welzijnopreceptgouda.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "welzijnopreceptgouda.nl"

Transcriptie

1 welzijnopreceptgouda.nl Soms zit het even niet mee of is het lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven. Mogelijk kamp je met allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. Je wilt er wel iets aan doen, maar weet niet zo goed hoe je dit moet aanpakken. In dat geval is Welzijn op recept een uitkomst. Samen met je huisarts of welzijnscoach kijk je wat het beste bij jou past. Om alvast een indruk te krijgen zijn hier vijf welzijnsrecepten uitgeschreven. Je kunt direct aan de slag. Wil je advies op maat of weet je niet zo goed wat bij jou past? Of ben je op zoek naar een andere activiteit of ondersteuning, neem dan vrijblijvend contact op met de welzijnscoaches van Palet Welzijn, Kwadraad of Participe. Zij kunnen jou verder helpen.

2 Yoga Cognitieve fitness Mindfullness Mentaal Vitaal Assertiviteitstraining Lichaam en geest Lichaam en geest kunnen niet zonder elkaar. Een goede lichamelijke conditie helpt om tegenslagen te verwerken en problemen aan te pakken. Rust in je hoofd en een positieve kijk op het leven geven je energie en levenslust. Yoga Yoga maakt lichaam en geest sterker en soepeler en leert je beter te ontspannen. Iedereen kan meedoen want een belangrijk uitgangspunt van yoga is dat je jouw eigen mogelijkheden respecteert. Beweeg met plezier en met aandacht voor de ademhaling en het bewegen gaat soepeler en meer vanzelf. Ook kan regelmatige yogabeoefening stress verminderen. Je bent nooit te oud om te beginnen. Cognitieve fitness Sporten verhoogt de hartslag waardoor meer zuurstof in de hersenen komt. Dat komt je concentratie ten goede en houdt je hersenen in conditie, die anders door het ouder worden achteruit gaan. Door uitdaging en inspanning, zal je meer ontspanning ervaren in het dagelijks leven.

3 Mindfulness Richt je aandacht doelbewust op je ervaring van dit moment, zonder hierover te oordelen. Het is een manier om thuis te komen bij jezelf en werkelijke aandacht te hebben voor je lichaam én geest in het huidige moment. Bij mindfulness krijg je handvatten aangeboden om zelf te gaan mediteren. Leer omgaan met stress en kom in balans. Na het volgen van de cursus handel je bewuster en aandachtiger, adem je beter en geniet je meer van het leven! Mentaal Vitaal Wil je meer weten over mentale gezondheid? Zoek het online uit via Mentaal Vitaal. Zij bieden je: informatie mentale fitness tips & oefeningen online cursussen & therapie verwijzing naar hulp. Assertiviteitstraining Een groepstraining kan de aangewezen manier zijn om bepaalde vaardigheden te verbeteren. In een groep worden ervaringen uitgewisseld en problemen herkend. Je leert hoe je het best met deze problemen kunt omgaan met behulp van tips, informatie en het aanreiken van handvatten. Deze vaardigheden kun je vervolgens in het dagelijks leven oefenen waarbij je begeleiding krijgt van twee coaches.

4 Bewegen met plezier SaSaFit Line Dance Go Country Wandel, fiets en rolstoelroutes Sportpunt Gouda Fifty fit Samen bewegen is niet alleen gezellig, maar motiveert je ook om er mee door te gaan. Bewegen is goed voor je lichaam, maar het maakt je geestelijk ook sterk en weerbaar. Een goede lichamelijk conditie geeft energie en levenslust. En samen met anderen is het ook nog gezellig! Er is in Gouda een uitgebreid aanbod gericht op beweging. SaSaFit SaSaFit van Stichting Vrouw & Beweging biedt vrouwen in de wijk de kans om hun conditie te verbeteren door meer te bewegen. Samen met anderen bewegen is niet alleen gezellig en goed voor je lichaam, maar biedt ook een kans voor sociale contacten en voorkomt gezondheidsklachten. Uiteraard hoort een gezonde voeding ook bij een fit lichaam en gaat het obesitas tegen. Bovendien zijn de kosten voor SaSaFit bijzonder laag. Line Dance Go Country Line Dance Go Country is een mooie gelegenheid om andere mensen uit de wijk te ontmoeten en een leuke manier om in beweging te blijven. Het is een makkelijke dansvorm op vrolijke countrymuziek en danspasjes zijn eenvoudig aan te leren. Danservaring is echt niet nodig!

5 Wandel, fiets en rolstoelroutes Loop eens mee aan de hand van een deskundige gids of ga er eens zelf op uit - te voet of op de fiets - om een van de vele mooie natuurgebieden in onze regio te ontdekken. Laat je wegwijs maken door een van de vele natuurverenigingen en/of organisaties. Zij kennen de meest fraaie, adembenemende, verrassende en vaak onbekende natuurgebieden in het Groene Hart. SPORT GOUDA SPORT GOUDA biedt een groot en divers aanbod van sport en bewegen voor de 50-plusser. Alle gegevens en mogelijkheden zijn gebundeld in De Beweegwijzer. Naast actieve sporten staan er ook activiteiten vermeld die minder intensief zijn, maar zeker zo gezond en gezellig. Zoals tai chi, fitness of nordic walking, maar ook bridgen of schaken. Fifty fit Houd je van bewegen in water, kun je zwemmen en wil je werken aan de opbouw of het in stand houden van je conditie? Dan is Fifty fit iets voor jou! Samen met andere 50-plussers krijg je les van een gediplomeerd instructeur. Bij deze lessen doe je oefeningen om je lichaam soepel te houden, spieren te versterken en je uithoudingsvermogen te vergroten. Fifty fit is zwemmen op eigen niveau en tempo en daarbij een leuke groepsactiviteit. Ontspannen bewegen als een vis in het water, spieren gebruiken zonder gewrichten te belasten en plezier beleven, dat is wat Fifty fit je kan bieden.

6 Seniorencontactbank Repair Café Gouda Mijn Levensreis Gouda Bruist Groen moet je doen Word vrijwilliger Koffiecafé Ontmoetingen en ondernemen Iets doen voor een ander is erg leuk. Het verbreedt je wereld en je ontmoet nieuwe mensen. Jouw kennis kan waardevol zijn voor anderen. Andere mensen inspireren jou weer. Het geeft een goed gevoel om wat voor anderen te kunnen betekenen. Wil je iets doen, maar je weet nog niet precies wat, waar en hoe vaak? De welzijncoaches kunnen je daarbij helpen. Seniorencontactbank Ga je graag uit, maar vind je het niet leuk om alleen te gaan? Houd je van spelletjes of fietsen, maar heb je niemand in de omgeving die dit ook leuk vindt? Dan is de seniorencontactbank van Palet Welzijn wellicht iets voor jou! Een vrijwilliger van de Seniorencontactbank maakt een afspraak voor overleg en nodigt vervolgens deelnemers met eenzelfde interesse uit voor een kennismaking. Er zijn al veel mensen die op deze manier hun vriendenkring hebben uitgebreid. Je kunt niet alleen andere deelnemers ontmoeten, maar ook aansluiten bij groepen mensen met dezelfde interesse(s). Denk aan gezamenlijke interesses zoals koken, wandelen, een theaterbezoek of zelfs samen op vakantie gaan behoort tot de mogelijkheid. Hoe meer deelnemers, hoe beter! Repair Café Gouda Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Café. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

7 Mijn Levensreis Ieder mens heeft een uniek verhaal over zijn/haar leven. Met het project Mijn Levensreis vertellen ouderen hun levensverhaal. Vrijwilligers (schrijvers) luisteren naar dit verhaal en maken hier een persoonlijk boek van met tekst en foto s. Ga samen met een vrijwilliger/schrijver op ontdekking in je eigen leven. Vind je het leuk om te schrijven? Maak dan samen met een oudere een levensboek. Gouda Bruist Gouda Bruist is een ontmoetingsplek voor iedereen die bij wil dragen aan meer plezier, creativiteit en verbondenheid in Gouda. De website Gouda Bruist is bedoeld voor iedereen die actief is in Gouda en een positieve bijdrage levert (of wil gaan leveren). Via dit netwerk kun je mensen ontmoeten, helpen en inspireren. Groen moet je doen Regelmatig willen enthousiaste bewoners aan de slag om zelf bezig te zijn met het groen in de buurt. Laat standaard gemeenteplantsoenen plaats maken voor kleurig en fleurig groen, steek zelf de handen uit de mouwen! In overleg met Cyclus bepaal je de inrichting en vervolgens neem je zelf het onderhoud voor eigen rekening. Het groen blijft wel openbaar gebied. Ga alleen of samen met de buren aan de slag en breng de buurt tot bloei! Word vrijwilliger Doe iets aardigs voor een vriend of voor iemand die je nog niet eens kent. Het geeft je een goed gevoel om iets te kunnen betekenen voor iemand. En het is vaak nog gezellig ook! Er zijn vele manieren om vrijwilliger te worden. Van actief in je eigen wijk, helpen bij de voetbalclub tot (zorg)vrijwilliger, overal is jouw inzet belangrijk. De welzijnscoach kan je op weg helpen met het vinden van de juiste vorm van vrijwilligerswerk dat bij jou past. Koffiecafé Bij Koffiecafé staan gezelligheid en aandacht voor elkaar voorop. Kom een krantje lezen of gewoon gezellig praten. Je kunt hier ook vragen stellen over zorg en welzijn. Kom in contact met anderen, zodat je weer wat structuur in je leven krijgt.

8 Kleurrijk lezen Studiekring senioren Gouda Wil je zingen? Zing dan mee Kunstpuntgouda Brei & haak café Ontwikkeling en ontdekking Je wilt jezelf blijven ontplooien. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en mensen met gelijke interesses is er een uitgebreid programma voor uiteenlopende wensen samengesteld. Ieder mens is creatief op zijn eigen manier. Probeer iets nieuws of herontdek een oude passie. Het is plezierig om iets nieuws te ontdekken en het geeft je een hoop zelfvertrouwen! Jezelf ontwikkelen samen met anderen, dat is nog gezellig ook. Kleurrijk lezen Vrouwen van allerlei culturen lezen gezamenlijk verhalen - in de Nederlandse taal - van schrijvers over heel de wereld en bespreken deze met elkaar. Afhankelijk van de belangstelling kunnen besprekingen alle kanten uit gaan, waarbij vele onderwerpen aan bod komen. Regelmatig gaat het over verhalen die uitnodigen tot uitwisseling van culturele gewoonten, waarden en normen. Gewoonlijk sluiten de gesprekken ook aan bij actuele landelijke gebeurtenissen of specifiek voor de stad Gouda. Studiekring senioren Gouda Heb jij ook wel eens dat je iets in de krant leest, op de radio hoort of op tv ziet waar je graag meer over wilt weten? De studiekring senioren Gouda bestaat uit een tiental senioren, zowel mannen als vrouwen, met een brede belangstelling voor allerlei maatschappelijke, culturele en andere onderwerpen. Een zelf gekozen onderwerp wordt besproken, waarmee de kennis kan worden verrijkt. Als er thema s zijn waarvoor veel specifieke kennis nodig is, wordt een spreker uitgenodigd. Ook gaat de groep wel eens op excursie.

9 Wil je zingen? Zing dan mee In Gouda zijn er diverse koren waar gezellig samen gezongen wordt. Het Gouds 50+ koor is al 40 jaar actief in Gouda. Het is een gemengd koor met mannen en vrouwen, sopranen, alten, tenoren, baritons en bassen. Twee of drie keer per jaar treedt het koor op, voornamelijk in een zorgcentrum of verpleeghuis. Hou je meer van pop, dan is het popkoor Mix Voices in Gouda wellicht iets voor jou. Er wordt niet met notenschrift gewerkt en er wordt ook niet aan een stemtest gedaan. Iedereen van 16 tot 100 jaar is welkom. Ook is er een Smartlappenkoor de Gebekte Wijffies. Het koor bestaat uit enthousiaste vrouwen die zingen als hobby hebben en het leuk vinden om voor anderen te mogen zingen. Het repertoire bestaat uit smartlappen, levensliedjes, liefdesliedjes en liedjes uit de 50/60-er jaren, allemaal Nederlandstalig. Dit koor geeft gemiddeld twee keer per maand een optreden van 2 x 30 minuten. Kunstpuntgouda Het Kunstpuntgouda heeft van alles te bieden op het gebied van kunst, muziek en fotografie. Heb je hier nog nooit iets mee gedaan? Geen punt. Bij kunstpuntgouda zijn er cursussen voor beginners en gevorderden. Het aanbod is voornamelijk gericht op het zelf, liefst samen met anderen, met plezier bezig zijn met kunst. Professionele en gedreven musici, theatermakers en beeldend kunstenaars geven de lessen en delen hun passie en kennis met cursisten. Ontdek jouw passie en ontwikkel jouw talenten in een inspirerende omgeving met nieuwe mensen. Kunstpuntgouda is er voor jong en oud! Brei & haak café Breien en haken kun je prima alleen doen, maar zoek je gezelschap, wil je iets nieuws leren of heb je behoeft aan tips, kom dan naar het Brei & haak café. Ook als je nog nooit iets gehaakt of gebreid hebt, ben je welkom en wordt je geholpen met je eerste werk.

10 Smakelijke ontmoetingen in De Buurtstee Eetcafe vrijdag SamSam serveert Internationale kookclub Thuis afgehaald Comfort à la carte Inloophuis Domino Gouda Smakelijke ontmoetingen Samen gezond eten, samen koken en samen genieten. Dat brengt mensen bij elkaar. Doe mee en proef de sfeer. Heb je geen zin om zelf te koken, maar wel om samen te eten? Hieronder staan een aantal tips waar je aan kunt schuiven en een vorkje mee kan prikken. Smakelijke ontmoetingen in De Buurtstee De Buurtstee staat al 25 jaar bekend om goede en gezellige maaltijdgroepen. Enthousiaste en betrokken buurtbewoners koken en serveren op vrijwillige basis wekelijks een heerlijk driegangenmenu waar een restaurant zich niet voor hoeft te schamen. Voor 5 euro genieten ruim 40 oudere (vaak alleenstaande) buurtbewoners iedere woensdagavond van een heerlijke, gezonde en vers bereide maaltijd in De Buurtkeuken van De Buurtstee. Eetcafe vrijdag SamSam serveert SamSam is onderdeel van Vrije Tijd & Vorming Midden-Holland. In Eetcafé SamSam koken en bedienen mensen met een lichte verstandelijke beperking. Meestal jongeren. Zij hebben zichtbaar plezier in hun rol. Ben jij geïnteresseerd om te komen eten bij het Eetcafé? Deelnemers en begeleiders maken speciaal voor jou een lekkere maaltijd klaar in de keuken.

11 Internationale kookclub Dit is een kookclub speciaal voor vrouwen uit alle culturen. Houd jij ook van koken en wil je kennismaken met eten uit andere culturen? Bij deze kookclub bereid je samen met andere vrouwen gerechten uit ieders cultuur en maak je elkaar vertrouwd met variaties en tips. Natuurlijk wordt er na het koken lekker gezamenlijk gesmuld en worden er verhalen uitgewisseld. Onder begeleiding van een vrijwilliger wordt er eventueel informatie uitgewisseld over gezonde voeding, afvallen, gezondheid en dergelijke. Inloophuis Domino Gouda Iedereen is welkom in het Inloophuis Domino Gouda. Rustig een kopje koffie, thee of fris drinken, wat lezen, een spelletje doen, de ander ontmoeten, een praatje maken, je hart luchten en met elkaar een warme maaltijd delen. Samen gewoon jezelf zijn dat kan bij Inloophuis Domino. Thuis afgehaald Thuis afgehaald maakt het mogelijk om je kookkunsten te delen met mensen bij jou in de buurt. Of je nu culinaire hoogstandjes maakt, of macaroni met kaas... hier kun je je maaltijd delen met je buren. Geen zin om te koken? Kijk bij Thuis afgehaald wat er aangeboden wordt en je hebt zo iets lekkers op je bord. Ga ook op culinaire ontdekkingstocht in je eigen buurt. Deel, proef en geniet! Comfort à la carte Voor mensen die zelfstandig thuis wonen, heeft Zorgpartners Comfort à la carte ontwikkeld. Dit is een veelzijdig dienstenpakket met onder meer huishoudelijke hulp, thuiszorg, therapie, maaltijdservice en activiteiten, maar je bepaalt zelf waar je gebruik van maakt. Vind je het gezelliger om met elkaar te eten? In meerdere centra van Zorgpartners kun je van deze service gebruikmaken. Elke dag staat er iets anders op de kaart en je kunt kiezen uit verschillende gerechten.

12 De welzijnscoach De welzijnscoach denkt met je mee over de manier waarop je zo prettig mogelijk kunt leven. Zij gaat met je in gesprek om te kijken welke mogelijkheden en kansen bij jouw leefsituatie passen. Waar krijg jij energie van? Welke interesses, talenten en ambities heb je? De welzijnscoach zoekt samen met jou naar een passende activiteit of arrangement. Je krijgt net dat duwtje in je rug om je leven een nieuwe wending te geven, zodat je weer energie krijgt. Daarnaast kunnen de welzijncoaches informatie en advies geven over diensten en voorzieningen op het gebied van wonen, zorg en financiën. Hoe kun je meedoen? Contact en informatie Wil je meedoen of wil je meer weten, kijk dan voor informatie op: Op onze website kun je alle actuele gegevens vinden over de plaatsen, locaties en prijzen. Je kunt vervolgens zelf contact opnemen om deel te nemen. Ook de telefoonnummers van onze welzijnscoaches zijn op de website te vinden. Wil je algemene informatie (geen afspraken) over Welzijn op recept, dan kun je ook bellen naar (Palet Welzijn). Zie je er tegen op om alleen op pad te gaan? Of weet je nog niet zo goed wat bij jou past? Neem dan contact op met de welzijncoaches. Zij zullen je op weg helpen. Welzijn op recept Gouda is eens samenwerking tussen Palet Welzijn, Kwadraad, Participe en Transmuraal Netwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Gouda en VGZ. Ontwerp: Steenbergen Ontwerp Studio

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service.

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Wilt u het uzelf thuis gemakkelijker maken? Dan is het goed om te weten dat ZINN Service een uitgebreid aantal diensten biedt. De diensten

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief.

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. Gewoon gezellig, lekker actief! Met de activiteiten van Savant Zorg kunt u samen met anderen veel plezier beleven.

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Fit in je Hoofd, Goed in je Vel.

Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Goed in je vel zitten Vandaag: 1) Wat is geestelijk gezond? 2) Fit in je Hoofd en 10 positieve stappen 3) Slot en doel 1) Wat is geestelijk gezond? Wie zich mentaal goed

Nadere informatie

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk Angela is hier gelukkig. Wij dus ook. Hannie, moeder groeien geluk van 1 GROEIEN VAN GELUK Vakantiefoto s kijken met Rob, met Alex een boekje lezen op de bank, samen met Jeroen naar de sportschool. Al

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving.

Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving. Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Eén ding is zeker: voor verveling heb je geen tijd bij Pluryn. Of je nu lekker wil sporten, hobbyen, muziek maken of uitgaan

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven Een goede conditie helpt vallen voorkomen Praktische tips om gezond en fit te blijven Met een goede conditie voelt u zich zowel lichamelijk als geestelijk fit. Dat is een voorwaarde om lekker te doen en

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

Cursusspel. GGNet Communicatie

Cursusspel. GGNet Communicatie Cursusspel Bij GGNet worden verschillende dingen (activiteiten) gedaan om mensen te helpen. Bepaalde therapieën (zo word het wel genoemd om je ergens mee te leren omgaan) of cursussen. Denk aan muziektherapie,

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

En hoe blijf jij Fit in je Hoofd?

En hoe blijf jij Fit in je Hoofd? En hoe blijf jij Fit in je Hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven

Nadere informatie

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In.

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In. Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Het steunpunt OOK Zandvoort is er voor alle inwoners van Zandvoort Noord die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of ouderdom steun kunnen gebruiken. Door mensen waar nodig te

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2018/2019 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF Binnen OOH vinden we het belangrijk dat de mensen die op onze scholen werken vitaal zijn. Vitaliteit bevat vele aspecten:

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? boekje-105x105-def.indd 1 30-01-2009 12:05:22 1,2,3,..., 10 stappen boekje-105x105-def.indd 2 30-01-2009 12:05:23 Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees

Nadere informatie

centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie SAMEN ZORGEN DAT HET BETER GAAT!

centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie SAMEN ZORGEN DAT HET BETER GAAT! centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie SAMEN ZORGEN DAT HET BETER GAAT! De Swaai is een samenwerking tussen GGZ Friesland en Talant en biedt jongeren met zowel een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT. Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT. Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Hulpverlening Lijn5 LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Daarnaast geeft Lijn5 ook advies en consultatie aan bijvoorbeeld een

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven in je hoofd en hebben al heel

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Winst voor twee VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Foto omslag: De jongens hebben een goede conditie en willen in weer en wind trainen. Ze hebben hun doel al bijgesteld. Ze willen zeker 10 kilometer

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, spierversteviging en oefeningen op muziek. Wanneer Maandag 10.15-11.15 uur Spel en Sport Wat

Nadere informatie

Eenvoudig overzien en combineren.

Eenvoudig overzien en combineren. Aanbod 2018 Eenvoudig overzien en combineren. Aanbod 2018 0 Begeleiding (flexibel) Begeleiding (binnen arrangement) 1 Thuisadministratie 2 Dagbesteding 3 Maaltijden aan huis 4 Fier 5 Financiëel cafe 6

Nadere informatie

Onderwijs met hoofd en hart

Onderwijs met hoofd en hart Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven Onderwijs met hoofd en hart www.altra.nl minigids_school2care.indd 1 18-06-15 14:22 Beste leerling, welkom bij School2Care! School2Care

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Soms merk ik dat ik dingen die ik graag deed, zoals fietsen en koken, niet meer kan doen. Daardoor heb

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Maandag 10.00 tot 12.00 uur dienstverlenende inloop Maandag 13.00 tot 14.00 uur Nederlandse conversatie les Dinsdag 14.00 tot 15.00 uur Chi Kung

Nadere informatie

Steeds tot uw dienst.

Steeds tot uw dienst. Steeds tot uw dienst. En plotseling Talen leren is iets dat iedereen kan doen, een leven lang. Je bent nooit te oud of te jong om een taal te leren! Uw redenen om een taal te leren: stond ik met mijn mond

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Bij ons draait het om u.

Bij ons draait het om u. Bij ons draait het om u. En om de mensen die voor u belangrijk zijn. Als u wilt, kunnen wij u en uw naasten ondersteunen. Bijvoorbeeld met goede zorg, hulp bij het huishouden of een personenalarm. En alles

Nadere informatie

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning DigiContact in één klik jouw ondersteuning Welkom bij DigiContact Ondersteuning van vandaag DigiContact is de ondersteuning van deze tijd. Speciaal voor mensen die zelfstandig wonen en werken, maar soms

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

de week van de contacten met Sofie op de koffie

de week van de contacten met Sofie op de koffie Week tegen de eenzaamheid 26 september tot en met 5 oktober De Langste Eettafel van Nederland de week van de contacten met Sofie op de koffie Programma: Het kan goed zijn om eens stil te staan bij de Week

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen:

SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen: SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen: 1. Workshop: Ontdek jouw communicatietalent! Data: woensdag 10 september, woensdag 24 september, woensdag 29 oktober,

Nadere informatie

Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief https://www.budosportarnhem.nl/ Contributie Lange tijd zijn de lesgelden voor onze sporters op hetzelfde niveau gebleven. We komen er echter niet onderuit om toch af en toe de prijzen aan te

Nadere informatie

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden Vrijwilligers om cliënten te bezoeken voor een praatje of evt. een spelletje doen; Vrijwilligers

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide geeft kleur aan je dag www.leekerweide.nl Dagbesteding Inhoud Goede dagbesteding geeft zin 3 Atelier De Specht in Enkhuizen 4 De Kolk in Hoogkarspel

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Bewegen voor Senioren

Bewegen voor Senioren Bewegen voor Senioren Cursusinformatie ContourdeTwern actief in Heusden ContourdeTwern is actief in de gemeente Heusden op vele terreinen binnen het gemeentelijk welzijnsbeleid. Uitgangspunt in het werk

Nadere informatie

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking ASVZ Touwbaan 1 Postbus 121 3360 AC Sliedrecht t 0184 491200 info@asvz.nl www.asvz.nl ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking anders denken anders voelen anders doen Psychotherapie Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Als je je leven in balans hebt: Zou je dit wel willen maar weet je niet hoe? Dan is dit jaarprogramma echt iets voor jou

Als je je leven in balans hebt: Zou je dit wel willen maar weet je niet hoe? Dan is dit jaarprogramma echt iets voor jou Als je je leven in balans hebt: Heb je geen of weinig last van stress Ken je je grenzen en kun je ze ook aangeven Kun je prima dealen met emoties die zich aandienen Weet je precies hoe je jouw unieke licht

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 1 Belangrijk nieuws!! Gratis lunch op woensdag 2 december in verband

Nadere informatie

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS!

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! Fotografie: Studio Cas (www.studiocas.nl) Vormgeving: claer (www.claer.nl) MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! WWW.BODYANDMIND.AMSTERDAM Nicolien Brzesowsky. 06 21 95 06 62 www.bodyandmind.amsterdam. info@bodyandmind.amsterdam

Nadere informatie

Cursusaanbod 2014-2015

Cursusaanbod 2014-2015 Cursusaanbod 2014-2015 Cursus Engels voor op reis Voor wie? Voor iedereen die graag basiskennis wil opdoen van de Engelse taal. Werkwijze: In de lessen wordt aandacht besteed aan het spreken en de grammatica

Nadere informatie

(bij het berekenen van de uitslag worden alleen de "Ja"-antwoorden geteld, dus indien uw antwoord "Nee" is dan hoeft u niets in te vullen)

(bij het berekenen van de uitslag worden alleen de Ja-antwoorden geteld, dus indien uw antwoord Nee is dan hoeft u niets in te vullen) Interesses Welke dagelijkse en minder dagelijkse dingen vindt u leuk om te doen? Hieronder ziet u een lijst met allerlei klussen en activiteiten. Selecteer "" bij de activiteiten die u prettig vindt om

Nadere informatie

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis. Vrije oefening Tai Chi

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis. Vrije oefening Tai Chi Fietsclub De Kersecorftrappers Wie wil genieten van de buitenlucht op zijn fiets, komt zeker aan zijn trekken bij de Kersecorftrappers. Iedere week wordt er een fietstocht gemaakt langs rustige en landelijke

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Workshops Verwendag Borstcentrum. 3 november 2018

Workshops Verwendag Borstcentrum. 3 november 2018 Workshops Verwendag Borstcentrum 3 november 2018 Overzicht workshops Verwendag Borstcentrum Op 3 november is het mogelijk om gratis deel te nemen aan een workshop. U kunt kiezen uit 9 workshops die we

Nadere informatie

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Bij LeS-Lokaal kun je (weer) ervaren hoe het is om te leren. LeS staat voor Leren En Samen doen. Iedereen is gewoon student en alle lessen zijn gratis te volgen. Persoonlijke

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

vrijwilligerszorg midden-limburg Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit!

vrijwilligerszorg midden-limburg Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! vrijwilligerszorg midden-limburg Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! Heeft u of een van uw naasten een verstandelijke en/of lichamelijke

Nadere informatie

Group Fitness rooster

Group Fitness rooster Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en we zijn er zelf verantwoordelijk voor. Maar geven we het ook de aandacht die het verdient? Een paar uurtjes sporten per week maakt al een wereld van verschil.

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 057 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst april 205 Lichamelijke beweging Een beweegoloog is aanwezig op woensdag en vrijdagmiddag

Nadere informatie

Recreatief, creatief, sportief en workshops

Recreatief, creatief, sportief en workshops Recreatief, creatief, sportief en workshops t Binnenhuys De Meent 4 3833 EA Leusden U bent van harte welkom! t Binnenhuys: Dé plek voor recreatie, creativiteit, sport en workshops Voorwoord Midden in Leusden

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst oktober Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel:

Hudsonhof Activiteitenlijst oktober Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel: Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in oktober!! : vanaf vrijdag 7 oktober zal een medische pedicure

Nadere informatie

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam In Rotterdam wonen veel actieve senioren. Bent u één van hen? Voor u wil Lelie zorggroep graag het bruisende middelpunt van de wijk zijn! Wij doen dit door activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Extra Nieuwsbrief 19 juni 2015 De komende tijd zullen er bij Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn meerdere activiteiten

Nadere informatie

Transvaal. Ontmoetingscentrum. Activiteiten- en ondersteuningsprogramma. Elke facet telt

Transvaal. Ontmoetingscentrum. Activiteiten- en ondersteuningsprogramma. Elke facet telt Transvaal Activiteiten- en ondersteuningsprogramma Elke facet telt Welkom Welkom Woont u in de buurt van WZH Transvaal en heeft u behoefte aan sociale contacten of een zinvolle invulling van uw dag? Dan

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Hoe gaat het eigenlijk met jou?

Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Amarins (medewerker) en Debbie (medewerker) vanboeijen.nl Hoe gaat het eigenlijk met jou? Een Goed leven voor cliënten. En Mooi werk voor medewerkers. Met elkaar. Daar staat

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017 novacollege.nl/welzijn Begeleiding Kinderopvang Onderwijs Sociaal werk Welzijn 2016/2017 Van jongs af weet ik al dat ik wil werken met verstandelijk beperkte jongeren. Dat is vanwege mijn broertje, ik

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

Wonen, werken, meedoen

Wonen, werken, meedoen Wonen, werken, meedoen zoals jíj dat wilt Bij Prezzent is er van alles te doen Wij zíjn er voor jou Bij Prezzent kun je wonen, werken en meedoen zoals jij dat wilt. Wij hebben woonlocaties met zelfstandige

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie

WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM

WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM Dienstencentrum De Waaier Dorpsstraat 111, Koningshooikt Dienstencentrum Rosmolen Pettendonk 37/, Lier Antennepunt De Komeet Eeuwfeestlaan 183, Lier Wil je in een leuke sfeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Badminton. Sport & beweging

Badminton. Sport & beweging Badminton Doelstelling Praktisch Op dit uur kan er badminton worden gespeeld op elk niveau. Het goed kunnen spelen is absoluut geen vereiste, maar het graag doen is al meer dan voldoende. - actief en zinvol

Nadere informatie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie Wier Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen Patiënten & familie 2 Voor wie is Wier? Wier is er voor mensen vanaf achttien jaar (en soms jonger)

Nadere informatie

Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners

Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners Afdeling revalidatie mca.nl Inhoudsopgave Wat is chronische pijn en vermoeidheid? 3 Chronische pijn en vermoeidheid bij tieners 4 Rustig aan of toch

Nadere informatie

MEER! met elkaar West Activiteiten september - december 2016

MEER! met elkaar West Activiteiten september - december 2016 MEER! met elkaar West Activiteiten september - december 2016 MEER! met elkaar is een plek waar bewoners van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn.

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Welkom bij De Lingehof het huis in het hart van het Over-Betuwse Bemmel In De Lingehof kunt u aangenaam wonen met gespecialiseerde verzorging

Nadere informatie

WONEN IN Ufkenshuis Siddeburen

WONEN IN Ufkenshuis Siddeburen WONEN IN Ufkenshuis Siddeburen Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke situatie veranderen, waardoor het voor uw gezondheid

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling De Molenberg Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Molenberg In het centrum van Groenlo, nabij parken en winkels, ligt

Nadere informatie

CCR in gesprek over opvolging Pierre Quaedvlieg

CCR in gesprek over opvolging Pierre Quaedvlieg nummer 20 juli 2015 stappen om advies te geven praten met Ton van der Meer CCR in gesprek over opvolging Pierre Quaedvlieg de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat uit: Arco Boogaard Adrie de Bruijn

Nadere informatie

Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Zorgeloos wonen Vivium Zorggroep

Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Zorgeloos wonen Vivium Zorggroep Zorgeloos wonen Vivium Zorggroep Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 os Zorgelo Wonen Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder Kies foto 2 Welkom bij Zorgeloos

Nadere informatie

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho Activitei wrinken tocht maken FIETSEN VITAA winkelen samen TV kijk korte vakantie actiefdansje rum tuinieren dames kunst uit ho ergens samen UIT eten OF THUIS dagtocht ka leggen museum genieten terras

Nadere informatie