Shahrzad Ghorbani Telefoonnummer: adres: : Parallelweg AL `s-hertogenbosch Inhoud Atiyeh Re-integratie is gespecialiseerd in de loopbaanbegeleiding, individueel en in groepsverband, van (getraumatiseerde/hoogopgeleide) vluchtelingen. Het aanbod bestaat uit diverse trajecten: - Arbeidsre-integratie, - Inburgering en integratie in de Nederlands samenleving - Sociale activering - Ondersteunende en activerende begeleiding - Jobcoaching - Zelfstandig ondernemerschap - Diverse trainingen en cursussen: sollicitatietraining, computervaardigheden e.a. Atiyeh Re-integratie biedt bij alle trajecten maatwerk en hanteert daarbij een eigen begeleidingsmethode met de volgende kernelementen. Integrale benadering Oplossing van het trauma en arbeidsre-integratie vinden geïntegreerd plaats op basis van een eenduidige doelstelling en methodiek. Dit is mogelijk dankzij de inzet van ervaringsdeskundigen en de nauwe samenwerking met de psychiatrische organisatie Osperon b.v., ook gespecialiseerd in de behandeling van trauma s van vluchtelingen. Verhouding tussen verleden, heden en toekomst De gehanteerde methodiek in de eerste fase van het traject maakt dat de vluchteling zich realiseert dat zijn vluchtverhaal en de opgelopen trauma s die hiermee gepaard gaan (verleden), door de begeleider erkend en begrepen worden. De verhouding tussen het verleden en de huidige situatie van de cliënt (het heden) is een cruciaal aspect in de identiteit van de vluchteling en de analyse daarvan vormt het startpunt van alle overwegingen, van alle plannen en van elke inschatting van kansen en mogelijkheden (toekomst). Wederzijds vertrouwen Aan de hand van de bovengenoemde analyse en conform opdracht, doet Atiyeh Re-integratie een helder aanbod, zodat

23 de cliënt weet wat hij wel of niet kan verwachten, en maakt duidelijk welke functie en rol de begeleider heeft binnen het gehele proces van loopbaanbegeleiding. De acceptatie door de cliënt is de basis voor wederzijds vertrouwen, voorwaarde voor een succesvolle realisatie van het trajectdoel. Activering, zelfvertrouwen Onder ander door middel van huiswerk en diverse opdrachten wordt tijdens de realisatie van het trajectplan een actieve houding van de cliënt bevorderd en daardoor zijn zelfvertrouwen vergroot. Netwerk Atiyeh Re-integratie is zeer goed bekend met de reintegratiemarkt in het bijzonder op het gebied van re-integratie van (getraumatiseerde/hoogopgeleide) vluchtelingen en beschikt over een zeer breed netwerk in het hele land. Resultaat en nazorg Voor Atiyeh Re-integratie staat de realisatie van het afgesproken doel centraal. Dat doel kan, afhankelijk van de opdracht, verschillend zijn: arbeidsre-integratie, een kwalificatie behalen, zelfredzaamheid en participatie in de samenleving, een eigen bedrijf starten, enzovoort. Het eindresultaat wordt gevolgd door een nazorgtraject, in principe van zes maanden. Doelgroep (getraumatiseerde /hoogopgeleide) vluchtelingen.

24 Atlas Employability Services B.V. Correspondentieadres: Postbus 23513, 3001 KM Rotterdam Bezoekadres: Westersingel 91,3015 LC Rotterdam Naam: Koen Roozen Telefoonnummer: / adres: : Postbus 23513, 3001 KM Rotterdam Inhoud Re-integratie en begeleiding van mensen met een redelijke afstand tot de arbeidsmarkt door middel van coaching, scholing, testmethodiek en intensieve aandacht. Veel ervaring is er met kandidaten uit de logistieke en maritieme sectoren, ongeacht het beroep. Doelgroep Als doelgroep mensen die om redenen van gewone werkloosheid zijn uitgevallen, of door ziekte op grond van lichamelijk en/of psychische aandoeningen / klachten. Wel moet de kandidaat beschikken over een vaste woon / verblijfplaats in of rond Rotterdam.

25 AtWork Jobcoaching B.V. Correspondentieadres: Postbus AX Dordrecht Bezoekadres: Zwartewaalstraat HZ Rotterdam klantmanagers en klanten Naam: Dhr. E. Baan Telefoonnummer: adres: : Zwartewaalstraat HZ Rotterdam Inhoud: De specialiteit van AtWork de combinatie van intensieve jobcoaching, lifecoaching én de inzet van eigen leerwerkbedrijven. De eigen leerwerkbedrijven zijn Het Havenmuseum Rotterdam, Historische Scheepswerf De Delft en Huys ten Donck. Daarnaast heeft AtWork een groot aantal stage-, leerwerk en echte werkplekken beschikbaar. De afgelopen 5 jaar heeft AtWork zo n 400 jongeren naar duurzaam werk begeleid. Doelgroep: Jongeren(18-35 jaar) die licht verstandelijk en/of psychisch beperkt zijn. Veel jongeren die AtWork nu coacht hebben een allochtone achtergrond.

Contactgegevens en specialisatie re-integratiebedrijf in het kader van de Rotterdamse Individuele re-integratieovereenkomst (RIO)

Contactgegevens en specialisatie re-integratiebedrijf in het kader van de Rotterdamse Individuele re-integratieovereenkomst (RIO) ABQURON VOF Correspondentieadres: Postbus 53066, 3008 HB Rotterdam Bezoekadres: Pleinweg 216 a 3083 EW Rotterdam www.abquron.nl Naam: S. Kaygisiz Bay Telefoonnummer: 010-2151011 E-mailadres: info@abquron.nl

Nadere informatie

Contactgegevens en specialisatie re-integratiebedrijf in het kader van de Rotterdamse Individuele re-integratieovereenkomst (RIO)

Contactgegevens en specialisatie re-integratiebedrijf in het kader van de Rotterdamse Individuele re-integratieovereenkomst (RIO) ABQURON VOF Correspondentieadres: Postbus 53066, 3008 HB Rotterdam Bezoekadres: Pleinweg 216 a 3083 EW Rotterdam www.abquron.nl Naam: S. Kaygisiz Bay Telefoonnummer: 010-2151011 E-mailadres: info@abquron.nl

Nadere informatie

Contactgegevens en specialisatie re-integratiebedrijf in het kader van de Rotterdamse Individuele re-integratieovereenkomst (RIO)

Contactgegevens en specialisatie re-integratiebedrijf in het kader van de Rotterdamse Individuele re-integratieovereenkomst (RIO) ABQURON VOF Correspondentieadres: Postbus 53066, 3008 HB Rotterdam Bezoekadres: Pleinweg 216 a 3083 EW Rotterdam www.abquron.nl Naam: S. Kaygisiz Bay Telefoonnummer: 010-2151011 E-mailadres: info@abquron.nl

Nadere informatie

TRAININGSGIDS CONVERGE

TRAININGSGIDS CONVERGE TRAININGSGIDS CONVERGE 2014 1 Inhoud 1. Inleiding Converge Converge loopbaanadvisering en replacement BV is een van de leidende adviesbureaus op het gebied van loopbaanbegeleiding, (executive) coaching

Nadere informatie

Arbeidstoeleiding en Jobcoaching

Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Arbeidstoeleiding & Jobcoaching 2 Inhoudsopgave Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Inleiding blz. 4 Kennismakingsgesprek blz. 6 Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO)

Nadere informatie

Het ondernemen van een intentsieve en bijzondere reis

Het ondernemen van een intentsieve en bijzondere reis Activerende Zorgcoaching: Het ondernemen van een intentsieve en bijzondere reis Een methodische handreiking Yvonne van Heerwaarden Josien Hofs Carel Tenhaeff Guido Walraven Lectoraat Dynamiek van de Stad

Nadere informatie

Samen werken aan werk: lessons learned CREATIEVE SAMENWERKING TUSSEN GEMEENTEN EN RE-INTEGRATIEBEDRIJVEN

Samen werken aan werk: lessons learned CREATIEVE SAMENWERKING TUSSEN GEMEENTEN EN RE-INTEGRATIEBEDRIJVEN Samen werken aan werk: lessons learned CREATIEVE SAMENWERKING TUSSEN GEMEENTEN EN RE-INTEGRATIEBEDRIJVEN Samen werken aan werk: lessons learned Creatieve samenwerking tussen gemeenten en re-integratiebedrijven

Nadere informatie

d e k r a n t d i e w e r k t

d e k r a n t d i e w e r k t NR.8 week 17, jaargang 3, 2009 www.regiowerk.nl d e k r a n t d i e w e r k t Dichter bij ondernemers Re-integratie Financiën in de regio Reverti Arbo & Re-integratie Reverti de beste oplossing voor u

Nadere informatie

De doorstroom van vrouwen onder de loep Discussiestuk De Haagse Maatschap

De doorstroom van vrouwen onder de loep Discussiestuk De Haagse Maatschap De doorstroom van vrouwen onder de loep Discussiestuk De Haagse Maatschap Doorstroom van vrouwen onder de loep 1.0/LVI/05-10-2010 1 De Haagse Maatschap Wilt u ons iets toesturen? Postbus 13870 2501 EW

Nadere informatie

Moving Forward. Brengt vrouwen een stap dichter bij de arbeidsmarkt

Moving Forward. Brengt vrouwen een stap dichter bij de arbeidsmarkt Methodiekbeschrijving voor (zelf) organisaties die vrouwen helpen deel te nemen aan het economisch verkeer en richting te geven aan hun toekomst. Moving Forward Brengt vrouwen een stap dichter bij de arbeidsmarkt

Nadere informatie

BIS BenW adviezen - 5611

BIS BenW adviezen - 5611 BIS BenW adviezen - 5611. BIS BenW adviezen - 5611. BIS BenW adviezen - 5611. Plan van aanpak Integrale aanpak van gecoördineerde werkgeversdienstverlening, detachering en reintegratie Gemeente Nederweert,

Nadere informatie

Zwerfjongeren op weg naar werk

Zwerfjongeren op weg naar werk Zwerfjongeren op weg naar werk Mogelijkheden om (ex- )zwerfjongeren te begeleiden naar en op werk Branko Hagen Afdeling Participatie en Support/Werk en Handicap Postbus 19152, 3501 DD Utrecht Telefoon:

Nadere informatie

Werken@Breda Op weg naar werk

Werken@Breda Op weg naar werk Werken@Breda Op weg naar werk NOTA RE-INTEGRATIE / PARTICIPATIE 2013-2014 þgeschikt CONCEPT Werken@Breda Op weg naar werk Nota re-integratie/participatie 2013-2014 Concept Voorwoord > Voor u ligt de

Nadere informatie

2. De werkwijze van DAAT- Drenthe 6-8. 3. Arbeidsrehabilitatie 9. 4. Productbeschrijving 10-16. Stroomschema 17. Aanmeldingsprocedure 18

2. De werkwijze van DAAT- Drenthe 6-8. 3. Arbeidsrehabilitatie 9. 4. Productbeschrijving 10-16. Stroomschema 17. Aanmeldingsprocedure 18 Inhoudsopgave pagina Inleiding 3 1. De doelstelling en organisatie van DAAT- Drenthe 4-5 Doelstelling Doelgroep Werkgebied Interne organisatie Voorwaarden bij de vestigingen 2. De werkwijze van DAAT- Drenthe

Nadere informatie

The manager in me. 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement

The manager in me. 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement The manager in me Inhoudsopgave pagina 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement 2. Toepassing van de methodiek Opzet/trainingsonderdelen

Nadere informatie

Jongeren aan de slag 2015-2018. Rotterdams actieprogramma tegen Jeugdwerkloosheid

Jongeren aan de slag 2015-2018. Rotterdams actieprogramma tegen Jeugdwerkloosheid Jongeren aan de slag 2015-2018 Rotterdams actieprogramma tegen Jeugdwerkloosheid 1 2 Rotterdams actieprogramma tegen jeugdwerkloosheid Inhoudsopgave 1 Voorwoord 5 2 Ontwikkelingen 7 2.1 Ontwikkelingen

Nadere informatie

September 2014 nr 1. Outplacement. Investeren in nieuw werk loont!

September 2014 nr 1. Outplacement. Investeren in nieuw werk loont! September 2014 nr 1 Outplacement Investeren in nieuw werk loont! Inhoudsopgave Inleiding... 3 Outplacement als oplossing voor boventalligheid... 4 Vormen van outplacement... 6 Beslisboom... 9 Resultaten

Nadere informatie

Meedoen mogelijk maken

Meedoen mogelijk maken verbind Sociale Zaken en Werkgelegenheid Beleid, Advies en Control Werkplein De Lure Hanzelaan 180 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 498 40 57 s.bruns@zwolle.nl www.zwolle.nl Meedoen mogelijk

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Mobiliteit 2013-2018 Oplegvel Collegebesluit Portefeuille C. Mooij Auteur Dhr J van Duijnhoven/ Mevr. GA Zeilstra Telefoon 0235114488 E-mail: gzeilstra@haarlem.nl MenS/HRM Reg.nr. 2013/8697 Nota

Nadere informatie

In eigen hand. Persoonsgebonden budgetten bij reïntegratie

In eigen hand. Persoonsgebonden budgetten bij reïntegratie Opdrachtgever Divosa In eigen hand. Persoonsgebonden budgetten bij reïntegratie Opdrachtnemer Meccano, Astri / Hans Bosselaar, Rienk Prins Onderzoek Einddatum 1 januari 2010 Categorie Interventies/re-integratie-interventies

Nadere informatie

Arbeidstoeleiding vanuit het pro en vso

Arbeidstoeleiding vanuit het pro en vso Arbeidstoeleiding vanuit het pro en vso Tussentijdse evaluatie Werkschool en vergelijking met Boris Een onderzoek in opdracht van het Ministerie van OCW Lot Coenen Suzanne de Visser Florieke Westhof Mirjam

Nadere informatie

Ons programma staat echter ook open voor mensen met een opleiding. Tevens verzorgen we trainingen en opleidingen voor leidinggevenden.

Ons programma staat echter ook open voor mensen met een opleiding. Tevens verzorgen we trainingen en opleidingen voor leidinggevenden. UW gids naar werk trainingen, opleidingen, arbeidsonderzoek en trajecten UW heeft in de loop der jaren een breed aanbod aan trainingen, opleidingen, arbeidsonderzoek en trajecten ontwikkeld. Werk staat

Nadere informatie

Jonge moeders toeleiden naar werk en scholing.

Jonge moeders toeleiden naar werk en scholing. Jonge moeders toeleiden naar werk en scholing. Een aparte doelgroep die een eigen aanpak vergt. Margreth Hoek September 2007 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Wat is een jonge moeder?...3 Opzet inventarisatie

Nadere informatie

Onderzoek werkplaatsing van jongeren zonder startkwalificatie

Onderzoek werkplaatsing van jongeren zonder startkwalificatie Onderzoek werkplaatsing van jongeren zonder startkwalificatie Eindrapportage Opgesteld in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Opgesteld door Yolanda Hoogtanders Nadine van

Nadere informatie

MEE maakt meedoen mogelijk. Projecten en methodieken voor (potentiële) (ex) delinquenten met een licht verstandelijke beperking

MEE maakt meedoen mogelijk. Projecten en methodieken voor (potentiële) (ex) delinquenten met een licht verstandelijke beperking MEE maakt meedoen mogelijk Projecten en methodieken voor (potentiële) (ex) delinquenten met een licht verstandelijke beperking 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie MEE, ondersteuning bij leven met een

Nadere informatie

LOOPBAANADVIES 7 COACHING 11 TRAININGEN & WORKSHOPS 13 SOLLICITATIETRAINING INDIVIDUEEL 15 SOLLICITATIETRAINING GROEPSVERBAND 17

LOOPBAANADVIES 7 COACHING 11 TRAININGEN & WORKSHOPS 13 SOLLICITATIETRAINING INDIVIDUEEL 15 SOLLICITATIETRAINING GROEPSVERBAND 17 2 Mensen terugbrengen naar de arbeidsmarkt of ze begeleiden naar een ander beroep. Dat is de missie van WerkCompleet. We beschikken over alle competenties en kwaliteiten die voor dit inspirerende werk

Nadere informatie

Starten als ondernemer. Overzicht van regelingen voor mensen met een arbeidshandicap

Starten als ondernemer. Overzicht van regelingen voor mensen met een arbeidshandicap Overzicht van regelingen voor mensen met een arbeidshandicap Breed Platform Verzekerden en Werk Pagina 2 van 28 Overzicht van regelingen voor mensen met een arbeidshandicap Inhoudsopgave Leeswijzer Inleiding

Nadere informatie

Overzicht van Interventies VIER L

Overzicht van Interventies VIER L Overzicht van Interventies VIER L Versie januari 2015 Vier L B.V. Postbus 5053 5201 GB s-hertogenbosch Tel. 088-1184400 info@vierl.nl www.vierl.nl Inhoud Inleiding... 3 1 Intake... 4 2 Loopbaanassessment...

Nadere informatie

Maatwerk bij meervoudigheid. Domeinoverstijgende dienstverlening aan mensen met meervoudige problematiek

Maatwerk bij meervoudigheid. Domeinoverstijgende dienstverlening aan mensen met meervoudige problematiek Maatwerk bij meervoudigheid Domeinoverstijgende dienstverlening aan mensen met meervoudige problematiek Maatwerk bij meervoudigheid Domeinoverstijgende dienstverlening aan mensen met meervoudige problematiek

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNING GEZAMENLIJKE UITVOERING PARTICIPATIEWET. Gemeente Doetinchem. Gemeente Oude IJsselstreek ISWI. Wedeo

RAPPORT VERKENNING GEZAMENLIJKE UITVOERING PARTICIPATIEWET. Gemeente Doetinchem. Gemeente Oude IJsselstreek ISWI. Wedeo RAPPORT VERKENNING GEZAMENLIJKE UITVOERING PARTICIPATIEWET Gemeente Doetinchem Gemeente Oude IJsselstreek ISWI Wedeo februari 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Beleid 4 2.1 De participatiewet en de

Nadere informatie